Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα σημερινά αποτελέσματα. Στην Γ' Φάση η Εράνη

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγοι οι σημερινοί αγώνες για το Κύπελλο Μεσσηνίας.
H Εράνη πέρασε εύκολα στην επόμενη φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας αφού κέρδισε εκτός έδρας τον Τσικλητήρα Πύλου με 2-0.
Τα αποτελέσματα του Σαββάτου είναι τα εξής:

Δόξα Καλαμάτας – Βλαχόπουλο 1-1 (ΠΑΡΑΤΑΣΗ)

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – Άμφεια 2-1

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – Βέργα 6-0

Καλλιθέα – ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 0-2

ΟΜΟΝΟΙΑ – Κεραυνός 3-0

Πύλος – ΕΡΑΝΗ 0-2

Πατίστα – ΑΓΡΑΣ 0-2

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα κατόπιν εορτής στο δήμο Τριφυλίας.

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα κατόπιν εορτής στο δήμο Τριφυλίας
(με αφορμή τη συζήτηση – παρωδία της Α` φάσης του «Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014» στην Επιτροπή Διαβούλευσης την Τετάρτη 4-9-2013)

του Δημήτρη Α. Δριμή
εκπαιδευτικού, τ. δημάρχου Αετού

Υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής, στο πρώτο εξάμηνο της θητείας της, είναι η εκπόνηση Επιχειρησιακού Προγράμματος για όλη τη δημοτική περίοδο. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εξειδικεύεται κάθε χρόνο σε ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης και Ετήσιο Προϋπολογισμό.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα καταρτίζεται σε δύο.....

φάσεις και αποτελείται: α) από το Στρατηγικό Σχεδιασμό (Α` φάση) και β) τον Επιχειρησιακό σχεδιασμό με τον οικονομικό προγραμματισμό και τους δείχτες παρακολούθησης και αξιολόγησης του προγράμματος (Β` φάση). Η Α` φάση αφορά στην περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του δήμου καθώς και στην αποτύπωση της βούλησης, του οράματος και των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής για την τοπική ανάπτυξη. Η Β` φάση αφορά στην παρουσίαση, την ιεράρχηση και τον χρονικό προγραμματισμό των έργων/δράσεων, στην εκτίμηση των δυνητικών εσόδων και των δυνητικών πηγών χρηματοδότησής τους, στην παρακολούθηση και αξιολόγηση του βαθμού υλοποίησής τους.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, δηλαδή, αποτελεί ένα συνεκτικό σύνολο δράσεων/έργων για την άσκηση του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου κάθε δήμου. Η διαρκής συμμετοχή του συνόλου των τοπικών δυνάμεων (αιρετών, υπηρεσιακών στελεχών και εργαζομένων, δημοτών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων, δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, …) στη διαδικασία παραγωγής, υλοποίησης και αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι κρίσιμης σημασίας καθώς τις δικές τους ανάγκες και προσδοκίες πρέπει να υπηρετεί.

Ο δήμος Τριφυλίας δεν διαθέτει Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε, τρία χρόνια τώρα, στη θεσμική και ουσιαστική της υποχρέωση. Ο προγραμματισμός, η συμμετοχή των υπηρεσιών και της κοινωνίας φαίνεται πως είναι γι`αυτήν περιττή πολυτέλεια. Προτιμά να πορεύεται στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας». Ποιες, αλήθεια, ήταν οι προτεραιότητές της τα τελευταία χρόνια; Την πραγματικότητα βιώνουν με τραγικό τρόπο οι δημότες και οι κρίσεις περιττεύουν.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του δήμου Τριφυλίας έπρεπε να είχε συνταχθεί μέσα στο 2011 με οργανωτή τις υπηρεσίες του δήμου. Το όφελος θα ήταν μεγάλο. Ο δήμος θα είχε κερδίσει χρόνο, θα ήξερε που πατά και που πηγαίνει, θα λειτουργούσε με σχέδιο την περίοδο 2011-2014. Θα μπορούσε να ωριμάσει και να προτείνει έργα σε διάφορα προγράμματα. Οι υπηρεσίες και η τοπική κοινωνία θα είχαν κερδίσει σε εμπειρία και γνώση μέσα από τη διαδικασία βιωματικής γνωριμίας του δήμου, καταγραφής των αναγκών του, σχεδιασμού του αναπτυξιακού και κοινωνικού του προσώπου. Αντί γι` αυτό επελέγη, κατά παρέκκλιση του νόμου, η άτυπη ανάθεση σύνταξης του Επιχειρησιακού σε τρίτους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τι νόημα, όμως, είχε η εισαγωγή του θέματος του «Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014» στην Επιτροπή Διαβούλευσης χθές, 4-9-2013; Ακόμα και αν δεχτούμε ότι θα συνταχθεί, έστω και τώρα, το καλύτερο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τι πρόκειται, πλέον, να γίνει; Τίποτα δεν θα γίνει. Ο χρόνος φτερούγισε. Θα τελειώσει η Α` φάση τώρα και θα ολοκληρωθεί, αν ολοκληρωθεί, και η Β` φάση, στις αρχές του 2014. Τον Μάιο, όμως, του 2014 έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές και για τη νέα δημοτική περίοδο, 2014-2018, θα σχεδιάσει, όπως προβλέπει ο νόμος, η νέα δημοτική αρχή. Πότε, λοιπόν, θα υλοποιηθεί το Επιχειρησιακό που αφορά στην τρέχουσα δημοτική περίοδο 2011-2014; Η απάντηση είναι προφανής. Ποτέ. Πρόκειται περί κοροϊδίας.

