Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Μόνο για του Αγίου Χαραλάμπους στην κυκλοφορία το γεφύρι του Λαγκουβάρδου

Απάντηση στην χθεσινή Ανοικτή επιστολή μας (Επιστολή του Φιλιατρά News και gargalianoi On Line) μας έδωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς σχετικά με τα ερωτήματα που του θέσαμε για την πορεία των έργων στο γεφύρι του Λαγκουβάρδου.

Στην σημερινή του συνέντευξη τύπου ο κ. Αλευράς αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στον νομό μας και απαντώντας στην επιστολή μας είπε ότι για τα έργα στη γέφυρα του Λαγκούβαρδου, κατανοεί την αγωνία και την ανησυχία των επαγγελματιών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Μαράθου, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών για την αποκατάσταση της διέλευσης.
Υπήρξε μια καθυστέρηση οφειλόμενη στις δυσμενείς καιρικές.......

συνθήκες και στην αναγκαία δίμηνη διακοπή τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω τουριστικής κίνησης.

Σημείωσε δε ότι ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία μόνο για τη Δευτέρα 10 -2-2014, προς διευκόλυνση των επισκεπτών λόγω της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, με ευθύνη του αναδόχου, ενώ στη συνέχεια θα κλείσει ξανά για την ολοκλήρωση του έργου.

Επιπλέον εντός των ημερών ολοκληρώνεται η επιχωμάτωση, τέλος Φεβρουαρίου η οδοστρωσία, τοποθέτηση στηθαίων και σήμανση, ενώ μέσα στο Μάρτιο αναμένεται η ασφαλτόστρωση. Το έργο θα παραδοθεί, βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων, τέλος Μαρτίου ή και νωρίτερα, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό θα αναβαθμίσει την περιοχή, συμβάλλοντας στην περαιτέρω τουριστική της ανάπτυξη.