Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Αγριεύει και πάλι ο καιρός την Τρίτη

Παραμένει άστατος ο καιρός και αύριο Κυριακή, με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. Καλός θα είναι ο καιρός στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησσα και τα νησιά του Ιονίου.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι στο νότιο Αιγαίο, θα φτάσουν και πάλι τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Τη Δευτέρα αναμένεται ......

αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειώνονται σποραδικές καταιγίδες, τοπικά έντονες.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα πελάγη και δεν θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ. Σημαντική ενίσχυσή τους αναμένεται από τη νύχτα της Δευτέρας.

Την Τρίτη, οργανωμένο σύστημα χαμηλών πιέσεων, αφού διασχίσει τη βόρεια Αφρική, θα βρεθεί πάνω από τα νερά της ανατολικής Μεσογείου και θα εμπλουτιστεί με υγρασία, προκαλώντας μεταβολή στον καιρό της χώρας. Έτσι, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στα νότια και δυτικά, οι οποίες μέσα στην ημέρα θα επεκταθούν στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του Αιγαίου. Καλύτερος θα είναι ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι οποίες θα επηρεαστούν την Τετάρτη.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 9 και τοπικά στο Κρητικό και τα 10 μποφόρ.

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη και από τα δυτικά. Ουσιαστική βελτίωση σε όλη τη χώρα αναμένεται την Πέμπτη, όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στο Αιγαίο.