Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Γαργαλιάνοι: Υπο βροχή ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου [ Video ]

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στους Γαργαλιάνους. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική πλατεία αλλά και την κεντρική οδό της πόλης και παρακολούθησε τις εκδηλώσεις.

Το πρωί της ....

Τρίτης 28 Οκτωβρίου τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου χοροστατούντος του Ιερού Κλήρου της πόλης, των Αρχών και πλήθος πολιτών.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και αμέσως μετά έγινε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώo των Πεσόντων, από τον Αντιδήμαρχο Τριφυλίας κ. Ι. Αδρακτά, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γαργαλιάνων κ. Α. Ματθιουδάκη, από το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, από το Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Γαργαλιάνων, από το Λύκειο Γαργαλιάνων, από διευθυντές Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων των Γαργαλιάνων και από εκπρόσωπο της Π.Ε.Α.Ε.Α. εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης.

Ακολούθησε η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Ελένη Σωτηροπούλου, φιλόλογο του Λυκείου Γαργαλιάνων, και έπειτα έγινε η παρέλαση μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπό την συνοδεία πάντα της υπέροχης Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων.

Ανάμεσα στους επισήμους διακρίναμε τον Αντιδήμαρχο Τριφυλίας κ. Ι. Αδρακτά, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γαργαλιάνων κ. Α. Ματθιουδάκη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Ι. Καλκαβούρα, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ε. Ανδρινόπουλο, τον πρώην δήμαρχο Γαργαλιάνων κ. Σ. Καλοφωλιά, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους καθώς και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρέλαση με ομπρέλες

Λίγο πριν ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση ξεκίνησε να βρέχει ενώ όσο περνούσε η ώρα γινόταν και πιο έντονη, ευτυχώς όμως η παρέλαση ολοκληρώθηκε κανονικά.

Δείτε βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.