Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν με το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

-Κερδισμένοι όσοι έχουν διαμερίσματα και μονοκατοικίες με πλήρη δόμηση ακόμη και σε ακριβές περιοχές
-Απο 15% έως 23% οι μειώσεις των φορολογικών επιβαρύνσεων για τους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας
-Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, καλλιεργήσιμων εκτάσεων και ημιτελών κτισμάτων

Μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων για τους ιδιοκτήτες μεγάλης........

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Αντιφατικές και συγκρουόμενες οι εκτιμήσεις…

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά NewsΧαράς ευαγγέλια στις Βρυξέλλες, στους Διεθνείς χρηματιστηριακούς κύκλους και στις περιώνυμες «αγορές» αποτελεί η είδηση ότι η Ιρλανδία, Παρασκευή και 13 του Δεκέμβρη 2013, δηλαδή αυτό το Σάββατο - Κύριακο τελειώνει με το δικό της μαρτύριο του μνημονίου της γνωστής τρόικα.
Γεμάτα χαρά κάποια πρόσωπα, συνοφρυωμένα βλέμματα σε άλλα πρόσωπα, ζητωκραυγές και χειροκροτήματα από τους πρώτους, έκφραση δισταγμών και δυσφορίας από τους δεύτερους…

Βέβαια όπως συμβαίνει με.......

ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!! ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Από το Filiatra Blog

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΛΑΤΡΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ,
ΜΗ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ!!!

Αρκεί να κοιτάξεις το σταματημένο ρολόι της πόλης που στέκει περήφανο πάνω από το πάλαι ποτέ δημαρχείο και θα καταλάβεις……
Έχει σταματήσει προ πολλού να χτυπά…. αλλά οι δημοτικοί άρχοντές μας .....

Η ΝΔ ελπίζει ότι οι εκλογές ΟΤΑ θα διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική ρευστότητα είναι δεδομένη και δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις.
Η πιθανότητα τριπλών εκλογών το Μάιο (ευρωεκλογών, αυτοδιοικητικών και εθνικών) είναι ισχυρή, παρόλα αυτά η Νέα Δημοκρατία, αν μπορέσει, θα το αποφύγει, προσπαθώντας να παρατείνει την επιβίωσή της.
Η τελευταία ελπίδα στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι ότι θα γίνουν μόνο.......

ΟΑΕΔ. Οι τελικοί πίνακες με τις 28.000 θέσεις κοινωφελούς χαρακτήρα. [ Συνημμένα ]

Κατόπιν σχετικής Απόφασης του Διοικητή του ΟΑΕΔ αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 27.948 θέσεις πλήρους απασχόλησης» .

Ύστερα από τα ......

Οι Ευχές που μας στέλνετε: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 13-12-2013 ]

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Δεκεμβρίου 2013Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

«Tο Ταξίδι του Φερεϋντούν» κάνει στάση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας

«Tο Ταξίδι του Φερεϋντούν», του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους βασισμένο στη ζωή του φιλέλληνα Πέρση ποιητή Φερεϋντούν Φαριάντ, θα παρουσιαστεί την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου και ώρα 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας.

Οι εκπαιδευτικοί του .....

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τους Οδηγούς Ασθενοφόρων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά τη σημερινή του τακτική συνεδρίαση της 11/12/2013, λαμβάνοντας υπόψη τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας και τις προτάσεις του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας απέναντι στην κινητικότητα – διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων του Νοσοκομείου
με την κατάργηση του κλάδου των οδηγών που εξήγγειλε ο ......

Το μεγάλο ντου: Εφοριακοί θα μπαίνουν στο σπίτι μας!

Ελέγχους κατ” οίκον και χωρίς εντολή εισαγγελέα θα μπορεί να πραγματοποιεί η εφορία, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος«, η.....

Η “Metron Analysis” καταγράφει ανατροπή

Δώρο… Χριστουγέννων συνιστά για τον ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της “Metron Analysis” για την εφημερίδα “Αυγή”, καθώς καταγράφει προβάδισμα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όχι μόνο στην πρόθεση ψήφου, αλλά και στην παράσταση νίκης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει για πρώτη φορά στην κορυφή της λίστας με τις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Πιο συγκεκριμένα,.....

Τι λένε οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας για Καλλικράτη και Τατούλη

Πολλά τα προβλήματα των Δήμων,εξαιρετική η συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Πέτρο Τατούλη

Σε έρευνα που διεξήγαγε το Arcadia Portal για τη φερεγγυότητα της Καλλικρατικής μεταρρύθμισης, για την οικονομική κρίση απ’ την οποία δεν έμειναν ανεπηρέαστες ούτε οι δημοτικές αρχές αλλά και για τη συνεργασία των Δήμων με την περιφέρεια Πελοποννήσου, κλήθηκαν οι Δήμαρχοι του Νομού Μεσσηνίας να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα, των οποίων προεκλογικά, η σημασία εντείνεται.

