ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΠΕ: Αλλαγή του εκλογικού νόμου από τις μεθεπόμενες εκλογές

Την ισχύ ενός νέου εκλογικού συστήματος από τις μεθεπόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εκτός κι αν ψηφισθεί από τα δύο τρία των βουλευτών του Κοινοβουλίου, αποφάσισαν μεταξύ άλλων οι αιρετοί του β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά το σημερινό έκτακτο συνέδριό τους για τα Οικονομικά των Περιφερειών.

Συγκεκριμένα, στα συμπεράσματα του Συνεδρίου και στο πλαίσιο .......

των προτάσεων της ΕΝΠΕ ενόψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος, προτείνεται κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές, να υπάρξει ειδική συνταγματική διάταξη που θα προβλέπει ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν το εκλογικό σύστημα και τις εκλογικές περιφέρειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ισχύουν από τις μεθεπόμενες εκλογές, εκτός κι αν ψηφισθεί από τα 2/3 των βουλευτών.

Επίσης, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης προτείνεται συνταγματική κατοχύρωση της Περιφέρειας, συνταγματική αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου και της διοικητικής αυτοτέλειας των Περιφερειών, ώστε να αναδειχθούν σε αποφασιστικής σημασίας θεσμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, προτείνεται: Αναθεώρηση του άρθρου 101 του Συντάγματος, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από την Περιφέρεια.

Συνταγματική κατοχύρωση και οριοθέτηση της Μητροπολιτικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα.

Καθιέρωση Εθνικού Συμβουλίου Αυτοδιοίκησης, που θα εκπροσωπεί συνολικά σε κρίσιμα θεσμικά και οικονομικά θέματα την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διεύρυνση της κανονιστικής αρμοδιότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ιδιαίτερη έμφαση στα αναπτυξιακά και στα χωροταξικά θέματα σε ό,τι αφορά τον β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Ενίσχυση της οικονομικής της αυτοτέλειας των Περιφερειών. Αναδιοργάνωση και αποκέντρωση των φορολογικών της πόρων.

Κατοχύρωση αξιόπιστου και αμερόληπτου μηχανισμού που θα έχει τη διοικητική εποπτεία και τον ειδικότερο οικονομικό έλεγχο των ΟΤΑ.

Κατοχύρωση και οριοθέτηση, κατά το πρότυπο του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, της καταστατικής θέσης των αιρετών. Ενεργό συμμετοχή των θεσμικών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ) στην νομοθετική διαδικασία που αφορά αυτοδιοικητικά θέματα.

Εξομοίωση και άμβλυνση των κωλυμάτων εκλογιμότητας των αιρετών, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή.

Και τέλος, οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αφορούν αποκλειστικά τον θεσμό και να μην συμπίπτουν με τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Κύπελλο Μεσσηνίας: Καθαρό σκορ θέλει ο Ολυμπιακός. Να καθαρίσει την πρόκριση η Εράνη

Την ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις κυπέλλων καλείται να πετάξει εκτός θεσμού ο Ολυμπιακός Καλαμάτας και εξ αντικειμένου καταλαβαίνει κανείς πως η αποστολή του είναι πολύ δύσκολη.
Ομως στο .,.....

«ερυθρόλευκο» στρατόπεδο έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα τους και ξέρουν πως αν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους τότε έχουν πολλές πιθανότητες να βρεθούν αυτοί στα ημιτελικά.

Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη θα αναζητήσει ένα καλό σκορ στο σημερινό πρώτο ματς για να πάει έστω και με ελαφρύ προβάδισμα στη ρεβάνς των Φιλιατρών που αναμένεται ακόμη δυσκολότερη.
Η καλαματιανή ομάδα θα προσπαθήσει να είναι πιο αποτελεσματική, κάτι που δεν ήταν στα παιχνίδια με τον Αστέρα Αρφαρών (έχασε και στα 2 ματς πολλές ευκαιρίες) και λίγο έλειψε να το πληρώσει.
Οι απουσίες πάντως δεν λείπουν αφού εκτός είναι οι τραυματίες Αριτζής, Πανταζής και Περιβολάρης.
Ο Μπαλαλάς φαίνεται πως θα αγωνιστεί μιας και ξεπερνά τον τραυματισμό του, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σίνου.
Στον αντίποδα η Εράνη πέρασε χωρίς δυσκολία τα εμπόδια των Τσικλητήρα Πύλου και Μιλτιάδη, όμως τώρα το έργο της είναι σαφώς δυσκολότερο απέναντι στον ισχυρό Ολυμπιακό Καλαμάτας. Αυτό το γνωρίζουν ο Δημήτρης Παναγιώτου και οι παίκτες του που θα πάνε σήμερα στο «Γ. Λουκαρέας» για να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, είτε αυτό είναι η νίκη είτε η ισοπαλία.

Η Εράνη έχει σπουδαία παράδοση στο θεσμό του κυπέλλου, όντας η πολυνίκης του θεσμού και θέλει φέτος να φτάσει και πάλι στον τελικό κάτι που είναι εφικτό αρκεί να δείξει το καλό της πρόσωπο.
Το θετικό είναι πως όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι (αποθεραπεύτηκε και ο Χρονόπουλος) και έτσι ο έμπειρος τεχνικός θα έχει αρκετές επιλογές για τη συγκρότηση της 11αδας.
Η τελευταία προπόνηση εν όψει του σημερινού αγώνα έγινε χθες το απόγευμα στο γήπεδο Φιλιατρών.

taklin.gr

Εκαπαιδευτικό Ταξίδι στην Κύπρο από το Κέντρο Δήμητρα Κυπαρισσίας

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Αιτήσεις συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στην Κύπρο, στο οποίο θα συμμετάσχουν είκοσι παραγωγοί πατάτας από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας θα δέχεται από σήμερα και έως την Τετάρτη 25/9 το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.

Στο συγκεκριμένο .......

πρόγραμμα που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες θα συμμετάσχουν μόνο πατατοπαραγωγοί ηλικίας έως 40 ετών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Κύπρο προκειμένου να καταρτιστούν στις μεθόδους παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας και εμπορίας πατάτας προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες της αγοράς.
Η κατάρτιση των παραγωγών θα πραγματοποιηθεί από τις 2/12/2013 έως και τις 16/12/2013 και εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci), που αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση (PLM Mobility).

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές καθημερινά από τις 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.
Οι παραγωγοί πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο της αίτησης και μία υπεύθυνη δήλωση στα γραφεία του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας, ενώ μαζί τους πρέπει να έχουν τα εξής δικαιολογητικά:

• Φωτοτυπία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
• Αντίγραφο αίτησης ΟΣΔΕ (ή όποιο άλλο παραστατικό που αποδεικνύει την καλλιέργεια πατάτας)
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στον Προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο στα τηλέφωνα 2761022116 και 6934796092.

Οι άγρυπνοι φρουροί του υπολογιστή σας.

Μια συσκευή UPS (uninterruptible power supply - αδιάλειπτη παροχή ενέργειας), είναι μια συσκευή η οποία παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος προστατεύοντας τις συνδεδεμένες σε αυτό συσκευές από υπερτάσεις ή χαμηλές τάσεις, ενώ ενίοτε φιλτράρει το ρεύμα ώστε να έχει τη σωστή συχνότητα (50-60 Hz).

Τα UPS είναι είτε.......

μικρά, για να υποστηρίζουν οικιακούς υπολογιστές, είτε μεγάλου μεγέθους για να τροφοδοτήσουν ολόκληρους server. Οι συσκευές αυτές προορίζονται για χρήση σε υπολογιστικά συστήματα και έχουν εξόδους τροφοδοσίας, τις IEC, που χρησιμοποιούνται από όλους τους υπολογιστές και από τα τηλεφωνικά κέντρα και διακρίνονται σε τρείς κατηγορίες.'

Stand by UPS

Προσφέρουν προστασία από υπερτάσεις και διακοπές ρεύματος, ενώ συνήθως, δεν έχουν ενδείξεις της κατάστασης της μπαταρίας ή δυνατότητα ισοστάθμισης και είναι τα πιο διαδεδομένα, εξαιτίας της χαμηλής τιμής τους. Ο εξοπλισμός συνδέεται με το κεντρικό δίκτυο και σε περίπτωση πτώσης της τάσης, ο μηχανισμός τους ενεργοποιεί το μετασχηματιστή και στρίβει μηχανικά ένα διακόπτη, ώστε ο εξοπλισμός να παίρνει ρεύμα από την μπαταρία.

Line Interactive UPS

Αυτή η κατηγορία έχει παρόμοιο τρόπο λειτουργίας με την προηγούμενη, μόνο που εδώ προστίθεται ένας αυτόματος μετασχηματιστής μεταβλητής τάσης πολλαπλών πηγών. Αυτό το είδος UPS, προσθέτει και αφαιρεί πηνία, αυξάνοντας η μειώνοντας το μαγνητικό πεδίο και την τάση εξόδου. Επίσης, προσαρμόζει τη χαμηλή και την υψηλή τάση χωρίς να χρησιμοποιεί την περιορισμένης διάρκειας μπαταρία, ενώ οι αυτόματοι μετασχηματιστές προσαρμόζονται, ώστε να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τάσεων, κάτι που αυξάνει τον αριθμό πηνίων, τον όγκο και το κόστος καλύπτοντας ένα φάσμα της τάξεως των 100V.

On line UPS

Είναι κατάλληλα για ηλεκτρικά μονωμένους χώρους ή μηχανήματα ευαίσθητα σε διακυμάνσεις τάσεως. Αν και αρχικά εφαρμόζονταν σε εγκαταστάσεις άνω των 10 KVA, η ανάπτυξη της τεχνολογίας επέτρεψε τη χρήση τους σε μικρότερα συστήματα ισχύος 500W ή λιγότερο. Η υψηλή τιμή τους οφείλετε στην αρχή λειτουργίας τους. Το ρεύμα από το κεντρικό δίκτυο μετατρέπεται σε συνεχές και φορτίζει τις μπαταρίες. Οι μπαταρίες είναι συνδεδεμένες με μεταλλάκτη, ο οποίος μετατρέπει το ρεύμα σε εναλλασσόμενο, έτσι οι συσκευές είναι συνεχώς συνδεδεμένες στην μπαταρία, άρα ο μηχανισμός του χρειάζεται να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ.

Το χθσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 20-9-2013 ]
Στην Κυπαρισσία οι ποδηλάτες της Αγάπης. [ Φωτογραφίες και Video ]

Στην Κυπαρισσία βρέθηκαν χθές το απόγευμα τρείς Έλληνες και τρείς Κύπριοι ποδηλάτες της αγάπης που ξεκίνησαν από την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή και περνώντας όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά του Αιγαίου και θα καταλήξουν στην Κύπρο.

Σκοπός του ταξιδιού αυτού είναι κατα κύριο.....

λόγο κοινωνικός καθώς προτρέπουν τους πολίτες να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα τρόφιμα γίνεται για να προσφερθούν στα κοινωνικά Παντοπωλεία και σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου οι ποδηλάτες μίλησαν για την δύσκολη εποχή που βιώνει τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος και πως ξεκίνησαν την ποδηλασία αγάπης. Πρέπει να κοιτάξουμε το εμείς και όχι το εγώ είπαν χαρακτηριστικά.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κυπαρισσίας Γιάννης Ρούσης είπε ότι το μήνυμα που εκπέμπεται, είναι βαθειά πολιτικό αλλά και βαθειά διδακτικό για τους μαθητές.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος είπε ότι είναι συγκινημένος για το εγχείρημα των ποδηλατών της Αγάπης.
Στέλνει ένα μήνυμα αγάπης ελπίδας και αισιοδοξίας και αλληλεγγύης για όλους μας.

Δείτε την συνέντευξη τύπουΑδικημένος αισθάνεται ο Γ. Καλογερόπουλος από την απόρριψη της ένστσης από την ΕΠΣ Μεσσηνίας, εναντίον της Εράνης

Δεν το βάζει κάτω ο πρόεδρος του ΑΟ Μιλτιάδη από τον Πύργο Τριφυλίας και εμμένει στην αρχική του θέση για άσκηση έφεσης εναντίον της πρωτόδικης απόφασης της ΕΠΣ Μεσσηνίας που δικαίωνε την Εράνη.

Ο πρόεδρος του ΑΟ ......

Μιλτιάδη μη θέλοντας να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα, ότι ο Γκίνος και ο Γιάννης ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, εξακολουθεί να τους αποκαλεί αλλοδαπούς!!!!!!!

Διαβάσαμε στο blog του Πύργου Τριφυλίας μια δήλωση του κ. Καλογερόπουλου στην προσωπική του σελίδα (;;;;) όπου γράφει δήλωση του για την αδικία που είχε ο ΑΟ Μιλτιάδης από την ΕΠΣ Μεσσηνίας.
Ο ίδιος ο κ. Καλογερόπουλος αυτο-αναιρεί τα λεγόμενα του περί αδικίας καθώς παραδέχεται στο κείμενο που συνέταξε ότι "Χάσαμε (σ.σ. ο Μιλτιάδης) δίκαια στον πρώτο αγώνα"....

Τον ενημερώνουμε ότι ακόμα και αν ασκήσει έφεση η δευτεροβάθμια πειθαρχική Επιτροπή θα εξετάσει τα χαρτιά των δύο παικτών, θα δει αν τηρήθηκε η σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας και των κανόνων και θα επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση δικαιώνοντας ξανά την Εράνη.

Πάντως η δήλωση του είναι απολαυστική και αξίζει να την διαβάσετε.
Την πήραμε από το Blog του Πύργου Τριφυλίας

Καυστικός ήταν ο πρόεδρος του ΑΟ Μιλτιάδη, κ Γ. Καλογερόπουλος για την κατάφωρη αδικία εις βάρος της ομάδας μας από την ΕΠΣ Μεσσηνίας, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Είναι η δεύτερη φορά που σαν πρόεδρος του ΜΙΛΤΙΑΔΗ θα μιλήσω δημόσια για την ομάδα μας.Και αυτό γιατί μετά τα τελευταία γεγονότα έχω υποχρέωση απέναντι στην ομάδα και απέναντι σε όσους αγαπούν την ομάδα............

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ έχει μια μεγάλη ιστορία στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο όπως οι πιο πολλοί ήδη ξέρετε. Έχει πάρει πρωταθλήματα και κύπελλα, έχει εκπροσώπηση επάξια τον νομό μας στα πρωταθλήματα τις Δ'ΕΘΝΙΚΗΣ....
Τον έχουν σεβαστεί και έχουν φοβηθεί ομάδες μεγαλύτερες από αυτόν κατά καιρούς.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πορεία καθόδου αλλά με στα σταθερά βήματα και με ανθρώπους που αγαπούν το χωριό και την ομάδα προσπαθούν να συντηρούν το σωματείο μας,με τις λίγες δυνάμεις που έχουν όλοι και με το υστέρημά τους.
Έχουμε νέα παιδιά από τον τόπο μας και ιδιαίτερα παιδιά μικρής ηλικίας στα οποία και έχουμε εμπιστοσύνη και τα βοηθάμε όσο μπορούμε ώστε μέσα από την μπάλα να ξεφεύγουν από άλλες επικίνδυνες δραστηριότητες.
Και πάντα με αρχές και αξίες.
Και όχι με ανήθικους τρόπους και παρανομίες.

Αυτό με έκανε να αναλάβω την διοίκηση του ιστορικού σωματείου μας εδώ και ένα χρόνο περίπου.
Φέτος προσπαθήσαμε και το καταφέραμε να φτιάξουμε μια ομάδα από μικρά παιδιά αλλά και την εμπειρία κάποιων παλαιών παιχτών.
Ήταν εφικτό και έγινε.
Ξεκινήσαμε με προπονητή τον Γ.Μαραγκό που με την εμπειρία του έδεσε μια ομάδα με καλά στοιχεία και με μικρούς παίχτες.
Αποκλείσαμε στο κύπελλο μια ανώτερη ομάδα στον β'γυρο και στο γ'γυρο παίξαμε πάλι με μια ανώτερη ομάδα,την ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ που και αυτή έχει την δική της και μεγάλη ιστορία στον νομό μας.

Χάσαμε δίκαια στον πρώτο αγώνα αλλά μας προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι διάφοροι παράγοντες που αντι να μας πουν καλά λόγια για την αξιοπρεπή εμφάνιση τις ομάδας παρότι έχασε με 4-0 και έπαιζε με πιτσιρίκια, μας μείωναν σε κάθε ευκαιρία με χαρακτηρισμούς που δεν λέγονται.
Αυτά βέβαια συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.
Στον δεύτερο αγώνα στο Πύργο Τριφυλίας πήγαμε να παίξουμε έναν απλό αγώνα και να δοκιμάσουμε ένα πιο νεανικό σχήμα.
Αφού ήδη η πρόκριση είχε κριθεί υπέρ της ΕΡΑΝΗΣ.

Παίξαμε ένα ωραίο ποδόσφαιρο και περιμαμε από την πλευρά τις Ερανης να τηρήσει το fair pley...
Πράγμα που δεν έγινε, αλλά έγινε το αντίθετο..βάζοντας μέσα στον αγώνα όλα τα μεγάλα αστέρια της...νόμιμα και παράνομα..
Βάζοντας 5 ξένους αντι 4 που προβλέπει ο κανονισμός..και έτσι ο αγώνας έληξε στο 0-0 παρα τις προσπάθειες τις Ερανης να πάρει τον αγώνα απέναντι σε 14 και 15 χρονών παιδιά.

Η διοίκηση έχοντας υποχρέωση ηθική απέναντι σε αυτά τα μικρά παιδιά και απέναντι στην ίδια την ομάδα έκανε ένσταση κατά του αγώνα για την συμμετοχή 5 ξένων παιχτών της Εράνης, οι οποίοι μέχρι την έναρξη του αγώνα στα επίσημα χαρτιά της ΕΠΣΜ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ.
Με το σκεπτικό αυτό περιμέναμε την δικαίωση των παιδιών αυτών.
Αλλά δεν ήρθε ποτέ,γιατί μερικοί φρόντισαν ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΕΡΕΣ να κάνουν τους 2 Έλληνες οι οποίοι είχαν ΞΕΧΑΣΕΙ να το δηλώσουν.
Και έτσι χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανέναν απερρίφθη η ένσταση μας.

Όταν μερικοί θέλουν να μιλάνε για ηθική στο ποδόσφαιρο πρέπει και να το δείχνουν. Και όχι μόνο λόγια για να χαϊδέψουν αυτιά.
Το Δ.Σ. του ΜΙΛΤΙΑΔΗ παρότι δέχεται διαφορα'' μηνύματα ''ωστε να μην κάνει έφεση,θα την κάνει με ότι κόστος έχει αυτό..και όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν...
Είμαστε νέοι στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά θέλουμε ισονομία και ένα καθαρό ποδόσφαιρο..όχι για εμάς αλλά για την νέα γενιά που δέχετε χτυπήματα από παντού..
Ας φροντίσουν οι παλιοί να μας αφήσουν να δούμε ένα καλό ποδόσφαιρο χωρίς συμφέροντα και υπόγειες διαδρομές..
Αλλιώς θα μείνουν μόνοι τους και θα παίζουνε με τους ίδιους παίχτες που τους νικάνε συνέχεια και δεν έχει γούστο αυτό.Γιατί εμείς οι νέοι θα τους σιχαθουμε και θα φύγουμε απο το χώρο αυτό!!!!!!!!!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Σεπτεμβρίου 2013

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Υπό προϋποθέσεις η παράταση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2013-2014 [ Εγκύκλιος ]

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η παράταση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών κατά την σχολική περίοδο 2013 - 2014

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει:


Εναλλακτικά την εγκύκλιο μπορείτε να την δείτε εδώΣυνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

Την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης , υπάρχει ένα και μόνο θέμα συζήτησης το οποίο είναι....


Ενημέρωση – συζήτηση για τα ζητήματα του Δήμου.

Κύπελλο Μεσσηνίας: Μηδαμηνές οι ελπίδες του Μιλτιάδη για την ένσταση σε 2ο βαθμό εναντίον της Εράνης.

Σαφέστατη η απόφαση της ΕΣΠ Μεσσηνίας χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης.

Μπορεί η ομάδα του Μιλτιάδη να μην είδε με καλό μάτι την χθεσινή απόφαση της ΕΠΣ Μεσσηνίας με την οποία απέρριπτε την ένσταση που είχαν καταθέσει εναντίον της Εράνης οι διοικούντες της Ομάδας του Πύργου Τριφυλίας και άσκησαν έφεση κατά της πρώτης απόφασης, όμως οι πιθανότητες να δικαιωθεί είναι μηδενικές.

Η Σαφέστατη .....

ανακοίνωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας αναφέρει ΞΕΚΑΘΑΡΑ και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι
"οι ποδοσφαιριστές ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ με ΑΔ ΕΠΟ 1228587 και ΓΚΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ με ΑΔ ΕΠΟ 1228591 είναι Έλληνες υπήκοοι από το 2009 και το 2008 αντίστοιχα και ως εκ τούτου είχαν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές Ομάδες, ως εκ τούτου δεν υπάρχει παράβαση του άρθρου 19 του ΚΑΠ §3γ"
Τώρα πως η διοίκηση του Μιλτιάδη αμφισβητεί τα χαρτιά που λένε ότι οι δυο ποδοσφαιριστές είναι Έλληνες, έχουν Ελληνική Υπηκοότητα, Έχουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ταυτότητα, έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό κλπ κλπ και επιμένουν παρά την ρητή και σαφέστατη ανακοίνωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας να τους θεωρεί είτε ξένους είτε ομογενείς είτε κοινοτικούς είται ότι άλλο νομίζουν εκείνοι, αυτό θα πρέπει να το εξηγήσουν και να το αποδείξουν.
Πάντως τα χαρτιά και η απόφαση της ΕΠΣ Μεσσηνίας, ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ.
όσο για τον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό Καλαμάτας και Εράνη Φιλιατρών θα διεξαχθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ το Σάββατο το απόγευμα στις 17:15 στην Καλαμάτα.

Ιδού και η ΕΠΙΣΗΜΗ απόφαση της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΠΕ) της ΕΠΣΜ συνεδρίασε την 19/09/2013,στα γραφεία της ΕΠΣΜ προκειμένου να αποφασίσει για την εκδίκαση της από 17/09/2013 υποβληθείσας ένστασης του Σωματείου ΑΟ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ κατά του Σωματείου ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ για αντικανονική σύνθεση της αντιπάλου ομάδας στον μεταξύ τους αγώνα Κυπέλλου που διεξήχθη στις 15/09/2013 στο γήπεδο Πύργου Τριφυλίας. Από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν η ΠΕ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
Την απόρριψη της υποβληθείσας ένστασης με το αιτιολογικό ότι όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι ποδοσφαιριστές ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ με ΑΔ ΕΠΟ 1228587 και ΓΚΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ με ΑΔ ΕΠΟ 1228591 είναι έλληνες υπήκοοι από το 2009 και το 2008 αντίστοιχα και ως εκ τούτου είχαν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές Ομάδες, ως εκ τούτου δεν υπάρχει παράβαση του άρθρου 19 του ΚΑΠ §3γ, αφού στην ενδεκάδα της ομάδας ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αγωνίζονταν πάνω από 7 ποδοσφαιριστές που είχαν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές Ομάδες.

Κύπελλο Μεσσηνίας: Οι διαιτητές των αγώνων στην φάση των "8".

Από την ΕΠΣ Μεσσηνίας ανακοινώθηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν το Σάββατο και την κυριακή τους αγλώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Αναλυτικά, στην ανκοίνωση αναφέρονται οι εξής διαιτητές:

1. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ (1oς Αγώνας) Σάββατο 21/09/13 17:15
ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΚΑΤΣΑΣ Ν.

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (1oς Αγώνας) Σάββατο 21/09/13 17:15
ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ.


3. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (1oς Αγώνας) Κυριακή 22/09/13 17:15
ΝΙΚΑΣ Δ., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.

4. Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (1oς Αγώνας) Κυριακή 22/09/13 17:15
ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΓΚΟΥΜΑΣ Ν.

Εκδήλωση «ΡΟΥΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΣ, ΔΥΟ ΤΟΠΟΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ συμμετέχουν σε εκδήλωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», με θέμα: «ΡΟΥΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΣ, ΔΥΟ ΤΟΠΟΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ», Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 21: 00 μ.μ. στο κτήμα ΦΙΞ στο Ηράκλειο Αττικής.

Ομιλήτρια για τον Μοριά: Μαρία Κ. Λιακάκη, Ιστορικός, Πρόεδρος .........

Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας, Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας και Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.

Από τις 19:00 μ.μ. στον ίδιο χώρο, στο περίπτερο των Ρουμελιωτών, θα υπάρχει έκθεση βιβλίου με θέμα τη Μεσσηνία και ειδικά την Τριφυλία, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μεσσηνιακά προϊόντα.

Παράταση μίας εβδομάδας για το Ε9

Το υπουργείο Οικονομικών προχωράει σε παράταση μίας εβδομάδας όσον αφορά την προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9, του εντύπου για τα ακίνητα.

Μετά από τα.....

τα τεχνικά προβλήματα, που δεν έχουν επιλυθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν έχουν μπορέσει μέχρι σήμερα να υποβάλουν τη δήλωση στοιχείων ακινήτων, το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε ακόμα μία μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας.

Λόγω της σωρείας των λαθών και των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί, στο ΚΕΠΥΟ επιχειρούν να διορθώσουν όσο το δυνατόν αμεσότερα τις δυσλειτουργίες του συστήματος, ώστε να μην πάει χαμένη η νέα αυτή παράταση.

Στο σημείο που έχει φτάσει η κατάσταση, με το υπουργείο Οικονομικών να κάνει αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσει τα στοιχεία, ώστε να υπολογίσει το ΦΑΠ για το 2013, ακυρώνεται για ακόμη μια φορά η ηλεκτρονική υποβολή. Κι αυτό, γιατί στην Καραγιώργη Σερβίας έχουν αποφασίσει, αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας της 26ης Σεπτεμβρίου, να δώσουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να κάνουν τις οποιεσδήποτε διορθώσεις στις ΔΟΥ, όπου ανήκουν. Δηλαδή, στέλνουν ξανά τους υπόχρεους στον γκισέ, όπως ακριβώς έγινε και με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

PatrasTimes

Πολίτες, Κόμματα, Κράτος και… Πατρίδα!…

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Με αφορμή το «μπάχαλο» που διαπιστώνουμε στην πολιτική μας καθημερινότητα ομολογώ ότι με ταλανίζει λιγότερο η ύπαρξη πολιτικών Κομμάτων, που είναι απαραίτητο συστατικό κάθε ευνομούμενης Δημοκρατίας, και περισσότερο οι σχέσεις Κράτους Πολίτη.
Στην πατρίδα μας οι σχέσεις Κράτους και πολίτη ήταν ανέκαθεν, όχι μόνο δυσλειτουργικές, αλλά ίσως θα έπρεπε να τις δούμε και ως εντυπωσιακά ...ψυχοπαθολογικές.
Η ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία αυτής .......

της σχέσης (που τα βαθύτερα αίτιά της μόνιμα και σφαλερά ανάγονται ή στην Τουρκοκρατία ή σε ξένους...δακτύλους, και τελευταία σε ψεκασμούς και ληγμένα που έχουν επηρεάσει, άκουσον, άκουσον, ακόμη και το DNA μας) συνίσταται στην κραυγαλέα αντίφαση της συμπεριφοράς του πολίτη απέναντι στον ασφυκτικό έλεγχο του Δικομματισμού.
Έτσι, ενώ οι Έλληνες θεωρούσαμε και συνεχίζουμε να θεωρούμε το Κράτος ως ‘καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο και ψυχρό αφεντικό’ ταυτόχρονα κοινωνικοποιούμε τις νεότερες γενιές να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό κράτος ως "τον στοργικό πατέρα, τον πιο σίγουρο εργοδότη, ως μία παροιμιακή αγελάδα που περιμένει την κατάληψη της Κρατικής εξουσίας από το δικό μας Κόμμα για να αρμεχτεί από τα...δικά μας παιδιά!..."
Με άλλα λόγια, γενιά μετά από γενιά, οι νέο-Έλληνες αναπτύξαμε την διπολικού τύπου σχιζοτυπική συμπεριφορά, σαδομαζοχιστικών τάσεων, όπου περιμένουμε να ευνοηθούμε από το Κράτος που όχι μόνο αντιμετωπίζουμε με καχυποψία αλλά και με εμφανή συμπτώματα παράνοιας άσχετα με το που ανήκουμε...κομματικά!
Οι εποχές ΑΠΑΙΤΟΥΝ να θυμηθούμε, ξανά και ξανά, αυτό που προφανώς βολεύει ‘κάποιους’ να ξεχνάμε, ότι δηλαδή στην πραγματικότητα είναι άλλο πράγμα το Κράτος και άλλο πράγμα η Πατρίδα!..
Και δεν είναι εξωπραγματική η εκτίμηση ότι ενώ ο αγώνας έγινε το 1821 ‘για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδας την ελευθερία’ το ελληνικό ΚΡΑΤΟΣ από συστάσεώς του ήταν και παραμένει προβληματικό και έρμαιο στα χέρια Κοτζαμπάσηδων που το ελέγχουν και ιδιοτελών πολιτών που ελπίζουν να ‘βολευτούν’.
Και η ΠΑΤΡΙΔΑ βρισκόταν και βρίσκεται ζωντανή στην ψυχή όλων που έπεσαν στα πεδία των μαχών και άλλων που ‘τιμωρήθηκαν’ για την φιλοπατρία τους και όσων παραμένουν όχι απλά Έλληνες αλλά φλογεροί ‘φιλέλληνες’ που η Πατρίδα τους ‘πληγώνει’ όπου και αν βρεθούν.

Μία επιστημονική αξιολόγηση της κατάστασης, πέρα από τις ανόητες αιτιολογίες ‘της Τουρκοκρατίας, των ξένων δακτύλων και του θεωρούμενου ως μεταλλαγμένου πλέον εθνικού μας DNA’ μας προσφέρει η θεωρία της ‘νοηματικής αντινομίας’ ή κατά άλλη εκδοχή της ‘γνωστικής ασυμφωνίας’.
Η συγκεκριμένη ψυχολογική θεωρία εξηγεί ότι ένα άτομο, ή μια ολάκερη ομάδα, μπορεί να διατηρεί τόσο διανοητικά όσο και συναισθηματικά αντικρουόμενα στοιχεία και να συμπεριφέρεται επηρεαζόμενο από αυτά επειδή οι άνθρωποι έχουμε την ικανότητα να αιτιολογούμε και να διατηρούμε, σε παράλληλη διάταξη και ταυτόχρονα, ασυμβίβαστα δεδομένα εφόσον αυτά ικανοποιούν κάποιες αντικρουόμενες μεν, αλλά θεμελιακές μας ανάγκες, τόσο πραγματικές όσο και συμβολικές.

Στην περίπτωση της τρέχουσας ελληνικής πραγματικότητας η θεωρία της ‘νοηματικής αντινομίας ή γνωστικής ασυμφωνίας’ είναι εκείνη που βοηθούσε τους ψηφοφόρους των δύο Κομμάτων Εξουσίας, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που μας Κυβέρνησαν από το καλοκαίρι του 1974 εναλλάξ δήθεν με ‘αυτοδυναμία’ και από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι σήμερα με ‘περίτεχνη’ Συγκυβέρνηση να προσβλέπουν στα Κόμματα και να επιβεβαιώνουν την διαιώνισή τους, καθώς έτσι διασφάλιζαν για τα τέκνα και εαυτούς τους Κρατικά «προνόμια»!...

Και τώρα, καθώς αποκαλύφθηκε πια ολοκάθαρα και εντυπωσιακά η γύμνια της Κομματικής αυτοδυναμίας που στηρίχθηκε από το γαλάζιο και το πράσινο στρατόπεδο στην γνωστή Αγγλοσαξονική τακτική του ‘διαίρει και…βασίλευε’ τροφοδοτούμενη από τεχνητές αντιπαλότητες που χώριζαν και στο τελευταίο χωριό της Ελληνικής επικράτειας ‘μπλε και πράσινα’ καφενεία είναι επιτακτική η ανάγκη να χωρίσουμε τις δύο παντελώς διαφορετικές έννοιες του ΚΡΑΤΟΥΣ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ!...
Καθώς η εντυπωσιακή, και ταυτόχρονα ιστορικά ανιστόρητη, αγαστή συνεργασία της ‘νέας’ Ν.Δ. του κ Σαμαρά και των στελεχών της Πολ. Αν. και του μικρού ‘υπολοίπου’ ΠΑΣΟΚ του κ Βενιζέλου συνεχίζει να διοικεί το Κράτος της Ελλάδος το θεμελιακό ερώτημα παραμένει αδυσώπητα σθεναρό και απαιτεί απαντήσεις από τους Έλληνες πολίτες:

Θα συνεχίσουμε να συγχέουμε Κράτος και Πατρίδα και να επιτρέπουμε στους εαυτούς μας την ιδιοτελή εμμονή στην ταύτιση Κόμματος και Κράτους ή θα συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα ΔΕΝ ανήκει στα Κόμματα και στους ψηφοφόρους τους και το Κράτος ΔΕΝ μπορεί να συνεχίσει την πορεία της ‘αποκατάστασης’ των ψηφοφόρων του που μας έφεραν στην πτώχευση!

Βλέποντας τις στατιστικές των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τα πάλαι ποτέ ισχυρό Κόμμα του ΠΑΣΟΚ να πέφτει κάτω από το 10% και τη ΝΔ να παλεύει με το πάλαι ποτέ Κόμμα του Συνασπισμού του 3% που σήμερα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδα του 27 και 28% ένας καλόπιστος παρατηρητής θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι η διόγκωση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ πράγμα που σηματοδοτεί το γεγονός ότι πολλοί, πάρα πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες συνεχίζουν να προσβλέπουν στο ΚΡΑΤΟΣ που ήταν, είναι και μάλλον θα παραμείνει ‘έρμαιο’ της νοοτροπίας του Κομματισμού.

Τελικά, μάλλον είναι ανυπέρβλητης γοητείας και ευστοχίας ο στίχος που δηλώνει ότι στην Ελλάδα (του Κομματικού Κράτους που ΔΕΝ είναι η Πατρίδα) «όλα τριγύρω αλλάζουνε και ΟΛΑ τα ίδια μένουν!...»
Συνιστώ, χωρίς παρεξήγηση να…αυτοχειροκροτηθούμε!!!

Ο Οικισμός της Αγίας Κυριακής στο facebookΣτο Facebook βρίσκεται εδώ και δύο μήνες περίπου μια ομάδα που αφορά τον πανέμορφο οικισμό της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών.
Μια ομάδα που δημιουργήθηκε με σκοπό την προβολή του.......

όμορφου οικισμού, με κείμενα, φωτογραφίες κλπ κλπ.

Όποιος θέλει να βοηθήσει την ομάδα αυτή με φωτογραφικό υλικό που να είναι από την Αγία Κυριακή, μπορεί να γίνει μέλος της ομάδας και να ανεβάσει φωτογραφικό υλικό -ακόμα και παλιές φωτογραφίες- από τον πανέμορφο οικισμό και γενικά οτιδήποτε αφορά την περιοχή της Αγίας Κυριακής προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή.

Την ομάδα θα την βρείτε πατώντας εδώ.

Παράνομη η μεταφορά κυνηγετικών σκύλων σε κλουβιά

Παράνομη θεωρείται πλέον η μεταφορά κυνηγετικών σκύλων με αυτοκίνητο, σε ξύλινα ή άλλα κλουβιά προσαρτημένα στο πίσω μέρος του οχήματος, εκτός καμπίνας.

Συγκεκριμένα, .....

με ενέργειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας εκδόθηκε η εγκύκλιος 1969/100521/14.8.13 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4039 για την προστασία των κυνηγόσκυλων. Οι κυνηγοί που θα συλληφθούν να παραβαίνουν το νόμο θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο τουλάχιστον 300 ευρώ ανά παράβαση. Αρμόδιες Αρχές για την επιβολή των προστίμων είναι τόσο η Θηροφυλακή όσο και η Αστυνομία σύμφωνα με τον ν. 4171,αρ. 81, παρ. 5.

Όπως επισημαίνουν οι φιλοζωικές οργανώσεις «η νομοθεσία προβλέπει εμβολιασμό και σήμανση (microchip) όλων των κυνηγόσκυλων, αλλιώς αφαιρείται η άδεια κυνηγιού του ιδιοκτήτη τους» και χαρακτηρίζουν ως «μεσαιωνική» τη συνήθεια μεταφοράς των κυνηγόσκυλων σε κλουβιά όπου κινδυνεύουν τόσο από τροχαία όσο και από τα καυσαέρια της εξάτμισης.

Τα δασαρχεία της χώρας επαγρυπνούν και έχουν ήδη λάβει εντολή για να ελέγχουν το θέμα.

econews.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Σεπτεμβρίου 2013
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες διευκρινήσεις για το ΦΠΑ στην εστίαση έδωσε με εγκύκλιό του το υπ. Οικονομικών

Καινούριες διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του ΦΠΑ στην εστίαση έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας σε ερώτημα φορολογουμένων που ζητούσαν πληροφορίες αναφορικά με τον εφαρμοστέο συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες εταιρείας με άδεια λειτουργίας «Εστιατορίου – Κέντρου διασκέδασης με συγκρότηση εστιατορίου» διευκρίνισε ότι τα κέντρα διασκέδασης βαρύνονται με ΦΠΑ 23%, ενώ τα εστιατόρια που έχουν ζωντανό μουσικό πρόγραμμα πληρώνουν ΦΠΑ 13%.

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι σύμφωνα .......

με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ (Ν. 2859/2000), όπως ισχύει, ο συντελεστής του ΦΠΑ ορίζεται σε 23% στη φορολογητέα αξία, ενώ κατ’ εξαίρεση για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα ΙΙΙ του ιδίου Κώδικα ΦΠΑ, ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε 13%.

Συγκεκριμένα, στο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπάγεται η εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων πλην των κέντρων διασκέδασης, με εξαίρεση τη διάθεση ποτών που περιέχουν οινόπνευμα σε οποιαδήποτε αναλογία.

Επίσης, ως κέντρο διασκέδασης θεωρείται ο «στεγασμένος ή υπαίθριος χώρος συγκεντρώσεως του κοινού για την παρακολούθηση καλλιτεχνικού κυρίως μουσικού προγράμματος, με μέγιστη επιτρεπόμενη Α - ηχοστάθμη 100 db, σε συνδυασμό με την παροχή φαγητών ή και ποτών, ενώ δεν θεωρούνται κέντρα διασκέδασης οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, στις οποίες, κατόπιν άδειας της αρμόδιας αρχής, γίνεται χρήση μουσικών οργάνων ή στερεοφωνικού συγκροτήματος μικρής ισχύος, με μέγιστη Α - ηχοστάθμη κατά τη λειτουργία του καταστήματος 80 db».
Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι υπηρεσίες εστιατορίου, εκτός των καταναλώσεων αλκοολούχων ποτών, όπου παράλληλα παρουσιάζεται και θέαμα υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στην περίπτωση που προέχουν οι υπηρεσίες εστίασης και το θέαμα προσφέρεται με τα συνήθη μέσα που εμπίπτουν στην εκμετάλλευση του εστιατορίου, όπως ηχητικές εγκαταστάσεις μικρής ισχύος, χρήση τραπεζοκαθισμάτων από καθήμενους πελάτες με προσφορά φαγητού, μη ύπαρξη όρθιων πελατών στο μπαρ για κατανάλωση ποτών, μη συμμετοχή των πελατών με χορό κ.ά., καθώς και οι τιμές των προσφερόμενων ειδών δεν αποκλίνουν σημαντικά σε σχέση με αυτές των αντίστοιχων εστιατορίων της περιοχής.

Αντίθετα, όμως, στην περίπτωση που για την παρουσίαση του θεάματος χρησιμοποιούνται όλες οι υποδομές του κέντρου διασκέδασης όσον αφορά τον ήχο, τη δυναμικότητα του χώρου, την πίστα, τις καταναλώσεις του μπαρ κ.λπ., πρόκειται για λειτουργία της επιχείρησης ως κέντρου διασκέδασης και υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ όλες οι παροχές που πραγματοποιούνται εντός του καταστήματος.

Eklogika.gr

Υπό πολύ αυστηρούς όρους γίνεται η πλήρης απαλλαγή των φορολογουμένων από το ΕΕΤΑ

Αυστηροί είναι οι όροι που συνοδεύουν την πλήρη απαλλαγή των φορολογουμένων από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ). Ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 οι άγαμοι φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ και οι έγγαμοι με εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ καταθέτουν στις εφορίες αιτήσεις απαλλαγής από το χαράτσι για τα ακίνητα, συνυποβάλλοντας και τα δικαιολογητικά τους.

Στις εν λόγω αιτήσεις αναφέρουν πως το ακίνητο που αιτούνται να ......

εξαιρεθεί από το ΕΕΤΑ ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών στον ή στη σύζυγο ή σε προστατευόμενο πρόσωπο, αποτελεί την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία τους και ότι δεν διαθέτουν άλλο ακίνητο, ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Οι φορολογούμενοι ζητούν είτε την πλήρη απαλλαγή τους από την υποχρέωση καταβολής, επικαλούμενοι σοβαρή οικονομική δυσκολία (αδυναμία να εξασφαλίσουν τροφή, ενδυμασία, περίθαλψη, κ.α.), είτε να πληρώσουν το ΕΕΤΑ σε περισσότερες δόσεις ή μειωμένο. Επιπλέον, βεβαιώνουν ότι η συνολική αξία του ακινήτου τους δεν ξεπερνούσε το 2012 τις 120.000 ευρώ και ότι η τιμή ζώνης του ακινήτου δεν υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ. Με την υποβολή της αιτήσεως στις εφορίες οι φορολογούμενοι καταβάλλουν το ποσό των 10 ευρώ, προκειμένου το ΕΕΤΑ να αποκοπεί από τον λογαριασμό καταναλώσεως ηλεκτρικού ρεύματος και να βεβαιωθεί στη ΔΟΥ σε πέντε ίσες διμηνιαίες δόσεις.

Ωστόσο, προκειμένου η διαδικασία να καταστεί πιο αυστηρή, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, η αρμοδιότητα ελέγχου και εκδόσεως αποφάσεως περί της συνδρομής ή μη των προϋποθέσεων απαλλαγής από το ΕΕΤΑ, μεταβιβάσθηκε από τις εφορίες στους προϊσταμένους των Οικονομικών Επιθεωρήσεων που εποπτεύουν τις ΔΟΥ.

Eklogika.gr

Τα τρία σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση σχετικά με το επίδομα θέρμανσης

Τρία είναι τα σενάρια που φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το επίδομα θέρμανσης.
Το ποσό που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διατεθούν τα χρήματα αυτά.
Στόχος, πάντως, είναι το να απλοποιηθούν τα κριτήρια και ......

να διευρυνθούν οι δικαιούχοι, προκειμένου να αυξηθεί η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης. Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από κοινού με τους επικεφαλής της τρόικας οι οποίοι αναμένονται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τα επικρατέστερα σενάρια είναι τα εξής:

• Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και επίδομα θέρμανσης. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχει απορρίψει πολλάκις το οποιοδήποτε ενδεχόμενο να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ωστόσο πολλά στελέχη της κυβέρνησης φέρονται να θεωρούν ότι εάν η τρόικα δώσει το πράσινο φως υπάρχουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες για μια λελογισμένη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20% και παράλληλη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

• Εισοδηματική ενίσχυση θέρμανσης. Η πρόταση έχει να κάνει με τη μετατροπή της επιδότησης της χρήσης πετρελαίου θέρμανσης σε απευθείας εισοδηματική ενίσχυση. Στόχος είναι να παρακαμφθεί το γραφειοκρατικό σύστημα που είχε ως αποτέλεσμα κατά την περυσινή σεζόν να λάβει επίδομα θέρμανσης μόλις ένας στους τρεις δικαιούχους και να μείνουν αδιάθετα περίπου 190 εκατ. ευρώ. Η πρόταση προβλέπει την κατάργηση του συστήματος Ήφαιστος και της υπηρεσίας χορήγησης επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης του Taxisnet και την απευθείας χορήγηση των ενισχύσεων στους δικαιούχους βάσει των υφισταμένων κριτηρίων. Το υπουργείο εκτιμά ότι η μετατροπή της επιδότησης της χρήσης πετρελαίου θέρμανσης σε απευθείας εισοδηματική ενίσχυση θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αγορές καυσίμων.

• Επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους δικαιούχους. Κατά τη χειμερινή περίοδο 2012-2013 το υπουργείο Οικονομικών είχε υπολογίσει ότι οι δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης πανελλαδικά ανέρχονταν σε 278.489. Πλέον, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν τον διπλασιασμό των δικαιούχων, στις 500.000. Ειδικότερα, εξετάζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά να αυξηθεί από τις 25.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, από τις 35.000 στις 40.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα εξετάζεται να αυξηθεί στις 40.000 από 38.000 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο. Αναφορικά με το ύψος της ακίνητης περιουσίας υποχρέου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων, το ανώτατο όριο εξετάζεται να αυξηθεί στις 180.000 ευρώ (από 150.000) για τους άγαμους και στις 250.000 ευρώ (από 200.000) για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Στο ίδιο πλαίσιο, το επίδομα θα δικαιούνται και οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκίνητων άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών που εφέτος εξαιρέθηκαν, ενώ εξετάζεται αύξηση και του μέγιστου αριθμού τετραγωνικών που θα επιδοτούνται (σήμερα είναι 120 τ.μ.).

Eklogika.gr

Κύπελλο Μεσσηνίας: Κανονικά το Σάββατο ο αγώνας κυπέλλου Ολυμπιακός Καλαμάτας – Εράνη!

Κανονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας κυπέλλου για την φάση των «8″ μεταξύ του Ολυμπιακού Καλαμάτας και της Εράνης το Σάββατο, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν τα δύο σωματεία από την Ενωση…

Κι αυτό παρότι η ομάδα του Μιλτιάδη έχει το δικαίωμα να.......

κάνει έφεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, έχοντας το χρονικό περιθώριο των οκτώ ημερών. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει στην περίπτωση που ο Μιλτιάδης δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό;
Θα θεωρηθούν ως μη γενόμενοι οι αγώνες Ολυμπιακός Καλαμάτας – Εράνη και θα παίξει ο Ολυμπιακός Καλαμάτας με τον Μιλτιάδη στους «8″ του κυπέλλου;

taklin.gr

Κύπελλο Μεσσηνίας: Κάνει έφεση ο Μιλτιάδης στην απόφαση της ΕΠΣ.

Αποφασισμένος να τραβήξει το θέμα στα άκρα μιας και πιστεύει ακράδαντα ότι έχει δίκιο είναι ο Μιλτιάδης στην υπόθεση της ένστασης κατά της Εράνης που απορρίφθηκε πρωτοδίκως από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΜ.

Ετσι είναι .......

δεδομένο πως θα κάνει έφεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και θα ζητήσει τη δικαίωση του. Στην πλευρά του Μιλτιάδη υποστηρίζουν πως πριν τον αγώνα κυπέλλου Μιλτιάδης – Εράνη οι Γιάννης και Γκίνο είχαν αλβανική υπηκοότητα στα δελτία τους, άρα μαζί με τους Κιούτακ, Μοροσάνου και Αλμπάν οι ξένοι ήταν πέντε, κάτι που είναι παράνομο.

Θεωρούν πως μπορεί οι Γιάννης και Γκίνο να είναι πράγματι Ελληνες και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα, όμως η διοίκηση της Εράνης δεν είχε φροντίσει να τους αλλάξει τα δελτία, συνεπώς βάσει του φύλλου αγώνα φαίνεται πως δεν διαθέτουν την ελληνική υπηκοότητα. Ετσι εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως θα δικαιωθούν στην έφεση που θα κάνουν και επισημαίνουν πως δεν τους ενδιαφέρει αυτή καθεαυτή η πρόκριση αλλά πως είναι θέμα «ηθικής τάξεως»

taklin.gr

Φιλιατρά: Εδώ και δυο μήνες σπασμένος ο αγωγός [ Φωτογραφίες ]

Σπασμένος εδώ και δύο μήνες είναι ο αγωγός ύδρευσης μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων του κ. Λεωνίδα Καραβίτη όπως μας ενημερώνει αναγνώστης του Φιλιατρά News.
Επισκεπτόμενος το σημείο διαπιστώθηκε η διαρροή νερού σε σημείο που βρίσκεται κοντά στην γωνία του πρατηρίου.
Ζητήθηκε από τον κ. Καραβίτη να μας πει πόσο καιρό υπάρχει η ......

διαρροή και η απάντηση που πήραμε μας άφησε άναυδους. Εδω και δύο μήνες έχει σπάσει ο αγωγός το νερό έστω και λίγο λίγο τρέχει, και κανείς από τον Δήμο δεν κάνει τίποτα είπε ο κ. Καραβίτης.
Και συνέχισε. Ο Δήμος έχει ειδοποιηθεί πολλές φορές, οι υδραυλικοί έχουν ενημερωθεί για την ζημιά αλλά κανείς δεν έρχεται να το φτιάξει. Περιμένουν λένε να ωριμάσει η ζημιά, κατέληξε λέγοντας ο κ. Καραβίτης.

Εγω προσωπικά σαν πολίτης αν μέχρι το Σάββατο δεν έρθει το συνεργείο να το φτιάξει, την Δευτέρα το πρωί θα επισκεφθώ τον Εισαγγελέα. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα με τις ενέργειες και τις πράξεις τους να υποβαθμίζουν την πόλη και την περιουσία των πολιτών. Αν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα τους ας παραιτηθούν, κατέληξε ο κ. Καραβίτης.
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πριν από λίγο…Κέρδισε την ένσταση η Εράνη όπως αναμενόταν

Πριν από λίγο βγήκε η απόφαση από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΜ που δικαιώνει την Εράνη και απορρίπτει την ένσταση του Μιλτιάδη.

Ως γνωστόν, ο....

Μιλτιάδης έκανε ένσταση αναφέροντας ότι η Εράνη χρησιμοποίησε παράτυπα 5 ξένους παίκτες ( Μοροσάνου, Κιούτακ, Γκίνος, Γιάννης, Αλμπαν ) κατά παράβαση του κανονισμού.

Από την πλευρά της η Εράνη αντικρούει την κατηγορία συγκεντρώνοντας και αποστέλλοντας τόσο στην ΕΠΟ όσο και στην ΕΠΣ Μεσσηνίας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τόσο ο Γκίνος όσο και ο Γιάννης είναι Έλληνες (ούτε καν ομογενείς) με Ελληνική ταυτότητα, Ελληνική υπηκοότητα, κλπ κλπ και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και σε Εθνική ομάδα.

Τέλος, η ΕΠΣ Μεσσηνίας αναφέρει ότι οι Γκίνο και Γιάννης αγωνίζονται ως Έλληνες και τα δελτία τους είναι κανονικά.

taklin.gr

Ψήφισμα Δ.Σ. Τριφυλίας για τα έκτροπα στο Μελιγαλά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 ομόφωνα αποφασίζει : .....

1. Εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στο Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Φίλιππο Μπάμη για τον ανοίκειο προπηλακισμό του από στελέχη και μέλη της «Χρυσής Αυγής» στην εκδήλωση μνήμης των θυμάτων στην πηγάδα του Μελιγαλά.
2. Καταδικάζει τα έκτροπα που τα ίδια πρόσωπα προκάλεσαν υπογραμμίζοντας ότι τέτοια φαινόμενα ακυρώνουν το περιεχόμενο των εκδηλώσεων και αμαυρώνουν τη μνήμη των νεκρών.
3. Καταδικάζει επίσης την αποτρόπαιη δολοφονική πράξη στο Κερατσίνι με δράστη άτομο φερόμενο ως μέλος της ίδιας οργάνωσης.
4. Επισημαίνει ότι κάθε μορφή βίας απ΄ όπου κι αν προέρχεται κι όπου κι αν κατευθύνεται υπονομεύει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και της κοινωνίας.
Κατά τα λοιπά αναφερόμαστε στις ανακοινώσεις της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ.

3ος ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΝΑΚΟΣ ΚΛΗΡΟΠΟΥΛΟΣ” ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Έτος Ιδρύσεως 2000
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Οδός Αριστομένους 35)
Τ.Κ.24100 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ τηλ. 2721087778 – 2721088652 Fax 2721063502
Καλαμάτα 3.6.2013 Αριθ. Πρωτ. 12/2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (ΕΜΣ) προκηρύσσει τον ........

