Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Κυπαρισσία: Ακρως ενδιαφέρουσα η 5η Επιστημονική ημερίδα για την νεφρική νόσο [ Video ]

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η 5η επιστημονική ημερίδα για την "Λευκωματουρία ως προγνωστικός δείκτης νεφρικής νόσου" που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 σε γνωστό ξενοδοχείο της Κυπαρισσίας και διοργανώθηκε από την Νεφρολογική κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας - Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με διακεκριμένους ομιλητές.

Αν και λίγοι ......

οι σύνεδροι που παρακολούθησαν την ημερίδα, αναπτύχθηκαν σημαντικές ενημερώσεις που αφορούν τις παθήσεις των νεφρών καθώς επίσης και την κατάσταση υγείας των πολιτών της Τριφυλίας μέσα από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα Περιφερειακά ιατρεία της περιοχής με την συμβολή των αγροτικών ιατρών.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής χαιρετισμό απήθυνε ο πρόεδρος του Νομικού προσώπου Ζαχαρίας Κανελλόπουλος μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας .όσο και για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες καθώς και την σημαντική δουλειά που κάνει η μονάδα τεχνητού νερού ενώ σύντομο μήνυμα από τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνο Μπόζο προς την κ. Ζέρβα ανέγνωσε η διευθύντρια Νοσηλευτικής Διεύθυνσης Σταματία Αλεξοπούλου.

Οι ομιλητές ήταν ο κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος από το Κ.Υ. Φιλιατών μίλησε για την αξιολόγηση της λευκωματουρίας από τη πλευρά του παθολόγου, η Αικατερίνη Κατέρδα την αξιολόγηση υπερτασικού ασθενούς, η Αθανασία Καποτά ανέλυσε στοιχεία των νεφροπαθών της Τριφυλίας, ενώ ο Αθανάσιος Ζέρβας και ο Πάνος Ζηρογιάννης έδωσαν κατευθυντήριες γραμμές για την πρόληψη της νόσου με βάση τα τελευταία ιατρικά δεδομένα

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News η διευθύντρια της μονάδας τεχνητού νερού κ. Αγγελική Ζέρβα είπε ότι η ημερίδα είναι αφιερωμένη στην πρόληψη της λευκωμντουίας.
Κύριος σκοπός είπε η κ. Ζέρβα για την έρευνα στους κατοίκους της Τριφυλίας ήταν η πρόληψη.

Η Ημερίδα θα επαναληφθεί και στις 23 Νοεμβρίου ξανά στην Κυπαρισσία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.