Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΓΑ: Παράταση για την υποβολή των δικαιολογητικών Συνταξιούχων Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Παρατείνεται έως τις 27 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών Συνταξιούχων Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), με χώρα γέννησης την Ελλάδα, που ήταν υπόχρεοι να απογραφούν, προκειμένου να συνεχισθεί η καταβολή των συντάξεών τους....

Σε ανακοίνωσή της .......

η Διοίκηση του ΟΓΑ αναφέρει, ότι η παράταση κρίθηκε αναγκαία, επειδή σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα στοιχεία, μεγάλος αριθμός συνταξιούχων δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση αυτή και προκειμένου να μην προκληθεί αναστάτωση σε συνταξιούχους που για λόγους αντικειμενικής δυσκολίας δεν υπέβαλαν σχετικά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ΟΓΑ συνταξιοδοτούνται συνολικά 29.589 ανασφάλιστοι υπερήλικες, από τους οποίους 8.324 δεν έχουν εμφανισθεί.
Η Διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει πάντως, ότι για όσους δεν εμφανισθούν έως τη λήξη της προθεσμίας η καταβολή της σύνταξης θα ανασταλεί από την 1η Νοεμβρίου του 2013.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων για την 2η φάση του θεσμού

Ανακοινώθηκε σήμερα από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας το πρόγραμμα των επανηπτικών αγώνων το Σαββατοκύριακο για την 2η φάση του θεσμού του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 07/09/2013

ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00

Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00

Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00

Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00

Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ – ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 20:00

Κυριακή 08/09/2013

ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ – Α.Ε. ΑΒΙΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00

Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00

Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ – ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 18:00

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ – Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 20:00

Δευτέρα 09/09/2013

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ – Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (2ος αγώνας) ΔΗΜ. ΚΤΕΛ «Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ» Δευτέρα 09/09/13 17:00

Παναγιώτης Γεωργόπουλος: Σε εξέλιξη η παράσταση της Κυβέρνησης με τίτλο «Πρωτογενές Πλεόνασμα!!!!»

Άλλη μια θεατρική παράσταση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη. Τίτλος της παράστασης «Πρωτογενές Πλεόνασμα!!!!». Και όχι μόνο αυτό, στην ανακοίνωσή του ο Αν. ΥΠΟΙΚ κ. Σταικούρας δίνει για ακόμα μια φορά ελπίδα στον ελληνικό λαό λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα δώσει την δυνατότητα διανομής κοινωνικού μερίσματος!!!!!!

Προσπαθώντας να πείσει .........

μάλλον τον ίδιο του τον εαυτό ότι αυτό το μίγμα πολιτικής (ουσιαστικά εξαθλίωσης του ελληνικού λαού) που χρησιμοποιείται είναι η λύση για έξοδο από την κρίση τη στιγμή που ΔΝΤ και διακεκριμένοι οικονομολόγοι ομολογούν ότι «η συνταγή» ήταν λάθος.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ μιλά για πρωτογενές πλεόνασμα όταν:

• Το Κράτος δεν έχει επιστρέψει ΦΠΑ ποσού ύψους 1,01 δισ. ευρώ και δεν έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή ΦΠΑ σε 200.000 αγρότες, ενώ είναι μεγάλοι οι φόβοι για μείωση των επιστρεφόμενων ποσών.

• Το Κράτος χρωστά σε προμηθευτές του το ποσό των 6,3 δισ. ευρώ.

• Το δημόσιο χρέος έφτασε στο 180% (321 δις) αφού επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ το 2013.

• Κόπηκαν επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων που χορηγούνταν μέχρι πέρυσι. Το νέο επίδομα (μειωμένο ως και 804 ευρώ ετησίως), δεν έχει καταβληθεί ακόμα στην πλειονότητα των φορολογουμένων.

• Από εφέτος φορολογούνται με έκτακτη εισφορά 1%-4% ακόμα και οι συντάξεις αναπήρων πολέμου, το εξωιδρυματικό επίδομα, η ισόβια σύνταξη, το επίδομα πολύτεκνων, το ΕΚΑΣ, το επίδομα επικίνδυνης εργασίας!!!!!!

Τα παραπάνω συμβαίνουν τη στιγμή που επίσημα πλέον η κ. Μέρκελ ομολογεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει και νέο πακέτο (βοήθειας), αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσο μεγάλο θα είναι. Τη στιγμή που ο εξαθλιωμένος έλληνας, έπειτα από αιματηρές στερήσεις και θυσίες, θα εργάζεται με μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας ενώ θα έχει διαλυθεί πλήρως ο κοινωνικός ιστός, το Τρίτο πακέτο βοηθείας για την Ελλάδα θα ισούται με τρίτο μνημόνιο, όπως άλλωστε δήλωσε η επίτροπος Μ. Δαμανάκη.