3ο λογοτεχνικό Νάκος Κληρόπουλοςδιαγωνισμό «Νάκος Κληρόπουλος», στη μνήμη του πρώτου προέδρου της. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Νομού Μεσσηνίας, σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας και φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών της Καλαμάτας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ανώτατο όριο ηλικίας τα 25 χρόνια.
Αποκλείονται συγγενικά πρόσωπα των μελών του ΔΣ της ΕΜΣ.
Κάθε υποψήφιος μπορεί να λάβει μέρος με ένα μόνο έργο του.
Το θέμα του διαγωνισμού (ποιήματα ή πεζά) είναι ελεύθερο.
Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από επιτροπή της ΕΜΣ.

Θα απονεμηθούν:
Α΄ βραβείο (τιμητικό δίπλωμα και χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ, προσφορά της οικογένειας Κληροπούλου).
Β΄ και Γ΄ βραβείο (τιμητικό δίπλωμα και έπαθλο βιβλία της Ένωσης).
Τα ποιητικά έργα δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τους 30 στίχους και τα πεζά τις 5 σελίδες Α4 (γραμματοσειρά arial 12, διάστημα μονό).

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υπογράψουν το έργο τους με ψευδώνυμο και μέσα στο φάκελο να εσωκλείσουν άλλο μικρότερο, σφραγισμένο φάκελο, όπου θα αναγράφουν δίπλα στο ψευδώνυμό τους το πραγματικό τους όνομα, την ταχυδρομική τους διεύθυνση, το τηλέφωνό τους, την εκπαιδευτική μονάδα στην οποία φοιτούν, καθώς και την ημερομηνία γέννησής τους.

Τα κείμενα θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένα και εκτυπωμένα ανά φύλλο.
Τα υποβαλλόμενα έργα δεν πρέπει να έχουν εκδοθεί, ούτε να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ούτε να είναι εν αναμονή αποτελεσμάτων από άλλο διαγωνισμό.

Προθεσμία υποβολής έργων: 25 Οκτωβρίου 2013. Οι ημερομηνίες της αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδες των ΕΛΤΑ.
Αποκλείονται οι συμμετοχές με ελλιπή ή ψευδή στοιχεία.
Τα έργα θα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικά, απλά (όχι συστημένα), στη διεύθυνση:

Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Οδός Αριστομένους 35
241 00 ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Οι βραβευθέντες θα ενημερωθούν έγκαιρα ώστε να παρευρίσκονται στην απονομή-εκδήλωση που θα διοργανώσει η ΕΜΣ μέχρι το τέλος του έτους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΤΑ ΣΒΕΡΚΟΥΝΟΥ-ΤΣΑΟΥΣΗ

Από το Kopanakinews

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Καταδίκασαν τον φασισμό και δήλωσαν στήριξη στον Φίλιππο Μπάμη!!!

Στήριξη στον επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης στο μνημόσυνο μνήμης στην πηγάδα του Μελιγαλά Έδωσε χθές το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.
Με αφορμή .....

την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, μίλησαν για Φασίστες της Χρυσής Αυγής, για τρομοκρατία και ζήτησαν να καταδικαστεί πολιτικά, να απομονωθεί το ναζιστικό αυτό κόμμα όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Λάβρος κατά
της Χρυσής αυγής ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Μειοψηφίας και Δικηγόρος Θανάσης Πετρόπουλος όπου ζήτησε να μην φοβούνται να ονομάσουν τον πολιτικό χώρο της Χρυσής Αυγής.

Όλοι οι σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ της καταδίκης των επεισοδίων που έγιναν στην πηγάδα και ζήτησαν από τον Δήμαρχο Τριφυλίας να βγει ένα σκληρό ψήφισμα εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Στο ρεπορτάζ από το Δημοτικό Συμβούλιο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε πολλά από όσα είπαν στην συνεδρίαση.Θετική απόφαση για την επέκταση αναμένει ο Π. Αλευράς

Την ελπίδα ότι οι ενστάσεις που έχουν γίνει στην Ε.Ε. κατά της επέκτασης σε όλη τη Μεσσηνία του σήματος «ΠΟΠ Καλαμάτα», για το ελαιόλαδο, θα απορριφθούν και σύντομα θα υπάρξει θετική απόφαση για το θέμα, εκφράζει ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Μάλιστα, όπως σημείωσε χθες στο «Θ», στόχος είναι η ονομασία......

ΠΟΠ, στις περιοχές που αναμένουν την επέκταση, να χρησιμοποιηθεί και από τη φετινή χρονιά με τη νέα σοδειά του ελαιολάδου. Για το θέμα, όπως μας είπε, είναι σε επαφή με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Μελά.
«Από τον Ιούνιο εστάλησαν όλες οι τεκμηριωμένες απαντήσεις στις ενστάσεις που είχαν γίνει κατά της επέκτασης.

Μάλλον οι ενστάσεις θα απορριφθούν και η απόφαση θα είναι θετική για τη Μεσσηνία. Αυτό που προσπαθούμε είναι να προλάβουμε τη χρονιά, ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την ονομασία και από φέτος», παρατήρησε ο κ. Αλευράς.

ΘΑΡΡΟΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Σεπτεμβρίου 2013
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΟΡΡΕΕΙΟΝ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ .

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων σας γνωρίζει ότι οι εγγραφές στο Σχολείο Μουσικής θα γίνονται καθημερινά από τη Δευτέρα 23/9/13 στις 5.00 ως τις 7.00μ.μ., στο Βορρέειο.

Στο Σχολείο ......

Μουσικής μπορούν εγγραφούν μαθητές από την Δ΄ Δημοτικού. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά από τις 5.00 ως τις 7.00μ.μ., σε όποιες μέρες και ώρες επιλέξει ο μαθητής ανάλογα με το πρόγραμμά του.
Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, ώστε με τη συμμετοχή και του δικού σας παιδιού να διατηρήσουμε τη μουσική μας παράδοση, να προσφέρουμε μουσική παιδεία στα παιδιά και στους νέους μας και να λαμπρύνουμε με τη Φιλαρμονική μας κάθε θρησκευτικό, εθνικό και κοινωνικό γεγονός της πόλης μας. Επιπλέον η ενασχόληση του παιδιού σας με τη μουσική εκτός από τη μεγάλη παιδαγωγική της αξία, μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης.


εγγραφές στα Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου μας θα γίνουν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. - 13.00 μ.μ.. Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν σε κάποιο από τα τμήματα αυτά, τους παρακαλούμε να προσέλθουν στο Βορρέειο τη μέρα αυτή. Τα μαθήματα στα Χορευτικά Τμήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή και θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 28/9/2013 και την Κυριακή 29/9/2013.
Θα λειτουργήσει ξανά και το τμήμα των ενηλίκων.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Πρόεδρος): 6972297936
ΦΩΤΕΙΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Αρχιμουσικός): 27610 32953 (5 – 7μ.μ.)
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚ. (Δάσκαλος του Χορευτικού): 6936629300

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ

ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Σύλλογος Φιλοπροόδων θα προχωρήσει στην κοπή των επικίνδυνων δέντρων του Πάρκου προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος από την πτώση τους. Για την κοπή έχει εκδοθεί η σχετική άδεια από την πολεοδομία.

Ο Σύλλογος αναζητά ........

ενδιαφερόμενους οι οποίοι διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και την ανάλογη εμπειρία για αυτή την εργασία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παντελάκη στο τηλέφωνο 6972297936, απογευματινές ώρες.

Προσκελημένος στο Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας ο Παναγιώτης Κατσίβελας

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Κατσίβελας Παν/της, παρέστη στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, με σκοπό την παρουσίαση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των Νοσοκομειακών μονάδων της περιοχής μας.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση και προκαταρκτική συζήτηση .......

επί των στοιχείων που επεξεργάζεται η 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Οι προτάσεις αναδιοργάνωσης θα προκύψουν μετά από αξιολόγηση από την 6η ΥΠΕ των δεικτών παραγωγικότητας των Νοσοκομείων σε σχέση με το κόστος λειτουργίας τους, την έκθεση αξιολόγησης των διοικητών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων αλλά και την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της περιοχής, συνυπολογίζοντας και την εξυπηρέτηση του πληθυσμού όμορων νομών. Μετά από διαβούλευση θα σχηματοποιηθούν οι προτάσεις, τις οποίες τελικά θα κατατεθούν στο γραφείο του Υπουργού Υγείας εντός του προσχεδιασμένου χρονοδιαγράμματος.

• Υπήρξε δέσμευση εκ μέρους του Διοικητή ότι καμία θέση εργασίας δεν πρόκειται να χαθεί και ότι υπάρχει πληθώρα κενών θέσεων στους οργανισμούς των Νοσοκομείων της περιοχής, γεγονός που θα διευκολύνει την όποια διαδικασία «κινητικότητας» από δομές του Υπουργείου Υγείας, αλλά και από την «κινητικότητα» υπολοίπων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

• Προβλέπονται μικρής κλίμακας αλλαγές προς την κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης των υγειονομικών αναγκών, με αναδιοργάνωση της πολυδιάσπασης των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων στην περιοχή και με στόχο τη δημιουργία και ενίσχυση δύο κύριων νοσηλευτικών συγκροτημάτων (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας») καθώς και την ενίσχυση του Καραμανδανείου Παιδιατρικού Νοσοκομείου.

• Οι όποιες ελλείψεις ή λάθη στους υφιστάμενους οργανισμούς των Νοσοκομείων έχουν επισημανθεί και η τροποποίησή τους έχει ήδη εγκριθεί από το ΚΕΣΥΠΕ, αναμένοντας και τη νομοθετική επιβεβαίωσή τους.

• Επανεκκινείται η διαδικασία διορισμών μόνιμων ιατρών των οποίων οι κρίσεις έχουν ολοκληρωθεί από 2ετίας τουλάχιστον (200 εντός του 2013 και των υπολοίπων περίπου 400 εντός του 2014, για το σύνολο της επικράτειας).

Σύντομα θα ακολουθήσει η παρουσίαση από την 6η ΥΠΕ των στοιχείων της αξιολόγησης των Νοσηλευτικών μονάδων και θα υπάρξει διεξοδικός διάλογος, ώστε η τελική πρόταση να προκύψει μετά τη διαβούλευση με τους θεσμικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιατρών και της τοπικής κοινωνίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες για αυτή τη βαρυσήμαντη θεσμική συνάντηση που διενεργείται για πρώτη φορά στο χώρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και δεσμεύεται να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία, θέτοντας τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας με τελικό σκοπό την ορθολογική αναδιάρθρωση, βελτίωση και ανάπτυξη των υγειονομικών δομών της περιοχής ευθύνης του.

Κύπελλο Μεσσηνίας: Προς απόρριψη πάει η ένσταση του Μιλτιάδη εναντίον της Εράνης.

