Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Διάγγελμα Σαμαρά για έξοδο στις αγορές (video)

Ήταν πολιτικά λογικό και ανθρώπινα αναμενόμενο να οπτικοποιήσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς το σημαντικότερο βήμα επιστροφής της Ελλάδας στην ομαλότητα, και να δώσει πολιτικό περιεχόμενο και αποτύπωμα στη σημερινή επιτυχή δημοπράτηση του 5ετους ομολόγου, για πρώτη φορά μετά την ένταξη στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.

Ως Πρωθυπουργός-επικεφαλής αυτής της προσπάθειας .......

“επιστροφής” της Ελλάδας, ο Αντώνης Σαμαράς αισθάνεται (τουλάχιστον) δικαιωμένος. Η εμπειρία του ωστόσο του επιτρέπει να δώσει προοπτική μέλλοντος στις εξελίξεις, να μην κοντοσταθεί, πόσο μάλλον να μην σταματήσει εδώ.

Με όσα είπε στο σημερινό διάγγελμά του, ο Πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα των επόμενων εκλογών, με κεντρικό διακύβευμα τη διαφύλαξη της εθνικής ενότητας, που ο Αντώνης Σαμαράς “διαβάζει” ως εφαλτήριο γι’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, που είχε αίσια έκβαση.

Ο Πρωθυπουργός έσπευσε να βάλει απέναντι τους “μίζερους”, εκείνους που εξακολουθούν να αμφισβητούν και να αμφιβάλλουν, ενώ η πιο ηχηρή αποστροφή του είχε ως κεντρική γραμμή την αποστροφή “λες και εύχονταν να έρθει κι άλλο Μνημόνιο για τη χώρα”.

Όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, οι αγορές έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο μέλλον της Ελλάδας.

Ακολουθεί η δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά: