Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Λουξ: Σχέδια επέκτασης σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα

Πρωτοβουλίες για την επέκτασή της στην Αττική αλλά και την Βόρεια Ελλάδα δρομολογεί η Λουξ Μαρλαφέκας, με στόχο να διευρύνει τα μερίδια της και να διατηρήσει την ανοδική πορεία των πωλήσεών της.

Παράλληλα, ........

σχεδιάζει την κυκλοφορία νέων καινοτόμων προϊόντων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και εντείνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη των εξαγωγών της. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μαρλαφέκας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι η Λουξ θέλει να διευρύνει το δίκτυο διανομής της στην περιοχή της Αττικής, όπου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας και την ίδια ώρα φιλοδοξεί να ανάπτυξη την παρουσία της στην Βόρεια Ελλάδα, αν και εκεί, όπως είπε, η διείσδυση θα γίνει με προσεκτικά βήματα καθώς οι βορειοελλαδίτικες βιομηχανίες αναψυκτικών είναι ισχυρές λόγω της στήριξης που απολαμβάνουν από τους ντόπιους.

Ο κ. Μαρλαφέκας ανέφερε ακόμη ότι η πατρινή βιομηχανία αναψυκτικών έχει σε εξέλιξη σχέδια για το λανσάρισμα νέων αναψυκτικών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών για λιγότερες θερμίδες ενώ κληθείς να σχολιάσει την είσοδο νέων παικτών στον χώρο, τόνισε ότι «ο ανταγωνισμός είναι καλοδεχούμενος, απ' όπου και αν προέρχεται».

Εξωστρέφεια

Εξίσου δυναμικά, όμως, είναι και τα σχέδια για το εξωτερικό, όπου γίνονται σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια. Ύστερα από την συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα, με μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες της Αυστραλίας με δίκτυο 750 καταστημάτων, γίνονται προσπάθειες για ενδυνάμωση της παρουσίας σε υφιστάμενες αλλά και η είσοδος σε νέες, που υπάρχει έδαφος για τα ελληνικά προϊόντα. Ο κ. Μαρλαφέκας πάντως παραδέχθηκε πως δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός και υπογράμμισε πως μερικές φορές είναι και θέμα τύχης, όσον αφορά στην επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη, ο οποίος θα πιστέψει και θα προωθήσει το προϊόν σου.

Προσφορές

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πατρινής βιομηχανίας αναψυκτικών η Λουξ θα συνεχίσει την επιθετική πολιτική τιμών, καθώς όλη η αγορά κινείται στους ρυθμούς των προσφορών, ωστόσο δεν έκρυψε τον προβληματισμό του κατά πόσο μπορεί να συνεχισθεί αυτός ο «πόλεμος τιμών» και πόσες βιομηχανίες μπορούν να τον αντέξουν, ενώ για ακόμη μια φορά άφησε αιχμές για την τακτική που ακολουθούν οι μεγάλοι λιανέμποροι και κυρίως οι πολυεθνικές, οι οποίες προωθούν την ιδιωτική ετικέτα λόγω των καλύτερων ποσοστών κέρδους που αποκομίζουν και έτσι «εκβιάζουν» για καλύτερες τιμές τις επώνυμες βιομηχανίες. Παρ' όλες τις δυσκολίες, ο επικεφαλής της Λουξ δήλωσε βέβαιος πως η εταιρεία του θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, και εκτίμησε ότι φέτος θα κλείσει με διψήφιο ποσοστό αύξησης των πωλήσεων παρά την κάμψη της κατανάλωσης αναψυκτικών, η οποία υπερβαίνει το 10%. Σημείωσε πάντως ότι προτεραιότητα είναι η είσπραξη των εσόδων καθώς σε αυτό το περιβάλλον οι επισφάλειες είναι τεράστιες ενώ επεσήμανε ότι έμφαση θα δοθεί και στην μείωση του λειτουργικού κόστους.

