Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Επιπλέον άδειες για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ

Από 2 έως και 5 ημέρες επιπλέον άδεια σε υπαλλήλους στους ΟΤΑ δίνει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ, προβλέποντας, παράλληλα, τις άδειες που δικαιούνται οι συνδικαλιστές καθώς και την υποχρεωτική μηνιαία παρακράτηση από τους μισθούς της συνδικαλιστικής συνδρομής υπέρ των Ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ.

Οι επιπλέον άδειες....

ορίζονται σε δύο για πατέρα υπάλληλο σε περίπτωση γέννησης τέκνου, τριών εργασίμων ημερών τον χρόνο, επιπλέον της κανονικής άδειας, για εργαζόμενους στις χωματερές μετά τη συμπλήρωση ενός έτους εργασίας και τριών ημερών μετά τη συμπλήρωση πενταετίας σε άλλους κλάδους όπως στην αποκομιδή απορριμμάτων, σε οικοδομικές εργασίες κ.α. όπου το ωράριο εργασίας θα είναι 32 ώρες την εβδομάδα.

Για τη διευκόλυνση των συνδικαλιστών προβλέπεται άδεια για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους στα μέλη της Ε.Ε των Ομοσπονδιών, εννέα ημέρες τον μήνα για τα μέλη Γενικών Συμβουλίων και τρεις ή πέντε ημέρες τον μήνα για τον πρόεδρο, αντιπρόεδρο και τον γ.γ. των πρωτοβάθμιων οργανώσεων - μελών των δύο Ομοσπονδιών.

imerisia.gr