Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ CERVARIX

Ασθενής που έχει χτυπηθεί από καρκίνο, ανασφάλιστη και άνεργη πάνω από 5 χρόνια, χρειάζεται επειγόντως το εμβόλιο του καρκίνου της μήτρας CERVARIX.

Όποιος και όποια μπορεί να βοηθήσει παρακαλούμε να ..........

επικοινωνήσει με το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) στα τηλέφωνα που αναφέρονται στην επικεφαλίδα της έκκλησης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ελλησπόντου 12, ΤΚ 162 32, Βύρωνας
210-7628209, 6977-747431


Η βία είναι φασισμός όποιο μανδύα και αν φορέσει

Το κείμενο αφαιρέθηκε 

γιατί δεν άρεσε ο τίτλος στον συντάκτη του, 

τον κ Νικολακόπουλο.



Δέσποινα Βανδή και Έλλη Κοκκίνου στην Μεσσήνη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΒΑΝΔΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 9 μ.μ.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ!!!

Οι δύο δημοφιλείς τραγουδίστριες έρχονται μαζί στη Μεσσήνη, για μια μοναδική συναυλία!!!
Η Δέσποινα Βανδή και η .......

Ελλη Κοκκίνου ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις το φετινό καλοκαίρι και έδωσαν συναυλίες σε επιλεγμένες περιοχές στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, ενώ λίγο πριν το τέλος της θερινής περιοδείας τους, θέλησαν να βρεθούν στη Μεσσήνη και μάλιστα αυτές τις μέρες που η πόλη έχει βάλει τα γιορτινά της!
Η Ελλη και η Δέσποινα, που βρίσκονται πια στην ίδια δισκογραφική
εταιρεία αλλά και που από την αρχή της καριέρας τους ερμηνεύουν τις επιτυχίες που έχουν την υπογραφή του Φοίβου,

ξέρουν να μοιράζονται και τη σκηνή!
Αλλωστε, τις συνδέει μακρόχρονη φιλία και αυτό είναι ...το μυστικό για την δημιουργία μιας καταπληκτικής ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι δυο τους στις κοινές εμφανίσεις τους.
Η Δέσποινα Βανδή θα ερμηνεύσει τις επιτυχίες του νέου της άλμπουμ με τίτλο «Αλλαξα» και η Ελλη Κοκκίνου τη νέα της δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες με τίτλο «Καληνύχτα», που βέβαια φέρουν ...τη χρυσή υπογραφή του Φοίβου!
Η Δέσποινα και η Ελλη σε ένα πολύωρο πρόγραμμα θα ερμηνεύσουν από κοινού και τις παλιότερες επιτυχίες τους αλλά και τραγούδια που έχουν αγαπήσει και οι ίδιες και όλο το κοινό.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσήνης.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ


www.viva.gr

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ:
Αριστομένους 33, τηλ. 27210-87902
Προπώληση Μαρία Χρυσομάλλη : 6979380699

HONDOS CENTER:
Βας.Αμαλίας & Αριστοδήμου, τηλ 27210-93660,93661
Υπεύθυνη: Μαρία Αντωνοπούλου :6937098982

VIDEO CLUB MOVIES:
Φάρων & Ευριπίδου 23, τηλ 27210-82216
Υπεύθυνος: Κώστας Καρακασλιώτης : 6977803623

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ»:
Ελ.Βενιζέλου 21 , τηλ. 27610-24960
Υπεύθυνος Δημήτριος Αβδάλας

ΚΟΡΩΝΗ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΧΑΡΤΙ & ΜΟΛΥΒΙ»
Περικλή Ράλλη 9, τηλ 2725022720

Υπεύθυνη Χρυσοβαλάντη Λευτάκη :6972008937

ΜΕΣΣΗΝΗ «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΠΡΟΠΟ»
Πολυτεχνείου 25, τηλ 27220 22547
Υπεύθυνος Σταύρος Μίχος

BEST TV

Ξεκίνησε η επίγεια ψηφιακή TV στην Καλαμάτα [ Συνημμένο ]

Switch off δεν έγινε ακόμη, αφού η αναλογική TV συνεχίζει να εκπέμπει. Όμως η επίγεια ψηφιακή TV αποτελεί ήδη γεγονός για την περιοχή της Καλαμάτας.

Από σήμερα οι ......

ψηφιακοί πομποί της Digea από το Πεταλίδι εκπέμπουν ήδη τα κανάλια τους, ενώ περιφερειακά και ΕΔΤ (μέσω Nova) εκπέμπουν από καιρό.