Η συζήτηση του Επιχειρησιακού κατόπιν εορτής, λόγω της πίεσης που ασκείται από το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ», είναι ομολογία αποτυχίας της παρούσας δημοτικής αρχής. Ομολογεί και η ίδια αυτό που όλοι γνωρίζουν. Την αδυναμία ή και απροθυμία της να ανταποκριθεί στις θεσμικές προβλέψεις, να κινητοποιήσει και αξιοποιήσει το δυναμικό του δήμου, να σχεδιάσει για τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Ο ημετερισμός, η εγκατάλειψη της καθημερινότητας, η αδιαφάνεια, η βιομηχανία κατασχέσεων, η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής, η τυφλή υπηρέτηση των μνημονιακών πολιτικών και του Καλλικράτη, που διαλύουν την αυτοδιοίκηση, η απουσία οραματικού σχεδίου και το έλλειμμα διοίκησης χαρακτηρίζουν τη δημοτική αρχή στο σύνολό της. Μια δημοτική αρχή που, στη συνείδηση των πολιτών, έχει ήδη καταγραφεί ως αρνητική παρένθεση στα αυτοδιοικητικά μας πράγματα.

Υ.Γ.
1. Πολλές παρατηρήσεις θα μπορούσε κάποιος να κάνει για την Α` φάση του Επιχειρησιακού. Ακόμα και σχετικά με την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης. Οι ελλείψεις είναι, κυρίως, αποτέλεσμα της μη εμπλοκής του δυναμικού του δήμου και της τοπικής κοινωνίας στη σύνταξή του. Σε κάθε, όμως, περίπτωση ας φροντίσει κάποιος να πει στους συντάκτες του Επιχειρησιακού πως πρέπει να διαγραφούν οι αναφορές για τους οικισμούς Ψάρι και Άνω Ψάρι. Διαφορετικά θα μας κατηγορήσουν και δικαιολογημένα για εισπήδηση οι γείτονες του δήμου Οιχαλίας.

2. Η χθεσινή (προχθεσινή), 4-9-2013, Διαβούλευση εξελίχθηκε σε παρωδία. Απουσίαζαν τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες όσο και η τοπική κοινωνία. Παρόντα ήταν μόνο 15 από τα 50 μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης. Πρόκειται περί πλήρους απαξίωσης της δημοτικής αρχής και των διαδικασιών.

Νοσοκομείο Ρίου: Ζήτησαν από ασθενή να πάρει μαζί του μαξιλάρι,σεντόνι, επιδέσμους, κουτάλι και πιρούνι! Τι απάντησε ο Άδωνης

Με όλο του το νοικοκυριό αναγκάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο του Ρίου ένας ασθενής, προκειμένου να μπορέσει να νοσηλευτεί έχοντας τα στοιχειώδη.
Αυτό αποκάλυψε .......

σήμερα στην εκπομπή Μega Σαββατοκύριακο την οποία παρουσιάζει μαζί με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο δημοσιογράφος Μανώλης Αναγνωστάκης, έχοντας απέναντί του τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

"Για ποιά δημόσια δωρεάν υγεία μιλάμε, όταν στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύτηκε συγγενής και πριν την εισαγωγή του, του είπαν να πάρει μαζί του σεντόνι, μαξιλάρι, μαξιλαροθήκη, επιδέσμους, κουτάλι και πιρούνι;" ρώτησε τον Υπουργό ο δημοσιογράφος και αυτός κάθε άλλο παρά ξενίστηκε.

