Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ρ.Α.ΚΙ Τριφυλίας: "Πιστεύει αλήθεια κάποιος από εμάς ότι έχουμε νοσοκομείο;"


Τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης και οι όποιες “χλιαρές” αντιδράσεις των κομματικών παραγόντων που καθησύχαζαν τους πολίτες πως το νοσοκομείο όχι μόνο δεν κλείνει μα αναβαθμίζεται κιόλας , οδήγησαν σήμερα σε μια χωρίς προηγούμενο απαξίωση του κεντρικού δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος του δήμου μας .

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αποδεκατισμένο, ........

κακοπληρωμένο και στα όρια του ,καλείται να ανταπεξέλθει στις υγειονομικές ανάγκες των συμπολιτών μας χωρίς την κάλυψη βασικών ειδικοτήτων, με μόνο έναν αναισθησιολόγο ,έναν ορθοπεδικό, δυο χειρουργούς και ΚΑΝΕΝΑΝ καρδιολόγο και γυναικολόγο αντί για τουλάχιστον τρεις σε κάθε ειδικότητα . Αποτέλεσμα των τραγικών ελλείψεων είναι ο μεγάλος όγκος περιστατικών που διακομίζονται από το νοσοκομείο μας σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα (περίπου 1000 συμπολίτες μας ετησίως !!!) με ότι κινδύνους και σημαντικό κόστος για το ίδιο το εθνικό σύστημα υγείας αλλά και τους συνοδούς των ασθενών αυτό συνεπάγεται.

Πιστεύει αλήθεια κάποιος από εμάς ότι έχουμε νοσοκομείο;
Με μεγάλη απορία διαβάσαμε, στο πολυνομοσχέδιο που προτάθηκε για ψήφιση , ότι οι οδηγοί του νοσοκομείου από τις επόμενες κιόλας μέρες της ψήφισης τίθενται σε διαθεσιμότητα για τουλάχιστον ένα μήνα και στην συνέχεια ορισμένοι από αυτούς θα απορροφηθούν στο ΕΚΑΒ.
Με τρόμο και θλίψη αναρωτιόμαστε ποιά η τύχη των συμπολιτών μας μετά και από αυτή την εξέλιξη ; Την σημαντική δουλειά των οδηγών του νοσοκομείου, δουλειά που ουσιαστικά μπάλωνε την ελλιπέστατη οργανωτικά λειτουργία του νοσοκομείου μας , ποιος θα την κάνει; Πρωτίστως ο ρόλος των διασωστών του ΕΚΑΒ είναι η φροντίδα του επείγοντος περιστατικού που δεν έχει φτάσει ακόμα σε υγειονομικό σταθμό και σε καμία περίπτωση η καθολική ανάληψη του διαφορετικού, σύνθετου και σημαντικού έργου των οδηγών πχ. αιμοδοσίες, συνέχιση νοσηλείας από ένα νοσοκομεία σε άλλο, επιστροφή ασθενών στα σπίτια , προγραμματισμένες μεταφορές ανήμπορων συμπολιτών μας σε αποθεραπεία κα Οι οδηγοί του νοσοκομείου όχι μόνο χρειάζεται και πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους αλλά ακόμα μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να εκπαιδευτούν και να στελεχωθεί καλύτερα το τμήμα τους .

Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας καταδικάζει τις ανάλγητες και ακραίες αποφάσεις γραφειοκρατών που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.
Καλούμε τον δήμαρχο ,το δημοτικό συμβούλιο , την διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, μα και κάθε πολίτη ξεχωριστά να καταδικάσει το γεγονός και να βαδίσουμε συντονισμένα σε μαζικές κινητοποιήσεις ώστε να σταματήσουμε την περαιτέρω απαξίωση του νοσοκομείου μας και να το ενδυναμώσουμε ώστε επιτέλους να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια για εμάς ,τους γονείς και τα παιδιά μας.

Για την Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας
Γιώργος Θεοδωρακόπουλος