Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Αυτοψία Αλευρά στη στροφή Αρκουδέα στο 2ο χλμ. στη 9η Εθνική Οδό Τσακώνα – Καλό Νερό

Αυτοψία πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς στη στροφή Αρκουδέα που βρίσκεται στο 2ο χλμ. στη 9η Εθνική Οδό Τσακώνα – Καλό Νερό, μεταξύ Κοπανακίου και Καλού Νερού (πλησίον Βιοτεχνίας Αρκουδέα) και θεωρείται το πλέον επικίνδυνο σημείο του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου.

Με την εργολαβία .......

Περιφέρεια Πεοποννήσου - ΕΠΣ Μεσσηνίας: Διήμερο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά για το Χαμόγελο του παιδιού

Το ποδοσφαιρικό αυτό τουρνουά θα είναι διήμερο και θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό κέντρο της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας, στην περιοχή ΚΟΡΔΙΑ στην Καλαμάτα, την Τρίτη και Τετάρτη 19 και 20 Νοεμβρίου 2013.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οκτώ (8) σωματεία και .......

Πρεμιέρα σήμερα στις 9 μ.μ. για "Το Φώς που πάντα καίει" στο Φουρναράκειο (Πυρσό) [ VIDEO ]

Σε σκηνοθεσία Βασίλη Κολοβού

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS


Πρεμιέρα κάνει σήμερα το βράδυ στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών (Πυρσό) η παράσταση "Το φως που πάντα καίει" του Κώστα Βάρναλη σε σκηνοθεσία Βασίλη Κολοβού.
Η παράσταση θα παιχτεί το διήμερο Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ενώ το επόενο διήμερο 20 και 21 Οκτωβρίου η παράσταση θα μεταφερθεί στην Καλαμάτα στην αίθουσα της Φιλαρμονικής.

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 13:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Στάθης Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα για συζήτηση και λήψη απόφασης:

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:.....

Ένταξη στο ΕΣΠΑ για τρία νέα έργα στον τομέα της Υγείας στη Μεσσηνία

Με απόφαση, Πέτρου Τατούλη.

Τρία νέα σημαντικά έργα στο Τομέα της Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας παίρνουν πια το δρόμο της υλοποίησης ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και την υπογραφή από το Περιφερειάρχη Π. Τατούλη για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.302.805,20€ και ειδικότερα:.....

Γονείς, στρώστε συχνά το οικογενειακό τραπέζι!....

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Περνάμε, αναμφίβολα, δύσκολες οικονομικά εποχές με τριάντα σχεδόν τοις εκατό ανέργους άνδρες και γυναίκες και διπλάσιο ποσοστό νεολαίας…
Περνάμε, αυτό μετράει διαχρονικά ακόμη περισσότερο κατά την ταπεινή μου γνώμη, δύσκολες ψυχολογικά εποχές που θα στιγματίσουν βαθειά τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Κατέθεσα τις προάλλες εδώ .......

Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, ενημέρωση στην Περιφέρεια για το διαγωνισμό των σκουπιδιών

Σοβαρά φαίνεται να έχει μπλεχτεί η υπόθεση με την εξέλιξη του διαγωνισμού της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Ίσως τα πράγματα ξεκαθαρίσουν σήμερα Παρασκευή, σε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη.

Όπως ανακοινώθηκε από την .......

Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας: Σύσκεψη για τα ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο και στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Στη σύσκεψη που έγινε ......

Κυπαρισσία: Καταρρέει και ο παλιός προσήνεμος μόλος στο λιμάνι.

Σταματημό δεν έχουν, όπως αποδεικνύεται, τα προβλήματα στο λιμάνι Κυπαρισσίας, που βαίνει ολοταχώς προς ολοκληρωτική καταστροφή, αφού καταρρέει και τμήμα του παλιού προσήνεμου μόλου που επί δεκαετίες παρέμενε όρθιο, αντέχοντας τη λυσσαλέα μανία των κυμάτων!

Τμήμα του προσήνεμου μόλου, στο σημείο που αυτός ενωνόταν με τον .....