Απάντησε ότι όντως αυτά συμβαίνουν καθώς υπάρχει πρόβλημα με τα αναλώσιμα και επεσήμανε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον Στουρνάρα για να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις προμηθεύτριες εταιρείες.

Έως τότε, μαξιλάρι, πιρούνι, κουτάλι, σεντόνια και ...καλή ανάρρωση.

The best

Μήνυμα Αναγνώστριας: Παράβολο από την ΔΟΥ Καλαμάτας για εκδοση ταυτότητας

Υπάρχει και απάντηση μας

Αγαπητό filiatra news

Ονομάζομαι Γεωργία Μπάκα και βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας αναφέρω τα εξής : ......

1. Η μητέρα μου Κωνσταντοπούλου Αλεξάνδρα 80 ετών και με προβλήματα υγείας απώλεσε προ ημερών το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και επιχειρεί όλες τις ενέργειες για την έκδοση νέου δελτίου
2. Ένα από τα δικαιολογητικά που της ζητήθηκε ήταν η κατάθεση παραβόλου 9 € το οποίο πρέπει να το προμηθευτεί από την τοπική Δ.Ο.Υ., διότι κανένας άλλος δεν μπορεί να το εκδώσει !
3. Εδώ αρχίζει ο Γολγοθάς της. Πρέπει πρωί – πρωί να μεταβεί στην Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας (απόσταση 60km τουλάχιστον) να δαπανήσει 14 € με το ΚΤΕΛ, να διασχίσει όλη την Πόλη με ταξί ή με τα πόδια, να στηθεί σε ατελείωτες ουρές και το απόγευμα να γυρίσει στην Κυπαρισσία.

Αγαπητό filiatra news

Αν πιστεύει κανένας τις κατά καιρούς εξαγγελίες των κυβερνώντων ότι όλα όσα υφιστάμεθα είναι για το ‘’καλό μας’’ ας κάνει τον κόπο να εξηγήσει καταπρόσωπο στην υπερήλικη μητέρα μου ότι η σύγχρονη, ευέλικτη και αντιγραφειοκρατική ‘’Νέα Ελλάδα’’ που οικοδομείται θα την απαλλάξει από κάθε ταλαιπωρία και θα βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε πρόβλημά της.

Με τιμή
Μπάκα Γεωργία

Υ.Γ.
Σας ενημερώνω ότι μετά το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας (14-1-2013) έχει, υποτίθεται, δημιουργηθεί Κ.Ε.Φ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων) αλλά, αλίμονο, χρησιμεύει ως τροχονόμος προς την Καλαμάτα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Αγαπητή κ. Μπάκα.
Έχετε απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεστε καθώς η απόσταση για την ΔΟΥ Καλαμάτας είναι τεράστια. Έτσι σκεφτήκαν κάποια ΗΛΙΘΙΑ κυβερνητικά μυαλά.
Όμως σας έχουμε καλά νέα. Από χθες Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου μπορείτε να εκδώσετε Ηλεκτρονικό παράβολο και να κάνετε την δουλειά σας.
Δείτε την δημοσίευση για το θέμα του ηλεκτρονικού παραβόλου (κλικ) και ελπίζουμε να μπορέσετε να εξυπηρετηθείτε.

Από την ομάδα Διαχείρισης

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Σεπτεμβρίου 2013




Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Tριφυλίας: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... 15.000 ευρώ για συντριβάνι στην Κυπαρισσία. [ Εγγραφο και video ]

ΤΣΟΥΧΤΕΡΟΣ ήταν ο απολογισμός για το συντριβάνι της Κυπαρισσίας στη κεντρική πλατεία το οποίο βέβαια όφειλε ο Δήμος να αποκαταστήσει.
Δεν γκρινιάζουμε για το έργο, ούτε την αισθητική του αφού δεν έχει καμία σχέση με το παλιό, αλλά περισσότερο για το κόστος.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ακούσει ότι το έργο θα......

κόστιζε 8 με 9.000 ευρώ, αργότερα ότι θα ήταν 10.000 και τελικά έφτασε τις 12.100 όπου υπολογίζοντας τον ΦΠΑ τελικά ανήλθε λίγο κοντά στις 15.000 ευρώ!

