Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Mη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της NOVA κατέθεσε ο ΟΤΕ!

- Η μη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε ο ΟΤΕ για τη Nova είναι εντός εύρους 250-300 εκατ. ευρώ
- «Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία θα είναι συμφέρουσα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και συνάδει με τη στρατηγική του Ομίλου», τονίζεται
- Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ενεργεί η Barclays

Μη δεσμευτική προσφορά στην εταιρεία FORTHNET για την εξαγορά της ......

δραστηριότητας της συνδρομητικής τηλεόρασης της NOVA, κατέθεσε ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ, κατόπιν έγκρισης από το Διοικητικό του Συμβούλιο.

Η μη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε ο ΟΤΕ είναι εντός εύρους 250-300 εκατ. ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας.

Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, αυτή θα τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών. Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ενεργεί η Barclays.

Το θέμα είχε αποκαλύψει το newsit στις 24 Ιουνίου

«Ο ΟΤΕ δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης και αναγνωρίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης της συγκεκριμένης υπηρεσίας προς όφελος των καταναλωτών. Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι η επιδιωκόμενη συμφωνία θα είναι συμφέρουσα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και συνάδει με τη στρατηγική του Ομίλου» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Nova σήμερα

Η Nova έφερε τη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα και αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας στη χώρα. Η εταιρεία Forthnet ΑΕ είναι εισηγμένη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών από το 2000 και στα οικονομικά της αποτελέσματα ενοποιεί της δραστηριότητες των εταιρειών Multichoice Hellas Α.Ε. και Forthnet Media Holdings Α.Ε.

Η Forthnet προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών τηλεοπτικού περιεχομένου σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και Δημόσιους Φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Διαθέτει περισσότερα από 130 καταστήματα, σε περισσότερες από 60 πόλεις της χώρας και εξυπηρετεί περισσότερες από 20.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περίπου 1.000.000 οικιακούς καταναλωτές από τους οποίους, περισσότεροι από 250.000 απολαμβάνουν υπηρεσίες Nova 3Play. Μία σειρά από καινοτομίες χαρακτηρίζουν τη διαδρομή της εταιρείας που έκανε την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (HD) και την πρώτη παραγωγή και μετάδοση τρισδιάστατου (3D) τηλεοπτικού περιεχομένου στη χώρα ενώ εισήγαγε στην ελληνική αγορά την υπηρεσία 2Play το 2007 και την υπηρεσία 3Play το 2013. Από τις αρχές του 2013, η υπηρεσία Nova 3Play που προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή ποιοτική οικιακή ψυχαγωγία και αξιόπιστη επικοινωνία σε προσιτή τιμή αναδεικνύεται σε κεντρικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης της Forthnet.