Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Φιλιατρά: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες απόψεις για το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας – πρόληψη και θεραπεία» [εικόνες]


Ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες απόψεις για το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας – πρόληψη και θεραπεία» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 στις 9 το βράδυ στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών με διοργανωτη τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ανεξαρτήτου ηλικίας, παραβρέθηκαν .....

στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών και ενημερώθηκαν από τους γιατρούς Τζωρτζίνη Αλέξανδρο (Παιδίατρος) και Τζωρτζίνη Δημήτριο (Γυναικολόγος) για τα συμπτώματα, την πρόληψη και την θεραπεία των ασθενειών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Σ. Τσίγκανο ενώ ως ελάχιστη κίνηση ευχαριστίας ο Εμπορικός Σύλλογος πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα στους γιατρούς.

Το λόγο πρώτος πήρε ο ο κ. Αλέξανδρος Τζωρτζίνης και αφού πρώτα καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στον εμβολιασμό κατά του ιού HPV για προστασία από τον καρκίνο του τραχήλου και το πόσο σημαντικός είναι. Στη συνέχεια μίλησε γενικότερα για την εμφάνιση, την πρόγνωση και την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου ο κ. Δημήτριος Τζωρτζίνη, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος.

Στο τέλος της ομιλίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν τις δικές τους ερωτήσεις, με τους γιατρούς να απαντούν ξεκάθαρα και κατανοητά σε όλα τα ερωτήματα που τους τέθηκαν.

Αδιαμφισβήτητα την σημερινή εποχή η πρόληψη και σε αυτές τις μορφές καρκίνου βοηθούν κατά πολύ την εξέλιξη των περιπτώσεων και οι αναλύσεις των ειδικών ιατρών ήταν σημαντικότατες.

Δείτε εικόνες:



Gargalianoi On Line