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του Digital TV, η αναμετάδοση δεν πρόκειται να διακοπεί και το μόνο που απομένει να γίνει στις 02:00 τα ξημερώματα της 27ης Σεπτεμβρίου είναι να κλείσουν τα αναλογικά σήματα.

Για πιο εύκολη ανάγνωση του παρακάτω συνημμένου πατήστε εδω



Digital info TV

Ο Σειρηνάκης δημιουργεί το "Sirina HD" στον OTE TV [ video ]

Το νέο ελληνικό κανάλι με ταινίες για ενηλίκους "Sirina HD", προστίθεται τον Οκτώβριο αποκλειστικά στον OTE TV.
Όλοι οι πιστοί του πορνό λοιπόν σπεύσατε να συντονιστείτε στο Adult pack του OTE TV

Δείτε το σχετικό βίντεο...





Digital info Tv

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Νίκη και στον επαναληπτικό για να σιγουρέψει την πρόκριση

Τη νίκη και στο δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Καλαμάτας θέλει να πάρει η Εράνη Φιλιατρών για να σιγουρέψει την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Βέβαια, ο αγώνας .....

θα είναι δύσκολος για αυτό και οι Φιλιατρινοί θα προσπαθήσουν στο γήπεδο τους και με την συμπαράσταση του κόσμου να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα διώξει το άγχος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα με τραυματισμούς και όλοι οι παίκτες βρίσκονται στην διάθεση του κ. Δημήτρη Παναγιώτου.

taklin.gr

Ρούμελη και Μοριάς, δύο τόποι, μία Ιστορία

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΜΕ ΘΕΜΑ «ΡΟΥΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΣ, ΔΥΟ ΤΟΠΟΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ», Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΦΙΞ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ:

-ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ .......

«Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ.
-ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
-ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ.
-ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ.
-ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΜΕΜΟ, ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΚΟΤΣΗ, ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ (ΠΗΓΑΔΟΥΛΙΑ), ΠΗΓΑΔΟΥΛΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΙΑΚΑΚΗ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΣΠΥΡΟ ΤΡΟΥΠΑΚΗ, ΑΥΛΩΝΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΑΝΔΡΕΑ ΘΑΝΑΣΑ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.
-ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΤΡΟΥΠΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.
-ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΘΑΝΑΣΑ, ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΑΝΗ.
-ΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Blogs ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.





Διορισμός νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κυρίου Πάνου Παναγιωτόπουλου που αφορά το διορισμό του νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Τώνη Λυκουρέση , της Αντιπροέδρου Φοίβης Αγγελοπούλου και του μέλους του Δ.Σ. Πέτρου Μάρκαρη. Η Ε.Ε.Σ.

θα στηρίξει κάθε προσπάθεια της νέας Διοίκησης προς την ......

κατεύθυνση μιας αναπτυξιακής πολιτικής για τον Ελληνικό Κινηματογράφο, που τόσο ανάγκη έχει το ελληνικό σινεμά αυτή τη δύσκολη περίοδο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Καλαμάτα. [ VIDEO ]

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και περίπου 45 λεπτά σε παλιό εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Καλαμάτα.
Το σπίτι το....

οποίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες βρίσκεται στην οδό Σανταρόζα κοντά στην συμβολή της με την οδό Βύρωνος.

Πληροφορίες από αναγνώστη μας στην Καλαμάτα αναφέρουν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει 2 πυροσβεστικά οχήματα με 4 άνδρες όπου έχουν ριχτεί στην μάχη της κατάσβεσης.

Η Φωτο είναι από το θάρρος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:14
όπως μας ενημερωνει τώρα ο αναγνώστης μας στην καλαμάτα, πολύς κόσμος έχει μαζευτεί στο σημείο της φωτιάς και οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες.
Ο κόσμος λέει ότι στο εγκαταλελειμμένο σπίτι έμεναν διάφοροι μετανάστες ενώ κανείς δεν γνωρίζει πως ξεκίνησε η φωτιά.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:24
Η φωτιά είναι ακόμα σε εξέλιξη. Δύσκολο το έργο των πυροσβεστών καθώς οι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί είναι πολύ μεγάλες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ
Μετά από τεράστιες προσπάθειες οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο και η πρώτη έρευνα δείχνει ότι δεν υπήρχε κάποιος μέσα στο σπίτι.



Εντυπωσιακά κεραμικά ψημένα με την ιαπωνική τεχνική του «Ρακού» (φωτογραφίες)

Ψήσιμο κεραμικών έργων με την ιαπωνική τεχνική του «Ρακού» έγινε το Σαββατοκύριακο στο «Τρενοτεχνείον» του Νίκου Καλογερόπουλου στην Κυπαρισσία από το Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας. Τα κεραμικά έργα είχαν κατασκευαστεί από ερασιτέχνες ........

