Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Αύριο οι τελικές ρυθμίσεις στον ΕΝΦΙΑ

Τους βουλευτές της ΝΔ του Β΄Θερινού Τμήματος της Βουλής, θα ενημερώσει, αύριο το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, για όλες τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και για τις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ Οι αλλαγές αυτές που θα διορθώσουν διαπιστωμένες.....

αρρυθμίες του Ν.4223/2013 θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση μετά τις 26 Αυγούστου στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής το υπουργείο Οικονομικών.

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαϊδου αναμένεται να εκδώσει αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου τη σχετική εγκύκλιο με την οποία θα δίνονται εντολές στη φορολογική διοίκηση για τη μεταχείριση των δικαιούχων έκπτωσης και απαλλαγής. Χιλιάδες φορολογούμενοι που έπρεπε να λάβουν έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ διαπίστωσαν στα εκκαθαριστικά που έλαβαν αρχικά (θα εκδοθούν εκ νέου στις 15 Σεπτεμβρίου) πως οι εκπτώσεις δεν ελήφθησαν υπόψη κατά τον υπολογισμό του φόρου.

Καθώς εκτιμάται πως εκείνοι που δικαιούνται έκπτωση 50% από τον ΕΝΦΙΑ ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο φορολογουμένους η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαϊδου και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης φέρονται να εξετάζουν τρόπους επιτάχυνσης της διαδικασίας αναγνώρισης της έκπτωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.