Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Πότε ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πληρώσει τις αγροτικές επιδοτήσεις

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα γίνει τελικά η πρώτη πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης 2014 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την καθυστέρηση που παρουσιάστηκε στην διαδικασία λόγω τεχνικών προβλημάτων όπως έγινε γνωστό μέσα στην βουλή

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη ......

εκδώσει την εγκύκλιο για την έγκριση πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης 2014 και συγκεκριμένα της πρώτης δόσης στους δικαιούχους αγρότες που αναμένεται να φτάσουν περίπου τις 650.000.
Η πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων μεταφέρθηκε λίγες ημέρες αργότερα, αφού είχε ανακοινωθεί ότι θα πληρωνόταν η πρώτη δόση μέσα στον Οκτώβριο, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τους βοσκοτόπους και τις μεγάλες μειώσεις στις επιλέξιμες εκτάσεις που μπορούν να χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι.
Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι το αντικείμενο των εργασιών ΟΣΔΕ φέτος ήταν πολλαπλάσιο, καθώς υπήρξαν πολλές αλλαγές, στο χαρτογραφικό υπόβαθρο με αποτέλεσμα να χρειαστούν οι ανάλογες προσαρμογές κάθε φορά.

Ετσι ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014 στους δικαιούχους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Όπως αναφέρει η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ η έγκριση πληρωμής διενεργείται στο σύνολο της Επικράτειας, ή ανά Νομό ή Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης (νυν Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) και παρτίδα βάσει «φακέλου πληρωμής», ο οποίος περιλαμβάνει:

1. τη συγκεντρωτική κατάσταση πληρωμής

2. την πρώτη και την τελευταία σελίδα της αναλυτικής κατάστασης πληρωμής

3. λίστα των επιλεγέντων βάσει του μηχανογραφικού δείγματος παραγωγών με τη μορφή αναλυτικής κατάστασης πληρωμής για κάθε Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης (νυν Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής)

4. τη λίστα διοικητικού και υπολογιστικού ελέγχου για κάθε Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης (νυν Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) υπογεγραμμένη από τους ελεγκτές (υπόδειγμα 1)

5. την έκθεση ελέγχου με συγκεντρωτική αναφορά των αποτελεσμάτων από τον διενεργηθέντα κεντρικό μηχανογραφικό διασταυρούμενο έλεγχο υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πληροφορικής, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 2).

6. την έκθεση ελέγχου με συγκεντρωτική αναφορά των αποτελεσμάτων από τον διενεργηθέντα κεντρικό μηχανογραφικό διασταυρούμενο έλεγχο των χαρτογραφικών στοιχείων, υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Ελέγχων, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 3).

7. την έκθεση ελέγχου με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα διοικητικών και επιτοπίων ελέγχων, μετά την ολοκλήρωση και καταχώρηση στη βάση δεδομένων των αποτελεσμάτων των διενεργηθέντων διοικητικών και επιτόπιων ελέγχων, υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Ελέγχων, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 4, 4α, 4β, 4γ)

8. την έκθεση ελέγχου ορθού υπολογισμού των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2014, υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 5)

9. τη λίστα ελέγχου πληρότητας του φακέλου πληρωμής με τα στοιχεία που ελέγχθηκαν υπογεγραμμένη τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς, σύμφωνα με το συνημμένο (υπόδειγμα 6, 6α).

Σε κάθε περίπτωση οι ελεγκτές που ορίζονται να πραγματοποιήσουν το διοικητικό και υπολογιστικό έλεγχο προβαίνουν σε δειγματοληπτικό έλεγχο σύμφωνα με την παράγραφο Β2 του άρθρου 3 της αριθμ. 252831/11-03-2010 KYA προς επιβεβαίωση του ορθού υπολογισμού του ποσού πληρωμής των εγκεκριμένων αιτήσεων και συμπληρώνουν και υπογράφουν την λίστα διοικητικού και υπολογιστικού ελέγχου με τα στοιχεία που ελέγχθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.