«Πρόστιμα κατόπιν εορτής»

Σχολιάζοντας το μείζον ζήτημα των τιμών, ο κ. Μαρλαφέκας κατηγόρησε τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ως υπεύθυνες για την ακρίβεια καθώς όπως είπε επιμένουν να διατηρούν υψηλά περιθώρια κέρδους, σε αντίθεση με τις βιομηχανίες, οι οποίες βρίσκονται δίπλα στον καταναλωτή και τον στηρίζουν διαρκώς με εκπτώσεις και προσφορές. Μέρος όμως της ευθύνης, για τις υψηλές τιμές, έχει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία δεν έχει δείξει την κατάλληλη πυγμή στην αντιμετώπιση φαινομένων κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης από γνωστή πολυεθνική ενώ όταν επιβάλλει πρόστιμα αυτά, όπως τόνισε, είναι μικρά και έρχονται κατόπιν εορτής, και ως εκ τούτου είναι αναποτελεσματικά.

«Ελάχιστος ο δανεισμός»

Ο κ. Μαρλαφέκας τέλος στάθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές βιομηχανίες, με πιο σημαντικό το υψηλό κόστος ενέργειας αλλά και την αδυναμία πρόσβασης σε χρηματοδότηση. «Σήμερα, ο δανεισμός από τις τράπεζες είναι ελάχιστος και επιλεκτικός», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η Λουξ δεν έχει πρόβλημα καθώς έχει μηδενικό δανεισμό και δεν βαρύνεται με χρηματοοικονομικά έξοδα.

Hmerisia

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Την Καλαμάτα επέλεξε ο Σωκράτης Μάλαμας ως τον επόμενο σταθμό του μουσικού ταξιδιού της σεζόν, που σημείωσε απόλυτη επιτυχία σε κάθε περιοχή της Ελλάδας όπου εμφανίστηκε.
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός ......

και ερμηνευτής, θα παρουσιάσει τις παλιές και καινούργιες μουσικές ιστορίες του, στο μαγευτικό χώρο του Κάστρου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο Σωκράτης Μάλαμας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης και ανακατεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία με αγαπημένες του συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, από παλιά λαϊκά μέχρι ρόκ.

Φωτίζει το ιδανικό σκηνικό για να στηθούν κάποια γλέντια ¨όπως παλιά¨ και να συναντηθούν οι διαφορετικές γενιές που πλέον συναπαρτίζουν το κοινό του.
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις»
Το Σωκράτη Μάλαμα πλαισιώνουν οι:

Μαρίνα Δακανάλη & Λαμπρινή Καρακώστα / τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης / κρουστά
Γιάννης Παπατριανταφύλλου / κοντραμπάσο
Νίκος Παραουλάκης / νέυ
Φώτης Σιώτας / βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης / λαούτο, μπουζούκι

Ηχοληψία / Βαγγέλης Λάππας, Γιάννης Ρούσσος
Φωτισμοί / Χρήστος Λαζαρίδης, Βασίλης Πουφτής
Επιμέλεια σκηνής / Δημήτρης Κατέβας
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
-Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας Αριστομένους 33 – τηλ: 2721087902
-Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου – Καταστήματα Καλαμάτας
Αριστομένους 38 – τηλ: 2721025210
Αντωνοπούλου 12 – τηλ: 2721023023

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9.30 μ.μ. ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ.

Κλείνει το τμήμα διακίνησης η Coca-Cola Τρία 'Εψιλον

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της Coca-Cola Τρία 'Εψιλον στη Θεσσαλονίκη σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν στις 23 απολύσεις (12 σήμερα και 11 αύριο) στο τμήμα διακίνησης, ενώ αναμένονται κι άλλες από 1ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι απολύσεις οφείλονται.......

στο γεγονός ότι αλλάζει ο τρόπος διανομής των προϊόντων της, τα οποία πλέον θα μεταφέρονται μέσω εξωτερικών συνεργατών (φορτηγών δημόσιας χρήσης). Στελέχη της επιχείρησης δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "η εταιρεία έχει λάβει μέριμνα για να διασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους 33 εργαζόμενους στο τμήμα διακίνησης στης Θεσσαλονίκης". Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν θα λάβουν αποζημιώσεις πολύ υψηλότερες σε σχέση με αυτές που προβλέπει ο νόμος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, επισήμανε ότι ήδη σήμερα κοινοποιήθηκαν απολύσεις σε 12 εργαζομένους στο τμήμα διακίνησης, ενώ άλλες 11 έχουν προγραμματιστεί για αύριο και οι υπόλοιπες για την 1η Νοεμβρίου. Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα γενική συνέλευση, στις 3 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν στις απολύσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία η απόφαση της αλλαγής του τρόπου διακίνησης ελήφθη κατόπιν υλοποίησης μελετών και αναλύσεων αγοράς, που πραγματοποιήθηκαν υπό το πρίσμα των δυσμενών συνθηκών στην αγορά και με γνώμονα πάντα τη στρατηγική της επιλογή να διατηρήσει ισχυρή και σταθερή παρουσία στην Ελλάδα.

