Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας: Οι εθνικοί μας αγώνες, οδηγός για το μέλλον.


Η Ελληνική Ιστορία στην εξέλιξή της περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα όπου η έκβαση των γεγονότων κρίθηκε στην ικανότητα του λαού να παραμείνει ενωμένος και να πραγματοποιήσει θυσίες προκειμένου να πετύχει τους εθνικούς μας στόχους.
Η επέτειος των αγώνων της 25ης Μαρτίου 1821, είναι για ......

όλους τους Έλληνες, το πιο φωτεινό σημείο αναφοράς των εθνικών μας αγώνων. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να τιμούμε τους αγώνες των Ηρώων για την Ελευθερία με κάθε τρόπο. Απέναντι στις ανθελληνικές φωνές που με κάθε τους δημόσια τοποθέτηση προσπαθούν να υποβαθμίσουν την αξία των Εθνικών Επετείων, η νέα γενιά οφείλει να αποτελέσει τον θεματοφύλακα της εθνικής μας μνήμης.


Σήμερα, 193 χρόνια μετά την ανύψωση του λάβαρου της Επανάστασης, τα μηνύματα της επετείου παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Μετά από δύσκολες αποφάσεις και συλλογικές θυσίες που πιάνουν τόπο, ήρθε η στιγμή να οικοδομήσουμε ξανά, όπως και τότε, τη δική μας Ελλάδα. Ένα κοινωνικό κράτος δικαίου που θα αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος των πολιτών, θα έχει κανόνες που θα σέβονται όλοι και δικλίδες ασφαλείας για όσους βρίσκονται στην εξουσία, ώστε να αποφεύγονται συμπεριφορές που μας πλήγωσαν και μας έφεραν μέχρι εδώ.


Στην Επανάσταση που πρέπει να γίνει για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής, οφείλουμε να αποτελέσουμε την αιχμή του δόρατος. Με οδηγό τις ιδέες μας και τους εθνικούς μας αγώνες, διεκδικούμε το μέλλον για τη δική μας γενιά.