Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Βουβός θρήνος χθες για τον 38χρονο Στάθη Διαμαντόπουλο

Ράγισαν και οι πέτρες χθες το μεσημέρι στην Κυπαρισσία στο στερνό αντίο για τον 38χρονο Στάθη Διαμαντόπουλο, που τόσο πρόωρα και άδικα έφυγε από τη ζωή. Από το βράδυ της Κυριακής που ο καπετάνιος ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα, βουβός θρήνος και απέραντη οδύνη πλημμύρισαν την πόλη.

Η μοίρα, δυστυχώς,....

τον «χτύπησε» πριν από λίγα χρόνια, ενώ ήταν γεμάτος όνειρα και αγάπη για τη ζωή. Ο Στάθης δε λύγισε ούτε στιγμή. Όρθιος και χαμογελαστός έδωσε τις μάχες στις πιο δύσκολες και σκληρές φουρτούνες της ζωής του, όπως, άλλωστε, αρμόζει στον καλό τον καπετάνιο. Ευγενικός, σοβαρός, καλοσυνάτος, με έφεση στα γράμματα και την επιστήμη, τελείωσε το Λύκειο Κυπαρισσίας και σπούδασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ανήσυχο πνεύμα και λάτρης της θάλασσας, συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού. Έκανε μεγάλα ταξίδια, γύρισε τον κόσμο, πέρασε πολλά μποφόρια και φουρτούνες, πάντα γεμάτος με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Έπιασε στεριά και ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρησή τους, με τον πατέρα του Γιάννη, τη μητέρα του Αφροδίτη και το μικρότερο αδερφό του Στέλιο. Η μοίρα, όμως, τον «χτύπησε». Δε λύγισε. Πάλεψε. Έδωσε σκληρή μάχη. Το βράδυ της Κυριακής δεν άντεξε άλλο τα «χτυπήματα». «Έφυγε» για τον Παράδεισο.

Χθες το μεσημέρι, στην ενορία του, τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία, στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος. Συγγενείς, γνωστοί, φίλοι, απλός κόσμος, εκατοντάδες – χιλιάδες κόσμου ήταν εκεί, με μάτια βουρκωμένα και πόνο ψυχής.
Καλό ταξίδι, φίλε Στάθη! Και ο Θεός να δίνει κουράγιο, δύναμη και την εξ ύψους παρηγορία στους δικούς σου ανθρώπους.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος