Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Βάσει του ΕΝΦΙΑ το επίδομα πετρελαίου στους δικαιούχους

Σε αλλαγές του υπολογισμού του περιουσιακού κριτηρίου για το επίδομα πετρελαίου θα προχωρήσει η ΓΓΔΕ. Οι αλλαγές θα γίνουν στον υπολογισμό της αξίας του ακινήτου που σύμφωνα με την περσινή απόφαση προσδιοριζόταν με το ΦΑΠ του 2011 ενώ με την τροποποίηση θα υπολογίζεται βάσει του ΕΝΦΙΑ Ειδικότερα σύμφωνα με τα περσινά......

κριτήρια, προβλεπόταν ότι για το περιουσιακό κριτήριο, θα λαμβάνονταν υπόψη οι τιμές του ΦΑΠ έτους 2011.

Με την νέα απόφαση, θα λαμβάνονται υπόψη οι τιμές που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα ευνοηθούν και κάποιοι θα ζημιωθούν καθώς θα βρεθούν να ξεπερνούν το περιουσιακό κριτήριο που έχει τεθεί. Ο ΕΝΦΙΑ, υπολογίστηκε με βάση την περιουσιακή κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί την 1/1/2014. Μια ουσιαστική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι οι ιδιοκτήτες υποχρεώθηκαν να δηλώσουν ως κύριους χώρους, όλους τους ημιυπαίθριους, τις σοφίτες, τα πατάρια και τους αυθαίρετους χώρους που είχαν τακτοποιήσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δηλώθηκαν περισσότερα τετραγωνικά και ότι αυξήθηκε η αξία της περιουσιακής τους κατάστασης Ποιοι θα βγουν χαμένοι; Όσοι ξεπεράσουν τα όρια που έχουν τεθεί και τα οποία είναι: Να υπενθυμίσουμε ότι τα περιουσιακά κριτήρια για να πάρει κάποιος το επίδομα πετρελαίου είναι ακίνητη περιουσία με αξία 200.000 ευρώ για τον άγαμο και 300.000 ευρώ για τον παντρεμένο Παράλληλα φέτος δεν θα εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης οι φοιτητές που ζουν σε νοικιασμένο σπίτι καθώς όλα τα προστατευόμενα μέλη ενώ μη δικαιούχοι είναι οι φιλοξενούμενοι.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται από τον περασμένο Μάιο, οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς που πήραν προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης πέρυσι, προχώρησαν τελικώς και σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Η απόφαση προβλέπει ότι όποιος δεν έχει ολοκληρώσει τη συναλλαγή, θα κληθεί να επιστρέψει την προκαταβολή του επιδόματος ως αχρεωστήτως καταβληθείσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.