Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΕΟΠΥΥ προς ασφαλισμένους: Μην καλείτε για ραντεβού τους 5ψηφιους τηλεφωνικούς αριθμούς

Για τον επόμενο μήνα δεν θα είναι εφικτός ο προγραμματισμός ραντεβού - Οι ασφαλισμένοι παραπέμπονται στους 5.000 συμβεβλημένους ιατρούς του Οργανισμού, τα κέντρα υγεία και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων
Απελευθέρωση του ......

πλαφόν συνταγογράφησης για τους γιατρούς των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων αποφάσισε ο ΕΟΠΥΥ. Το μέτρο θα ισχύσει για έναν μήνα, δηλαδή για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων.

Παράλληλα, ο Οργανισμός εφιστά την προσοχή των ασφαλισμένων σε ό,τι αφορά τους 5ψήφιους τηλεφωνικούς αριθμούς και τους ζητεί να μην καλούν για ραντεβού με τους γιατρούς των Μονάδων. Ο προγραμματισμός των ιατρικών ραντεβού θα ενεργοποιηθεί και πάλι στα μέσα Μαρτίου.

Στο διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται από το δίκτυο των 5.000 συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ τα ονόματα των οποίων είναι ανηρτημένα στο site του Οργανισμού.

Στους συμβεβλημένους γιατρούς έχουν δοθεί αυξημένες επισκέψεις, από 200 σε 400 το μήνα. Επίσης οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας και από τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ –για τον λόγο αυτό άλλωστε καταργήθηκε και το πλαφόν για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.