Στελέχη υποστήριξαν ότι την τελευταία διετία η εταιρεία έχει καταθέσει συνολικά τέσσερις προτάσεις στους εργαζόμενους, χωρίς να βρει ανταπόκριση από το σωματείο τους ή από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο. Μεταξύ των προτάσεων, υποστηρίζουν, ήταν και αυτή που έδινε στους οδηγούς και βοηθούς της Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα να εξακολουθήσουν να συνεργάζονται με την Coca-Cola Τρία Έψιλον, αφού τους παραχωρηθεί δωρεάν η κυριότητα των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας της, προκειμένου με αυτά ν' αναλάβουν εκείνοι –ως ανεξάρτητοι επιτηδευματίες- τη διανομή των προϊόντων, είτε ιδρύοντας ατομική εταιρεία είτε μέσ

E-net.gr

Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα η "Μπάμπης Βωβός"

Η οικοδομική εταιρεία "Μπάμπης Βωβός" με δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας υπήχθη στο καθεστώς δικαστικής προστασίας του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η αίτηση της .......

εταιρείας για ένταξη στη διαδικασία εξυγίανσης είχε εκδικαστεί στις 23 Ιανουαρίου 2013.

Μετά τη δικαστική απόφαση η εταιρεία έχει την ευκαιρία να προχωρήσει στη διαμόρφωση πλάνου εξυγίανσης, αποτρέποντας την ένταξη σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα απαιτηθούν από δύο έως τέσσερις μήνες μέχρι η εταιρεία να επικυρώσει τη συμφωνία εξυγίανσης με την πλειονότητα των πιστωτών της, όπως προβλέπει ο πτωχευτικός κώδικας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 80χρονος Μπάμπης Βωβός το Φεβρουάριο του 2013 είχε συλληφθεί για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών-εργατικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ενώ τον Νοέμβριο του 2012 είχε συλληφθεί ξανά για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Direct news

Δήμος Τριφυλίας: Αφιέρωμα στους Τριφύλιους λογοτέχνες

Για τρίτη χρονιά ο Δήμος Τριφυλίας μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης και με τη συνεργασία της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων προβάλλει το έργο έξη σημαντικών πνευματικών δημιουργών της Τριφυλίας.

Τους σπουδαίους .......

λογοτέχνες Κώστα Καλαντζή, Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, Σοφία Φίλντιση, Νίκο Μαραγκό, Διονύση Πιτταρά και Σωτήριο Λυριτζή θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό σε τέσσερεις εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ξεκινά με αφιέρωμα στους Αυλωνίτες Λογοτέχνες την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία, θα συνεχιστεί με το αφιέρωμα στο Νίκο Μαραγκό στα Φιλιατρά την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει στην Κυπαρισσία το αφιέρωμα στο Διονύση Πιτταρά το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και θα τελειώσει στους Γαργαλιάνους την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου με το αφιέρωμα στο Σωτήριο Λυριτζή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Αφιέρωμα στους Τριφύλιους λογοτέχνες.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 ως Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΛΩΝΙΤΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ - Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013
Κυπαρισσία – Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος - Ώρα 8.00 μ.μ.

«Κώστας Καλαντζής: Ο ιστορικός και λογοτέχνης»
Ομιλητής: Στάθης Παρασκευόπουλος – Εκπαιδευτικός – Λογοτέχνης – τ. Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

« Παναγιώτης Κωνσταντινίδης: Ο Τριφύλιος ιστορικός, λογοτέχνης και λαογράφος»
Ομιλητής: Παναγιώτης Γεωργακόπουλος - λογοτέχνης

«Η ακατάπαυστη δημιουργική πορεία της Σοφίας Φίλντιση»
Ομιλητής : Γιώργος Φιλντίσης – Οικονομολόγος


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΜΑΡΑΓΚΟ - Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013
Φιλιατρά – Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο - Ώρα 8.00 μ.μ.