Το πόρισμα το οποίο προέκυψε μέσω της έρευνάς μας, πριν δούμε .......

ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Καλαμάτα, Ημερίδα με θέμα "Η Εισαγγελική παρέμβαση στο Ποδόσφαιρο και το Αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου".
Η ημερίδα έγινε σε .........

Τα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα ανά περιφέρεια (χάρτης)

Το 27,4% άγγιξε φέτος το Σεπτέμβριο η ανεργία στην Ελλάδα σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Οι άνεργοι ανήλθαν ....

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 12-12-2013 ]

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ;

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Μιλάει εδώ και χρόνια η Αριστερά στην Ελλάδα, με τον συνήθη ξύλινο αριστερό λόγο , που ως φαίνεται δεν έχει αγγίξει στο ελάχιστο τους Έλληνες, για τα οικονομικά μονοπώλια, για τα κοινωνικά αγαθά-όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα- που πρέπει να παρέχονται δωρεάν στους πολίτες, για τις ταξικές διαφορές κλπ
Μέσα στις εμμονές του ........

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Δεκεμβρίου 2013

Ποιες αποδείξεις του 2013 πρέπει να μαζέψουμε.

Για τη φορολογική δήλωση του 2014 μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και με μέγιστο απαιτούμενο όριο τα 10.500 ευρώ. Αν λείπουν αποδείξεις μπορεί να επιβληθεί ποινή φόρου 22% επί της διαφοράς.

Οι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψουμε αφορούν τα εξής:.....

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Σύλληψη 2 αδελφών για χρέη στην Τριφυλία

Δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες επιχείρησης, συνελήφθησαν στην Τριφυλία για χρέη.

Χθες, από το πρωί έως το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων, των Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας και του Κοπανακίου.
Κατά τη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι σε 185 άτομα, εκ των οποίων ......

Με 15 ψήφους υπέρ πέρασε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας. [ Video ]

Με ψήφους 15 υπέρ έναντι 6 (4 της αντιπολίτευσης + Καλκαβούρας και Αδρακτάς) πέρασε χθες βράδυ το τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 για τον Δήμο Τριφυλίας.

Ενα τεχνικό ....

Συνεντευξη Αλευρά. Ξεκινά η αναδιαρύθμιση του ισογείου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς στο γραφείο του και αναφέρθηκε στα εξής:
Έγινε η έγκριση των όρων διακήρυξης και συγκρότησης της επιτροπής διαγωνισμού δημοπρασίας τριών σημαντικών έργων που έχουν ενταχθεί στο ΔΕΠΙΝ – ΕΣΠΑ.

Αναφέρθηκε:......

Αγοραστής και όχι πάροχος υπηρεσιών υγείας πλέον ο ΕΟΠΥΥ

Αγοραστής υπηρεσιών υγείας και όχι πάροχος θα είναι από εδώ και στο εξής ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με την έκθεση που ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ, προβλέπει, επίσης, να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 8.500 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και 1.200 γιατροί από τα νοσοκομεία. Όλες οι υπηρεσίες και οι δομές του ΕΟΠΥΥ περνούν στο ΕΣΥ, ενώ οι γιατροί καλούνται να αποφασίσουν εάν θα έχουν πλήρη απασχόληση στο ΕΣΥ ή θα εργάζονται ιδιωτικά και θα είναι μόνο συμβεβλημένοι.

Πιο συγκεκριμένα, ......

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα [ Πρόγραμμα + Video ]


Και φέτος ο Δήμος Καλαμάτας γιορτάζει τα Χριστούγεννα και την .......

Πρίν τα Χριστούγεννα η εξόφληση της επιδότησης

«Ένεση ρευστότητας» για χιλιάδες αγρότες έως το τέλος του 2013, με την πληρωμή περίπου 1,15 δισ. ευρώ.

Όπως γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται η εξόφληση ύψους, 1 δισ. ευρώ, της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, καθώς και η πληρωμή ενστάσεων Εξισωτικής Αποζημίωσης παλαιοτέρων ετών, ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Άμεσα αναμένεται η .....

Άγριο χώσιμο Κανελλόπουλου στην Δημοτική αρχή για τις ευθύνες στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας. [ VIDEO ]

Έντονα επικριτικός προς την Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια παρουσιάστηκε χθες ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης Ζαχαρίας Κανελλόπουλος σχετικά με την μη κατάθεση στον Εισαγγελέα μηνυτήριας αναφοράς όπως έχει εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο το δημοτικό Συμβούλιο για την διερεύνηση των ευθυνών στο έγκλημα -όπως το χαρακτήρισε- που συντελέστηκε στο λιμάνι Κυπαρισσίας.