κεραμίστες – δημιουργούς στο καλοκαιρινό σεμινάριο του Εικαστικού Εργαστηρίου.

Το «Ρακού» είναι μια τεχνική ψησίματος κεραμικών που ξεκίνησε στην Ιαπωνία το 1573 και μεταπήδησε στην Ευρώπη το 1920 από τον Άγγλο κεραμίστα Μπέρναρντ Λιντς. Σήμερα είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Η λέξη «Ρακού» (raku) προέρχεται από το ιαπωνικό ιδεόγραμμα που σημαίνει «ευτυχία», «χαρά», «ευχαρίστηση». Συνδέεται με τις τελετές τσαγιού, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν κούπες χωρίς χερούλια.
Σύμφωνα με την τεχνική του «Ρακού», το κεραμικό, αφού έχει υποβληθεί σε ειδικό γυάλωμα για «Ρακού» με οξείδια των μετάλλων, δέχεται μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας (θερμικό σοκ), με απρόβλεπτες πολλές φορές συνέπειες για το κεραμικό.

Η διαδικασία, λοιπόν, ξεκινά με το κεραμικό να ψήνεται για μία ως μιάμιση ώρα μέσα στο φούρνο, στους 9.400 με 10.000 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, με ειδικές λαβίδες και γάντια προστασίας αφαιρείται από το καμίνι και τοποθετείται σε κιβώτιο με καύσιμη ύλη, όπως πριονίδι, χόρτα ξερά, χαρτιά, τα οποία αναφλέγονται για να γίνει η αναγωγή. Μετά από 10 - 20 λεπτά το κεραμικό βυθίζεται σε νερό για να σταματήσει η αναγωγή. Ο άνθρακας του καπνού αφαιρεί το οξυγόνο από τα οξείδια των μετάλλων, τα οποία μετατρέπονται σε μέταλλα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεταλλικών επιφανειών.
Τα στοιχεία της φύσης, Γη, Φωτιά, Αέρας, Νερό, παίζουν βασικό ρόλο στο αποτέλεσμα, που κάθε φορά είναι τελείως διαφορετικό. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ιδιαίτερα φαντασμαγορική, δημιουργεί μοναδικά μεταλλικά χρώματα και το γνωστό κρακελάρισμα στην επιφάνεια των κεραμικών. Τα χρώματα που μας δίνει η τεχνική «Ρακού» είναι εντυπωσιακά μοναδικά και απρόβλεπτα.

Μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου, κάτοικοι της περιοχής και παιδιά παρακολούθησαν το ψήσιμο των κεραμικών έργων, υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου του Εργαστηρίου, εικαστικού Νίκου Ζαχαρίου και της κεραμίστριας Αγγελικής Πολίτη, που ήρθε από τη Μεσσήνη, και εντυπωσιάστηκαν από την όλη διαδικασία και το θαυμάσιο αποτέλεσμα.
Σημειώνεται ότι από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο Εικαστικό Εργαστήρι στην Κυπαρισσία θα λειτουργήσει έκθεση με έργα των μαθητών του.

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, Βιβή Παντελάκη, σε δηλώσεις της στο «Θ» σημείωσε: «Έγινε στο “Τρενοτεχνείον” μια πολύ όμορφη εκδήλωση από το Εικαστικό Εργαστήρι: ψήσιμο με τον παραδοσιακό γιαπωνέζικο τρόπο του “Ρακού”. Είναι η δεύτερη φορά που το κάνουμε. Στήθηκε ένα υπαίθριο καμίνι από πυροβάμβακα. Μέσα ψήθηκαν τα κεραμικά που φτιάχτηκαν στο καλοκαιρινό σεμινάριο κεραμικής. Θα ακολουθήσει έκθεση από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου στο Εικαστικό Εργαστήρι. Αυτή είναι μία εκδήλωση για να προβάλλουμε αυτό που γίνεται στο Εικαστικό Εργαστήρι. Απευθύνω έτσι μία πρόσκληση στους συμπολίτες μας να ’ρθουν στο Εικαστικό Εργαστήρι, να μάθουν ζωγραφική, να πάρουν μέρος στην αγιογραφία, στην κεραμική. Ζούμε δύσκολες οικονομικά μέρες, πιεζόμαστε όλοι και νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε διέξοδο στην τέχνη! Έναν τρόπο προσωπικής έκφρασης, έναν τρόπο να εκτονώσουμε τη δική μας πίεση και να κάνουμε καλό έτσι και στον εαυτό μας και σε όλους!».

