Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τριφυλία: Η υποψηφιότητα Κατσίβελα αλλάζει τα δεδομένα -Αποσύρεται ο Κώστας Κόλλιας από υποψήφιος δήμαρχος;

Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Τριφυλίας, σε ό,τι αφορά τις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου. Αρχίζει να διαμορφώνεται το σκηνικό με το οποίο θα οδηγηθούμε στις εκλογές.

Από το χώρο της Ν.Δ. .....

υποψήφιος θα είναι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Κατσίβελας, επίσημη ανακοίνωση του οποίου αναμένεται τις επόμενες μέρες. Αυτό φαίνεται να οδηγεί στη μη κάθοδο στις εκλογές του νυν δημάρχου Κώστα Κόλλια, ο οποίος και σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στα κομματικά όργανα, τονίζοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι έχει «μια κομματική προσέγγιση και μια κομματική ένταξη σε αυτά τα ζητήματα», γεγονός που σημαίνει ότι θα αποδεχθεί τις κομματικές αποφάσεις.

Ωστόσο υπάρχει η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του μέχρι και χθες αντιδημάρχου Ευστάθιου Ανδρινόπουλου, ο οποίος είναι αποφασισμένος να κατέβει στις εκλογές με ένα αμιγές αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, πέρα από κόμματα και με στόχο, όπως σημειώνει και ο ίδιος, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο τόπος να γυρίσει σελίδα. Μάλιστα χθες υπέβαλε την παραίτησή του από αντιδήμαρχος και κατά συνέπεια και από πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

Ακόμη υπάρχει η ανακοίνωση της καθόδου στις δημοτικές εκλογές της “Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Τριφυλίας”, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει επιλεγεί επικεφαλής του συνδυασμού, με αργές μέχρι τώρα κινήσεις, χάνοντας έτσι έδαφος και επαφή με την κοινωνία, που ζητά συγκεκριμένα πράγματα.
Εκ νέου υποψήφιος θα είναι και ο Σαράντος Κουκούμης με την “Λαϊκή Συσπείρωση, η υποψηφιότητα του οποίου ήδη ανακοινώθηκε.

Θολό παραμένει το τοπίο στο τι θα γίνει με το συνδυασμό της σημερινής μείζονος μειοψηφίας, αφού φαίνεται να έχει χάσει την δυναμική που είχε, αν και στις τάξεις της έχει έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη. Ακούγεται ότι θα υπάρξει κάθοδος στις εκλογές, όπως άλλωστε είχε αποφασιστεί και σε συνάντηση των στελεχών της πριν λίγο καιρό στο Μάραθο, αλλά από εκεί και πέρα δεν έχουν καταγραφεί άλλες κινήσεις.

Κώστας Μπούρας - Ελευθερία