Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση Λαμπρόπουλου - Χρυσοχοϊδη για τα οδικά έργα στην Μεσσηνία

Συνάντηση με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, είχε στο Υπουργείο Υποδομών ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα έργα που αφορούν το Νομό μας.
Πιο συγκεκριμένα, τα έργα που συζητήθηκαν είναι:

1.] Η γέφυρα της Τσακώνας με τα σημερινά δεδομένα υπολογίζεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2015 .

2.] Η πλήρης επανεκκίνηση του περιφερειακού της Καλαμάτας και του Λεύκτρο – Σπάρτη , θα γίνει αφού κυρωθεί στη Βουλή , εντός του Οκτωβρίου 2014 , η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης η οποία βρίσκεται ακόμη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση.

3.] Ο δρόμος Τσακώνα – Καλό Νερό θα γίνει σύμφωνα με την νομοθετική κατοχύρωση που υπήρξε πριν λίγους μήνες ως Δημόσιο έργο και θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ. Η δημοπράτηση του έργου , μαζί με κάποιες υποστηρικτικές μελέτες πρόκειται να γίνει τους πρώτους μήνες του 2015.

4.] Ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη έχει πολύ μεγάλο κόστος κατασκευής και απαλλοτριώσεων ( ιδιαίτερα αν γίνει παραλιακά) και καταβάλλεται προσπάθεια να εκτελεσθεί και αυτός ως Δημόσιο έργο ενιαίο με αυτό του τμήματος Τσακώνα – Καλό Νερό , ενδεχομένως και με συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων .
Υπενθυμίζεται ότι το νέο ΕΣΠΑ έχει πολύ λίγα χρήματα για δρόμους , συγκριτικά με το προηγούμενο.

5.] Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την κατασκευή εξόδου προς Μελιγαλά και Αρχαία Μεσσήνη στον άξονα Τσακώνας – Καλαμάτας.

Ύστερα και από τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη , σύντομα θα δημοπρατηθεί ο δρόμος Μεσσήνη – Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη , ως έργο της Περιφέρειας και θα καταβληθεί προσπάθεια για την ένταξη του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και της παράκαμψης του Χαρακοπιού.

Στο δε τμήμα Ριζόμυλος – Καλαμάκι προς Κορώνη εκτελούνται κανονικά οι εργασίες .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.