Η ίδια ευχαρίστησε τον εικαστικό Νίκο Ζαχαρίου και την κεραμίστρια Αγγελική Πολίτη, καθώς και τον Νίκο Καλογερόπουλο για την παραχώρηση του χώρου.
Από την πλευρά του, ο εικαστικός Νίκος Ζαχαρίου, αφού ευχαρίστησε επίσης το Δήμο, το δήμαρχο Κώστα Κόλλια, την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βιβή Παντελάκη, την κεραμίστρια Αγγελική Πολίτη και τον Νίκο Καλογερόπουλο, αναφέρθηκε στην τεχνική του «Ρακού»: «Η κεραμική αυτή είναι άμεση. Ένα έργο γίνεται αμέσως, με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, δηλαδή το χώμα, που είναι ο πηλός, με τον αέρα, το οξυγόνο που χρειάζεται, με τη φωτιά και με το νερό. Αυτή τη τεχνική είναι πολύ σπάνια. Είναι πολύ μπελαλίδικη, να το πω έτσι με απλά ελληνικά. Έχει πολλή κούραση, γίνεται σπάνια στο χώρο. Είναι το καλύτερο μάθημα που μπορεί να γίνει για την κεραμική. Συνδυάζουμε την αλχημεία και το μέτρο. Παλεύεις να ισορροπήσεις κάποιες δυνάμεις, φωτιά, νερό, οξυγόνο, το ίδιο σου το χώμα, τον πηλό δηλαδή. Είναι σπουδαίο!».

Με τη σειρά της, η κεραμίστρια Αγγελική Πολίτη που δούλευε για αρκετά χρόνια στο Εικαστικό Εργαστήρι Κυπαρισσίας, τόνισε: «Με πολύ μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα και κάναμε αυτό το διήμερο με ψησίματα. Οι μαθητές, νομίζω, το ευχαριστήθηκαν, τα αποτελέσματα μας ικανοποίησαν και τώρα που τελειώνουμε, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Νίκο Καλογερόπουλο που μας φιλοξένησε εδώ, στον πολύ όμορφο χώρο».























ΘΑΡΡΟΣ



Στην αποστολή της Εθνικής Παίδων για το EURO 2014 ο Φιλιατρινός Αντώνης Σταθόπουλος

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μπάμπης Ζελενίτσας ανακοίνωσε την αποστολή της Εθνικής Παίδων για τον 6ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2014.

Ανάμεσα στους παίκτες που κλήθηκαν είναι και ο Φιλιατρινός Αντώνης Σταθόπουλος που έχει μετακομίσει στην Ολλανδια για λογαριασμό της Τβέντε.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί .......

στη Σερβία από την 1η έως τις 6/10/2013 και εκτός από τη διοργανώτρια χώρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Εσθονία και την Ανδόρα.
Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι: Ντούνης Παναγιώτης, Τσέλιος Ηλίας, Καρβουνίδης Βασίλης (ΑΕΚ), Κατσιμήτρος Δημήτρης, Μακροστέργιος Γιώργος, Πεχλιβανίδης Δημήτρης, Μανθάτης Γιώργος (Ολυμπιακός), Ξηρός Ανδρέας, Αγγελόπουλος Βασίλης, Λάμπρου Λάζαρος, Αγγελόπουλος Παναγιώτης (Παναθηναϊκός), Κασαπίδης Γρηγόρης, Παντεκίδης Φώτης, Πατράλης Μανώλης, Δημητριάδης Τάσος (ΠΑΟΚ), Μούχαλης Αστέρης (Ηρακλής), Καράκουτης Γιώργος (Πανσερραϊκός) και Σταθόπουλος Αντώνης (Τβέντε).

Η ελληνική ομάδα θα συγκεντρωθεί την Παρασκευή (27/9) και θα αναχωρήσει για τη Σερβία τη Δευτέρα (30/9), ενώ η επιστροφή θα γίνει τη Δευτέρα (7/10).

Το πλήρες πρόγραμμα του 6ου ομίλου:

1/10/2013: Ελλάδα-Εσθονία, 16.30, FK Obilic

1/10/2013: Σερβία-Ανδόρα, 16.30, FK Strem

3/10/2013: Ελλάδα-Ανδόρα, 16.30, FK Obilic

3/10/2013: Εσθονία-Σερβία, 16.30, FK Strem

6/10/2013: Σερβία-Ελλάδα, 16.30, FK Obilic

6/10/2013: Ανδόρα-Εσθονία, 16.30, FK Strem

Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου και η καλύτερη τρίτη των συνολικά 13 ομίλων.

taklin.gr

Ένταση μεταξύ καθηγητών και του Διευθυντή της Δ/βαθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (βίντεο & φωτογραφίες)

Μεγάλη ένταση επικράτησε πριν λίγα λεπτά στο γραφείο του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας κ. Πλατάρου , όταν το επισκέφτηκαν εκπαιδευτικοί από την Α'ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του , να λειτουργήσουν απόγευμα όσα Σχολεία τελούν υπό Κατάληψη. Ο κ. Πλατάρος αντέδρασε και υπήρξε ένταση μεταξύ των καθηγητών και του Διευθυντή.

Δείτε τι συνέβη στο βίντεο.










ΘΑΡΡΟΣ

Λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κλείνουν οι πόρτες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) μετά από απόφαση της Συγκλήτου, που διαπίστωσε την αντικειμενική πλήρη αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών λόγω της ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων.

Καταγγέλλεται «η επιμονή των Υπουργείων Παιδείας και ......

Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιλογές που οδηγούν ευθέως στην υπονόμευση της ανώτατης εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Ελλάδας, ουσιαστικής ελπίδας για την υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή«.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αστοιχείωτους λογιστικούς υπολογισμούς και λογικά άλματα, που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνους φορείς ευνομούμενης πολιτείας, και πλήρη αδιαφάνεια, περιθωριοποιεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της Χώρας και των Βαλκανίων, που προσφέρει αδιαλείπτως από το 1837 σημαντικότατα εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Σύγκλητος, κατόπιν αυτών αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις διεθνείς υποχρεώσεις του.

Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει θερμή παράκληση προς πάντα αρμόδιο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του Ε.Κ.Π.Α.»

Aftodioikisi.gr

Συνελήφθη 77χρονος στον Πύργο για βασανισμό ζώου

Ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να σέρνει το σκύλο του με το όχημα του

Συνελήφθη χθες (23-9-2013) αργά το απόγευμα, στο Πύργο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 77 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση ζώου.

Ειδικότερα μετά από τηλεφωνική καταγγελία ιδιωτών, αστυνομικοί .......

του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ενήργησαν άμεσες αναζητήσεις και εντόπισαν τον 77χρονο να έχει δέσει με αλυσίδα τον σκύλο του πίσω από το αυτοκίνητο του και να τον σέρνει.
Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών γνωρίζουμε προς τους πολίτες ότι :

Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

iliaoikonomia

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 5μηνης απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες για 10.000 άνεργους

Από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι άνεργοι ενδιαφέρονται να απασχοληθούν για 5 μήνες σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για ........

το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε δημόσιους φορείς.
Η πρώτη (από τις συνολικά τέσσερις) Δημόσια Πρόσκληση αφορά στη δημιουργία 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα 5 μηνών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης, αρχίζει στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και ότι αυτή γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, όπου εκδόθηκε και η σχετική Δημόσια Πρόσκληση.

bankingnews

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ προμήθεια - αναβάθμιση ξενοδοχειακού εξοπλισμού ύψους 1.749.398,00 € !!!!

Ιδιαίτερα θετική χαρακτηρίζεται για το Νοσοκομείο Καλαμάτας η σημερινή απόφαση του Υπουργού Υγείας κ.Άδωνι Γεωργιάδη, να εγκρίνει την σκοπιμότητα της νέας πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ που έχει δρομολογήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου συνολικού προϋπολογισμού 1.749.398,00 €.

Ειδικότερα η ......

πρόταση περιλαμβάνει την προμήθεια και αναβάθμιση νέου ξενοδοχειακού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού όπως επίσης και εξοπλισμού μηχανοργάνωσης.

Επισημαίνεται δε, ότι ξεχωριστό υποέργο της νέας πρότασης αποτελεί η προμήθεια και εγκατάσταση δύο (2) συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης στον προαύλιο χώρο προσδίδοντας στο νοσηλευτικό ίδρυμα μια αυτοτέλεια-αυτονομία και διασφαλίζοντας σε ετήσια βάση μια εξοικονόμηση πόρων της τάξης των 350.000 ευρώ.

Η ανωτέρω εξοικονόμηση έρχεται να προστεθεί στο ήδη οικονομικό όφελος των 400.000 ευρώ ετησίως που προέρχονται από το σημαντικό έργο της ηλιοθερμίας.

Αναλυτικότερα η πρόταση απαρτίζεται από τέσσερα (4) υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 1.749.398,00 € συμπ.ΦΠΑ

Messinian Portal

Ρηγίλλης: Η ΝΔ βάζει λουκέτο στα "ιστορικά" γραφεία της

Τέλος εποχής και… με τη βούλα για το ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης, που επί δεκαετίες στέγαζε την κεντρική διοίκηση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με......

πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να ξενοικιάσει το κτίριο, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται τα γραφεία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, ενώ στους χώρους του πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ώστε να περιορίσει ένα έξοδο το οποίο στη σημερινή εποχή φαντάζει μάλλον περιττό.

Οι υπηρεσίες του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, του οποίου προεδρεύει σήμερα ο βουλευτής και πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Τασούλας, θα μεταφερθούν στο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού, εκεί όπου μεταφέρθηκαν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να είναι περισσότερο λειτουργική η “συγκατοίκηση”.

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας άλλωστε δεν απασχολεί μεγάλο αριθμό προσωπικού, καθώς πέραν των υπαλλήλων που εργάζονται σε καθημερινή βάση, το υπόλοιπο δυναμικό είναι επιστημονικό, συγκροτεί ομάδες εργασίας, και δεν έχει μόνιμη βάση το think tank της Κεντροδεξιάς.

Υστερόγραφα

Τι να κάνεις αν ξεχάσεις το Facebook σου ανοικτό σε ξένη συσκευή

Σίγουρα έχει συμβεί στον καθένα να θέλει να τσεκάρει το λογαριασμό του στο Facebook και να συνδεθεί από το κινητό ενός φίλου ή από κάποιον κοινόχρηστο υπολογιστή. Τι γίνεται όμως αν φύγει χωρίς να αποσυνδεθεί και το θυμηθεί κάπως αργά;

Δε χρειάζεται πανικός, αφού......

μπορείς να απενεργοποιήσεις τις ενεργές συνδέσεις από απόσταση, σε μόλις δυο λεπτά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1) Αφού συνδεθούμε στο λογαριασμό μας στο Facebook, επισκεπτόμαστε τις Ενεργές Συνδέσεις. Εκεί βρίσκονται όλες οι συνδέσεις που έχουμε κάνει στο λογαριασμό μας, από τις οποίες δεν έχουμε αποσυνδεθεί.
Εκτός από την τρέχουσα σύνδεση, η οποία ξεχωρίζει ως πρώτη και δε χρειάζεται να την πειράξουμε, όλες οι υπόλοιπες συνδέσεις διαθέτουν πληροφορίες (ώρα, browser, τοποθεσία).

2) Κάνουμε κλικ στην επιλογή Τερματισμός δραστηριότητας για όποιες ενεργές συνδέσεις θέλουμε να τερματίσουμε και αυτό είναι όλο.

Αναλυτικά πως θα τερματίσεις τις ενεργές συνδέσεις σου:


Account > Ρυθμίσεις Απορρήτου > Ασφάλεια.
Στις ρυθμίσεις ασφαλείας η τελευταία επιλογή είναι οι "Ενεργές Συνδέσεις"
Κλίκ εκεί και βλέπεις τι είναι ενεργό.
Εκτός από την τρέχουσα σύνδεση πατάτε "Τερματισμός όλης της δραστηριότητας"

Υποβολή Ε9 έως τον Φεβρουάριο του 2014

Μεγάλη παράταση δίνει σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους το «παράθυρο» που ουσιαστικά παρατείνει την υποβολή του Ε9 έως και τον Φεβρουάριο του 2014.

Οι φορολογούμενοι .....

θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν αλλαγές που επήλθαν το 2012 ή λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στα στοιχεία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων, χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2013, που υπολογίζεται την περίοδο Νοεμβρίου 2013. Άρα διορθώσεις θα μπορούν να γίνουν τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ουσιαστικά, οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν θα προλάβουν να υποβάλουν το Ε9 εμπρόθεσμα, μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να κάνουν χρήση της διαδικασίας διόρθωσης των στοιχείων των ακινήτων, η οποία προβλέπεται με βάση μια υπουργική απόφαση που εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2012 και τροποποιήθηκε τον Ιούλιο του 2013.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών περί τα τέλη Οκτωβρίου, αφού θα έχει ολοκληρώσει την έντυπη έκδοση και την ταχυδρομική αποστολή των περίπου 500.000 χρεωστικών εκκαθαριστικών ΦΑΠ για το έτος 2013, θα εκδώσει σε ηλεκτρονική μορφή όχι μόνο τα εκκαθαριστικά αυτά αλλά και όλα όσα έχουν μηδενικό ποσό φόρου. Όλα τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ – χρεωστικά και μηδενικά - θα αναρτηθούν, δηλαδή, στην διαδικτυακή εφαρμογή του «περιουσιολογίου», μέσω της οποίας υποβάλλεται αυτή τη στιγμή το Ε9.

Έτσι, από τις αρχές Νοεμβρίου 2013 και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2014, όσοι φορολογούμενοι είχαν το 2012 μεταβολές σε ακίνητα που είχαν δηλώσει στον πίνακα 1 του Ε9 των ετών 2005-2012, δηλαδή σε κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα (τόσο οι υπόχρεοι καταβολής ΦΑΠ για το έτος 2013 όσο και αυτοί που απαλλάσσονται από τον ΦΑΠ του 2013 λόγω του ότι η αξία των ακινήτων αυτών είναι χαμηλότερη των 200.000 ευρώ), εφόσον δεν θα έχουν προλάβει να δηλώσουν τις αλλαγές αυτές μέχρι τις 27-9-2013, θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα να εισέλθουν στην εφαρμογή του «περιουσιολογίου» και να δηλώσουν τις συγκεκριμένες μεταβολές, χωρίς να θεωρηθούν εκπρόθεσμοι και συνεπώς χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα. Θα έχουν δηλαδή χρονικό περιθώριο τεσσάρων μηνών να προσθέσουν ή να διαγράψουν ακίνητα του πίνακα 1 ή εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα του πίνακα 1 ή να τροποποιήσουν επιμέρους στοιχεία ακινήτων του πίνακα 1.

Ανάλογα θα μπορούν να κινηθούν και για τα ακίνητα του πίνακα 2 (αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκοτόπου κ.λπ. εκτάσεις γης εκτός σχεδίου).

Οριστικά στα 25 ευρώ το εισιτήριο νοσηλείας στα νοσοκομεία!

Την αύξηση του εισιτηρίου νοσηλείας στα 25 ευρώ, αρχής γενομένης από το 2014, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη διαβούλευση που είχε χθες με την Τρόικα, παρότι ο στόχος της νοσηλευτικής δαπάνης έχει επιτευχθεί.

Σημείωσε δε, ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια .......

για το εισιτήριο αυτό, καθώς δεν θα το καταβάλουν οι ανασφάλιστοι και οι άποροι.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το εισιτήριο θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε δράσεις υπέρ των ομάδων που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Την ίδια ώρα παραμένει ανοιχτό το μέτωπο γιατρών - υπουργείου Υγείας, έπειτα από την χθεσινή αναφορά του υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη - μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους εκπροσώπους της τρόικας - για γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που επιδίδονται σε όργιο υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων.

Τουλάχιστον 87 γιατροί, παθολόγοι, καρδιολόγοι και ορθοπεδικοί ως προς την ειδικότητα, βρίσκονται στο στόχαστρο των αρμοδίων αρχών για υπερβολική συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μέχρι στιγμής οι έλεγχοι έχουν «δείξει» 60 γιατρούς σε όλη τη χώρα που έγραφαν σωρηδόν αξονικές τομογραφίες, δηλαδή τις πλέον ακριβές απεικονιστικές εξετάσεις, ακόμη και σε νεκρούς!

Μάλιστα, κάποιοι εκ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συνταγογραφούσαν τις υψηλού κόστους εξετάσεις επί μήνες μετά το θάνατο του δικαιούχου-κατόχου του βιβλιαρίου ασθενείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, σε αυτή τη φάση γίνεται περαιτέρω έλεγχος και διασταύρωση με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να διαπιστωθεί η παράνομη δραστηριότητα των γιατρών.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι έχει ζητήσει να διερευνηθεί πλήρως η παραπάνω υπόθεση, πριν καταλογιστούν ευθύνες στους εμπλεκόμενους γιατρούς.

Ποινολόγιο για γιατρούς που δεν γράφουν γενόσημα

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα δίνονται τρεις «ευκαιρίες» στους γιατρούς για συμμόρφωση με τους νέους κανόνες της συνταγογράφησης γενοσήμων.

«Ο εθνικός στόχος της διείσδυσης των γενοσήμων έως και 60% στο επόμενο έτος είναι ξεκάθαρος. Επίσης, θα θεσμοθετηθεί άμεσα η υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για το φάρμακο που καταρτίζει το υπουργείο, τίθεται ως στόχος για τους γιατρούς που συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ το 60% του όγκου των συνταγών που γράφουν μηνιαίως να είναι γενόσημα.

Θα έχουν τρεις ευκαιρίες να «πιάσουν» τον στόχο. Εάν βρεθούν εκτός στόχου, θα τιμωρούνται με αφαίρεση του δικαιώματος για συνταγογράφηση για έναν μήνα.

