Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα τα ζευγάρια που διαμορφώθηκαν για την ημιτελική φάση έχουν ως εξής:

ΑΟ Διαβολιτσίου – Κυπαρισσία

Εράνη – Σπερχογεία

Κύπελλο Μεσσηνίας: στους "4" η Εράνη μετα και το 1-1 με τον ολυμπιακό Καλαμάτας [ VIDEO ]

Στους "4" βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η Εράνη καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. (Πρωτος αγώνας 0-1 υπέρ της Εράνης)

Το παιχνίδι .........

ξεκίνησε δυνατά και για τις δυο ομάδες όμως στο 15 και το 19 ο προπονητής της Εράνης Δημήτρης Παναγιώτου αναγκάστηκε σε δυο αλλαγές λόγω τραυματισμών. Η πρώτη στο 15 ήταν με τον Γκίνο όπου έπαθε εξάρθρωση ώμου και αντικαταστάθηκε από τον Χρονόπουλο και στο 19 ο Διαμαντόπουλος που τραυματίστηκε μετά απο φάουλ, αντικαταστάθηκε από τον Αντωνόπουλο. Αυτό το διπλό γεγονός επηρέασε την απόδοση της Εράνης και στο 27 μια ολιγωρία στην άμυνα, ο Ολυμπιακός την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ανοίγοντας το σκορ μετά από χτύπημα της μπάλας στο δοκάρι και νέο σουτ από πολύ κοντά του Φουρναράκου που σημείωσε το 0-1. Σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η Εράνη μπήκε αποφασισμένη να ισορροπήσει το παιχνίδι έπαιξε δυνατά απείλησε σοβαρά τον αντίπαλο και στο 57 η Εράνη έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον Γκρέτσα μετά από χτύπημα κόρνερ και πλέον κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της.

Ολα αυτά μέχρι το 75 περίπου όπου ο διαιτητής Ψιλοπαναγιώτης ξεγελάστηκε και σφύριξε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού Καλαμάτας γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των παραγόντων της Εράνης. Με υπόδειξη του βοηθού ο Ψιλοπαναγιώτης αναίρεσε την απόφαση του υποδεικνύοντας φάουλ (που ήταν και το σωστό).

Μέχρι το 90+ η Εράνη κατόρθωσε να απειλήσει την εστία του Τσούλου προσπαθώντας να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να κλειδώσει οριστικά την πρόκριση.

Για δίκαιη νίκη έκανε λόγο σε δήλωση του προς το Φιλιατρά News ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Παναγιώτου ο οποίος είπε ότι η διπλή αλλαγή επηρέασε την Εράνη αρνητικά με αποτέλεσμα η Εράνη να δωσει χώρο στον αντίπαλο και να πετύχει γκολ.
Σε ερώτηση μας για την φάση με το πέναλτι ο Δημήτρης Παναγιώτου είπε .ότι είναι κατηγγορηματικός πως δεν υπήρχε πέναλτι και έδωσε συγχαρητήρια στον Διαιτητή Ψιλοπαναγιώτη για το θάρρος του να αναιρέσει την απόφαση του γιατί μια λάθος απόφαση λαμβάνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου και θέλει θάρρος να αναγνωρίσει κάποιος το λάθος του και να μην επηρεάσει τον αγώνα.

Οι συνθέσεις για τις δυο ομάδες:

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Βασιλόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης, Μοροσάνου, Κιούτακ, Αλμπάν, Μπεγκλετσής, Αναστασόπουλος, Γκίνο, Κόλλιας, Διαμαντόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τσούλος, Τζίφας, Αργάνης, Μίντζηρας, Μπαλαλάς, Τσαναλίας, Καραγιάννης, Αλεξανδρόπουλος, Μπάλλας, Φουρναράκος, Σίνος.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε φάσεις και γκολ από το παιχνίδι.



