Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Δοκιμαστική ήχηση των Σειρήνων την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ώρα 11 το πρωί

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της Τακτικής Ασκήσεως Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων».

Αναλυτικά: ,,,,,,

Στις 11.00 το πρωί, θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης για 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Στις 11.05, θα σημάνει η λήξη του συναγερμού για 60 δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Επισημαίνεται πως η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή σύγχυσης.

ΒΕST TV

Πέτρος Τατούλης: Επιβεβαίωση της δυναμικής πορείας του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η εξαιρετική δυναμική της πορείας του προγράμματος του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναδείχθηκε κατά την 5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνια Νησιά 2007-2013», η οποία έλαβε χώρα στην Πάτρα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013.
Στη συνεδρίαση, υπό την.........

προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολου Κατσιφάρα, επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ από τις Αιρετές Περιφέρειες, για την αποδοτικότερη αξιοποίησή του, δεδομένων των αποτελεσμάτων και των στόχων που έχουν επιτευχθεί, τα οποία υπερβαίνουν τις αντίστοιχες προβλέψεις.

Οι Αιρετές Περιφέρειες, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του, αποτελούν βασικό παράγοντα ενίσχυσης της προσπάθειας που καταβάλει η χώρα μας για την επίτευξη των στόχων και την έξοδο από την κρίση.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε σημαντικές παρατηρήσεις για τη δημιουργία των προϋποθέσεων μεγαλύτερης ευελιξίας και χρηστής διαχείρισης του ΕΣΠΑ, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις, όπως την απαραίτητη αναβάθμιση των φορέων διαχείρισης του ΕΣΠΑ από Ενδιάμεσες σε Διαχειριστικές και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε την αναγκαιότητα υλοποίησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Πελοποννήσου, το οποίο είναι το πρώτο τέτοιο πρόγραμμα στη χώρα που έχει σαν στόχο την κοινωνική συνοχή και την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παράδειγμα» αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ακολουθήσουν και οι άλλες Περιφέρειες.

Σε ότι αφορά στην υλοποίηση των έργων παραχωρήσεων για τους οδικούς άξονες, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, για μια ακόμα φορά, τόνισε την αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση της Ολυμπίας Οδού, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στο φυσικό αντικείμενο.
Η Ολυμπία Οδός, τόνισε ο Περιφερειάρχης, πληροί τον όρο του Διευρωπαϊκού Δικτύου υψηλής σπουδαιότητας των τριών Περιφερειών, όπως έχει χαρακτηριστεί και αποφασιστεί να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόνο αν καταλήγει στην Τσακώνα.

Προτεραιότητες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τις έθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, αποτελούν η επανεκκίνηση του Σιδηρόδρομου Πελοποννήσου και η αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά του Περιφερειάρχη στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, λόγω της αδυναμίας του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Οι προτάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου έγιναν όλες αποδεκτές και αποτυπώθηκαν στα συμπεράσματα της σημερινής Συνεδρίασης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η δυναμική του Προγράμματος του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι εμφανής.

«Η δυναμική, που παρουσίασε τα δύο τελευταία χρόνια το Πρόγραμμά μας, το οποίο ενώ τον Ιούλιο του 2011 κατέγραφε μηδενικές απορροφήσεις και ελάχιστες συμβασιοποιήσεις, σήμερα παρουσιάζει απορροφήσεις που αγγίζουν το 45%, ενώ ανάλογη δυναμική παρουσιάζουν και οι δείκτες εντάξεων και συμβασιοποιήσεων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Μέχρι πριν δύο χρόνια, στο πλαίσιο του ΔΕΠΙΝ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν χαμηλότερα κατά είκοσι (20) και πλέον ποσοστιαίες μονάδες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και κατά δεκαπέντε (15) μονάδες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ τα σημερινά στοιχεία αποδεικνύουν τους εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς, που κινήθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Ιούλιο του 2011, οπότε και ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του Προγράμματος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω στοιχεία, προκύπτει ότι στο τέλος της Προγραμματικής Περιόδου, 31-12-2015, το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έχει υπερκαλύψει τον προϋπολογισμό του σε δαπάνες.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, σε ότι αφορά στην κάλυψη του κανόνα ν+2 και ν+3 και για να μην υπάρχει κίνδυνος απώλειας πόρων το έτος 2013, όπως αναδείχθηκε και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στην καλύτερη θέση σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υποδεχθεί τη Νέα Προγραμματική Περίοδο, για πρώτη φορά, χωρίς προβλήματα απεντάξεων έργων- γέφυρες και διοικητικές εμπλοκές, δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Στην ψηφιακή εποχή από τα ξημερώματα η Καλαμάτα, η μισή Μεσσηνία και μικρό τμήμα της Λακωνίας [ VIDEO ]

Έσβησε οριστικά μπαίνοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το αναλογικό σήμα.
Στην υπόλοιπη Μεσσηνία πότε;;;


Στην ιστορία πέρασε από τα ξημερώματα της παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου η Καλαμάτα, η μισή Μεσσηνία και τμήμα του Νομού Λακωνίας καθώς σύμφωνα με το BEST TV ο Γενικός Διευθυντής της Digea, ......

Γιώργος Μαθιός "κατέβασε" το αναλογικό σήμα από το κέντρο εκπομπής "Πεταλίδι" και πλέον οι Μεσσήνιοι έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν το επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea.

Έτσι η Μεσσηνία μπήκε ολοκληρωτικά στην ψηφιακή εποχή. Οι τηλεθεατές ωστόσο θα βλέπουν τα αγαπημένα τους περιφερειακά κανάλια αλλά και τα κανάλια εθνικής εμβέλειας με τέλεια εικόνα και ήχο στις τηλεοράσεις τους εφόσον έχουν προμηθευτεί αποκωδικοποιητή MPEG4.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι ΟΛΗ η Μεσσηνία που λαμβάνει το ψηφιακό σήμα αλλά μόνο ο μισός Νομός.
Το σήμα φτάνει μέχρι τον Δήμο Τριφυλίας και συγκεκριμένα μέχρι τους Γαργαλιάνους (σύμφωνα με τον χάρτη κάλυψης) ενω από τους Γαργαλιάνους και πίσω (Φιλιατρά Κυπαρισσία κλπ κλπ το αναλογικό σήμα εξακολουθεί να υπάρχει καθώς η λήψη γίνεται από δυο σημεία εκπομπής. Το Φραγγαπήδημα (Πύργος Ηλείας) και Αίνο (Κεφαλλονιά) και σε αυτά τα δυο σημεία ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η ψηφιακή εκπομπή.

Πάντως σε επικοινωνία που είχε το Φιλιατρά News με την Digea ρωτήσαμε για τον χρόνο έναρξης της ψηφιακής εκπομπής α[[ο τα δυο προαναφερόμενα σημεία και μας απάντησαν ότι δεν έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης.
Πάντως σύμφωνα με εκτιμήσεις το κέντρο εκπομπής στο Φραγκαπήδημα θα προηγηθεί από το κέντρο εκπομπής του Αίνου Κεφαλλονιάς καθώς σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ το Φραγγαπήδημα στον Πύργο Ηλείας ανήκει στον τομέα 22 και έχει χρονοδιάγραμμα (Τ0 + 60 ημέρες) ενω ο Αίνος Κεφαλλονιάς εχει τομέα 17 και σαν χρονοδιάγραμμα έχει (Τ0 + 180 μέρες)
Σε ερώτηση μας προς την Digea για το τι τιμή έχει το Τ0, μας απάντησαν ότι δεν έχει οριστεί ακόμα από το υπουργείο η τιμή του Τ0 και έτσι δεν μπορούν με ακρίβεια να μας προσδιορίσουν τον χρόνο έναρξης της ψηφιακής εκπομπής σε κανένα σημείο αππο τα υπόλοιπα που είναι να λειτουργήσουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS είναι ότι η ψηφιακή εκπομπή τουλάχιστον για το Φραγγαπήδημα στον Πύργο Ηλείας θα ξεκινήσει τέλη του 2013 με αρχές Ιανουαρίου του 2014.