«Το συγγραφικό έργο του Νίκου Μαραγκού»
Ομιλητής: Κώστας Παπαδόπουλος (Ζωτόπουλος) - Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

«Νίκος Μαραγκός: Μαχητής της δημοσιογραφίας και της δημοκρατίας»
Ομιλητής: Θεόδωρος Μπρεδήμας - Δημοσιογράφος

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΙΤΤΑΡΑ - Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013
Κυπαρισσία – Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος - Ώρα 8.00 μ.μ.

«Ένας αξέχαστος πνευματικός δημιουργός της Τριφυλίας»
Ομιλητής: Σωτήρης Γυφτάκης – συγγραφέας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής Νέων Μελών της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

«Ο Διονύσης Πιτταράς όπως τον γνώρισα»
Ομιλητής: Θανάσης Παντές – Δημοσιογράφος

Παρέμβαση θα κάνει ο λογοτέχνης Χρήστος Πλακονούρης

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΛΥΡΙΤΖΗ – Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013
Γαργαλιάνοι – Μπρίσκειος Βιβλιοθήκη – Ώρα 8.00 μ.μ.

«Σωτήριος Λυριτζής: Εισαγωγή στο έργο του»
Εισηγητής: Κώστας Κόλλιας - Ερανιώτης

Στις εκδηλώσεις θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων Αριστοτέλης Φράγκος.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο ΕΛΓΑ καταβάλει αποζημιώσεις σε δικαιούχους αγρότες

Ο ΕΛΓΑ καταβάλει αποζημιώσεις σε δικαιούχους αγρότες Αποζημιώσεις ύψους 1,7 εκατ. ευρώ θα καταβάλει αύριο, 1η Οκτωβρίου, ο ΕΛΓΑ σε 2.631 αγρότες.

Οι αποζημιώσεις .....

από τον ΕΛΓΑ αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή και κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια στους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, 'Αρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος Φλωρίνης. Φωκίδος, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.

Dikaiologitika.gr

Τέλη Κυκλοφορίας 2014 Μόνο μέσω Τaxisnet τα ειδοποιητήρια

Αποκλειστικά μέσω διαδικτύου θα δίνονται και φέτος τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.

Όπως ανακοίνωσε ......

ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης οι υπόχρεοι θα λαμβάνουν από τις αρχές Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2014- που για πολλούς χιλιάδες φορολογούμενους θα περιέχουν και το φόρο πολυτελείας του 2013- αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου θα προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και θα εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία θα γίνεται στη διεύθυνση www.gsis.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να επιλέξουν το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Πολίτες ή το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις / Επιτηδευματίες και στη συνέχεια την επιλογή Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου.

Οι εκτυπώσεις θα αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες έντυπες ειδοποιήσεις που έστελνε η ΓΓΠΣ και θα γίνονται κανονικά αποδεκτές από τα τραπεζικά ιδρύματα για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας. Έτσι θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία και ο συνωστισμός στις ΔΟΥ.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για το επίδομα γονέων που έχουν από ένα παιδί

Ξεκινούν από αύριο Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων επιδόματος παιδιού που κατατίθενται μέσω εργοδότη, στα ΚΕΠ ή μέσω ταχυδρομείου και θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών.

Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται επίδομα παιδιού, πρέπει:......

α) να έχουν ηλικία μέχρι 18 ετών ή μέχρι 22 ετών αν σπουδάζουν β) αν είναι ανίκανα για εργασία, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα γ) να είναι άγαμα δ) να διαμένουν στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το επίδομα παιδιού ΟΑΕΔ χορηγείται σε ημερομίσθιους που παρέχουν:

1. Εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
2. Στους απασχολουμένους με σύμβαση μίσθωσης έργου, εφόσον εργάζονται με συνθήκες που απαντώνται στις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας (αρθ. 1 παρ. 1 ν. 4075/2012).
3. Στους απασχολούμενους σε εργοδότες με τους οποίους είναι σύζυγοι ή συγγενείς α' και β' βαθμού (αρθ. 1 παρ.2 4075/2012).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι:
• η πραγματοποίηση τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος, για τις οποίες να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές υπέρ Δ.Λ.Ο.Ε.Μ. ή τουλάχιστον δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή
• τουλάχιστον δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία ή
• τουλάχιστον δίμηνη αποχή από την εργασία λόγω άδειας κυοφορίας -λοχείας.

Οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών, σε περιπτώσεις που αυτοί κρίνουν, δύνανται να παραλαμβάνουν δικαιολογητικά από δικαιούχους, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών, σε χρονική περίοδο εκτός της ορισθείσας.

Ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την κατάθεση αίτησεων για το επίδομα παιδιού ορίζεται η 31-01-2014.

Dou.gr

Κλειστή από σήμερα η σήραγγα καλογερικού. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, από την Χιλιομετρική Θέση 168,400 έως την χιλιομετρική θέση 169,300 (σήραγγα Καλογερικού και στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα), με στόχο την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι ..........

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα (30-9-2013) και ώρα 09.00 έως την Παρασκευή (04-10-2013) και ώρα 16.00, διακοπή της κυκλοφορίας στη σήραγγα Καλογερικού στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα και παράκαμψη της κυκλοφορίας προς Καλαμάτα, στον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Αθήνα (Καλογερικό Α).

Από τον κλάδο αυτό (άνοδο προς Αθήνα), θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη (contrafiow).

2. Η κοινοπραξία κατασκευής «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.», υποχρεούται για την τοποθέτηση και συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (Κ.Ο.Κ.)

3. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.»

Εξέδωσε και ανακοίνωση εναντίον της Εράνης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Καλαμάτας!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ VIDEO ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ.

Ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στον χθεσινό αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στην Εράνη και τον Ολυμπιακό Καλαμάτας εξέδωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Ηλίας Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατηγορεί την Εράνη για εκβιασμό, βίαια σπρωξίματα, κλωτσιές χαμηλά στα πόδια, τραβώντας τον από τη φανέλα του, κλπ κλπ του διαιτητή Κώστα Ψηλοπαναγιώτη.
Οι "Αγιοι" της Καλαμάτας όμως δεν είπαν όμως και τα δικά τους με.....

τα όσα έσυραν στον Κώστα Ψηλοπαναγιώτη μετά το τέλος του αγώνα. Τα οποία φυσικά και κατέγραψε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η κάμερα του Φιλιατρά News.

Μπορεί ο Διαιτητής να έλαβε λάθος απόφαση υποδεικνύοντας ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Πέναλτι (το παραδέχεται και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Καλαμάτας). Ο βοηθός του όμως που είχε καλύτερη οπτική από τον διαιτητή και είχε ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ ΑΠΟΨΗ για την φάση δεν έπρεπε να την αναφέρει στον Ψηλοπαναγιώτη ότι έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης σφυρίζοντας πέναλτι??
Δεν έπρεπε να διαμαρτυρηθούν οι της Εράνης για την άδικη απόφαση του Ψηλοπαναγιώτη;

Αλλα απ ότι φαίνεται, οι Κύριοι και για την ακρίβεια ο Κύριος του Ολυμπιακού Καλαμάτας Καλαμάτας ξέχασε τα όσα είπαν οι παίκτες του αλλά και παράγοντες του στον Κώστα Ψηλοπαναγιώτη μετά το τέλος του αγώνα. Πράγμα το οποίο η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Καλαμάτας και καμαρώστε σε video τους "Αγιους" της Καλαμάτας.
Κύριοι

Τα όσα συνέβησαν χθές το απόγευμα στα Φιλιατρά στον αγώνα κυπέλλου μεταξύ της ομάδας μου και της Εράνης Φιλιατρών , αποτελούν αν μη τι άλλο καταφανέστατη δυσφήμιση του αθλήματος και πρέπει να επιληφθεί η πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής.

Στα γεγονότα που θα παραθέσω κάτωθι υπήρξα αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας και δεν αποτελούν προϊόν μεταφοράς .Το παιχνίδι βρισκόταν περίπου στο 70’ λεπτό, το σκορ στο 1-1 και ο διαιτητής σε μια φάση μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων με τον ποδοσφαιριστή μας Θεοδωρόπουλο σφυρίζει πέναλτι υπέρ της ομάδα μου.

Δεν θα σταθώ καθόλου στην ουσία της φάσης καθώς πέναλτι δεν υπήρχε αλλά στα όσα συνέβησαν από εκεί και μετά. Άνθρωποι από τον πάγκο των γηπεδούχων πετάχτηκαν έξω και όρμησαν στην κυριολεξία στον διαιτητή ( αυτά συνέβαιναν μπροστά από τον πάγκο της ομάδας μου σε απόσταση μερικών μέτρων ) καθώς και αρκετοί ποδοσφαιριστές τους. Ο διαιτητής σύρθηκε στην κυριολεξία μέχρι τη γραμμή του πλαγίου άουτ δεχόμενος βίαια σπρωξίματα και κλωτσιές χαμηλά στα πόδια , τραβώντας τον στην κυριολεξία από τη φανέλα του στο ύψος του λαιμού του έλεγαν συνεχώς «πάρτο πίσω τώρα το πέναλτι αλλιώς δεν θα φύγεις από εδώ».

