Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Γιόλακα - Άγιος Γεράσιμος: Από την Τρίτη η αποκατάσταση στην βλάβη του αγωγού ύδρευσης

Χθές σε ρεπορτάζ μας, φιλοξενήσαμε την καταγγελία κατοίκων του Αγίου Γερασίμου στην περιοχή Γίόλακα της Δ.Ε. Φιλιατρών που αφορούσε την βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης που ξεκινά από την Δεξαμενή Φιλιατρών και καταλήγει στον Λαγκούβαρδο και η οποία μαίνεται από τον Νοέμβρη μήνα που παρουσιάστηκε.
Δείτε το χθεσινό μας ρεπορτάζ πατώντας εδω.

Σήμερα επισκεφθήκαμε την Δ.Ε. Φιλιατρών όπου διαπιστώσαμε ότι .......

ήταν ήδη ενήμεροι για την καταγγελία που είχαμε δημοσιεύσει την προηγούμενη μέρα. Και μας επεσήμαναν ότι ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ δεν είναι σε χαμηλότερη μοίρα από άλλη και κακώς οι κάτοικοι του Αγίου Γερασίμου στην Γιόλακα σκέφτηκαν ότι η περιοχή τους θεωρείται για την Δ.Ε. ως "Κάτω Παρτάλι".

Ρωτήσαμε τι λύση έχουν δρομολογήσει για το πρόβλημα που υπάρχει και η απάντηση που πήραμε τόσο από την μηχανικό του Δήμου κ. Χαρά Δημοπούλου, όσο και από τον Αντιδήμαρχο Φιλιατρών κ. Τάσο Πούλο είναι πως έχει ήδη παραγγελθεί σε επιχειρηματία της πόλης μας κομμάτι αγωγού περίπου 20 μέτρων που να αντέχει σε πολύ μεγάλη πίεση και εκτός απροόπτου οι εργασίες αποκατάστασης του σπασμένου αγωγού στο σημείο που έχει γίνει το By Pass θα ξεκινήσουν -καλώς εχόντων των πραγμάτων- την Τρίτη 10 Ιουνίου προκειμένου εν όψει του καλοκαιριού να μην υπάρξει πρόβλημα με μείωση της πίεσης στους παραθεριστές που ήδη ξεκίνησαν να πηγαίνουν στα εξοχικά τους.
Τόνισε δε ότι μετά την αποκατάσταση της βλάβης σε περίπτωση που υπάρξει πάλι πρόβλημα με το νερό τότε αυτό θα σημαίνει ότι κάτι άλλο γίνεται χωρίς να αναφερθεί ειδικότερα σε τι άλλο εννοούσε.

Επισημάνθηκε δε από τον κ. Πούλο -και μας ζητήθηκε να το γράψουμε- ότι οι παροχές αυτές προορίζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση και όχι για οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Εμείς θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα σας έχουμε νεότερο ρεπορτάζ με την αποκατάσταση της βλάβης.