Επειδή αρκετός κόσμος αναρωτήθηκε για το κόστος η Κίνηση Πολιτών Τριφυλίας ανέδειξε την σύμβαση η οποία έχει ανέβει στην Διαύγεια. Όμως το θέμα είναι ότι το ουρανοκατέβατο κόστος για τις λάμπες και τους σωλήνες σε καιρούς κρίσης είναι σημαντικό. Παρότι δεν έγινε διαγωνισμός αφού ήταν έργο με απευθείας ανάθεση, ποιος θα μας διασφαλίσει καθώς ερωτούν οι πολίτες ότι η προσφορά της εταιρίας ήταν η χαμηλότερη άρα και η ποιο οικονομική στο Δήμο;

Παρά το γεγονός ότι το συντριβάνι ήταν έτοιμο 1 ημέρα περίπου πριν την μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση γεγονός που αποδίδεται στη βιασύνη για να παραδοθεί άμεσα, αρκετοί πολίτες ρωτούν εύλογα πόσο θα κόστιζε η επισκευή του...παλιού για να έχουμε μέτρο σύγκρισης...





BEST TV

Αγγελία που σοκάρει

Κατά καιρούς έχουμε δει απίστευτες αγγελίες...

Αυτή όμως είναι εύκολα μια κατηγορία μόνη της.
Ένας μάγειρας ζητάει εργασία. Θα μου πείτε σιγά τα αυγά, μόνο ένας μάγειρας ζητάει να εργαστεί σε αγγελίες; Αυτός ο μάγειρας είναι δεν παλεύεται. Δείτε πιο κάτω την αγγελία και...μακριά από εμάς!

Δείτε την αγγελία (κλίκ στην εικόνα)




newsBomb

Γ. Ρουμπάτης: ξεφτίλισε τη Δημόσια Τηλεόραση μέσα στο «σπίτι» της (βίντεο)

Φωτιά και λάβρα ήταν ο Γιάννης Ρουμπάτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Ο δημοσιογράφος........

υποστήριξε πως η κυβέρνηση θέλει απλώς να δείχνει ότι σέβεται την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά τόνισε πως είναι ντροπή να μην υπάρχει ακόμα στην ουσία δημόσια τηλεόραση σε μια δημοκρατία και σε μια χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δε βλέπει κανείς τη Δημόσια Τηλεόραση. Δεν παίζει κανένα ρόλο. Δεν υπάρχει καν δημόσιο ραδιόφωνο. Αναγκάζεστε να δουλεύετε με υποτυπώδη μέσα, χωρίς links. Είναι ντροπή να γίνονται αυτά και να μη λύνονται με τρόπο που να είναι δημοκρατικός. Ο τρόπος που προσλήφθηκαν οι δημοσιογράφοι δεν ήταν σωστός. Και παρατράγουδα υπήρξαν και μόρια δόθηκαν που δεν έπρεπε να δοθούν», υπογράμμισε ο Γιάννης Ρουμπάτης.

Δείτε τις «βόμβες» Ρουμπάτη:



Κουτί της Πανδώρας

Πάτρα: Πρωτοφανές ερωτικό ατύχημα - 20χρονος πήγε στο Νοσοκομείο...με μία κρεμάστρα στον πρωκτό

Η αλήθεια είναι οτι έχουν δει πολλά τα μάτια των γιατρών στα Νοσοκομεία. Αλλά αυτό που είδαν χθες οι γιατροί στο Γ.Κ. Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" ήταν πρωτοφανές.

Ένας 20χρονος......

ζήτησε μαζί με τον φίλο του και συνομήλικο του ιατρική συνδρομή μετά από ερωτικό ατύχημα.

Πιο συγκεκριμένα, προφανώς στη διάρκεια ερωτικού παιχνιδιού, σφηνώθηκε στον πρωκτό του 20χρονου μία κρεμάστρα γεγονός που προκάλεσε στους δύο νέους πανικό.

Απευθύνθηκαν λοιπόν άμεσα στους γιατρούς του Νοσοκομείου, οι οποίοι αντέδρασαν με ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. Χορήγησαν στον νεαρό υπακτικό φάρμακο, του προκάλεσαν διάρροια και κατάφεραν σε λίγη ώρα να τον... απελευθερώσουν.

Ο νεαρός μαζί με το συνοδό του αναχώρησαν λίγη ώρα αργότερα από το Νοσοκομείο.

The best

Εγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ 2013. Τα δικαιολογητικά [λίστα]

Από τις 11 ως τις 27 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα Επαγγελματικά Λύκεια (Ομάδα Α΄& Β΄) για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η διαδικασία φέτος κινδυνεύει να ........

