Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Η νέα μεγάλη μάχη. iPhone 6 εναντίον Galaxy S5

Την ώρα που η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει το iPhone 6 επιχειρώντας να χτυπήσει την αγορά που έχει δημιουργήσει η Samsung με τα λεγόμενα Phablets οι κορεάτες φαίνεται να προσχωρούν ένα βήμα μπροστά με το Samsung Galaxy S5 που πρόκειται να λανσαριστεί μέσα στη χρονιά.

Ενώ οι αμερικανοί επιχειρούν να μεγαλώσουν την οθόνη στο νέο .......

iPhone οι Κορεάτες δίνουν τα ρέστα τους με μια οθόνη 5,2 ιντσών που δεν έχει προηγούμενο σε κινητό τηλέφωνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο Samsung Galaxy S5 θα έχει οθόνη με ανάλυση 2560 x 1440 pixels ή WQHD η οποία σημαίνει μια απίστευτα υψηλή ευκρίνεια.

Βέβαια το κόστος κατασκευής μιας τέτοιας οθόνης αναμένεται να είναι υψηλό ενώ το κόστος ανεβαίνει και από το γεγονός όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το νέο Samsung Galaxy S5 θα έχει κορυφαίο επεξεργαστή Exynos 6 64-bit) επεξεργαστή και σώμα από αλουμίνιο. Από την άλλη πλευρά το νέο i-Phone αναμένεται να χρησιμοποιεί επεξεργαστή 20nm που κατασκευάζεται ήδη από την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company ενώ η έκπληξη θα είναι και η νέα οθόνη Retina.

Πάντως και τα δύο τηλέφωνα όταν κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά αναμένονται τουλάχιστον στην αρχή αλμυρά και με τιμές όπως συνηθίζεται άνω των 800-900 Ευρώ. Εκτός κι αν η Samsung κάνει την έκπληξη και στην προσπάθεια να κατατροπώσει την Apple ρίξει τα περιθώρια κέρδους και διαθέσει το Galaxy S5 σε τιμές χαμηλότερες οι οποίες πάντως δεν αναμένεται να είναι κατώτερες των 600 Ευρώ.

Finacial Press