Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Έχουμε απευθυνθεί σε όλους τους ικανούς συμπολίτες μας.
Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις.
Έχουμε αναλύσει λεπτομερώς το πρόγραμμα μας.

Όλοι κρίνουν και .....

θεωρούν ότι οι απόψεις μας είναι ρεαλιστικές, ανατρεπτικές, αδέσμευτες, ανιδιοτελείς και πραγματοποιήσιμες.
Παρόλα αυτά κανείς δεν είναι αποφασισμένος να αποδεσμευτεί από τα προσωπικά – ατομικά στενά του όρια.
Πως μπορεί να γίνει ο Δήμος Τριφυλίας, Δήμος πρότυπο, εάν οι ικανοί είναι αδρανείς ;
Όλοι κρινόμεθα! Και αυτοί που συμμετέχουν και αυτοί που δεν συμμετέχουν!

Αυτό το φαινόμενο της αδιαφορίας πρέπει να αναλυθεί. Δεν είναι φυσιολογικό όλοι όσοι μπορούν να συνεισφέρουν, να προβάλουν τόσο φτηνές δικαιολογίες του τύπου: δεν μπορώ έχω προσωπικά προβλήματα (…), δεν αλλάζει τίποτα (…), έχω επαγγελματικές υποχρεώσεις (…) και άλλες πολλές δικαιολογίες.
Θα έλθει η ώρα που θα δημοσιευθεί λίστα με τα ονόματα και δίπλα τη δικαιολογία που προβάλλει ο καθένας, και αυτό δεν είναι απειλή αλλά τίθεται προς κοινωνική κριτική.

Κάτι σημαντικό και ανατρεπτικό: Η 4Α δημοτική κίνηση απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στις προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας μας όπου και αν βρίσκονται.
Απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους ενεργούς και αποφασισμένους για ανατροπή πολίτες του Δήμου Τριφυλίας να αποδεσμευτούν από τα στενά όρια της κομματικής ομπρέλας και να συμπλεύσουν – πλαισιώσουν την 4Α Δημοτική Κίνηση. Γιατί εάν παραμείνουν σε χώρους χωρίς όραμα και πρόγραμμα είναι βέβαιο ότι θα απαξιωθούν, θα απονευρωθούν, θα υπνωτισθούν και θα αδρανοποιηθούν.
«Το τίμημα που πληρώνει ο άνθρωπος που δεν ασχολείται με τα κοινά, είναι ότι τον διοικούν οι κατώτεροί του....»
(Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος)

Εάν ο Δήμος Τριφυλίας χάσει αυτή την πενταετία, υποθηκεύεται ολόκληρος και καταδικάζεται να παραμείνει παροπλισμένος για τα επόμενα 20 χρόνια.
Οι υπεύθυνοι για αυτή την καταδίκη, που ξέρουμε ποιοι είναι, θα λογοδοτήσουν στις επόμενες γενιές και οι υπεύθυνοι για την αδράνεια – καταστροφή, δεν είναι μόνο αυτοί που ηγούνται με κομματικές εντολές αλλά και αυτοί που έχουν τα προσόντα και δηλώνουν απόντες , παροπλισμένοι, προσκολλημένοι θα είναι ένοχοι και δεν τους σώζει τίποτα αν δεν κάνουν τώρα την ανατροπή, θα έχουν τύψεις σε όλη τους τη ζωή. Θα έχει χαθεί για αυτούς το τεκμήριο της αξιοπιστίας.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ


Για την οργανωτική επιτροπή της 4Α
Γιώργος Διαμάντης