μην διεξαχθεί ομαλά καθώς στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου έχει προκηρυχθεί 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων στα ανώτατα ιδρύματα, λόγω της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 εξ αυτών. Την απεργία αυτή ακολουθεί και νέα 48ωρη τις αμέσως επόμενες ημέρες, 12 και 13 του μήνα, ενώ από τις 16 και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου οι διοικητικοί υπάλληλοι των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προχωρούν σε πενθήμερη απεργία.

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο παιδείας η εγκύκλιος που ορίζει τα δικαιολογητικά και όλες τις άλλες λεπτομέρειες για για την εγγραφή των επιτυχόντων – εισαγομένων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:


Αίτηση για εγγραφή.

Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ – ΟΜΑ_Α Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (Δεν κατατίθεται πότε η πρωτότυπη βεβαίωση).

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.

Επίσης στο υπουργείο Παιδείας δίνονται πληροφορίες:

Α.για επιτυχόντες ΓΕΛ στα τηλ 2103442702-3 και 2103442699

Β.για επιτυχόντες ΕΠΑΛ, Έλληνες μουσουλμάνους και αλλοδαπούς στα τηλ. 2103442696 και 2103442100

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές φοιτητών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ξεκινούν στις 11 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των φοιτητών και ολοκληρώνονται 28 του μήνα. Τι πρέπει να κάνουν οι φοιτητές για να εγγραφούν;

Στο διάστημα από 11 έως 28 Σεπτεμβρίου πρέπει να εγγραφούν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι νέοι φοιτητές. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες φοιτητές πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα-διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις γραμματείες των οικείων σχολών και πανεπιστημίων.

Η γραμματεία, κατά την εγγραφή, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα στοιχεία αυτών που προσέρχονται για εγγραφή με το ατομικό δελτίο επιτυχίας τους και το επίσημο αντίγραφο του ονομαστικού πίνακα.

Για λόγους εξαιρετικής ανάγκης, όπως παρατεταμένη θεομηνία, σοβαρή ασθένεια, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, είναι δυνατή η εγγραφή σπουδαστή που καθυστέρησε να εγγραφεί μέσα στην καθορισμένη προθεσμία 11-28 Σεπτεμβρίου.

Πάντα όμως με αιτιολογημένη απόφαση του συμβουλίου του τμήματος ή σχολής Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, κατά περίπτωση, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου σπουδαστή, η οποία υποβάλλεται σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής και στην οποία εκτίθενται και οι λόγοι της καθυστέρησης.

Σπουδαστής που δεν εγγράφηκε ούτε με την ανωτέρω διαδικασία χάνει το δικαίωμα εγγραφής για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος, καθώς και για τα επόμενα έτη.

Υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε σχολή με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων και εισάγεται με τις φετινές Εξετάσεις σε άλλη σχολή δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα σχολή ή στο τμήμα εισαγωγής του, αν προηγουμένως δεν διαγραφεί από τη σχολή ή το τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Στρατιωτικές Σχολές

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Ε.Ν., καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθούν και θα ανακοινωθούν από τις ίδιες τις σχολές. Επισημαίνεται ότι κατά την εγγραφή των επιτυχόντων με τις ειδικές περιπτώσεις των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των κοινωνικών κριτηρίων δεν απαιτείται κανένας επιπλέον έλεγχος από τις γραμματείες των τμημάτων.

Τα δικαιολογητικά

Αίτηση για εγγραφή του φοιτητή.
Τίτλος απόλυσης: Απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Εξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

fimes.gr

67χρονος αποπλανούσε ανήλικα παιδιά. Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία 67χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 14.06.2013, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, για αποπλάνηση παιδιών κατ’ εξακολούθηση.
Πρόκειται για τον:.....

ΛΟΥΤΣΟ Κωνσταντίνο του Βασιλείου, που γεννήθηκε στις 06.10.1946 και κατοικεί στο Άργος Αργολίδας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27510-62242 και 27510-67258 του Τμήματος Ασφαλείας Άργους για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Η δύναμη του Bluetooth

Εκμεταλλευτείτε την ασύρματη αυτή δυνατότητα συνδεσιμότητας της Android συσκευής σας κι αποκτήστε περισσότερες δυνατότητες χάρη στις πολλές εφαρμογές της.
Το Bluetooth είναι μια εντυπωσιακή ασύρματη τεχνολογία που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τη χρήση πολλών λειτουργιών και αξεσουάρ από τη συσκευή σας.
Αν και ήταν μάλλον .....

περιορισμένο κατά τα πρώτα στάδια της ζωής του το Bluetooth εχει εξελιχθεί, για να μπορεί να προσφέρει πληθώρα διαφορετικών δεδομένων επικοινωνίας. Ειδικά τώρα που οι τελευταίες αναθεωρήσεις των προδιαγραφών Bluetooth περιλαμβάνουν κάποια μεγάλη ενεργειακή απόδοση, είναι καλύτερα από ποτέ για να συνδέσετε συσκευές στην Android συσκευή σας μέσω Bluetooth.

Παρακάτω προτείνουμε τις κυριότερες και δημοφιλέστερες χρήσεις της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Hands-free
Χωρίς το Bluetooth, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να φανταστούμε έναν κόσμο hands-free ομιλίας. Τα ακουστικά Bluetooth σας επιτρέπουν να έχετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας ενώ μιλάτε. Αν και η ιδέα του να έχετε ένα σύστημα με ένα μικρόφωνο και ηχείο - όπως τα στερεοφωνικά ακουστικά - είναι μάλλον απλή, η ασύρματη φύση το καθιστά ιδανικό και καλύτερο.

Μουσική
Αλλά γιατί να περιοριστείτε σε απλά ακουστικά που το μόνο που σας προσφέρουν είναι οι κλήσεις ομιλίας; Υπάρχουν ακουστικά με τα οποία απολαμβάνετε κρυστάλλινο ήχο τόσο όταν μιλάτε, όσο και όταν ακούτε μουσική. Επίσης, υπάρχουν ηχοσυστήματα αυτοκινήτου που μπορούν να παίξουν μουσική από το τηλέφωνό σας, ενώ πολλά από αυτά έχουν κουμπιά είτε στην ίδια την συσκευή ή στο τιμόνι του αυτοκινήτου σας που σας επιτρέπουν να επιλέγετε τραγούδια που θέλετε.

Πληκτρολόγια και ποντίκια
Εάν θέλετε να είστε παραγωγικοί με το τηλέφωνο η το tablet σας, μπορείτε να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο στη συσκευή σας. Είναι φυσικό να πληκτρολογείτε πολύ πιο γρήγορα σε ένα φυσικό πληκτρολόγιο, ενώ δεν είναι πολλοί οι χρήστες που προτιμούν οθόνες αφής για γρήγορη πληκτρολόγηση. Κάποιες συσκευές σας επιτρέπουν να συνδέσετε και ποντίκι για να χρησιμοποιήσετε την οθόνη της συσκευής σας σε ένα ολοκληρωμένο desktop.

Μεταφορά αρχείων
Θέλετε να μεταφέρετε ένα αρχείο από μια συσκευή σε μια άλλη γρήγορα και με ασφάλεια; Αν και οι δυο έχουν Bluetooth, μπορείτε να το κάνετε. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα ένα αρχείο Bluetooth από τον υπολογιστή σας στο Android κινητό σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας το περιβάλλον εργασίας του υπολογιστή για να ξεκινήσει η μεταφορά αρχείου. Στο Android κινητό σας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή μεταφοράς αρχείων Bluetooth, η οποία έπειτα θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Αυτό είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση, αν δεν χρησιμοποιείτε (ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε) λογισμικό συγχρονισμού cloud, όπως για παράδειγμα, το Dropbox, για να στείλετε αρχεία στο τηλέφωνό σας.

Σύνδεση στο διαδίκτυο
Τα Android τηλέφωνά σας που τρέχουν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος είναι σε θέση να συνδεθούν στο διαδίκτυο μέσω Bluetooth.
Απλά, ενεργοποιείστε το Bluetooth, συνδεθείτε στην επιθυμητή σας συσκευή και διαλέξτε την επιλογή Bluetooth tethering για να το ενεργοποιήσετε. Μπορείτε να το βρείτε στο μενού hotspot tethering.

Πώς να αντιστοιχίσετε συσκευές.
Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Bluetooth είναι ενεργοποιημένη και στις δύο συσκευές. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον μια από τις συσκευές είναι ρυθμισμένη να είναι ορατή (όλες οι συσκευές Bluetooth, από προεπιλογή, δεν είναι ορατές για την αποτροπή ανεπιθύμητων συνδέσεων από τρίτους). Τώρα, πηγαίνετε στην άλλη συσκευή και βρείτε αυτήν που είναι ορατή στη λίστα του Bluetooth. Επιλέξτε τη για να συνδεθείτε. Ανάλογα με την συσκευή, μπορεί να χρειαστεί να εισάγετε ένα κωδικό ΡΙΝ (όπως 0000) για μια η και τις δύο συσκευές η να ελέγξετε ότι το τυχαίο ΡΙΝ που εμφανίζεται και στις δύο, όταν γίνεται το αίτημα αντιστοίχησης, είναι το ίδιο.

Μόλις γίνει η αντιστοιχία, θα πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα η μεταξύ τους σύνδεση, όπως η λήψη κλήσεων. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες χρήσεις Bluetooth αλλά οι παραπάνω είναι σίγουρα οι πιο συνηθισμένες. Αν νομίζετε ότι η συσκευή σας είναι ικανή για οποιαδήποτε από αυτές, δοκιμάστε τις. Αν όχι, μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε ή να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση τόνου σε κονσέρβα

Στην ανάκληση τόνου σε κονσέρβα λόγω υπέρβασης των νομοθετημένων μεγίστων ορίων για την ισταμίνη, προχώρησε ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με .....

σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης Προσδιορισμός ισταμίνης σε αλιευτικά προϊόντα», μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας τόνου σε κονσέρβα και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε την υπέρβαση των νομοθετημένων μεγίστων ορίων για την ισταμίνη.

Πρόκειται για το προϊόν «cavos τόνος σε λάδι», με κωδικό T78E2COYN 35GEA, ημερομηνία παραγωγής 10-5-2013 και λήξης 10-5-2018. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία με την επωνυμία Δ. & Ν. Μαργαρίτης ΑΕ, που εδρεύει στη Σίνδο και κρίθηκε μη κανονικό- μη ασφαλές.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση- απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την εταιρεία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Συνεχίζονται οι ΦΑΠ - ες

Κυριολεκτικά αγώνα με τον χρόνο και το υπουργείο δίνουν καθημερινά οι φοροτεχνικοί και οι πολίτες. Η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης για το ΦΑΠ έληξε σήμερα με πολλούς φορολογούμενους να μην έχουν προλάβει.
Τα εκκαθαριστικά ......

εξάλλου είχαν αργήσει να καταφθάσουν στα νοικοκυριά με αποτέλεσμα τότε να δοθεί παράταση.

Από την άλλη το υπουργείο δέχεται πιέσεις ώστε να μην θεωρούνται από τώρα εκπρόθεσμες οι φορολογικές δηλώσεις αφού η τιμωρία είναι δυσβάσταχτη.

ΒΕST TV

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τους δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ

Νομοθετική παρέμβαση για την προστασία των περίπου 100.000 δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας.

Οι δανειολήπτες του ΟΕΚ, οι περισσότεροι από τους οποίους .........

είναι εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα ή έχουν μείνει άνεργοι, διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες. Οι δύο πρώτες αφορούν τους δανειολήπτες που έλαβαν δάνειο από κεφάλαια του Οργανισμού κι εκείνους που έλαβαν το δάνειο υπό τη διαχείριση τράπεζας. Για τις κατηγορίες αυτές είχαν προβλεφθεί ευεργετικές διατάξεις από το νόμο 2011 (Ν. 4019), η ισχύς του οποίου όμως έχει λήξει. Ο νόμος προέβλεπε ότι, σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα είτε να καταβάλει εφάπαξ την οφειλή με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων επιβαρύνσεων, είτε σε έως 24 δόσεις με έκπτωση 50% επί των πρόσθετων τελών.

Με τη νέα ρύθμιση θα επιδιωχθεί η επαναφορά αυτών των διατάξεων, καθώς και η ανακούφιση της τρίτης κατηγορίας δανειοληπτών που εμφανίζει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Πρόκειται για δάνεια 15ετους διάρκειας αποπληρωμής, που δόθηκαν από τις τράπεζες με επιδότηση του επιτοκίου από το Δημόσιο για εννέα έτη, σε ποσοστό από 50% έως και 100%, ανάλογα με την οικογενειακή και την οικονομική κατάσταση του δικαιούχου.

