Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα γκάφα με τον ΕΝΦΙΑ

Δεν έχουν τέλος οι γκάφες του υπουργείου Οικονομικών με τον ΕΝΦΙΑ.
Χθες έγινε αντιληπτό ότι με τις διορθωτικές διατάξεις του ΕΝΦΙΑ που ψηφίστηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου παρά το γεγονός ότι είχε περιληφθεί σχετική διάταξη, αυτή δεν κάλυπτε την απαλλαγή των ενοικιαζόμενων δωματίων από το συμπληρωματικό φόρο, δηλαδή θα φορολογούνταν κανονικά σαν να .....

ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα.
Όταν έγινε αντιληπτό αυτό υπήρξε κινητοποίηση στα υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών προκειμένου να διορθωθεί η γκάφα. Το αποτέλεσμα ήταν να εκδοθεί χθες το βράδυ ανακοίνωση από το υπουργείο Τουρισμού. Σε αυτήν διευκρινίζονται τα εξής:

«Μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι, η λογική της διάταξης που προστέθηκε στο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων με το ψηφισθέν στις 11/9/2014 νομοσχέδιο είναι, οι προβλέψεις που ισχύουν για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ξενοδοχεία) να εφαρμόζονται και στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα, αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα πλην των τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων –βιλών του άρθρου 46 παρ.5 του ν. 4179/2013)».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.