Προς απόρριψη βαίνει η Ένσταση του Μιλτιάδη από το Πυργάκι καθώς οι ισχυρισμοί της διοίκησης είναι αβάσιμοι και καμία παρατυπία δεν υπάρχει από πλευρά της Εράνης στην χρήση ξένων παικτών.
Η κατηγορία με .....

την οποία έκανε ένσταση η ομάδα του Μιλτιάδη, αναφέρει ότι η Εράνη χρησιμοποίησε παράτυπα 5 ξένους παίκτες ( Μοροσάνου, Κιούτακ, Γκίνος, Γιάννης, Αλμπαν ) κατά παράβαση του κανονισμού.

Από την πλευρά της η Εράνη αντικρούει την κατηγορία συγκεντρώνοντας και αποστέλλοντας τόσο στην ΕΠΟ όσο και στην ΕΠΣ Μεσσηνίας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τόσο ο Γκίνος όσο και ο Γιάννης είναι Έλληνες (ούτε καν ομογενείς) με Ελληνική ταυτότητα, Ελληνική υπηκοότητα, κλπ κλπ και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και σε Εθνική ομάδα.

Τώρα αναμένεται να εξεταστούν τα στοιχεία από την ΕΠΣ Μεσσηνίας και να αποφανθούν επι της Ενστάσεως η οποία αναμένεται να είναι απορριπτική για την ομάδα του Μιλτιάδη.

Η απόφαση αναμενεται το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ δεν αποκλειται να αναβληθεί το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπαικό Καλαμάτας.

Μεταφράζοντας ‘πολιτικές παρόλες’

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ξεκινώ μεταφράζοντας τη λέξη ‘παρόλες’ που είναι ο πληθυντικός της ‘παρόλα’ η οποία στα ιταλικά σημαίνει ‘λέξη’ αν και για εμάς τους Έλληνες το ιταλικό ‘παρλάρω’ δεν εξαντλείται στο ‘μιλάω’ αλλά μπαίνει στο χώρο του ‘φλυαρώ’ και οι ‘παρόλες’ δεν είναι απλά λέξεις που συνθέτουν φράσεις αλλά όταν εκφέρονται από χείλη πολιτικών σημαίνουν μάλλον ασήμαντα και επιπόλαια λόγια.

Δηλαδή μεταξύ μας όταν ο .......

κ Σαμαράς τοποθετήθηκε τις προάλλες στο Συνέδριο της εφημερίδας International Herald Tribune εκστομίζοντας κάποιες ‘παρόλες’ για την ανάγκη τα πράγματα να μείνουν ήρεμα στους επόμενους μήνες για να μη χαθούν οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων και οι επιτυχίες της Συγκυβέρνησής του με τον κ Βενιζέλο εμένα τουλάχιστον μου θύμισε τη ιστορική φράση του Αρχιμήδη ‘μη μου τους κύκλους τάραττε’….
Δηλαδή σε μετάφραση ‘αφήστε μας να συνεχίσουμε να σας κυβερνάμε’ και να απολαμβάνουμε τους καρπούς της Εξουσίας διαβεβαιώνοντάς σας ότι υπάρχει ‘πρωτογενές πλεόνασμα’ (που όλοι λένε ότι είναι πλασματικό γιατί το Κράτος δεν εξοφλεί τις οφειλές του…)

Εγώ ανήκω σε εκείνους που ρωτάνε και εάν ακόμη υπάρξει αυτό το ‘πρωτογενές πλεόνασμα’ θα είναι της τάξης των 300 ή 400 δις ευρώ για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας ή για να βγούμε πάλι στις αγορές ‘νικητές και τροπαιούχοι έχοντας ανακτήσεις το δικαίωμα να…ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ;’
Και όταν ο Πρόεδρος των Αν. Ελ. κ Καμμένος αποκαλεί ‘ψεύτρα’ την κ Τσαπανίδου (η οποία ως ‘ιδιοκτήτρια’ του καναλιού που την ‘φιλοξενεί’ του ανταποδίδει με εκείνη τη φράση που είναι πλέον ιστορική ‘έπρεπε να πετάξω έξω από το στούντιο’ αλήθεια δικό της είναι) ξεχνά ότι τα δημόσια πρόσωπα και ιδιαίτερα οι Αρχηγοί Κομμάτων πρέπει να προσέχουν τι λένε, σε ποιόν το λένε, πότε το λένε και εάν τα μικρόφωνα ή οι κάμερες είναι στο OFF;

Θα ρωτήσω ευγενικά και όχι με πρόθεση να τον προσβάλω τον Πρόεδρο κ Μπαρόζο όταν δήλωνε στον κ Σαμαρά προχτές με ‘παρόλες’ που θύμιζαν κάτι σχετικό με το ότι ‘βλέπει φως στο τούνελ της Ελληνικής τραγωδίας’ τα γυαλιά του τα φορούσε ή όχι; Η απάντηση είναι σημαντικότατη!.
Εκείνο το απόφθεγμα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ Τσίπρα τις προάλλες εδώ στη Θεσσαλονίκη ότι ‘δεν ανυπομονούμε να βρεθούμε στην εξουσία’ πώς συμβιβάζεται με τη θέση του Κόμματός του ότι κάθε μέρα διακυβέρνησης της Ελλάδος από τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο συσσωρεύουν πρόσθετα δεινά στους Έλληνες και την Ελλάδα;

Όταν έχει πρόθεση να Κυβερνήσεις και έχεις λύσεις για τον οικονομικό, ηθικό και πολιτισμικό ‘ξεπεσμό’ μας ΔΕΝ αρθρώνεις παρόλες που δείχνουν ότι ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ (εκτός και εάν υπονοείς ότι περιμένεις να σαπίσει και να καεί ΕΝΤΕΛΩΣ η οικονομία και η Ελλάδα) και δικαιωμένος να επαναλάβεις εκείνες τις εκπληκτικές παρόλες του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου ‘για καμένη γη…»

Πανελλαδική Ποδηλασία Αγάπης και στην περιοχή της Τριφυλίας

Μια ομάδα ποδηλατών ξεκίνησε Πανελλαδική – Παγκυπριακή Ποδηλασία Αγάπης συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία. Δεδομένου ότι οι αιτήσεις προς τα κοινωνικά παντοπωλεία για βοήθεια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς αυξάνοντας τις ανάγκες για τρόφιμα, αποφάσισαν να διοργανώσουν πανελλαδική ποδηλασία για την συλλογή τροφίμων.
Από τα τρόφιμα που θα μαζεύουν τα 2/3 θα παραμένουν στην ........

Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών των ανάλογων κοινωνικών παντοπωλείων και το 1/3 θα αποστέλλετε στην Κύπρο.

Η Πανελλαδική - Παγκυπριακή ποδηλασία αγάπης ξεκίνησε από την Κομοτηνή στις 01/09/2013 και θα τερματίσει στις 11/10/2013 στη Λεμεσό (συνολικά θα διανύσουν 3,848 χλμ.).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τη φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια που έχει ως σκοπό τη συλλογή τροφίμων για φιλανθρωπικούς λόγους και την κάλυψη αναγκών Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η Ποδηλασία Αγάπης θα φθάσει στην Περιφέρεια μας στις 20 Σεπτεμβρίου 2013. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

20/09/2013, Παρασκευή, Πύργος – Κυπαρισσία (93,70 χλμ)
(07:00) Πύργος – Επιτάλιο – Ανεμοχώρι – Ράχες – Καλλίκωμο – Κρέστενα – Κάτω Σαμικό – Μάραθος – Ζαχάρω –Αρτέμιδα – (Ζαχάρω) – Αγ. Νικόλαος – Κακόβατος – Θολό – Γιαννιτσοχώρι – Έλαια – Καλό Νερό – Κυπαρισσία (Διανυκτέρευση).

21/09/2013, Σάββατο, Κυπαρισσία – Καλαμάτα (96 χλμ.)
(07:00) Κυπαρισσία – Ξηρόκαμπος – Στάσιο – Αρμένιοι – Σπηλιά – Φαρακλάδα – Εξοχικό – Φιλιατρά – Γαργαλιανοί – Φλόκα – Πύργος – Αμπελόφυτο – Χώρα – Μεταμόρφωση – Βλαχόπουλο – Χατζής – Πετρίτσι – Καζάρμα – Νερόμυλος – Ανάληψη – Μεσσήνη – Καλαμάτα (Διανυκτέρευση).

22/09/2013, Κυριακή, Καλαμάτα – Τρίπολη (128 χλμ.)
(07:00) Καλαμάτα – Αρτεμισία – Τρύπη – Μαγουλά – Σπάρτη – Κοκκινόραχη – Κλαδάς – Βουτιάνοι – Πηγαδάκια – Αλεποχώρι – Κερασιά – Μανθυρέα – Καμάρι – Κερασίτσα – Αλέα – Στάδιο – Αγ. Σώστης – Τρίπολη (Διανυκτέρευση).

23/09/2013, Δευτέρα, Τρίπολη – Ναύπλιο (75 χλμ.)
(07:00) Τρίπολη – Αγ. Βασίλειος – Ζευγολατειό – Νεοχώρι – Στενό – Αγιωργίτικα – Κιβέρι – Αλευρός – Τημένια – Νέα Κίος – Άργος – Δαλαμανάρα – Ναύπλιο (Διανυκτέρευση).

24/09/2013, Τρίτη, Ναύπλιο – Κόρινθος (95 χλμ.)
(07:00) Ναύπλιο – Άρια – Αγ. Κυριακή – Αγ. Ανδριανός – Νέα Τίρυνθα – Παναρίτης – Αγ. Τριάδα – Πουλλακίδα – Πλατανίτης – Ανύφι – Νέο Ηραίο – Ίνανος – Κουτσοπόδι – Μοναστηράκι – Μυκήνες – Φίχτι – Δερβενάκια – Αγ. Βασίλειος – Χιλιομόδι – Αθίκια – Μονή Ταξιαρχών – Αλαμάννος – Σολομός – Αρχαία Κόρινθος – Εξαμίλια – Κάτω Εξαμίλια – Κόρινθος (Διανυκτέρευση).

25/09/2013, Τετάρτη, Κόρινθος – Αθήνα (104 χλμ.)
(07:00) Κόρινθος – Κυράς Βρύση – Ίσθμια – Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Θεόδωρος – Κινέτα – Στίκας – Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα – Μαγουλά – Γκορυτσά – Ασπρόπυργος – Άνω Λιόσια – Αθήνα (Διανυκτέρευση).

Παρακαλούμε θερμά, όπως ενημερώσετε τους κατοίκους των περιοχών και κινητοποιήσετε πολίτες, συλλόγους και φορείς προκειμένου να συνεισφέρουν με τρόφιμα και προϊόντα στην Ποδηλασία Αγάπης.

Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται σε πλατεία της πόλης που θα περνούν οι ποδηλάτες.

Τα είδη που μπορεί ο κάθε να προσφέρει είναι:
1. Τρόφιμα
1) Ζυμαρικά.
2) Ρύζι.
3) Ντοματοχυμούς.
4) Τόνους
5) Ζαμπονάκια.
6) Ζωμός (κύβος).
7) Όσπρια.
8) Αλεύρι.
9) Ζάχαρη.
10) Διάφορα είδη καφέ.
11) Τσάι.
12) Παιδικές τροφές.
13) Δημητριακά.
14) Λάδι.
15) Γάλα μακράς διαρκείας.
16) Ατομικοί χυμοί.
17) Μέλι.
18) Μαρμελάδες.
19) Οτιδήποτε αντέχει στη ζέστη (πολύωρη μεταφορά με φορτηγό και καράβι).
2) Καθαριστικά – Είδη για το μπάνιο.
1) Σαμπουάν.
2) Οδοντόκρεμες.
3) Ξυριστικά.
4) Σερβιέτες υγείας.
5) Απορρυπαντικά πιάτων και ρούχων.
6) Καθαριστικά χώρου.
3) Διάφορα
1) Αντικουνουπικά
2) Πάνες για παιδία και ενήλικες.

Φιλιατρά: Με βουλωμένα φρεάτια θα υποδεχτούν τον χειμώνα.

Μπήκαμε στο φθινόπωρο, και οι πρώτες βροχές έχουν ήδη πέσει.
Και ενώ θα έπρεπε ο Δήμος -λέμε τώρα.... Δήμος- να έχει μεριμνήσει ώστε να έχουν ξεβουλώσει όλα τα φρεάτια της πόλης για να μπορέσουν να απορροφήσουν τα νερά της βροχής, εν τούτοις σε αρκετές περιπτώσεις πολλά φρεάτια είναι ακόμα βουλωμένα, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής, αντί να οδηγούνται μέσω του δικτύου ομβρίων εκεί που πρέπει να πάνε, θα δημιουργήσουν κανάλια της Βενετίας στην πόλη.

Αναγνώστης μας μας κατήγγειλε χθες το απόγευμα ότι δυο φρεάτια ........

στην οδό Δεκατεσσάρων, και συγκεκριμένα κοντά στην αρχή της Δεκατεσσάρων, είναι βουλωμένα με σκουπίδια και χώματα μέχρι επάνω, ΔΕΝ έχουν καθαριστεί από τον Δήμο και με μια δυνατή νεροποντή κινδυνεύει η δεκατεσσάρων ή τμήματα της να γίνουν... βενετία!
Άλλωστε αυτό δεν είναι η πρώτη φορά καθώς το έργο το έχουν ξαναδεί και το έχουν γευτεί.
Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε? Αναρωτιέται ο αναγνώστης μας. Να πλημμυρίσουμε και μετά να πάμε στο Δημαρχείο για πυγμαχικό αγώνα?

Σήμερα με μια πρόχειρη βόλτα που κάναμε σε ορισμένα σημεία της πόλης, εντοπίσαμε αρκετά φρεάτια με μπάζα και φύλλα μέσα αλλά και αρκετά φρεάτια καθαρά.

Και ρωτάμε την Δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου. Αν υπάρξει νεροποντή... θα μας λέτε πάλι κ. Στάμο ότι η ποσότητα του νερού ήταν μεγάλη και δεν προλάβαιναν οι βάνες να απορροφήσουν τα πολλά νερά?

Η εικόνα μιλά μόνη της για τα χάλια..

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΩΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ να ρίξουν μια ματιά και εκείνοι στα φρεάτια ομβρύων που υπάρχουν έξω από το σπίτι τους και όπου εντοπίσουν πρόβλημα να μας στείλουν φωτογραφία στο e-mail μας FiliatraNews@gmail.com με το βουλωμένο φρεάτιο και να μας λένε και το σημείο που βρίσκεται για να δημοσιευθεί.
Εννοείται ότι τα στοιχεία του αναγνώστη / αναγνώστριας θα παραμείνουν ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ.


Ρωμανός: Απελευθέρωση χελώνας καρέτα καρέταΠαναγιώτης Κατσίβελας: Η παραίτηση Μπόζου από τη θέση του είναι η σημαντικότερη και ίσως και η μόνη προσφορά του στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

Απάντηση στην σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε προχθές το πρωί σε συνέντευξη τύπου ο υπό παραίτηση αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας - Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος απέστειλε σήμερα ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε Παναγιώτης Κατσίβελας.

Στην απάντηση του ο διοικητής της 6ης Υ.Πε ........

αναφέρει ότι τα γεγονότα που υπάρχουν αναιροιύν τα λεγόμενα του αναπληρωτή διοικητή και ότι στην παρούσα φάση που είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση των νοσοκομείων, η δημόσια αντιπαράθεση θα ήταν επιβλαβής για την νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η δημόσια αντιπαράθεση να γίνει στο μέλλον.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Κατσίβελα στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Μπόζος έχει ως εξής:

Ενημερώθηκα για τις απόψεις του κ Μπόζου τις οποίες δυστυχώς για αυτόν τα πραγματικά γεγονότα τις αναιρούν.
Δεν θα ήθελα, αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο δια την αξιολόγηση των νοσοκομειακών δομών του νομού μας, να κάνω ένα δημόσιο διάλογο μαζί του, που μπορεί να καταστεί επιβλαβής για το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Επιφυλάσσομαι αυτό να γίνει στο άμεσο μέλλον.
Το μόνο που θέλω να επισημάνω, προς το παρόν, είναι ότι ουδέποτε ζήτησε ούτε τροποποίηση ούτε αύξηση προϋπολογισμού του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και βεβαίως ο κ. Μπόζος γνώριζε ότι η μόνη δυνατότητα που υπήρχε για το 2013 για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού ήταν μόνο με τους επικουρικούς γιατρούς, την οποία και δυνατότητα αποστέρησε.

Όσο αναφορά το Κ.Υ. Γαργαλιάνων όφειλε να πει ότι οι δύο γενικοί γιατροί, που προσφέρουν υπηρεσίες, βεβαίως και δεν είναι εκεί κατόπιν δικής του αποφάσεως και υπογραφής.
Όφειλε να ξέρει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν και γιατροί «επί θητεία» στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων, αλλά και άλλων περιοχών της Μεσσηνίας που δεν προέβλεπε το ισχύον προεδρικό διάταγμα, γεγονός που θα καταστήσει πιο εύκολη την τοποθέτηση γιατρών, καταργώντας μια αδικία χρόνων .Βεβαίως αυτό δεν έγινε κατόπιν ενεργειών του.
Και βεβαίως δεν είχα αξίωση να ξέρει τον αγώνα δρόμου που γίνεται για να ενταχθεί η «κτηριακή αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση» του ΚΥ Γαργαλιάνων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για το οποίο παντελώς αδιαφόρησε.

Για όσα αναφέρεται προσωπικά σε μένα βεβαίως και δεν προτίθεμαι να τον ακολουθήσω στον ηθικό κατήφορο που διατρέχε.
Σίγουρα όμως η παραίτησή του από τη θέση «ευθύνης» του –του διοικητή - είναι η σημαντικότερη ίσως και η μόνη προσφορά του στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

Παναγιώτης Α. Κατσίβελας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΣΙΜΟ ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ «ΡΑΚΟΥ»

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί στο «Τρενοτεχνείον» στην Κυπαρισσία ψήσιμο κεραμικών έργων με την παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική του «Ρακού».

Η δραστηριότητα ........

αυτή πραγματοποιείται από το ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας και τα κεραμικά είναι έργα που κατασκευάστηκαν στο καλοκαιρινό σεμινάριο του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ.

Το «Ρακού» είναι μια τεχνική ψησίματος κεραμικών που ξεκίνησε στην Ιαπωνία το 1573 και μεταπήδησε στην Ευρώπη το 1920 από τον Άγγλο κεραμίστα Μπέρναρντ Λίντς. Σήμερα η τεχνική είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Η λέξη ρακού (raku), προέρχεται από το ιαπωνικό ιδεόγραμμα που σημαίνει «ευτυχία», «χαρά», «ευχαρίστηση». Συνδέεται με τις τελετές τσαγιού, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν κούπες τσαγιού χωρίς χερούλια.

Σύμφωνα με την τεχνική του «Ρακού» το κεραμικό αφού έχει υποβληθεί σε ειδικό γυάλωμα για «Ρακού» με οξείδια των μετάλλων, δέχεται μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας (θερμικό σοκ) με απρόβλεπτες πολλές φορές συνέπειες για το κεραμικό. Η διαδικασία λοιπόν ξεκινά με το κεραμικό να ψήνεται για μία ως μιάμιση ώρα μέσα στο φούρνο στους 9400 με 10000 Κελσίου. Στη συνέχεια με ειδικές λαβίδες και γάντια προστασίας αφαιρείται από το καμίνι και τοποθετείται σε κιβώτιο με καύσιμη ύλη όπως πριονίδι, χόρτα ξερά, χαρτιά, τα οποία αναφλέγονται για να γίνει η αναγωγή. Μετά από 10-20 λεπτά το κεραμικό βυθίζεται σε νερό για να σταματήσει η αναγωγή. Ο άνθρακας του καπνού αφαιρεί το οξυγόνο από τα οξείδια των μετάλλων, τα οποία μετατρέπονται σε μέταλλα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεταλλικών επιφανειών.

Τα τρία στοιχεία της φύσης Γη, Φωτιά, Νερό παίζουν βασικό ρόλο στο αποτέλεσμα που κάθε φορά είναι τελείως διαφορετικό. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ιδιαίτερα φαντασμαγορική, δημιουργεί μοναδικά μεταλλικά χρώματα και το γνωστό κρακελάρισμα στην επιφάνεια των κεραμικών. Τα χρώματα πού μας δίνει η τεχνική «Raku» είναι εντυπωσιακά μοναδικά και απρόβλεπτα, καθώς η επίδραση της φλόγας, της αιθάλης και του νερού, κάνουν τα κεραμικά αυτά να είναι ξεχωριστά.
Η διαδικασία του ψησίματος με την παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική του «Ρακού» θα γίνει κάτω από την καθοδήγηση του εικαστικού Νίκου Ζαχαρίου το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 στο «Τρενοτεχνείον» στην Κυπαρισσία από τις 11.00 το πρωί ως τις 8.00 το βράδυ. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη διαδικασία ψησίματος μπορούν να μας επισκεφθούν.

Από το Σάββατο 28/9/2013 ως και την Παρασκευή 4/10/2013 στο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία θα λειτουργήσει έκθεση με έργα των μαθητών του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