Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ, με καταιγίδες και χιόνια

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από σήμερα το βράδυ, από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, αλλά και ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.
Από τις βραδινές ώρες, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, που .......

κατά τόπους θα είναι ισχυρές, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας

Το σκηνικό του καιρού θα είναι ίδιο και αύριο Σάββατο με τους ανέμους να πνέουν από νότιες, νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που κατά τόπους θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Βόρειας Ελλάδας.

Σταδιακά οι άνεμοι θα μεταβληθούν σε βόρειους έντασης μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.