Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Χιλιάδες κόσμου για βόλτα αλλά χωρίς πολλά ψώνια… στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)

«Βούλιαξε» ο τόπος στο μεγάλο πανηγύρι της Κυπαρισσίας, με χιλιάδες κόσμου, από ολόκληρη την Πελοπόννησο και την Αθήνα, να το επισκέπτονται.
Την Παρασκευή, .....

παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, οπότε τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα στους χώρους του πανηγυριού, από το μεσημέρι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ίδια εικόνα και χθες, ανήμερα της εορτής, όλη την ημέρα και το βράδυ.
Σε αυτό συντέλεσε το γεγονός ότι η γιορτή φέτος έπεσε Σάββατο, ενώ βοήθησε και ο πολύ καλός καιρός, που σε προδιέθετε για βολτάρισμα! Όπως μας έλεγαν μικροπωλητές που έρχονται για χρόνια στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας, ο κόσμος φέτος ήταν πολύ περισσότερος από προηγούμενες χρονιές, αλλά η εμπορική κίνηση, σε αγορές και ψώνια, χαμηλότερη. Ο κόσμος έκανε βόλτες, έβλεπε προϊόντα και είδη σε καλή ποιότητα και πολύ χαμηλές τιμές, αλλά, δυστυχώς, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για αγορές.
Εμείς μιλήσαμε με ανθρώπους που έχουν παράγκες στο πανηγύρι και παρουσιάζουμε τι είπαν στο «Θ»:

Στάθης Κώνσταντος, ψησταριά: «Η κίνηση γενικά ήταν πολύ άσχημα. Μόνο ό,τι έγινε Παρασκευή και Σάββατο και όχι δουλειά όπως άλλα χρόνια. Κόσμος έρχεται, και ήρθε πολύς, αλλά δεν έχει λεφτά να φάει και να πιει όπως πρώτα. Τώρα δεν μπορεί να “ακουμπήσει”. “Ακουμπάει” και είναι πολύ κρατημένος, όχι παραγγελίες όπως παλιότερα…».

Νίκος Τζόρβας, ψησταριά: «Κόσμο είχε πολύ στο πανηγύρι μας φέτος. Και ψώνισαν και κάνανε τις βόλτες τους και φάγανε. Όλα καλά πάνε, μια χαρά. Ούτε κρίση, τίποτα δεν καταλαβαίνουμε! Ο Έλληνας αυτά θέλει, πανηγύρια! Είμαι ευχαριστημένος και οι άλλοι που μιλάμε καλά τα λένε. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Παρά τα οικονομικά, καλά κυλήσαμε. Προσπαθήσαμε κι εμείς, σαν μαγαζιά, να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και να είναι όλοι ευχαριστημένοι!».

Βασιλική Αντωνοπούλου, από το Βασιλικό, με παστέλι και παραδοσιακά γλυκά: «Κόσμο είχε πολύ, η κίνηση ήταν λίγο κατώτερη από άλλα χρόνια, αλλά καλά είναι. Δεν πειράζει. Την υγειά μας να ’χουμε. Δεν έχει λεφτά ο κόσμος για να ψωνίσει, αλλά καλά πήγαμε».

Μάριος, με είδη ρουχισμού: «Έχει κόσμο το πανηγύρι. Ρωτάνε και αγοράζουν. Χθες και σήμερα έχει πολύ κόσμο και καλή δουλειά».

Κατερίνα, ολυμπιακοί λουκουμάδες «ΚΟΥΛΗΣ» και γλυκίσματα: «Σήμερα είδαμε κόσμο, αλλά ψιλοπράγματα από κίνηση. Υπάρχει κρίση, δεν είναι όπως άλλα χρόνια. Λέμε να έχουμε την υγεία μας, αυτό μας έχει μείνει».

Έφη Ευαγγελίδου, είδη δώρων: «Έχει πάρα πολύ κόσμο. Κατεβήκανε και πολλά λεωφορεία, αλλά ο κόσμος δεν έχει οικονομική δυνατότητα να κάνει τις αγορές που θέλει, δεν υπάρχει χρήμα και, δυστυχώς, δεν ψώνισαν ή αυτοί που ψώνισαν, ψώνισαν τα απολύτως απαραίτητα…».

Νικόλαος Αναγνωστέλης, παιχνίδια, που συμμετέχει στο πανηγύρι 40 χρόνια: «Η κίνηση φέτος ήταν τελείως πεσμένη. Και πέρυσι, αλλά φέτος παραείναι. Σήμερα είχε κόσμο, μέχρι χθες δεν είχε πολύ. Δεν κατέβηκαν πολλά χωριά στο πανηγύρι. Είπαμε του δημάρχου να κατεβάσει τις τιμές, αλλά δεν τις κατέβασε. Ενώ έχουμε κρίση, να μπορέσουμε κι εμείς να μειώσουμε τις τιμές μας, να ψωνίσει ο κόσμος, αλλά είδαμε πλήρη αδιαφορία από το Δήμο».

Απόστολος Παναγόπουλος, πρόεδρος των μικροπωλητών της Πάτρας: «Κόσμος ήτανε στο πανηγύρι, αλλά είναι σφιχτός. Λεφτά δεν υπάρχουνε. Μην κοροϊδευόμαστε. Τώρα, να πάνε να πάρουνε δυο σουβλάκια κι έτσι, είναι άλλο. Εμείς οι μικροπωλητές υποφέρουμε. Γι’ αυτό και ζητάμε από το Δήμο μια κατανόηση. Παντού που γυρνάμε – 40 χρόνια είμαι στο πεζοδρόμιο, στην αγορά, όλοι οι δήμαρχοι μειώνουν τις τιμές, εδώ γιατί δεν έγινε μείωση; Και πουλάμε τα ίδια και χαμηλότερα με πέρυσι για να ψωνίσει ο κόσμος που δεν έχει λεφτά…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος











Χωρίς ουσία και με πολλά προβλήματα η νέα «Κάρτα Υγείας»

Επιφανειακό και επικοινωνιακό αποδεικνύεται, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».
Σύμφωνα με ........

πληροφορίες μας, τουλάχιστον στο ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας έχουν απευθυνθεί πάνω από 100 άτομα, αλλά έχουν καταφέρει να αποκτήσουν την πολυπόθητη κάρτα υγείας λιγότεροι από 30, αν και αρκετοί περισσότεροι πληρούν τις προϋποθέσεις. Ο λόγος; Η βάση δεδομένων του προγράμματος δεν είναι σωστά και πλήρως ενημερωμένη, με αποτέλεσμα να μην εντοπίζονται τα ΑΜΚΑ δικαιούχων.

«Ελεύθερη» πρόσβαση
Σκοπός του προγράμματος, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας, είναι να υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης σε πολίτες και προστατευόμενα μέλη τους που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, όχι όμως σε άτομα που δεν υπήρξαν ποτέ ασφαλισμένα.
Δικαιούχοι είναι όσοι:

-Ήταν άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης των οποίων οι κλάδοι υγείας υπάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και απώλεσαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
-Το ατομικό εισόδημά τους, προκειμένου για άτομα που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση, να μην υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Στην περίπτωση έγγαμων που υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση, το άθροισμα των ατομικών εισοδημάτων των δύο συζύγων να μην υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ. Για τη λειτουργία του συστήματος θα ληφθούν υπ’ όψιν τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2012.
-Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.

Προβλήματα
Από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του προγράμματος, στο ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον.
Όμως, δυστυχώς, σχεδόν το 50% όσων απευθύνονται στο ΚΕΠ δεν μπορεί να ενταχθεί. Ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα είναι το σύστημα να μην έχει το ΑΜΚΑ του δικαιούχου και έτσι να απορρίπτεται η αίτησή του.

Για να διορθωθεί αυτό, σημαίνει ότι ο δικαιούχος πρέπει να πάει στον ασφαλιστικό του φορέα, να τον ενημερώσει κι αυτός με τη σειρά του να παρέμβει στην ειδική υπηρεσία στην Αθήνα και εγγράφως να αιτηθεί την εισαγωγή του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου του στη βάση δεδομένων του προγράμματος.
Άλλο πρόβλημα του προγράμματος είναι ότι ναι μεν δικαιολογεί επίσκεψη σε γιατρό και εξετάσεις, αν όμως ο κάτοχος χρειασθεί θεραπεία, δε δικαιολογούνται τα έξοδα των φαρμάκων.

Θάρρος

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες των δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού

Αναρτήθηκαν σήμερα στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) τα μητρώα των 110.000 δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2013-2014.

Οι ενδιαφερόμενοι.....

μπορούν να πληροφορηθούν τους πίνακες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην ενότητα «e-υπηρεσίες - Κοινωνικός Τουρισμός». Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν τα μητρώα των παρόχων (ξενοδόχοι κ.λπ.), όπως και οι πίνακες των Αποκλειομένων Δικαιούχων - Ωφελουμένων και Παρόχων.

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΕΔ επισημαίνεται, ότι οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Οργανισμού, αφού η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Η επιταγή ενεργοποιείται με την εμφάνιση των δικαιούχων - ωφελουμένων στα καταλύματα των παρόχων.

Στο Upload Center μας θα βρείτε ζιπαρισμένο φάκελο με όλες τις καταστάσεις των δικαιούχων

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Απεργούν και βγήκαν στο δρόμο οι καθηγητές της Τριφυλίας ενημερώνοντας για τον αγώνα τους! (φωτογραφίες)

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των καθηγητών της Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας στην απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησε από σήμερα η ΟΛΜΕ.

Οι καθηγήτριες και οι καθηγητές από νωρίς το πρωί έξω από τα σχολεία διένειμαν έντυπο υλικό με τα αιτήματα του αγώνα τους και ενημέρωναν τους γονείς για τις θέσεις τους.
Στη συνέχεια, βρήκαν στους δρόμους για να ενημερώσουν τον ........

κόσμο, σε καταστήματα, υπηρεσίες, πλατείες, για τις διεκδικήσεις τους, ενώ ζητούσαν την στήριξη των πολιτών στον αγώνα τους απέναντι στη διάλυση του σχολείου ,με τις διαθεσιμότητες και τις μετατάξεις. Για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο!





Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Παναγιώτης Κατσίβελας «Οι φύλακες επαγρυπνούν» για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας!

Σε αξιολόγηση βρίσκεται αυτή την περίοδο η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, ωστόσο «οι φύλακες επαγρυπνούν», τόνισε σε δηλώσεις του χθες από την Κυπαρισσία ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Τάκης Κατσίβελας.

Ο κ. Κατσίβελας, που συμμετείχε στις θρησκευτικές τελετές.....

για τον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες, καθώς και πολίτες που έσπευδαν να τον χαιρετίσουν, για τα «ανοιχτά» ζητήματα της υγείας και ιδίως του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Μάλιστα, επισήμανε στους συνομιλητές του την κρισιμότητα της περιόδου για τον τομέα της υγείας και δη της 6ης ΥΠΕ, καθώς και για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για στήριξη και έμπρακτη ενίσχυσή του.

Σε δηλώσεις του δε, άφησε σαφείς μομφές σε βάρος της διοίκησης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, επειδή δε μερίμνησε και δεν είχε λάβει πρόνοια για ενίσχυσή του με προσωπικό το 2013!
«Αυτή η περίοδος είναι πάρα πολύ κρίσιμη για τον τομέα της υγείας στον οποίο υπηρετούμε. Έχει μπει η υγειονομική μας περιφέρεια και η περιοχή μας εδώ σε αξιολόγηση και θα έχουμε σίγουρα και σύντομα εξελίξεις στο χώρο της υγείας. Αυτό που ήθελα να σας δηλώσω, είναι ότι οι φύλακες επαγρυπνούν!», τόνισε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Ερωτηθείς για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, απάντησε: «Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι ένα νοσοκομείο που έχει έλλειψη προσωπικού. Αυτό είναι ταυτοποιημένο και πιστοποιημένο. Μέσα στο ’13 δεν είχαμε τις δυνατότητες, λόγω της πρόνοιας που ΔΕΝ είχε λάβει το ίδιο το νοσοκομείο ώστε να έχουμε καλύψει τις θέσεις για το 2013. Το βέβαιον είναι ότι το 2014 θα διοριστούν 400 καινούργιοι γιατροί, και αυτή είναι η κατάκτηση του υπουργείου Υγείας μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Σε αυτό τον αριθμό των γιατρών που θα διοριστούν, θα είναι σίγουρα 2 καρδιολόγοι και 1 παθολόγος για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας…».

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε πως κλέβουν τα αυτοκίνητα.. [ VIDEO ]

Τώρα τελευταία οι κλέφτες χρησιμοποιούν νέες μεθόδους και κόλπα για να κλέβουν αυτοκίνητα.

Παρακολουθήστε.......

το βίντεο που ακολουθεί και δείτε ακριβώς την μέθοδο που ακολουθούν για να κλέψουν τα αυτοκίνητα των ανυποψίαστων περαστικών που κατεβαίνουν για να βοηθήσουν και στο τέλος καταλήγουν χωρίς αυτοκίνητο.



ΟΜΑΔΑ ΣΗΤΑ

Ψεκασμοί, Ληγμένα, Ενοχές και… «Συγχωροχάρτια!..»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Κατάμεστο το λεωφορείο Κ. Τούμπα - Νέος Σ. Σταθμός και, ώ του θαύματος, ο κλιματισμός ΔΕΝ λειτουργεί!...(συμβαίνει σε μερικά λεωφορεία του γνωστού σε μας ΟΑΣΘ (Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης).
Ψάχνω για κάποια χαμόγελα, αλλά ........

δεν τα βλέπω!

Πρόσωπα σκυθρωπά, μάτια γεμάτα θλίψη, χείλη σφιγμένα (άραγε από θυμό;) απέραντη κατάθλιψη στο κατάμεστο λεωφορείο.
Τα κλιματιστικά (air condition), μου είπαν οδηγοί, δουλεύουν θαυμάσια σε όλες τις Mercedes των Κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη μας με ‘πρόσχημα’ την 78η ΔΕΘ (να χειροκροτήσουν τους 2 εν ενεργεία Πρωθυπουργούς μας και τους Προέδρους των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος Αντιπολίτευσης…)
Ξαφνικά κάποια μουρμουρητά, μερικά ξαφνιασμένα βλέμματα, και μετά χαμόγελα και χαιρετίσματα από τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μου και φωναχτά πια τα ‘γεια σας κ Πιπερόπουλε, καλημέρα σας κ Καθηγητά…’

ΟΧΙ, κατηγορηματικά όχι, δεν θα κάνω σήμερα ‘διαφήμιση’ του εαυτού μου γιατί δεν τη θέλω και δεν μου χρειάζεται καθότι, ΔΕΝ προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος, Βουλευτής ή Ευρωβουλευτής.
Το γράφω όμως, με κεφαλαία γράμματα, επειδή μου το ζήτησαν να το γράψω οι άγνωστοι συμπολίτες μου:
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ, ΕΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ή ΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ!...
Προχτές, στο λεωφορείο της γραμμής Σύνταγμα – Κηφισιά, είχα την ίδια (σχεδόν) εμπειρία με πρόσωπα κουρασμένα, χείλη σφιγμένα, μάτια γεμάτα θλίψη…Και τα πράγματα, πέρα από μερικά αγόρια και κορίτσια στην ηλικία της εφηβείας ήταν τα ίδια στο Μετρό της γραμμής Σύνταγμα – Σ.Ε.Φ…
Είχα την εντύπωση ότι ΔΕΝ είμαι ο μόνος (αναγνωρίσιμος ως πρόσωπο και ως φωνή, αυτό το δημιουργούν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο) που έχω αδυναμία στις αστικές μας συγκοινωνίες και τις χρησιμοποιώ συχνά για πολλούς και ευνόητους λόγους…

Έχω δει όχι μόνο Δημάρχους και Βουλευτές, αλλά και κάποιους Υπουργούς στα λεωφορεία και τα μετρό του Λονδίνου, του Βερολίνου, της Βιέννης, του Παρισιού και άλλων Πρωτευουσών και μεγαλουπόλεων της μεγάλης οικογένειας της Ευρώπης των 27 χωρών-μελών….
Όπου επικρατεί οικονομική άπνοια και μαρασμός, όπου όποιο βλέμμα και εάν διασταυρωθεί με το δικό σου είναι γεμάτο θλίψη, χαμόγελα δεν υπάρχουν πια και η ΕΛΠΙΔΑ μέρα με τη μέρα μας τελειώνει!...
Στα λεωφορεία ακούω καθημερινά γλώσσες και βλέπω φυσιογνωμίες των Βαλκανικών και των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, της Ασίας και της Άπω Ανατολής…
Είμαστε, λοιπόν, αποδεδειγμένα όπως κάποιοι μας ήθελαν, μια χώρα, μια Ελλάδα ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ…

Μια χώρα με σχεδόν 2 εκατομμύρια ανέργους, με σακατεμένους μισθούς και συντάξεις, με Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. όπου δεν ακούς τίποτε άλλο από παράπονα, πικρίες, και την κλασική αναζήτηση ‘υπεύθυνων’ για την οικονομική, ηθική και πολιτική μας ‘πτώχευση’…
Ακούσαμε το 2009 ότι ‘λεφτά υπάρχουν’ και μετά ο κ Παπανδρέου που το είχε πει μας είπε το 2010 ότι ‘ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ’ και μας έφερε την τρόικα.
Μας έδωσαν την υπόσχεση ότι θα βγούμε στις αγορές το 2012, και τώρα ο κ Σαμαράς μας λέει, αφού είπαν θα βγούμε το 2013, ότι βγαίνουμε το 2014…
ΕΠΡΕΠΕ ως φιλότιμοι, έξυπνοι και μπεσαλήδες Έλληνες και Ελληνίδες να έχουμε ήδη ‘βγει από τα ρούχα μας’ ακούγοντας τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις ότι …»θα βγούμε στις αγορές…»

Αλλά, ώ του θαύματος, έχουμε τον…«από μηχανής Θεό»:
ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ και μας ταΐζουν…ΛΗΓΜΕΝΑ!..
ΟΧΙ, κατηγορηματικά θα βροντοφωνάξω σήμερα το ΟΧΙ!...
ΔΕΝ μας ψεκάζουν και ΔΕΝ μας ταΐζουν ληγμένα!...

Δώσαμε το δικαίωμα στους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο, Σε “Πολ. Αν.» και «υπόλοιπα ΠΑΣΟΚ» που μας οδήγησαν στη σημερινή μας ΚΑΤΑΝΤΙΑ να μας… ‘σώσουν!..’
Το «κυρίως» ΠΑΣΟΚ μεταμορφώθηκε σε…ΣΥΡΙΖΑ (ίσως να περιέχει και κάποια ‘σταγονίδια’ της πάλαι ποτέ Ν.Δ.) που τώρα καλπάζει από το 3% στα 28%!...)
Εμείς οι Έλληνες είμαστε ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ (και όχι, κατά Πάγκαλο, συνένοχοι στο φαγοπότι).
ΔΕΝ παραδεχόμαστε τις ενοχές μας και ψάχνουμε για…ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ!...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα της φάσης των "8"

Μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων της φάσης των "16" του Κυπέλλου Μεσσηνίας, η ΕΠΣ Μεσσηνίας ανακοίνωσε τα ζυγάρια της φάσης των προημιτελικών (φάση των "8". Αναλυτικά, οι ομάδες που πέρασαν στους "8" είναι οι εξής:


1. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Σάββατο 21/09/13 17:15

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Σάββατο 21/09/13 17:15


3. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Κυριακή 22/09/13 17:15

4. Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Κυριακή 22/09/13 17:15

Εκαπαιδευτικό Ταξίδι στην Κύπρο από το Κέντρο Δήμητρα Κυπαρισσίας

Αιτήσεις συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στην Κύπρο, στο οποίο θα συμμετάσχουν είκοσι παραγωγοί πατάτας από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας θα δέχεται από σήμερα και έως την Τετάρτη 25/9 το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.

Στο συγκεκριμένο .......

πρόγραμμα που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες θα συμμετάσχουν μόνο πατατοπαραγωγοί ηλικίας έως 40 ετών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Κύπρο προκειμένου να καταρτιστούν στις μεθόδους παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας και εμπορίας πατάτας προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες της αγοράς.
Η κατάρτιση των παραγωγών θα πραγματοποιηθεί από τις 2/12/2013 έως και τις 16/12/2013 και εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci), που αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση (PLM Mobility).

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές καθημερινά από τις 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.
Οι παραγωγοί πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο της αίτησης και μία υπεύθυνη δήλωση στα γραφεία του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας, ενώ μαζί τους πρέπει να έχουν τα εξής δικαιολογητικά:

• Φωτοτυπία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
• Αντίγραφο αίτησης ΟΣΔΕ (ή όποιο άλλο παραστατικό που αποδεικνύει την καλλιέργεια πατάτας)
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στον Προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο στα τηλέφωνα 2761022116 και 6934796092.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 15-9-2013 ]




Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 16 Σεπτεμβρίου έως και 22 Σεπτεμβρίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 - 0 - 32940
Κιν. 694 - 57 92 394

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Σεπτεμβρίου 2013