«Όχι» στη λήψη νέων μέτρων λέει η κυβέρνηση στην τρόικα και προειδοποιεί για εκλογές

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων, προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η στάση της τρόικας φέρεται να είναι αδιάλλακτη, καθώς οι δανειστές, βλέπουν δημοσιονομικό κενό το 2014, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει λήψη νέων μέτρων που υπολογίζονται σε 2 δισ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο προκαλεί αντιδράσεις από την πλευρά της ........

Το ΠΑΣΟΚ ανατινάζει το σχέδιο Μιχελάκη για αλλαγή εκλογικού νόμου στους ΟΤΑ

Μετά την ενημέρωση που παρείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκος στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση που προωθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, η Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει αποσπασματικές ρυθμίσεις και εννοεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θεωρεί αυτονόητη την ταυτόχρονη αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις εθνικές εκλογές.

Συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου τονίζουν τα εξής: ........

Στη Βουλή οι άδειες δημοσίων υπαλλήλων και οι αλλαγές στη «Διαύγεια»

Εξορθολογισμός του καθεστώτος αδειών στο Δημόσιο, επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας, καθώς και ενίσχυση του προγράμματος της «Διαύγειας», είναι ορισμένες από τις βασικές τομές που εισάγει το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», το οποίο κατατίθεται σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:.....

Μεγάλη πτώση στα εισοδήματα στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία του ΙΚΑ

Αδιάκοπη είναι η πτωτική πορεία που έχουν τα εισοδήματα στην Ελλάδα, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ΙΚΑ για «Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις».

Σύμφωνα με αυτά, ο μέσος μισθός στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε σε ποσοστό που φτάνει το 7,14%, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε κατά 16,60%!
Σημειώνεται ότι .......

Υποχρεωτικό το αγροτικό για απόκτηση Ιατρικής ειδικότητας

Υποχρεωτικό το αγροτικό για την Ιατρική ειδικότητα με ρύθμιση που φέρνει το υπουργείο Υγείας Σε νομοσχέδιο που θα καταθέτει το Υπουργείο Υγείας στη Βουλή θα συμπεριληφθεί διάταξη η οποία θα ........

Αποζημιώσεις και πάλι στους δημοτικούς συμβούλους λόγω εκλογών

Κίνητρο για τη συμμετοχή υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στις επερχόμενες εκλογές, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με διάταξη που πρόκειται να περιληφθεί στον αντι-καλλικράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη διάταξη το υπουργείο επαναφέρει την......

Σε εξέλιξη και νέα απόπειρα υποκλοπής προσωπικών στοιχείων πελατών της Τράπεζας Πειραιώς

Πρίν λίγες μέρες σας είχαμε ενημερώσει ότι υπήρχε σε εξέλιξη επιχείρηση υποκλοπής στοιχείων για τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών της Τράπεζας Πειραιώς.

Για την υπόθεση .......

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 17-10-2013 ]


Βρέθηκε νεκρός ο 26χρονος που έπεσε από τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου

Νεκρός εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Βασιλείου του Δήμου Πατρέων ο 26χρονος άνδρας που έπεσε από τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου λίγο μετά τις 8 το πρωί της Πέμπτης.
Προηγήθηκε επιχείρηση .......

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ: Oι Πατριώτες... της γραβάτας έχασαν την επαφή με την Κοινωνία!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ MΠΟΖΙΚΑΣ

ΖΟΥΜΕ μέρες οικονομικής κρίσης. Αλλά και μέρες....πατριωτισμού. Όταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στη συναυλία της Κυπαρισσίας αναρωτήθηκε αν τελικά είναι Φασισμός ότι...1 στους 3 Έλληνες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, όταν 1,5 εκ. Έλληνες είναι άνεργοι, όταν η κοινωνική ένδεια εξαπλώνεται, τότε μας προβλημάτισε! Μόλις πρόσφατα αυτοκτόνησε ένας 26χρονος πηδώντας .......

από την γέφυρα του Ρίου. Συγκλονιστήκαμε και κλάψαμε...

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Οκτωβρίου 2013 [ VIDEO ]



Η Εφημερίδα "Σημερινή Πελοπόννησος" είναι εβδομαδιαία και κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή