Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Παρατράγουδα χθές βράδυ με την εφημερεύουσα Μικροβιολόγο .... που απουσίαζε!!!

Παρατράγουδα είχε χθες βράδυ συμπολίτης μας από τα Φιλιατρά στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας όταν η σύζυγος του που βρισκόταν στην Κυπαρισσία με τα παιδιά της για την παρακολούθηση παιδικής θεατρικής παράστασης χρειάστηκε τις Ιατρικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την .....
΄
καταγγελία του αναγνώστη μας, χθες βράδυ η σύζυγος του είχε μεταβεί με τα παιδιά της στην Κυπαρισσία προκειμένου να παρακολουθήσουν μια παιδική θεατρική παράσταση.

Για κακή της τύχη όμως, η γυναίκα ένιωσε έντονους πόνους και συνοδεία του συζύγου της μετέβη στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας προκειμένου να εξεταστεί από τους εφημερεύοντες ιατρούς του Νοσοκομείου.
Οι γιατροί καθώς και το προσωπικό του τμήματος επειγόντων έκαναν ότι έπρεπε για να ανακουφίσουν τον πόνο της ασθενούς λαμβάνοντας αίμα και ούρα για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του αναγνώστη μας, η Ιατρός μικροβιολόγος όμως που χθες Δευτέρα 4 Αυγούστου είχε ενεργή εφημερία απουσίαζε από την θέση της και μετά από διαμαρτυρίες του συμπολίτη μας η εφημερεύουσα Μικροβιολόγος εμφανίστηκε στη Νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας με καθυστέρηση μίας ώρας και είκοσι λεπτών σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα του αναγνώστη μας.

Εξιστορώντας μας το γεγονός ο συμπολίτης μας, όταν είδε την μικροβιολόγο την ρώτησε "Κυρία μου γιατί δεν είστε στην θέση σας αφού είστε σε εφημερία?"
Η Μικροβιολόγος του απάντησε με αγένεια, και ο πολίτης γνωστοποίησε στην ιατρό ότι θα της κάνει μήνυση διότι δεν ήταν στην θέση της και επειδή του απάντησε επιθετικά και με αγένεια.

Αμέσως μετά η ιατρός μικροβιολόγους που εφημέρευε αρνήθηκε να κάνει τις εξετάσεις τόσο για την σύζυγο του συμπολίτη μας όσο και για άλλον πολίτη που βρισκόταν εκεί με την αιτιολογία ότι οι δυο πολίτες δεν είχαν τα βιβλιάρια υγείας μαζί τους ενώ επρόκειτο για έκτακτο περιστατικό.
Ο πολίτης της απάντησε ότι η εν λόγω ιατρός δεν είναι στο Διοικητικό προσωπικό ή προσωπικό του ταμείου και η δουλειά της είναι να κάνει τις εξετάσεις που ζήτησαν οι εφημερεύοντες ιατροί. Το αν ο πολίτης φέρει βιβλιάριο ασθενείας ή πληρώσει εξ ολοκλήρου τις εξετάσεις είναι κάτι που αφορά τον ίδιο και όχι την εφημερεύουσα ιατρό μικροβιολόγο η οποία έχει υποχρέωση να βρίσκεται στο πόστο της και να κάνει τις εξετάσεις που ζητούν οι ιατροί.

Αμέσως μετά ο πολίτης αποχώρησε και μετέβη στα εξωτερικά ιατρεία.
Από το βάθος του διαδρόμου στο γραφείο της μικροβιολόγου ακουγόντουσαν υστερικές φωνές και ύβρεις, και μετά μετέβη στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων όπου ακούστηκε να έχει έντονο διάλογο με τους ιατρούς και το προσωπικό.
Βγήκε από την πίσω πόρτα των εξωτερικών ιατρείων έκανε τον κύκλο του νοσοκομείου και μπήκε στο γραφείο της για να κάνει τις εξετάσεις.

Αφου έκανε τις εξετάσεις δεν τις παρέδιδε στην ιατρό τα αποτελέσματα και απαίτησε να πάει ο ίδιος ο ουρολόγος για να τις διαβάσει και να λάβει γνώση.
Ο Ουρολόγος ενημέρωσε την οικογένεια για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, έδωσε φαρμακευτική αγωγή στην ασθενή και αφού η οιοκογένεια ευχαρίστησε τους γιατρούς και το προσωπικό των εκτάκτων περιστατικών καθώς και τον ιατρό ουρολόγο για την υποδειγματική επαγγελματικότητα τους αποχώρησαν από το νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο σύζυγος της ασθενούς κάλεσε την αστυνομία η οποία και κατέγραψε το συμβάν και σήμερα 5 Αυγούστου ο πολίτης υπέβαλε έγγραφη αναφορά στην γραμματεία του Νοσοκομείο κοινοποιούμενη στον Αναπληρωτή διοικητή για να λάβει γνώση και να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και υποχρεώσεις του ως διοικητής για την διερεύνηση του περιστατικού.

Το Φιλιατρά News έχει στην κατοχή του όλα αυτά απαραίτητα έγγραφα από την καταγγελία του πολίτη καθώς και αντίγραφο του βιβλίου συμβάντων από την αστυνομία.

Ο πολίτης μας παρακάλεσε να μην δημοσιοποιήσουμε ονόματα μέχρι την διερεύνηση της υπόθεσης της οποίας η αστυνομία ενημέρωσε ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών.
Ο πολίτης τέλος επιφυλάσσεται για όλα τα νόμιμα δικαιώματα του για την ταλαιπωρία και την αγωνία που υπέστη καθώς επιθυμεί να φέρει εις πέρας όλα τα νομικά και διοικητικά προβλεπόμενα διότι η εφημερεύουσα μικροβιολόγος με την αδικαιολόγητη απουσία της θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και βαριά σωματική βλάβη ή ακόμα και θάνατο σε μια υγειονομική περιοχή αυτόν τον μήνα φιλοξενεί πάνω από 50.000 ανθρώπους.

Ο Συγκεκριμένος πολίτης έχει λάβει μέρος στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου για την διατήρηση του και το μη κλείσιμο του με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ αγανακτισμένος για ελάχιστους εργαζόμενους του νοσοκομείου Κυπαρισσίας οι οποίοι με την στάση τους και την αδιαφορία τους δίνουν δικαιώματα που έχουν ως αποτέλεσμα να κατηγορείται το νοσοκομείο για ανεπάρκεια δίνοντας έτσι άλλοθι και δικαιολογίες σε αυτούς που θέλουν να το κλείσουν.

Στο θέμα θα επανέλθουμε με νεότερα στοιχεία από την έκβαση της υπόθεσης.
Ευχόμαστε ο Αναπληρωτής διοικητής κ. Σεφέκος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει τα νόμιμα