Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ηλεκτρονικά τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές του OAEE

Την 1η Μαρτίου 2015 αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η μηνιαία καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στον OAEE, από διμηνιαίες που είναι σήμερα ενώ τα ειδοποιητήρια θα αναρτώνται και ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο.
Ετσι οι ασφαλισμένοι του ....

ΟΑΕΕ θα μπορούν, αφού έχουν πιστοποιηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού να τυπώνουν τα ειδοποιητήρια και να τα προσκομίζουν στις Τράπεζες και τα ΕΛΤΑ για να τις πληρώσουν χωρις να χρειάζεται να τα λάβουν ταχυδρομικά. Με αυτό τον τρόπο οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ θα γλιτώσουν την ταλαιπωρία της επανακτύπωση του ειδοποιητηρίου απο τα υποκαταστήματ ατου ΟΑΕΕ στην περίπτωση που δεν τα λαμβάνουν μέσω ταχυδρομείου.

Ειδικότερα σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας κ.Μπέζας οι εισφορές καταβάλλονται από τους υπόχρεους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. μηνιαία και μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα εκείνου στον οποίο ανάγονται, διαφορετικά από την πρώτη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα καθίστανται καθυστερούμενες και υπόκεινται σε επιβαρύνσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις. Οι μηνιαίες εισφορές, με κάθε απαραίτητο για την πληρωμή στοιχείο, αναρτώνται στις ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Ε.

Ο Οργανισμός μεριμνά για τη γνωστοποίηση της ανάρτησης, με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. Οι ασφαλισμένοι εγγράφονται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιστότοπου του O.A.Ε.Ε. και πιστοποιούνται με τις ισχύουσες κάθε φορά νόμιμες προδιαγραφές και διαδικασίες, προκειμένου να ενημερώνονται για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους.

Στη διαδικασία εφαρμογής της μηνιαίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των υπόχρεων ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. συμμετέχουν η ΗΔΙΚΑ Α.Ε., η Δ/νση Πληροφορικής και η Δ/νση Εσόδων του Ο.Α.Ε.Ε. Για την εφαρμογή της μηνιαίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των υπόχρεων ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. προβαίνει στις παρακάτω ενέργειες:
Προσαρμόζει τις υφιστάμενες μηχανογραφικές εφαρμογές έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στη μηνιαία ροή ασφαλιστικών εισφορών από την έναρξη ισχύος της παρούσης.

Ενημερώνει ηλεκτρονικά τον Ο.Α.Ε.Ε. εντός των πέντε πρώτων εργασίμων ημερών κάθε μήνα, με κάθε απαραίτητο για την πληρωμή και ανάρτηση στον ιστότοπο του Ο.Α.Ε.Ε. στοιχείο.

Η Δ/νση Πληροφορικής του Ο.Α.Ε.Ε. αναρτά τα δεδομένα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιοτότοπου του Ο.Α.Ε.Ε. για την ενημέρωση των εγγεγραμμένων σ’ αυτό ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.