Δέσποινα Βανδή και Έλλη Κοκκίνου απόψε στην Μεσσήνη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΒΑΝΔΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 9 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ!!!

Οι δύο δημοφιλείς τραγουδίστριες έρχονται μαζί στη Μεσσήνη, για μια μοναδική συναυλία!!!
Η Δέσποινα Βανδή και η .......

Ελλη Κοκκίνου ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις το φετινό καλοκαίρι και έδωσαν συναυλίες σε επιλεγμένες περιοχές στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, ενώ λίγο πριν το τέλος της θερινής περιοδείας τους, θέλησαν να βρεθούν στη Μεσσήνη και μάλιστα αυτές τις μέρες που η πόλη έχει βάλει τα γιορτινά της!
Η Ελλη και η Δέσποινα, που βρίσκονται πια στην ίδια δισκογραφική
εταιρεία αλλά και που από την αρχή της καριέρας τους ερμηνεύουν τις επιτυχίες που έχουν την υπογραφή του Φοίβου, ξέρουν να μοιράζονται και τη σκηνή!

Αλλωστε, τις συνδέει μακρόχρονη φιλία και αυτό είναι ...το μυστικό για την δημιουργία μιας καταπληκτικής ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι δυο τους στις κοινές εμφανίσεις τους.
Η Δέσποινα Βανδή θα ερμηνεύσει τις επιτυχίες του νέου της άλμπουμ με τίτλο «Αλλαξα» και η Ελλη Κοκκίνου τη νέα της δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες με τίτλο «Καληνύχτα», που βέβαια φέρουν ...τη χρυσή υπογραφή του Φοίβου!
Η Δέσποινα και η Ελλη σε ένα πολύωρο πρόγραμμα θα ερμηνεύσουν από κοινού και τις παλιότερες επιτυχίες τους αλλά και τραγούδια που έχουν αγαπήσει και οι ίδιες και όλο το κοινό.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσήνης.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ


www.viva.gr

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ:
Αριστομένους 33, τηλ. 27210-87902
Προπώληση Μαρία Χρυσομάλλη : 6979380699

HONDOS CENTER:
Βας.Αμαλίας & Αριστοδήμου, τηλ 27210-93660,93661
Υπεύθυνη: Μαρία Αντωνοπούλου :6937098982

VIDEO CLUB MOVIES:
Φάρων & Ευριπίδου 23, τηλ 27210-82216
Υπεύθυνος: Κώστας Καρακασλιώτης : 6977803623

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ»:
Ελ.Βενιζέλου 21 , τηλ. 27610-24960
Υπεύθυνος Δημήτριος Αβδάλας

ΚΟΡΩΝΗ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΧΑΡΤΙ & ΜΟΛΥΒΙ»
Περικλή Ράλλη 9, τηλ 2725022720

Υπεύθυνη Χρυσοβαλάντη Λευτάκη :6972008937

ΜΕΣΣΗΝΗ «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΠΡΟΠΟ»
Πολυτεχνείου 25, τηλ 27220 22547
Υπεύθυνος Σταύρος Μίχος

BEST TV

Κύπελλο Μεσσηνίας: Δεν άσκησε έφεση ο Μιλτιάδης κατά της Εράνης

Στα λόγια έμεινε η δήλωση του προέδρου του ΑΟ Μιλτιάδη Γ. Καλογερόπουλου ότι θα ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης(κλικ) της ΕΠΣ Μεσσηνίας στην ένσταση (κλικ) του Πύργου Τριφυλίας ότι η Εράνη έπαιξε αντικανονικά με 5 αντί για 4 ξένους παίκτες στην σύνθεση της χαρακτηρίζοντας τους ΕΛΛΗΝΕΣ παίκτες της Εράνης Θανάση Γκίνο και Σταύρο Γιάννη ως "Αλβανούς"!!!