ΠΑΝ. Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αλλαγή στον τρόπο καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από 1η Δεκεμβρίου

«Προχωρούμε σήμερα σε μία ακόμη γενναία μεταρρύθμιση με διπλό στόχο, αφενός με την ολοκλήρωση της ενιαιοποίησης της επικουρικής ασφάλισης με οριστικό και δίκαιο τρόπο και αφετέρου με τον εξορθολογισμό της διαδικασίας είσπραξης των εισφορών για παροχή εφάπαξ».

Στη δήλωση αυτή προέβη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης,.....

μετά το τέλος της σημερινής ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο και αφορούσε το νέο ενιαίο και ηλεκτρονικό τρόπο είσπραξης του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών μέσω της μηνιαίας Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), που υποβάλλουν οι επιχειρήσεις. Το σύστημα τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από την 1η Δεκεμβρίου του 2013 και αφορά 1.200.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων περίπου 400.000 είναι ασφαλισμένοι του ΕΤΕΑ και περίπου 800.000 είναι δικαιούχοι παροχών πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα (ΤΑΠΙΤ).

«Το νέο σύστημα» σημείωσε ο κ. Βρούτσης «συμβάλλει στην ταχύτερη απονομή των παροχών, αλλά και στη δραστική μείωση της εισφοροδιαφυγής με όφελος 70 εκατ. ευρώ ετησίως υπέρ των εργαζομένων και συνταξιούχων. Επομένως, νοικοκυρεύουμε οριστικά τα δύο αυτά ταμεία. Κλείνουμε έναν ιστορικό κύκλο 20 ετών, μία ακόμη “ανοιχτή πληγή” του ασφαλιστικού συστήματος, κατάλοιπο της αδράνειας και της αναβλητικότητας του παρελθόντος. Παρεμβαίνουμε και αλλάζουμε το μέλλον» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Με το νέο σύστημα οι εργοδότες θα πρέπει να υποβάλλουν τις κρατήσεις για επικουρικό και εφάπαξ μαζί με τις κρατήσεις για κύρια σύνταξη μέσω της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης, ενώ το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ, επεκτείνεται στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων.

Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), αλλά και οι 12 τομείς του Φορέα Πρόνοιας του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) θα ενταχθούν στο βασικό εργαλείο, την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση, που είναι εγκατεστημένη και στηρίζεται από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ-ΙΚΑ).

Στόχος του νέου συστήματος είναι η ταυτόχρονη αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής. Οι απώλειες του συστήματος από την εισφοροδιαφυγή υπολογίζονται σε περίπου 6 δισ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 8 δισ. ευρώ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εκτιμά ότι το πρόσθετο όφελος από την εφαρμογή αυτού του ενιαίου τρόπου καταβολής των εισφορών θα ανέλθει στο 12-15% επί των υφιστάμενων εσόδων για το ΕΤΕΑ και στο 20-25% επί των υφιστάμενων εσόδων για τους φορείς πρόνοιας. Η συνολική ετήσια εξοικονόμηση αναμένεται να φθάσει στα 65 έως 70 εκατ. ευρώ.

Στην εισήγησή του, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι με το νέο σύστημα αντιμετωπίζεται η αδυναμία παρακολούθησης της ασφαλιστικής τακτοποίησης του προσωπικού των εργοδοτών που υπάγονται στα ταμεία, η απουσία ανάπτυξης αξιόπιστων μηχανισμών ελέγχου της είσπραξης των εισφορών από τους εργοδότες και η μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή των παροχών (συντάξεων και εφάπαξ) προς τους ασφαλισμένους. «Με το νέο σύστημα, ισχυροποιούνται οι δημόσιοι μηχανισμοί ελέγχου και εποπτείας των ασφαλιστικών φορέων και διασφαλίζεται η δημόσια κοινωνική ασφάλιση» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Χαρακτηριστικό της σημερινής εικόνας είναι το παράδειγμα που ανέφερε ο διοικητής του ΤΑΠΙΤ, Παύλος Παππάς. Σύμφωνα με τον κ. Παππά, στον τομέα του μετάλλου δραστηριοποιούνται 180.000 εταιρείες από τις οποίες μόνον οι 80.000 έχουν απογραφεί, ενώ εισφορές καταβάλουν οι 8.000.

Ανάλογη είναι και η πρόσφατη περίπτωση του επικουρικού ταμείου στο οποίο η απονομή των συντάξεων γινόταν στη βάση υπεύθυνων δηλώσεων, καθώς υπήρχε παντελής απουσία ελέγχου και παρακολούθησης των καταβαλλόμενων εισφορών.

