Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές και ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης

Η κυβέρνηση θέλει να αντιστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετον ΕΝΦΙΑ και αναμένεται στην ΔΕΘ να ανακοινωθεί πακέτο φοροελαφρύνσεων.
Οι φόροι που αναμένεται να μειωθούν είναι οι φορολογικοί συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις αλλά και ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης Ειδικότερα η .....

απόφαση του Μαξίμου είναι ότι στις 6 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός απο την ΔΕΘ θα προβεί σε ανακοινώσεις για σαφή μείωση των φόρων από το 2015 αλλά και για άμεση φοροελάφρυνση από έμμεση και άμεση φορολογία.

Οι πληροφορίες μιλούν για επτά σημεία τα οποία μένει μεν να συμφωνηθούν πλήρως με την τρόικα όλα δείχνουν όμως ότι θα υπάρξει τελική λύση και όλα θα είναι έτοιμα για τις σχετικές ανακοινώσεις από τη ΔΕΘ Πρώτο σημείο η μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων ως προς τον ανώτατο συντελεστή, μια μείωση που θα φέρει το φόρο από το 42% στο 33%, ενώ θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% στο 20% με στόχο τη μείωση στο 15%. Μεγάλη και άμεση ανάσα θα αποτελέσει για όλους τους πολίτες η μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο φόρος αναμένεται να μειωθεί από 30% ως και 50%. Τρίτη μείωση που θα έχει άμεσα αποτελέσματα δεν είναι άλλη από τη μείωση της έκτακτης εισφοράς για μισθωτούς και συνταξιούχους κατά 50% με τους συντελεστές να είναι σήμερα από 1% ως και 4% ανάλογα με το εισόδημα. Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει παγίωση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13%, επέκταση του συμψηφισμού των χρεών μεταξύ δημοσίου και πολιτών και πέραν του ΦΠΑ, αλλά και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες χωρίς εισόδημα την τελευταία τριετία. Όλα αυτά μένει να συμφωνηθούνμε την τρόικα, όμως στην κυβέρνηση είναι αισιόδοξοι ότι ως τις 6 Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμοι για τις σχετικές ανακοινώσεις



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.