Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ φέρνει πρόωρες εκλογές

Στοιχειωδώς ψύχραιμη ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας, μαρτυρούσε εδώ και πολλούς μήνες, και σίγουρα μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου που έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό προβάδισμα με διαφορά 4% από τη Νέα Δημοκρατία, ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές ήταν θέμα χρόνου. Καθώς επίσης και ότι οι εκλογές θα εξαρτηθούν… από το ΠΑΣΟΚ.

Όσα έγιναν χθες στο Ζάππειο, με την παπανδρεϊκή πτέρυγα του ......

ΠΑΣΟΚ να “τελειώνει” ουσιαστικά από την Ιστορία του Κινήματος τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και να ανοίγει θέμα “προδοσίας” με την κυβέρνηση Παπαδήμου και όσα ακολούθησαν, οδηγούν μετά βεβαιότητας στην εκτίμηση ότι η διάσπαση του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου φέρνει πρόωρες εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ, και προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απώλεσαν τις όποιες εφεδρείες διατηρούσαν ως σταθερά του συστήματος. Πλέον, κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι το Κίνημα μπορεί να συνεχίσει με τη σημερινή μορφή και με τη σημερινή ηγεσία του.

Πολύ περισσότερο, κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να εγγυηθεί τις ψήφους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας, ώστε να αναδειχθεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές.

Οι κάλπες είναι μπροστά μας, λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.