Στην αναφορά του ο κ. Κανελλόπουλος είπε ότι τον Μάρτιο ο ........

Συνεστίαση - Χορός του Αθλητικού Συλλόγου Τριφυλίας

Τη δεύτερη(κατά συνεχή σειρά) εκδήλωση-συνεστίαση, για όλους τους φίλους του αθλητισμού,τα μέλη του συλλόγου του και για όσους θέλουν να περάσουν μία όμορφη βραδιά, διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στην κοσμική ταβέρνα <<ΣΤΕΦΑΝΗΣ>> στην Τερψιθέα.

Στην τιμή της πρόσκλησης ........

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Παραίτηση Βόμβα Κατσαργύρη από την θέση του Αντιπροέδρου [ VIDEO ]

Μια μια δήλωση βόμβα ο μέχρι χθες το βράδυ αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Γιάννης Κατσαργύρης ανακοίνωσε στο σώμα την παραίτηση του από την θέση του Αντιπροέδου του Δημοτικού Συμβούλου.

Ο Γιάννης Κατσαργύρης....

Εκλογές στον Σύλλογο Κυπαρισσιωτών "Η Αρκαδιά"

Γενική Συνέλευση και εκλογές έχει ο ιστορικός Σύλλογος ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΝ ''Η ΑΡΚΑΔΙΑ'' τη Κυριακή 15-12-2014 στις 10.30 στα γραφεία του και καλούνται όλοι οι συμπατριώτες μας με τη παρουσία τους να βοηθήσουμε τη συνέχεια της λειτουργίας του και την έκδοση του λογοτεχνικού περιοδικού μας ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. Επικοινωνίας: Τσατσάκου Ρούλα 6932474529
και Λούτος Παναγιώτης 6977717182

ΤΟ Δ.Σ

Με το ισχύον σύστημα οι εκλογές στην Τ.Α. - Το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην ημερομηνία

Με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν τελικά οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης.

Εδώ και καιρό .....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Μόνο η Ονομαστική ανοιχτή Ψηφοφορία θα σώσει το κύρος του Κοινοβουλίου μας….

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης

Το δίδαγμα της ιστορίας ήταν και παραμένει εντυπωσιακά σαφές - εμείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κάθε φορά που στηθήκαμε ενωμένοι σαν μια σφιγμένη γροθιά απέναντι σε εξωτερικές επιβουλές και εσωτερικές διχόνοιες μεγαλουργήσαμε γράφοντας όχι μόνο στο.. βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού έθνους αλλά και ολάκερης της ανθρωπότητας σελίδες ψυχικού μεγαλείου, ανδρείας και αυτοθυσίας.

Δυστυχώς το ίδιο μάθημα της ιστορίας είναι πικρό καθώς πέρα από παιδιά του.......

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Επίσκεψη Μπέζου στο Κέντρο Υγείας και στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 11.12.2013 ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών και στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας και επικοινωνίας που έχει με το προσωπικό των δυο υγειονομικών δομών.

Στο Κ.Υ. Φιλιατρών....

9 προτάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς.


Είναι γεγονός, ότι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς. Τέτοια φαινόμενα, έχει βιώσει ο καθένας από εμάς στην καθημερινότητά του. Το πελατειακό κράτος, η φοροδιαφυγή, το πολιτικό χρήμα, η παραοικονομία και η κατάχρηση δημοσίου χρήματος οδήγησαν το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση και την κοινωνία σε αναβρασμό.

Σύμφωνα με όλες τις εκθέσεις και αξιολογήσεις διεθνών οργανισμών ......

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Το μυαλό στο Φαραί

Παρελθόν αποτελεί για την Εράνη Φιλιατρών ο αγώνας με την Κυπαρισσία και η ήττα με 2-0. Όπως υποστηρίζουν, οι άνθρωποι της ομάδας το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ήταν ένα ντέρμπι με πολλές ιδιαιτερότητες.

Από κει και ......

Ειδική εφαρμογή για τους κλειδάριθμους στο taxisnet

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην παραλαβή τους.

Ειδική εφαρμογή παλαιού χρήστη του taxisnet ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην παραλαβή των κλειδάριθμων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με την εισαγωγή του ΑΦΜ ο φορολογούμενος μπορεί να δει αν είναι παλαιός χρήστης και κατά συνέπεια χρειάζεται νέο κλειδάριθμο ή αν είναι κάτοχος νέων κωδικών οπότε δεν χρειάζεται να προμηθευτεί νέο.

Σημειώνεται ότι ......

Τριφυλία: Ανακοινώθηκαν οι Οριστικές κατάστασεις των δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων στη Δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία»

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε Μεσσηνίας ανακοινώνει την οριστική κατάσταση των δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων στη Δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του μέτρου 2.1.4 Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις του Π.Α.Α που αφορά την υπ’ αρίθμ.....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Δεκεμβρίου 2013

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

SOS: Καταστροφικός ιός κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο facebook! Πως να τον αντιμετωπίσετε

Ένας νέος ιός που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο facebook έχει αναστατώσει τους απανταχού φίλους των social media οι οποίοι προειδοποιούν με αναρτήσεις στις προσωπικές τους σελίδες τους διαδικτυακούς τους φίλους να μην ανοίγουν δικά τους μηνύματα τα οποία καταλήγουν με την αποστολή εικόνας σε μορφή ZIP και DSC.
Όποιος προσβληθεί από τον .....

Στα χέρια του Αλευρά ο 7ος τόμος του Μεσσηνιακού ημερολογίου

Τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά επισκέφθηκε στο γραφείο του ο συγγραφέας – εκδότης Χρήστος Κ. Ρέππας, προκειμένου να του παραδώσει τον 7ο τόμο της ετήσιας έκδοσης «Μεσσηνιακό Ημερολόγιο», που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο REX.

To Μεσσηνιακό .......

Ποιά χρέη θα σας διαγράψει η Εφορία – Διαβάστε τις προϋποθέσεις

Με εγκύκλιο του ο Χ. Θεοχάρης ξεκαθαρίζει ποιές οφειλές προς το Δημόσιο δεν μπορούν να εισπραχθούν και συνεπώς θα πρέπει να διαγραφούν από την Εφορία.

Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων με εγκύκλιο του καθορίζει ποιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και κάτω από ποιές διαδικασίες πρέπει να χαρακτηριστούν ως ανεπίδεκτες είσπραξης.
Διαβάστε όλες τις προϋποθέσεις.......

Πέτρος Τατούλης «Με το σχεδιασμό μας έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες»

«Εξαρχής δήλωσα ότι θα στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και ζήτησα από τον Υπουργό Εσωτερικών, τις 150.000 ευρώ να τις διαθέσει αλλού γιατί το ποσό αυτό σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να επουλωθούν οι πληγές από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Άργος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας σε επερώτηση για τις πρόσφατες πλημμύρες και πρόσθεσε ότι «για να αποκατασταθούν οι ζημιές σε τρία γεφύρια και σε δύο μεγάλα τεχνικά έργα το κόστος ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ».

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ........

Από τις 12 Δεκεμβρίου θα διευκολυνθεί η πρόσβαση της εφορίας στις τραπεζικές κινήσεις

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ενεργοποιηθεί από τις φορολογικές αρχές ο «Μεγάλος Αδερφός» για καταθέσεις και δάνεια φυσικών και νομικών προσώπων με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και του μαύρου χρήματος.

Από τις ......

Αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ ή ιδιωτικό ιατρείο για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Επιλογή μεταξύ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ και του ιδιωτικού ιατρείου τους θα έχουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση την οποία προωθεί το υπουργείο Υγείας, μετά από τη συμφωνία την οποία κατέληξε ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, με τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως προκύπτει από το σχέδιο, από τους 5.765 γιατρούς, θα .....

Η απάντηση Κατσίβελα στο Δημοσίευμα του Εθνους

Αμεση ήταν η απάντηση Κατσίβελα στο Δημοσίευμα του Εθνους στο οποίο επισημαίνει ότι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια έχει ζητήσει με έγγραφο της την πρόσληψη ιατρών για την κάλυψη των αναγκών.

Αναλυτοικά η απάντηση κατσίβελα αναφέρει:

Μόνο έκτακτα χειρουργεία στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Μόνο έκτακτα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται από την προσεχή Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.
Μόνο έκτακτα χειρουργεία στο νοσοκομείο Καλαμάτας

«Αυτήν τη στιγμή ......

Το ταξίδι του Νίκου Καλογερόπουλου συνεχίζεται και με μύθους του Αισώπου!

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Ο Αίσωπος, με τα παραμύθια που κουβαλάει, φτάνει από την επόμενη Κυριακή (15 Δεκεμβρίου) στο Τρενοτεχνείον Κυπαρισσίας, τον πολιτιστικό πολυχώρο 3Φιλλλίας που έχει δημιουργήσει στο παλιό Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στο Σταθμό ο Τριφύλιος ηθοποιός και τραγουδοποιός, Νίκος Καλογερόπουλος.

Ένα χώρο αυθεντικό,......

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Δεκεμβρίου 2013