Επιτυχημένα τα χθεσινά εγκαίνια του Εικαστικού Εργαστηρίου Τριφυλίας [ Φωτο και Video ]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Κυπαρισσία τα εγκαίνια την έκθεσης κεραμικών με έργα παιδιών και ενηλίκων στο εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας.

Στην εκδήλωση ..........

παρόντες ήταν  ο Δήμαρχος Τριφυλίας συνοδευόμενος από την σύζυγο του Αθηνά, ο Αντιδήμαρχος Τρχνικής Υπηρεσίας Παβναγιώτης Τσίγγανος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Ρούσης και Γιώργος Σαμπαζιώτης.
Τα έργα που περιελάμβανε η έκθεση, ήταν κεραμικά ψημένα με την μέθοδο του RAKOU, αλλά και έργα ζωγραφικής και Αγιογραφίας που είχαν γίνει κατα την διάρκεια της χρονιάς.
Τα κεραμικά που παρουσιάστηκαν, είχαν ψηθεί το καλοκαίρι στονξ χώρο του Τρενοτεχνείου όπου ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και αυτή η παλιά τέχνη.

Κατα γενική ομολογία του κόσμου που παρευρέθηκε στην έκθεση, τα έργα ήταν εξαιρετικά και όλοι τους έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από τα έργα που είδαν.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, σε δήλωση που παραχώρησε είπε ότι το εικαστικό εργαστήρι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Δήμο Κυπαρισσίας και που την συνεχίσει τώρα ο Δήμος Τριφυλίας, και συνεχάρη όλους αυτούς που δουλεύουν για το Εικαστικό εργαστήρι.
Στο εργαστήρι φοιτούν περίπου 35 μικροί μαθητές αλλα και ενήλικες.
Σε αυτούς τους καιρούς που κοντεύει να στεγνώσει η ψυχή μας εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε επάνω στον πολιτισμό.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Βιβή Παντελάκη, προσκάλεσε τον κόσμο να εγγραφεί στο εικαστικό εργαστήρι και χαρακτήρισε τον δάσκαλο Νίκο Ζαχαρίου ως ατέλειωτη πηγή πληροφοριών σε ότι έχει σχέση με την τέχνη, την ζωγραφική, την κεραμική, Αγιογραφία χαρακτική, ψηφιδωτό.

Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, χαρακτήρισε το Εικαστικό εργαστήρι ως καράβι που αρμενίζει στο πέλαγος της τέχνης με καπετάνιο τον Νίκο Ζαχαρίου.

Ο Δάσκαλος του εικαστικού εργαστηρίου Νίκος Ζαχαρίου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τριφυλίας την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρισης τον Γιώργο Σαμπαζιώτη και τους μαθητές για την προσπάθεια που έκαναν όλη την χρονιά για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης τσίγγανος χαρακτήρισε το Εικαστικό εργαστήρι ως θεσμό που ξεκίνησε επί δήμου Κυπαρισσίας και συνεχίζεται και σήμερα με τον Δήμο Τριφυλίας.
Εχει προσφερει πολλά και πρέπει αν στηριχθεί τόσο απο τον Δήμο όσο και από τον κόσμο ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί.
Συνεχάρη τον συντονιστή του προγράμματος Νικο Ζαχαρίου στον οποίο με την υπομονή του και την μεγάλη του προσπάθεια εχει καταφέρει αυτό το αποτέλεσμα που παρουσιάζεται σήμερα.


Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου από τις 5 το απόγευμα εως τις 10 το βράδυ.
Το ίδιο χρονικό διάστημα θα γίνονται και οι εγγραφές στα τμήματα του Εικαστικού εργαστηρίου.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των σπουδαστών από Φιλιατρά και Γαργαλιάνους είναι μεγάλος τότε θα δημιουργηθούν τμήματα και στις πόλεις αυτές προκειμένου να αποφεύχει η ταλαιπωρία των σπουδαστών.

Δείτε φωτογραφίες και Video από την χθεσινή εκδήλωση





Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 28-9-2013 ]





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Σεπτεμβρίου 2013