Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Oμόφωνα Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο Νίκος Μπελογιάννης!

Ομόφωνα Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας αναδείχθηκε στην αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ., ο Νίκος Μπελογιάννης.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό......

Σεισμούς 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα προβλέπουν 50 επιστήμονες

Ανησυχία, φόβο και τρόμο προκαλεί ένα δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας ««Le Monde» με τίτλο: «Des Seismes Sans Precedent Historique Sont Possibles En Europe» («Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι πιθανοί στην Ευρώπη»)!

Το επιστημονικό άρθρο.....

32 “γαλάζιοι” βουλευτές ζητούν… να λήξει η κατάληψη στην ΕΡΤ

Με παρέμβασή τους προς τον υφυπουργό αρμόδιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελή Καψή, να προχωρήσει η κυβέρνηση στη λήψη δραστικών μέτρων, προκειμένου να λήξει η κατάληψη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, και “να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση”.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της Συγγρού, “κυβέρνηση και πλειοψηφία ........

Το νέο λύκειο σε εκδήλωση στην Κυπαρισσία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ εκδήλωση για το νέο Λύκειο και τις αλλαγές που δρομολογούνται στο χώρο της Παιδείας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων της Κυπαρισσίας με ομιλητές .......

Μπόνους έως και 70.000 ευρώ στους νέους αγρότες

Προνομιακή υποστήριξη θα έχουν οι νέοι ηλικιακά αγρότες στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς προβλέπεται πριμ πρώτης εγκατάστασης έως και 70.000 ευρώ, αλλά και μια ειδική συμπληρωματική ενίσχυση για τα πρώτα πέντε χρόνια δραστηριότητάς τους, πέραν αυτής που αφορά όλους τους γεωργούς. Αυτό τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρη, ο Επίτροπος Γεωργίας και Ανάπτυξης Ντατσιάν Τσιόλος, υπογραμμίζοντας πως για πρώτη φορά η ΕΕ διαμορφώνει μια ουσιαστική πολιτική για τους νέους αγρότες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 6% των αγροτών στην Ευρώπη σήμερα είναι κάτω των 40 ετών.

Ο κ. Τσιόλος ......

Και με τη βούλα σε όλη τη Μεσσηνία το ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτας

Άγριο παζάρι για την επέκταση του σήματος «ΠΟΠ Επιτραπέζια Ελιά Καλαμάτας» εκτυλίσσεται τον τελευταίο χρόνο στους διαδρόμους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι μεταποιητές του .......

ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΑΜΠΑΝΗ

H Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας θα συνδιοργανώσουν ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ με παλαιότυπα από τον 15ο ως τον 19ο αιώνα, άρματα της Επανάστασης του 21 και παραδοσιακές φορεσιές από την ιδιωτική Συλλογή του συλλέκτη Χρήστου Κατσαμπάνη.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί .....

Εκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο την Δευτέρα για το Σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρόη

Το Φιλιατρά News θα σας μεταδώσει απευθείας την συνεδρίαση

Έκτακτη συνεδρίαση τουπεριφερειακού Συμβουλίου θα γίνει την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, 5.30μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την Ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την προσωρινή ανάδοχο εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.

Νωρίτερα στις 15:30 θα ........

Σύσκεψη για την αναβάθμιση φορέων υγείας της Μεσσηνίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, με τη συμμετοχή του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Δυτ. Ελλάδας Παναγιώτη ......

Ξεκινούν σήμερα οι εγραφές για μαθήματα Φωτογραφίας στην Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 16/10/2013, 19:00, οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ για τα Μαθήματα Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Καλαμάτας (ΦΛΚ) και την επόμενη Τετάρτη 23/10/2013, 19:00-20:00, τα μαθήματα, πάντα κάθε Τετάρτη 19:00-20:00 και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας (οδός Αριστομένους 35).

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α _ Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ω Ν της ΦΛΚ, περιόδου 2013–2014.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε .........

Φιλιατρά: Το σημερινό διανυκτερεύον βενζινάδικο.


Σήμερα 16 Οκτωβρίου το Διανυκτερεύον βενζινάδικο της πόλης μας (από 21:00 έως 23:00 σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου) είναι:

Ο κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ (JET OIL)
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ

Το Χειμερινό ωράριο των Πρατηρίων Βενζίνης στην Μεσσηνία.

Με την υπ. αριθμ.. πρωτ. Φπρατ/3968/16-10-2013 Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με θέμα: «Εκ περιτροπής διανυκτέρευση για τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, καθώς και εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία κατά τις Κυριακές και αργίες των πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας, κατά τη χειμερινή περίοδο από 1-10-2013 έως 30-4-2014, καθορίζεται η .......

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Να επιστρέψει στις νίκες θέλει με Δώριο

Να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στο Δώριο θέλει η ομάδα της Εράνης Φιλιατρών μετά την εκτός έδρας ισοπαλία στην έδρα του Μελιγαλά.

Οι Φιλιατρινοί .......

Τελεσίγραφο από την Τρόικα: Μέτρα ή απολύσεις εδώ και τώρα

Επιστρέφοντας από το Λουξεμβούργου, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μεταφέρει στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αρνούνται την πολιτική διαπραγμάτευση και παραπέμπουν την ελληνική πλευρά στους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας, στους «υπαλλήλους τεχνοκράτες».

Οι πιέσεις που δέχθηκε ήταν έντονες και αφορούν τη λήψη μέτρων .........

Κοινωφελής Εργασία: Τη Δευτέρα η προκήρυξη για τους 30.000 – οι 14.000 στους ΟΤΑ

Θέμα ημερών αποτελεί η δημοσίευση των 30.000 θέσεων του β’ πακέτου της Κοινωφελούς εργασίας που αφορά σε θέσεις για αποφοίτους λυκείου και πτυχιούχους σε φορείς όπως ΚΕΠ, Δικαστήρια, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά ταμεία και Μητροπόλεις.

Από το σύνολο των 30.000 θέσεων περίπου οι μισές θα καλυφθούν από ........

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Οκτωβρίου 2013