Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τι είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;

Γράφει ο Γεώργιος Σάμπαλης – Γενικός Χειρουργός

Παρ’ όλο που η λέξη «καούρα» συχνά χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία ποικιλία προβλημάτων του πεπτικού συστήματος, στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ιατρικούς όρους είναι ένα σύμπτωμα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Σε αυτήν την περίπτωση, τα οξέα του στομάχου παλινδρομούν από το στομάχι στον οισοφάγο.
Η «καούρα» περιγράφεται σαν ένα .....

Απόπειρα αυτοκτονίας από τη Βίκυ Σταμάτη

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε πριν από λίγο η Βίκυ Σταμάτη, όταν πληροφορήθηκε ότι θα μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές της Θήβας.

Σύμφωνα με τις......

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Μεσσηνία και Αρκαδία


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα , ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια .......

Στις 23 Δεκεμβρίου οι συντάξεις Ιανουαρίου

Στις 23 Δεκεμβρίου 2013, αντί στις 30 Δεκεμβρίου όπως προβλέπεται, θα καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Ιανουαρίου 2014, στους συνταξιούχους του Δημοσίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως ........

Αυθαίρετα. Νέα εγκύκλιος εφαρμογής νόμου 4178/2013 [ Συνημμένο ]

Σε έκδοση νέας εγκυκλίου εφαρμογής του νόμου 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, προχώρησε το ΥΠΕΚΑ. Η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ορισμένα ζητήματα ερμηνείας που έθεσαν μηχανικοί και υπηρεσίες, ενώ απαντά και σε συχνά ερωτήματα ειδικών περιπτώσεων εφαρμογής του νόμου.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται πληθώρα ζητημάτων. Ανάμεσα στις επιμέρους παρατηρήσεις, ξεχωρίζουν οι εξής:......

Μεταγραφές φοιτητών: Από σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς θέσης στους επιτυχόντες των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/τεύχος Α΄/2013) και την Υπουργική Απόφαση Φ.1/182016/Β3/28-11-2013 (ΦΕΚ 3030/τεύχος Β΄/2013).

Η μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται μόνο από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος.

Ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων φθάνει έως το 15% επί του συνολικού αριθμού εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα, Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.

Από τις διατιθέμενες θέσεις θα δοθούν:......

Τατούλης για Διόδια: "Αποτρέψαμε τις αυξήσεις. Είμαστε εδώ για να ανοίγουμε δρόμους ευόδωσης των αιτημάτων των πολιτών".

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρυσοχοΐδη αναφορικά με τις τιμές των διοδίων έκανε την κάτωθι δήλωση:

Μαραθούπολη: Βγήκε με άδεια από τις φυλακές και προσπάθησε να κλέψει σπίτι

Μυαλό δε βάζει ένας 27χρονος τσιγγάνος, ο οποίος, αν και εκτίει 10ετή ποινή κάθειρξης στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, συμμετείχε σε απόπειρα κλοπής στη Μαραθούπολη κατά τη διάρκεια τακτικής άδειας.

Στις 13 Νοεμβρίου ......

Αγία Κυριακή Φιλιατρών: Πνίγηκαν από το ποτάμι που τα «σάρωσε» όλα…

Τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και τη γραφική παραλία της Αγίας Κυριακής προκάλεσε η υπερχείλιση στο ποτάμι. Οι κάτοικοι της περιοχής, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, είναι σε απόγνωση, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δε θυμούνται να έχει συμβεί εδώ και δεκαετίες τέτοιο κακό.

Το ποτάμι «φούσκωσε» .....

Στην 42η θέση η Ελλάδα στην Έκθεση του ΟΟΣΑ

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ταραχή στην Ευρώπη και στη Δύση από την δημοσιοποίηση της Έκθεσης PISA του ΟΟΣΑ για το 2012 που δόθηκε προχτές στις Βρυξέλλες και δείχνει τα επίπεδα επιδόσεων 15χρονων μαθητών στην Ανάγνωση, τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες.
Η διαπίστωση είναι ότι τις πρωτιές..........

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Δεκεμβρίου 2013