Εάν αυτό επαναληφθεί περισσότερες από δύο φορες, τότε θα κινδυνεύουν να τεθούν οριστικά εκτός του συστήματος της e-syntagografisi.

Difer News

Χωρίς ΑΦΜ όσοι χρωστούν στο Δημόσιο - Ποιοι περιορισμοί τους επιβάλλονται [λίστα]

Στην απενεργοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) επιχειρήσεων που δεν έχουν υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα προχωρά το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση.

Οπως αναφέρουν.......

και τα ΝΕΑ με βάση τις διατάξεις αυτές και τις τροποποιήσεις που προβλέπεται να υπάρξουν οι εφορίες θα προχωρούν στην «κατάργηση» του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου επιχειρήσεων που για δύο συνεχόμενα τρίμηνα δεν έχουν αποδώσει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ που έχουν ήδη προεισπράξει.

Τι δεν θα μπορούν να κάνουν χωρίς ΑΦΜ επιχειρήσεις και επιτηδευματίες

Δεν μπορούν να θεωρήσουν βιβλία και στοιχεία
Να λάβουν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας
Να συναλλάσσονται με το Δημόσιο
Να μεταβιβάσουν την κυριότητα ακινήτου
Να υποβάλουν οποιαδήποτε δήλωση στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ
Να υποβάλουν οποιαδήποτε φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά
Να τύχουν αλλαγής από τον φόρο μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών κατά την απόκτηση πρώτης κατοικίας

iefhmerida

Χωρίς πρόστιμα οι διορθώσεις των Ε9

Δεν θα επιβληθεί πρόστιμο στους φορολογούμενους που θα υποβάλουν το Ε9 μετά την προθεσμία που λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Θα μπορούν δηλαδή να κάνουν χρήση της διαδικασίας διόρθωσης των στοιχείων των ακινήτων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2014.

Συγκεκριμένα, ........

δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης με υποβολή στον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ δήλωσης στοιχείων ακινήτων, όταν τα στοιχεία των ακινήτων του υπόχρεου δεν συμφωνούν με αυτά που αναγράφονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα-δήλωση ΦΑΠ.

Στους πίνακες 1 και 2 του Ε9 οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προσθαφαιρέσουν ακίνητο ή εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο ή δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης, αλλά και να τροποποιήσουν στοιχεία ακινήτου που είχαν δηλώσει στον πίνακα 1 του Ε9 των ετών 2005-2012.

newsbomb

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 23-9-2013 ]




Σχολείο για… γονείς: Μεγαλώνοντας παιδιά με Συναισθηματική Νοημοσύνη»

Στο πλαίσιο της έναρξης της φετινής, έβδομης χρονιάς, ομάδας γονέων «Σχολή Γονέων», το εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης παιδιών “Παράθυρο στον Ήλιο” διοργανώνει εκδήλωση – ομιλία «Σχολείο για… γονείς».
Η εκδήλωση - ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013, στις 18:30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο REX, Αριστομένους 26.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:....

i. Η κ. Βασιλική Παππά, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Πρόεδρος κ’ Επιστημονικά Υπεύθυνη του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων με θέμα: «Μεγαλώνοντας παιδιά με Συναισθηματική Νοημοσύνη»
ii. Η κ. Γιώτα Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος - Συντονίστρια/ Εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων του εργαστηρίου με θέμα: «Στάδια και Στρατηγικές της Συναισθηματικής Αγωγής».

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Κυπαρισσία: Εγκαίνια Έκθεσης Εικαστικού Εργαστηρίου

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, στις 7.00 μμ, θα γίνουν τα εγκαίνια της ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ στην οδό Νικολάου Καλαντζάκου 3 στην Κυπαρισσία. Στην έκθεση θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής και κεραμικής παιδιών και ενηλίκων καθώς και αγιογραφίας που δημιούργησαν οι μαθητές του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ του Δήμου Τριφυλίας.

Η έκθεση θα συνεχίσει τη .........

λειτουργία της και την Κυριακή 29/9/2013 ως και την Παρασκευή 4/10/2013 από τις 5.00 ως 9.00 μμ. Η έκθεση πραγματοποιείται για να προβάλλει το σημαντικό έργο που γίνεται στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ αλλά και για να αποτελέσει πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από την τέχνη.

Τις ίδιες ημέρες και ώρες θα γίνουν και οι εγγραφές όσων θελήσουν να φοιτήσουν στο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ τη νέα χρονιά.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Σεπτεμβρίου 2013