Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ερώτηση του Γιάννη Καλκαβούρα για τις γεωτρήσεις των Γαργαλιάνων

«Θα πούμε το νερό νεράκι» το καλοκαίρι;

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Καλκαβούρας σε ερώτηση που κατάθεσε την Παρασκευή 28/2 στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας προς τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κ. Κόλλια ρωτά «για ποιό λόγο μέχρι τώρα (4 έτη) δεν έχει αποπληρωθεί η γεώτρηση που θα τροφοδοτούσε με νερό την Δ.Ε. Γαργαλιάνων».

Ενώ χαρακτήρισε το πρόβλημα της ύδρευσης των Γαργαλιάνων ......

οξύτατο, ιδιαίτερα κατα τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει αυξημένη ζήτηση.

Στην ίδια ερώτηση που καταθέτει προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει ότι « Έχει μείνει ένα υπόλοιπο προς τον εργολάβο του έργου με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει η απαραίτητη εμβάθυνση». Ενώ ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες από τώρα για να μην διψάσουν οι Γαργαλιάνοι.

Θέτει επίσης ζήτημα για τις γεωτρήσεις σε «Γουβαλαριά» και «Γκούρι» κάνοντας λόγο για την μη λειτουργία τους.

Ο Κ. Κόλλιας είπε πως τα νερά των Γαργαλιάνων αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα εδώ και χρόνια. «Είμαστε εδώ για να λύσουμε όλα τα προβλήματα που έχουν απομείνει στο βαθμό που μπορούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ επί της ουσίας θα αναφερθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Τον λόγο πήρε και ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Γιάννης Αδρακτάς, ο οποίος συμφώνησε με την παρατήρηση του Ι. Καλκαβούρα, ενώ σημείωσε πως το πρόβλημα αυτό «πάει πίσω 4-5 μήνες» και θεωρεί πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.




Από το Gargalianoi On Line