Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΟΓΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΝ ΜΕΛΩΝ

Ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής καταγραφής των δικαιούχων περίθαλψης, – άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων στον ΟΓΑ – από τους κατά τόπους Ανταποκριτές του Οργανισμού, μέσω νέου συστήματος ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ......

που εξέδωσε ο οργανισμός, με τη νέα διαδικασία ηλεκτρονικής καταχώρησης των βιβλιαρίων Υγείας, επιτυγχάνονται σημαντικά αποτελέσματα τόσο προς όφελος του Οργανισμού όσο και των ασφαλισμένων, όπως:

1) Η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των άμεσα ασφαλισμένων- δικαιούχων,

2) Η ηλεκτρονική καταχώρηση, για πρώτη φορά, των έμμεσα ασφαλισμένων- δικαιούχων,

3) Ο αποτελεσματικότερος έλεγχος και εντοπισμός βιβλιαρίων Υγείας που χορηγήθηκαν και χορηγούνται σε μη δικαιούχους ή σε ασφαλισμένους που έληξε το δικαίωμα ασφάλισής τους,

4) Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του χρόνου ισχύος των βιβλιαρίων Υγείας που θα χορηγούνται εφεξής,

5) Η συγκέντρωση στοιχείων για τα μέλη οικογένειας (έμμεσα ασφαλισμένων) που χρησιμοποιούν βιβλιάρια Υγείας του ΟΓΑ και η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων αυτών με άλλους ασφαλιστικούς φορείς, προς αποφυγή χρήσης διπλών βιβλιαρίων Υγείας από τον ίδιο κάτοχο.

6) Η δημιουργία μητρώου άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων- δικαιούχων παροχών Υγείας.

7) Επιτυγχάνεται σημαντικό δημοσιονομικό όφελος με την ακύρωση των βιβλιαρίων Υγείας που βρίσκονται στην κατοχή μη δικαιούχων.

Η Διοίκηση του ΟΓΑ τονίζει, ότι «η διαδικασία ηλεκτρονικής καταχώρησης των βιβλιαρίων Υγείας, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, αποτελεί τομή, ως προς τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει ο Οργανισμός».