Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Θεώρηση βιβλιαρίων ΙΚΑ 2014

Σε οποιοδήποτε υποκατάστημα του ΙΚΑ μπορούν οι ασφαλισμένοι να κάνουν την θεώρηση βιβλιαρίων για το 2014 σύμφωνα με εγκύκλιο του Ιδρύματος που κυκλοφόρησε.
Συγκεκριμένα .....

εφόσον σε όσους ασφαλισμένους του ΙΚΑ δεν σταλεί το αυτοκόλλητο της θεώρησης του βιβλιαρίου υγείας για το 2014 η έκδοση και η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας (ατομικών και οικογενειακών) θα γίνεται σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα του ΙΚΑ , εξαιρουμένων των αμειβομένων με εργόσημο, για τους οποίους η έκδοση και η θεώρηση μόνο των ατομικών βιβλιαρίων υγείας τους θα γίνεται από το Υποκατάστημα του τόπου κατοικίας τους.

Επίσης θα θέλαμε να σας θυμίσουμε την δυνατότητα που έχουν συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να καταχωρήσουν την διεύθυνση τους ώστε να τους σταλεί το αυτοκόλλητο για την θεώρηση του βιβλιαρίου ΙΚΑ για το 2014 στο σπίτι.

Δείτε εδω ποιούς αφορά η δήλωση της διεύθυνσης για να σταλεί το αυτοκόλλητο της θεώρησης ΙΚΑ για το 2014 Τα δικαιολογητικά για την θεώρηση βιβλιαρίου ΙΚΑ για το 2014 Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας και 2. Ασφαλιστικά Βιβλιάρια (Αποσπάσματα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης ή ΔΑΤΕ) από τα οποία να προκύπτουν οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης που αναφέρονται παρακάτω.

Αν δεν έχει εκδοθεί Απόσπασμα Λογαριασμού και οι Ημέρες Ασφάλισης που αναγράφονται στα Ασφαλιστικά Βιβλιάρια δεν επαρκούν για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων, προσκομίζεται Βεβαίωση Εργοδότη «θεωρημένη» από το Υποκατάστημα ΙΚΑ -Τμήμα Εσόδων-που ελέγχει την έδρα ή απογεγραμμένο παράρτημα του εργοδότη.