Οι λόγοι της ........

υπαναχώρησης ήταν καθαρά οικονομικοί καθώς το ποσό για το παράβολο που χρειαζόταν για την άσκηση έφεσης στην δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ήταν αρκετό και έτσι η διοίκηση του Μιλτιάδη δεν πραγματοποίησε την "απειλή" της.

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενη δημοσίευση (κλίκ), ακόμα και αν η ομάδα του Μιλτιάδη, ασκήσει έφεση, η δευτεροβάθμια πειθαρχική Επιτροπή θα εξετάσει τα χαρτιά των δύο παικτών, θα δει αν τηρήθηκε η σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας και των κανόνων και θα επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση δικαιώνοντας ξανά την Εράνη.
Φάινεται ότι αυτό φρενάρισε τους διοικούντες της ομάδας του Πύργου Τριφυλίας και δεν έκαναν την έφεση καθώς κατάλαβαν ότι ήταν χαμένη υπόθεση.


Δημήτρης Μανιάτης: Ξαφνικός φορολογικός Θάνατος η απενεργοποίηση του ΑΦΜ των φοροοφειλετών

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητρηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, για την απόφαση του υπουργείου οικονομικών για απενεργοποίηση του ΑΦΜ των φοροοφειλετών.
Στην επιστολή του ο κ. Μανιάτης χαρακτηρίζει την απενεργοποίηση του ΑΦΜ των φοροοφειλετών ως ξαφνικό θάνατο και δηλώνει την αντίθεση του σε αυτό το ενδεχόμενο καθώς όπως υποστηρίζει ο οφειλέτης δεν θα μπορεί χωρίς αυτόν να λειτουργεί και να πληρώνει τις υποχρεώσεις του.
Προτείνει δε την ένταξη των οφειλετών σε ρύθμιση αποπληρωμής των φόρων του ωστε το κράτος να έχει έσοδα.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Μανιάτη αναφέρει:


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε σε εσάς, σχετικά με το θέμα της απενεργοποίησης του ΑΦΜ των φοροοφειλετών, διότι εάν υλοποιηθεί, αυτόματα για τον επιχειρηματία θα σημαίνει αιφνίδιο «φορολογικό θάνατο», αφού χωρίς αυτόν δεν θα μπορεί να λειτουργεί και να πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας λέει όχι στην κατάργηση του ΑΦΜ και καταδικάζει τις όποιες προσπάθειες φοροδιαφυγής, παράλληλα όμως ζητάει από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, στόχος του να είναι η διασφάλιση της είσπραξης των οφειλομένων και όχι της αύξησης των λουκέτων.
Πρέπει να προωθείται η ένταξη των φοροοφειλετών στην διαδικασία της ρύθμισης, ώστε τα κρατικά ταμεία να συνεχίζουν να εισπράττουν τις δόσεις από τους οφειλέτες, αλλά και οι επιχειρήσεις να συνεχίζουν να λειτουργούν προς όφελος του Δημοσίου – Ασφαλιστικών Ταμείων και κυρίως του κοινωνικού συνόλου.

Η πρόθεση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να προχωρήσει στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ, για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ και στη συνέχεια να ισχύσει για φοροοφειλέτες με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμιζόμενες οφειλές, προκαλεί εύλογες απορίες και ερωτήματα.
Θα μπορούσε να βρεθεί άλλος τρόπος πίεσης για την είσπραξη των οφειλομένων και όχι αυτός της αφαίρεσης της ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ του ΟΦΕΙΛΕΤΗ;
Στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία απαιτείται ψύχραιμη σκέψη, ενώ πρέπει να προσδιορισθεί η συστηματική φοροδιαφυγή και ο διαχωρισμός της από την εντός κρίσης φοροαδυναμία.

Εάν το Υπουργείο Οικονομικών υιοθετούσε μηνιαία ηλεκτρονική παρακολούθηση του ΑΦΜ, μεσαίου και υψηλού κινδύνου οφειλετών, με διαδικασία αυτόματης ένταξης των φοροοφειλετών στην ρύθμιση των 48 δόσεων, θα περιοριζόταν η απώλεια εσόδων του δημοσίου από φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την δυσαρέσκεια και την αντίθεση του σε τέτοιες αναποτελεσματικές κινήσεις, διότι αποτελούν «θηλιά» για τους χιλιάδες χρεωμένους επιχειρηματίες και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.
Κύριος στόχος ....

του εορτασμού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής συμβολής που διαδραματίζει ο τουρισμός, η ενημέρωση και η διαμόρφωση τουριστικής συνείδησης της νέας γενιάς, προκειμένου να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Οι καλές επιδόσεις που σημείωσε ο τουρισμός την φετινή χρονιά δίνουν ΑΝΑΣΑ στην οικονομία και δημιουργούν την υποχρέωση για ποιοτική αναβάθμιση, διότι πίσω από την ποσοτική βελτίωση, εξακολουθεί να κρύβεται η ποιοτική υστέρηση.
1. Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων συνυπάρχει με την κατάρρευση του εσωτερικού τουρισμού.
2. Η αύξηση του ALL INCLUSIVE δοκιμάζει την αντοχή των μικρομεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
3. Η άνοδος της κρουαζιέρας και το ενδιαφέρον για τα περιφερειακά αεροδρόμια καθιστά επιτακτική την επίλυση των προβλημάτων σε υποδομές.
4. Πρέπει να διαχειριστούμε τα γερασμένα καταλύματα με κίνητρα, είτε για απόσυρση, είτε για αλλαγή χρήσης.
5. Αναμόρφωση στο σύστημα κατηγοριοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων, με την απονομή αστέρων και κλειδιών.

Δεν γίνεται αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος χωρίς την διαφοροποίηση του ή την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, πρέπει να είναι στρατηγική επιλογή και για τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Χρειάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες χρονίζουν, όπως για τον ιατρικό τουρισμό και τον τουρισμό υπαίθρου.
Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις καλές επιδόσεις που σημειώνει η φετινή χρονιά για να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό μας, οι δυνατότητες υπάρχουν.

Κύπελλο Μεσσηνίας: Οι διαιτητές των επαναληπτικών αγώνων στην φάση των "8"

Από την ΕΠΣ Μεσσηνίας ανακοινώθηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τους αγώνες του Σαββατοκύριακου για την φάση των "8".

Αναλυτικά τα παιχνίδια θα σφυρίξουν οι:




1. Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (2oς Αγώνας) Κυριακή 29/09/13 16:30
ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ.

2. ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (2oς Αγώνας) Κυριακή 29/09/13 16:30
ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ.

3. ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ – Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (2oς Αγώνας) Κυριακή 29/09/13 16:30
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΚΑΤΣΑΣ Ν., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.

4. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (2oς Αγώνας) Κυριακή 29/09/13 16:30
ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι.


Μπρος Γκρεμός και πίσω…ρέμα;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Σε εξαιρετικά ‘καλή διάθεση’ φάνηκε να είναι ο Αντιπρόεδρος της Συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και Υπουργός Εξωτερικών κ Βενιζέλος στη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για την Σύνοδο των χωρών μελών του ΟΗΕ.

Σε ανοικτή συζήτηση με διευθυντές μεγάλων ΜΜΕ, στο Reuters, ........

ο κ Βενιζέλος δήλωσε με έμφαση ότι δεν ‘βλέπει’ τρίτο μνημόνιο (και πακέτο διάσωσης) για την Ελλάδα ούτε περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων που θα μπορούσε να πυροδοτήσει σοβαρές κοινωνικές αναταραχές στη χώρα μας.
Εξήγησε, μάλιστα, το κοινωνικό-πολιτικό φαινόμενο της ανόδου της Χρυσής Αυγής και εισόδου αυτού του Κόμματος στην παρούσα Βουλή με 18 βουλευτές ως απότοκο της αρνητικής ψυχολογίας που διακρίνει το Ελληνικό εκλογικό σώμα.
Στο σχετικό άρθρο του CNBC,πάντως, γίνεται και η αναφορά στην ιδιότητα του κ Βενιζέλου ως Υπουργού Οικονομικών το 2012 και στην ενέργειά του για το ‘ιστορικό κούρεμα’ των ελληνικών ομολόγων

http://www.cnbc.com/id/101063987

Η Ελλάδα θα χρειασθεί, πρόσθετα, τουλάχιστον 10 δις ευρώ που δεν προβλέπονται από τα ισχύοντα μνημόνια.
Το ερώτημα είναι, φυσικά, εάν τα χρήματα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αλλά ΔΕΝ υπάρχουν και εφόσον η παρούσα Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν προτίθεται να οξύνει ακόμη περισσότερο τη δυσφορία και την αγανάκτηση των Ελλήνων πώς θα λυθεί ο γρίφος του «μπρος γκρεμός και πίσω…ρέμα;»
Το άρθρο ΔΕΝ παραλείπει να μνημονεύσει το ποσοστό του 28% των ανέργων που είναι 60% στη νεολαία…
Κάπου υπάρχει ο υπαινιγμός του κ Βενιζέλου ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα ‘ταμείο εθνικής περιουσίας’ που θα ελέγχεται από την Κυβέρνηση και την τρόικα και θα μπορεί να αποκτήσει οικονομικούς πόρους ‘ξεπουλώντας’ εθνική περιουσία με την έκδοση ομολόγων που θα εγγυάται η περιουσία αυτού του Ταμείου…
Υπάρχει και, είπε ακόμη ο κ Βενιζέλος, και το θέμα της «προσφυγής της Ελλάδος στις Διεθνείς αγορές το 2014…»
Ο κ Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε ότι το Ελληνικό Δημόσιο χρέος των 330 περίπου δις ευρώ είναι «ελάχιστο σε σύγκριση με τα τρις ευρώ του χρέους της Γερμανίας της Ιταλίας και της Γαλλίας…»
Αναρωτιέμαι εάν ‘του διέφυγε’ του κ Βενιζέλου το σημαντικό στοιχείο που αφορά τα μεγέθη του ΑΕΠ της χώρας μας και των 3 χωρών με τις οποίες μας συνέκρινε…
Πάντως σε ότι αφορά την πιθανή προσφυγή μας στις Διεθνείς αγορές το 2014 αξίζει να θυμηθούμε ότι τον Ιούνιο του 2005 τα δεκαετή μας ομόλογα είχαν καταγράψει ένα ιστορικό χαμηλό της τάξης του 3.2%, εκτινάχτηκαν στο ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ποσό του 48.6% το 2012 και σήμερα κυμαίνονται σχεδόν στο 10%
(ποσοστό που αντανακλά τις χρηματικές εισροές των 2 μνημονίων αλλά είναι απροσδιόριστο το μέγεθός του όταν τον Μάη του 2014 τελειώσει και η τελευταία εισροή των 240 δις ευρώ που μας δάνεισαν για να μας…σώσουν!)

http://www.tradingeconomics.com/greece/government-bond-yield

Μήπως να το δούμε ως ‘πίσω μας το ρέμα με 3ο μνημόνιο’ και μπροστά ο ‘γκρεμός που ακούει στο όνομα ΔΡΑΧΜΗ;’

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Σεπτεμβρίου 2013