Ο διαιτητής δεχόμενος όλη αυτή την πίεση κάλεσε και τους επόπτες στη μέση του γηπέδου, νομίζοντας όλοι πως θα σφυρίξει διακοπή του αγώνα. Εκείνος όμως αφού αρχικά κινήθηκε προς τα αποδυτήρια ξαναγύρισε πίσω στο σημείο που είχε υποδειχτεί αρχικά η παράβαση και έδειξε ελεύθερο υπέρ των γηπεδούχων, αλλάζοντας την αρχική του απόφαση. Ο διαιτητής λοιπόν εκβιάστηκε να αλλάξει την απόφαση του και αυτό είναι το δυστύχημα, βεβαίως και έχει το δικαίωμα να κάνει λάθος και να αλλάξει απόφαση όχι όμως αυτό να είναι αποτέλεσμα αυτοδικίας και ωμού εκβιασμού. Θα έπρεπε λοιπόν αφού ήθελε να αλλάξει την απόφαση του να το κάνει αλλά από την άλλη να τιμωρήσει του ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων με κόκκινη κάρτα για την συμπεριφορά τους σε βάρος του καθώς και να καταγράψει στο φύλλο αγώνος τα επεισόδια σε βάρος του από ανθρώπους των γηπεδούχων.

Καμία όμως κάρτα δεν δόθηκε και τίποτα δεν αναφέρεται στο φύλλο αγώνα για μια διακοπή πάνω από δέκα λεπτά για την οποία σημειωτέον κράτησε τρεισήμισι λεπτά καθυστέρηση. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο επόπτης που βρισκόταν στην πλευρά της εξέδρας του γηπέδου , ο οποίος στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού άφησε δυο περιπτώσεις της γηπεδούχου από φανερή θέση οφσάιντ ενώ στο δεύτερο ημίχρονο σταμάτησε δυο τετ α τετ της ομάδας μου σαν οφσάιντ.

Σημειωτέον ο συγκεκριμένος επόπτης δεν έπρεπε να οριστεί για το παιχνίδι λόγω εντοπιότητας.

Κύριοι της διοργανώτριας καταλαβαίνετε ότι τα συγκεκριμένα γεγονότα μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για κάποιους που θα πιστέψουν πως σε ανάλογες περιπτώσεις με την αυτοδικία θα αλλάξουν αποφάσεις και θα βρουν το δίκιο τους.

Μην αφήσετε το ποδόσφαιρο και τους αγώνες να διεξάγονται με κανόνες της ζούγκλας, τα φαινόμενα αυτοδικίας πρέπει να σταματήσουν πριν να είναι αργά γιατί μετά θα θεωρηθείτε ηθικοί αυτουργοί αυτών που θα ακολουθήσουν.

Σας είχα επισημάνει και στη γενική συνέλευση της ΕΠΣΜ πως θα πρέπει οι διαιτητές να καταγράφουν στο φύλλο αγώνα τα γεγονότα , όσο δεν γίνεται αυτό ο καθένας θα κάνει ότι θέλει.

Εύχομαι στην ομάδα της Εράνης καλή συνέχεια στο θεσμό του Κυπέλλου και καλή αρχή στο πρωτάθλημα.

Υ.Γ. Για μια ακόμη φορά σας καλώ να δημοσιοποιήσετε της έκθεση του παρατηρητή αγώνα, παρακαλώ πολύ αυτή τη φορά να το κάνετε γιατί θα είναι μόνο προς όφελος του ποδοσφαίρου.

Με εκτίμηση

Ηλίας Παπακωνσταντίνου
Πρόεδρος Ολυμπιακός Καλαμάτας

Και τώρα το Video



Η επιστολή είναι από το taklin.gr

Μουσικές Τρίτες στο "Κουτσούνι" από την 1η Οκτωβρίου




Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 30 Σεπτεμβρίου έως 06 Οκτωβρίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32 102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Σεπτεμβρίου 2013