Επίσης, αποφασίστηκε η συγκρότηση ειδικής επιτελικής επιτροπής που θα αναλάβει τον συντονισμό και την παρακολούθηση των ενεργειών, την επίλυση τυχόν προβλημάτων, καθώς και την υποβολή προτάσεων, ώστε η ένταξη των τομέων του ΕΤΕΑ και του ΤΑΠΙΤ στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Νοεμβρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο διοικητής και ο υποδιοικητής του ΕΤΕΑ, Αναστάσιος Παπανικολάου και Αθανάσιος Αθανασίου, αντίστοιχα, ο διοικητής του ΤΑΠΙΤ, Παύλος Παππάς, η γενική διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης, Άρτεμις Δεδούλη και η πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, Ευφροσύνη Κουσκουνά.

Ysterografa

VDSL: Ταχύτητες internet έως και 50 Mbpps!

Οι συνδέσειςVDSL διαδέχονται τις παραδοσιακές πλέον ADSL παρέχοντας υπερδιπλάσιες ταχύτητες στο διαδίκτυο.

Το VDSL .......

(Very high- bitrates /high speed DSL) αποτελεί την επόμενη γενιά του ADSL, προσφέροντας αναβαθμισμένες ταχύτητες που μπορούν να αγγίξουν τα 50 Mbps. Ο διπλασιασμός των ταχυτήτων σε σχέση με τα δίκτυα DSL που χρησιμοποιούσαμε στις internet συνδέσεις μας μέχρι σήμερα, οφείλεται στη χρήση οπτικών ινών αντί χαλκού για τη διασύνδεση του κέντρου με τα κατά τόπους ΚΑΦΑΟ (κύριους κατανεμητές ).

Η αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου δεν απαιτεί επέμβαση στη σύνδεση του ΚΑΦΑΟ με τις πολυκατοικίες που εξυπηρετεί (τοπικός βρόχος ή αλλιώς last mile), μιας και σε αυτό το τελευταίο στάδιο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ο παλιός καλός χαλκός. Ο συνδυασμός των οπτικών ινών με το «πατροπαράδοτο» δίκτυο χαλκού, απογειώνει τις ταχύτητες και επιτρέπει την παροχή υπηρεσιών που απαιτούν υψηλό εύρος ζώνης συχνοτήτων όπως η Full HD τηλεόραση.

Ενημερωθείτε για τις προσφορές των παρόχων και σκεφτείτε μήπως έφτασε η στιγμή να περάσετε τη σχέση σας με το διαδίκτυο σε ένα νέο επίπεδο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Εκλογές ΟΤΑ: Επαναφορά του 42% και ενιαίο ψηφοδέλτιο

Σε χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη «κλείδωσαν» οι αλλαγές του εκλογικού συστήματος για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με ........

πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», προωθείται ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάρτιση δύο ψηφοδελτίων, ενός με όλους τους υποψήφιους δημάρχους κι ενός με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, με αλφαβητική σειρά.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θα είναι πολύχρωμο, αφού θα αναφέρονται τα ονόματα όλων, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης και προέλευσης. Επομένως, θα μπορεί κανείς να ψηφίσει δημοτικό σύμβουλο άλλης παράταξης από αυτή στην οποία ανήκει ο δήμαρχος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική.

Επαναφορά του 42%

Επίσης, προβλέπεται επιστροφή στο 42%, ως όριο για την εκλογή, από το 50%+1 που ίσχυσε στις προηγούμενες εκλογές.
Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, προϋπόθεση ώστε ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος να μετέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα είναι στον πρώτο γύρο των εκλογών να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 5%.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα απεγκλωβιστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον κομματισμό.
Είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός αυτός συνδέεται ευθέως με τις προθέσεις της Χρυσής Αυγής να επενδύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα για την ακολουθούμενη πολιτική.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένονται έντονες, αλλά για το Μέγαρο Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, ο κύβος έχει ριφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή δημάρχου ή περιφερειάρχη με 50%+1 είχε θεσμοθετηθεί με τον «Καλλικράτη» από τον Γ. Ραγκούση, προκαλώντας τότε πολλές αντιδράσεις από την πλευρά της ΝΔ. Ωστόσο τότε σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ και οι περισσότεροι από τους αιρετούς που ήταν υποψήφιοι με τη σημαία του, τάσσονταν υπέρ του 50%+1, κάνοντας λόγο για «καρμανιόλα του 42%»


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Σεπτεμβρίου 2013