Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Σε έλλειψη ακόμη το χαρτί των αδειών κυκλοφορίας


Υφίσταται ακόμη το πρόβλημα της έλλειψης του ειδικού ''πράσινου'' χαρτιού που χρησιμοποιείται για την έκδοση αδειών κυκλοφορίας σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών.

Η εγκύκλιος δίνει οδηγίες για την χορήγηση αδειών κυκλοφορίας .......

με το κανονικό ''πράσινο'' χαρτί που προβλέπεται , σε αυτοκίνητα που πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέχρι τις 15/9/2014 αφού το απλό υπηρεσιακό χαρτί που χορηγείται εδώ και καιρό για άδεια κυκλοφορίας δεν αναγνωρίζεται από τις αρχές των ξένων κρατών. Ετσι σύμφωνα με την εγκύκλιο εκτός από τα τουριστικά λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης και των φορτηγών Δ.Χ που λάμβανουν κανονική άδεια κυκλοφορίας θα χορηγείται και στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέχρι τις 15/9/2014 αρκεί να προσκομίσουν οποιοδήποτε αποδεικτικό ότι έχουν προγραμματίσει ταξίδι με το ΙΧ τους στο εξωτερικό μάχρι την εν λόγω ημερομηνία.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο το υπουργείο αναφέρεται στην ανάγκη αντιμετώπισης του περιορισμένου αποθέματος εντύπων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων και της χορήγησης Υπηρεσιακών Αντιγράφων.
Η εγκύκλιος έχει ως σκοπό μνα ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι έντυπο άδειας κυκλοφορίας θα εκδίδεται, πέραν των παραπάνω περιπτώσεων , και για τα Επιβατηγά Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) αυτοκίνητα που πρόκειται να μεταβούν σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού, μέχρι 15/09/2014.
Απαραίτητη προϋπόθεση χορήγησης του εντύπου είναι η προσκόμιση, εκ μέρους των ενδιαφερόμενων, οποιουδήποτε σχετικού αποδεικτικού εγγράφου, όπως Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης (Πράσινη Κάρτα), έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα κ.α..