Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Νέος Αντιπρόεδρος ο Μπάμπης Παγάνης [ VIDEO ]

Ο Χαράλαμπος Παγάνης είναι από χθες το βράδυ ο νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μετά και την παραίτηση του Γιάννη Κατσαργύρη (Κλίκ) καθώς ούτε η μείζονα μειοψηφία, ούτε η Ελλάσονα δεν ήθελε να προτείνει κανέναν για την θέση αυτή (σ.σ.η θέση του αντιπροέδρου καλύπτεται από σύμβουλο της αντιπολίτευσης).
Ετσι σύμφωνα με τον κανονισμό η θέση δύναται να καλυφθεί από ....

σύμβουλο της πλειοψηφίας.

Ο Δήμαρχος πρότεινε στο σώμα τον Χαράλαμπο Παγάνη  για την θέση του Αντιπροέδρου ο οποίος και εκλέχθηκες με 18 ψήφους (Ψήφισαν 18 Έγκυρα 18).

Ο Γιάννης Κατσαργύρης στην τοποθέτηση του είπε ότι παραιτήθηκε για να τονίσει την ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής σε όλο τον Δήμο. Και η ανυπαρξία αυτή φάνηκε με την πρώτη βροχή.
Δεχόμαστε πυρά από τον κόσμο, Λίγα μπορούμε να κάνουμε. μόνο να μεταφέρουμε τα προβλήματα στην Δημοτική αρχή μπορύμε. Τίποτε άλλο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος τόνισε ότι η κίνηση με την παραίτηση του Γιάννη Κατσαργύρη είναι συμβολική. Ο Σαράντος Κουκούμης τόνισε ότι δεν θέλει να παίξει διακοσμητικό ρόλο. Διαφωνεί με τον Καλλικράτη και τον θεωρεί ταφόπλακα της αυτοδιοίκησης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θανάσης Πετρόπουλος υπογράμμισε λέγοντας "το γεγονός ότι δεν αντικρούετε από την πλειοψηφία τον κ. Κατσαργύρη , που λέει ότι είσαστε ανύπαρκτοι, δείχνει ότι συμφωνείτε με όλα αυτά που λέει".

Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας στην απάντηση του  είπε ότι ο Γιάννης Κατσαργύρης δεν ηταν αντιδήμαρχος, δεν είχε κάποια εκτελεστική εξουσία. Το αν κάνουμε ή οχι καλα της δουλεια μας με τις αποφάσεις που παίρνουμε αυτό θα το κρίνει ο λαός

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η μείζων και η Ελλάσονα μειοψηφία μειοψηφία δεν συμμετείχε τονίζοντας ότι είναι μια πολιτική πράξη αυτό. Από την πλευρά του κ. Σωτηρόπουλου τονίστηκε ότι αποδέχονται για αντιπρόεδρο τον κ. Παγάνη
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε με τους συμβούλους της συμπολίτευσης ήταν η εκλογή του κ. Παγάνη με 18 ψήφους


Ο κ. Παγάνης ευχαρίστησε το δήμαρχο για την πρόταση που έκανε, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη του τιμή και ευχαρίστησε ολους τους συναδέλφους του που τον στήριξαν για το λίγο αυτό διάστηξμα μέχρι τις εκλογές που έρχονται.