Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Αγρίλης Φιλιατρών: Πλούσιο το πρόγραμμα στην Γιορτή Καρπουζιού 2014

Πλούσιο πρόγραμμα θα έχει το διήμερο των εκδηλώσεων της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» στις 27 και 28 Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών.
Με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για μεγάλους και παιδιά αλλά και εκδηλώσεις προβολής του καρπουζιού, η γιορτή που έχει πια καθιερωθεί στην περιοχή, αναμένεται να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.
Η εκδήλωση έχει στόχο την προβολή του καρπουζιού γι αυτό την .....

πρώτη μέρα στις 8.30 μμ θα γίνουν στο χώρο του γηπέδου δύο ομιλίες με θέματα:

«Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην παραγωγή καρπουζιού» με ομιλητή τον Δρ Σπύρο Φουντά, Επίκουρο Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και
«Η εξέλιξη των εξαγωγών του ελληνικού καρπουζιού. Υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση των πωλήσεων;» με ομιλητή τον Τάκη Ορφανό Εκδότη του Περιοδικού «Φρουτονέα».

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα «ΣΠΟΝΔΕΣ».
Ιδιαίτερη εντύπωση αναμένεται να κάνουν την πρώτη μέρα οι executive chefs από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Συγκεκριμένα από το παράρτημα της Καλαμάτας θα παραβρεθούν οι executive chefs Γιώργος Μαύρος, Αγγελόπουλος Μιχάλης, Μπαρντέας Στέλιος και Θανάσης Χρονόπουλος καθώς και οι young chefs Νικολέτα Καλκαβούρα, Ελένη Τσαλουχά και Θανάσης Πολίτης. Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων έχουν σκοπό τη στήριξη της Ελληνικής γαστρονομίας και την προβολή των τοπικών ελληνικών προϊόντων. Στην εκδήλωση θα σκαλίσουν καρπούζια και θα παρασκευάσουν στο χώρο της εκδήλωσης εδέσματα από καρπούζι.

Το Σάββατο οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με το Θίασο σκιών Αθανασίου. Θα κατασκευάσουν φιγούρες καραγκιόζη και να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο καραγκιόζης στο πανηγύρι». Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν το Σάββατο το βράδυ με το συγκρότημα «ΤΑΞΙΜΙ».
Και τις δύο μέρες στα εκθεσιακά περίπτερα παραγωγοί και επαγγελματίες της περιοχής αλλά και εταιρείες αγροτικού ενδιαφέροντος θα προβάλλουν τα προϊόντα τους.
Σε όλους τους επισκέπτες οι παραγωγοί θα προσφέρουν δροσερό καρπούζι.
Η Γιορτή συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, παραγωγούς καρπουζιού από την Τριφυλία, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ) και το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας.
Πληροφορίες για τη γιορτή στα τηλέφωνα 6972297936 (Παντελάκη Παρασκευή) και 6947840650 για περίπτερα.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Ο Πρόεδρος


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