Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Aυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα εξοχικά

Αυξήσεις που μπορεί να φτάσουν και το 25% φέρνει για τα τιμολόγια ρεύματος των εξοχικών κατοικιών η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η αλλαγή αυτή, που αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά με κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, θα γίνει έως τον ερχόμενο Ιούνιο, καθώς πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση της χώρας, όπως αναφέρει το «Βήμα».
Οταν ρωτήθηκε για το θέμα ο .....

υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, διευκρίνισε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργηθεί πλαίσιο ώστε οι αλλαγές να μην πλήξουν την πρώτη κατοικία.
Στις εμπορικές καταναλώσεις χαμηλής και μέσης τάσης, ωστόσο, οι οποίες επιβαρύνονται με το κόστος των επιδοτούμενων τιμολογίων, η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αναμένεται να φέρει μειώσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο 4% - 5%.
Σε ότι αφορά την αγροτική κατανάλωση -γίνεται για όλο το 24ωρο χρέωση, με την κατά 40% χαμηλότερη τιμή του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ- η κυβέρνηση έχει πάρει παράταση από την Τρόικα μέχρι το τέλος του 2015, προκειμένου να εγκατασταθούν πρώτα οι «έξυπνοι» μετρητές.

Πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση της χώρας, η οποία θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

SK News