Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί 2014 :Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις ,πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής των αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ για το 2014 2015 . Τα προσωρινά αποτελέσματα και οι ενστάσεις για τους παιδικούς μέσω ΕΣΠΑ θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τέλη Αυγούστου. Πρόβλημα όμως έχει προκύψει σχετικά με την χρηματοδότηση του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ αφού δεν επαρκούν για όλα τα παιδιά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΚΕΔΕ, εκτός παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ θα μείνουν περίπου 30.000 παιδιά.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έληξε χθές .......

4 Αυγούστου στις 14:00 .Οι αιτήσεις που εστάλησαν από γονείς στην ΕΕΤΑΑ αφορούν περίπου 100.000 παιδιά ενώ θα καλυφθούν 62.000 θέσεις Τα στατιστικά των αιτήσεων θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ στο τέλος της εβδομάδας. H Αυτοδιοίκηση εξακολουθεί να επιμένει ότι η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί , 160 εκ. ευρώ, δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και ότι αν δεν εξευρεθούν επιπλέον κονδύλια θα μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών περί τα 30.000 παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρείται να βρεθεί λύση για την κάλυψη έστω και μέρους του αριθμού των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό και αφού υπάρξει πλήρης εικόνα για τις αιτήσεις και τους δικαιούχους βάσει των κριτηρίων που θα μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στους σταθμούς, θα διεξαχθούν διαβουλεύσεις προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών.

Τι ακολουθεί από εδώ και στο εξής:

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η μοριοδότηση των γονέων όπου θα μπορούν την επόμενη ημέρα να κάνουν τις ενστάσεις τους και τις διορθώσεις τους στις αιτήσεις αποστέλλοντας τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά. Το dikaiologitika.gr θα σας ενημερώσει για την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων. Τέλη Αυγούστου και μετά την επεξεργασία των ενστάσεων θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα όπου και οι γονείς θα γνωρίζουν σε ποιους παιδικούς σταθμούς θα στείλουν τα παιδιά τους μέσω ΕΣΠΑ.