Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Αν ζείτε σε οικισμό ή σε διατηρηταίο σας αφορά άμεσα!

Τη μείωση του φορολογικού βάρους, με κλιμακούμενο τρόπο, για τα κτίρια παραδοσιακών και διατηρητέων οικισμών, μέσα από τη θέσπιση «συντελεστή διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς», ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο του διαλόγου για την αναμόρφωση της φορολογίας των ακινήτων.

Ο Γ.Μανιάτης ξεκαθαρίζει στην επιστολή του ότι οι ρυθμίσεις θα .......

αφορούν ιδιοκτήτες που αντικειμενικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και δεν πρέπει να αφορούν ιδιοκτήτες υψηλού εισοδήματος.

Σημειώνεται ότι με αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ, για τα «Διατηρητέα Κτίρια» και τα κτίρια που βρίσκονται σε χαρακτηρισμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας όσο και σε μνημεία ή τόπους της παγκόσμιας κληρονομιάς, έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και προϋποθέσεις ως προς τις χρήσεις και τους συντελεστές δόμησης και έχει πολλαπλασιαστεί το κόστος διατήρησης, συντήρησης, επισκευής και ανακαίνισης, σε σύγκριση με το αντίστοιχο κόστος των συμβατικών κτιρίων.

Πρόκειται για περίπου 10.200 διατηρητέα κτίρια και 880 παραδοσιακούς οικισμούς, τους οποίους και αφορά η πρόταση για θεσμοθέτηση ειδικής φορολογικής πρόνοιας.

STAR.gr

Πρωτοχρονιάτικη «έκπληξη» το μπόνους των αποδείξεων

Στο τέλος της χρονιάς θα αποφασίζεται ποιες δαπάνες θα έχουν επιστροφή φόρου
Να βάλει τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων θέλει το υπουργείο Οικονομικών με το σχέδιο που έχει στα σκαριά- προκρίνεται αλλά δεν έχει «κλειδώσει», σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Ειδικοί το κρίνουν ως........

Οι τρεις δρόμοι που οδηγούν στη ρύθμιση των δανείων σας

Το κομμάτι της στεγαστικής πίστης, είναι αυτό που δέχεται σήμερα τις μεγαλύτερες πιέσεις σε ότι αφορά την ομαλή εξυπηρέτηση του, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νοικοκυριών που καθυστερούν τις μηνιαίες πληρωμές.
Από τα 220 δισ ........

Φιλιατρά: Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Από την Δημοτική ενότητα Φιλιατρών εκδόθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της Ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τα είπαν Παναγιωτόπουλος - Κορομηλάς για θέματα των Τριτέκνων

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ενημερώνει τα μέλη του ότι ευρεία γκάμα θεμάτων εξετάστηκαν στην συνάντηση του προέδρου του συλλόγου μας Χρήστου Κορομηλά με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας κου Παναγιωτόπουλου, μεταξύ άλλων του τέθηκε το θέμα της έκπτωση των τριτεκνων οικογενειών σε όλα τα καταστήματα της περιοχής.

Η άποψη του ........

Έκκληση του ΙΚΑ για ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών

Να υποβάλουν άμεσα αίτηση για ρύθμιση των καθυστερούμενων εισφορών στα αρμόδια υποκαταστήματα του ΙΚΑ καλεί τους εργοδότες η διοίκηση του Ιδρύματος.

Σε ανακοίνωσή της,

Προειδοποιεί πλέον το Facebook

Το Facebook πρόσθεσε προειδοποιητικά μηνύματα για να ενημερώνει τους χρήστες του προτού παρακολουθήσουν βίντεο που περιέχει σκηνές «ωμής βίας»...

Η προειδοποίηση αναφέρει: ....

Εποχικά επαγγέλματα: Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης λόγω ανεργίας

Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης των εποχικώς απασχολούμενων, λόγω ανεργίας, με νέα ρύθμιση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μαντιάτης, έκανε δεκτή (με μικρή τροποποίηση) τροπολογία 33 βουλευτών της ΝΔ και.....

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω ......

Αύξηση του φόρου για τα στριφτά τσιγάρα [ Video ]

Αυξάνει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star Channel, ο φόρος κατανάλωσης στα στριφτά τσιγάρα και στα πουράκια, αφού πολλοί καταναλωτές έχουν στραφεί στα στριφτά και στα είδη καπνού για εξοικονόμηση χρημάτων, με το υπουργείο Οικονομικών να ψάχνει.......

Ανακοινώνονται τα ονόματα των νέων διοικητών στα Νοσοκομεία

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης νέων διοικητών στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Πελοποννήσου.

Όπως άλλωστε ......

Το χθεσινοβρασδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 22-10-2013 ]

Λαμπερά εγκαίνια στο νέο κτήριο της Πυροσβεστικής Γαργαλιάνων

Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου κτηρίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γαργαλιάνων.
Toν αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας και Παραβρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Κος Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Στρατηγός Γεωργακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Αλευράς, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κος Κόλλιας και πολλά ανώτατα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην ομιλία του Διοικητής της Πυροσβεστικής Γαργαλιάνων.....

Βουλή: ΝΑΙ για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία με 235 «Ναι» και 34 «Παρών» - Το ΠΑΣΟΚ για να φανεί αυτή η διχογνωμία εντός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία - Μπρος – πίσω από Λαφαζάνη
Με την ευρύτατη πλειοψηφία 235 βουλευτών υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής από την ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της τροπολογίας ....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Οκτωβρίου 2013