Σήμερα οι τράπεζες, επικαλούμενες κενό νόμου, αρνούνται να προχωρήσουν σε ρύθμιση των δανείων αυτών, εκτός κι αν ο δανειολήπτης παραιτηθεί από την επιδότηση του επιτοκίου. Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα αναζητείται τρόπος διαχωρισμού της επιδότησης από το δάνειο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα παράτασης του χρόνου αποπληρωμής, χωρίς να χάνεται η επιδότηση του επιτοκίου. Το κόστος της επιδότησης των δανείων αυτών εκτιμάται στα 380 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ επαρκούν για την κάλυψή του.

Η ρύθμιση αναμένεται να νομοθετηθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση που διεξάγεται, υπό την εποπτεία των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, ανάμεσα στη διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Εnet

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Οι διαιτητές των επαναληπτικών αγώνων

Aνακοινώθηκαν οι διαιτητές από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου όσο αφορά το Κύπελλο Μεσσηνίας και είναι οι εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/09/13

1.ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ (2ος αγώνας) ΓΗΠ. Σάββατο 07/09/13 17:00 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΚΑΤΣΑΣ Ν.

2. Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΑΜΦΕΙΑ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00 ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΛΟΥΚΑΣ Ι., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ.

3. ΕΘΝΙΚΟΣ-Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00 ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ Κ., ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Π.

4.Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.

5. ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ-ΕΡΑΝΗ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00 ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΒΡΥΩΝΗΣ Β., ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι.

6.ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 17:00 ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ.

7.Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ-ΑΓΡΑΣ (2ος αγώνας) Σάββατο 07/09/13 20:00 ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΓΙΑΝΝΕΑΣ Β.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/09/13

8.ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ-Α.Ε. ΑΒΙΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00 ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν.

9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00 ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ., ΜΑΚΡΗΣ Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε. Ε.

10.Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00 ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΡΕΚΚΑΣ Η., ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ Σ.

11. Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ-ΑΙΑΝΤΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΛΟΥΚΑΣ Ι., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ.

12. ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ (2ος αγώνας) ΓΗΠ. Κυριακή 08/09/13 17:00 ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.

13. ΠΑΟ ΚΑΛ/ΤΑΣ-Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 17:00 ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΒΡΥΩΝΗΣ Β., ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ.

14. ΑΠΟΛΛΩΝ-Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (2ος αγώνας) Κυριακή 08/09/13 18:00 ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗΣ Ν., ΚΑΤΣΑΣ Ν., ΓΙΑΝΝΕΑΣ Β.

15. Α.Ο. ΦΑΡΑΙ-ΔΩΡΙΕΑΣ (2ος αγώνας) ΓΗΠ. Κυριακή 08/09/13 20:00 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ., ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/09/13

16. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΡΦΑΡΑ (2ος αγώνας) Δευτέρα 09/09/13 17:00 ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Α., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Β.

Σύσκεψη στην Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας για την μεταφορά μαθητών.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο με θέμα τη μεταφορά μαθητών. Στη σύσκεψη, που έγινε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κοσμάς Σαράντος και μέλη του Δ.Σ, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Στάθης Μακρής, ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας Ιωάννης Πλατάρος και ο αναπληρωτής Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Παναγιώτης Χαϊδεμένος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού και της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕΜ και ιδιοκτήτες ταξί.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η παράταση της υπάρχουσας ......

σύμβασης για την άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία της μεταφοράς μαθητών.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξήρε την υπευθυνότητα και την κοινωνική ευαισθησία των φορέων μεταφοράς μαθητών και παρότι δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ μέχρι σήμερα σχετική τροπολογία, διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους.

Θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς ώστε τα νέα δρομολόγια που θα προκύψουν τη φετινή χρονιά να ενταχθούν σύντομα στο πρόγραμμα για άμεση εξυπηρέτηση.



Γαργαλιάνοι: Τέλος οι παράγκες αλλοδαπών στην περιοχή του σκουπιδότοπου.

Τέλος στην απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία κατάσταση, με τις παράγκες δίπλα στο σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων, στο παλιό νταμάρι άμμου, μπήκε από χθες με την απομάκρυνση των αλλοδαπών και την εκκένωση του χώρου.

Μετά από σχετικές .....

διαδικασίες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και αφού εδώ και καιρό είχαν ενημερωθεί οι αλλοδαποί να απομακρυνθούν από το χώρο, χθες 5 με 6 οικογένειες που ζούσαν δίπλα στα σκουπίδια μάζεψαν τα λιγοστά υπάρχοντά τους και αποχώρησαν, ενώ συνεργεία του Δήμου, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, γκρέμισαν τις παράνομες αυτοσχέδιες παράγκες.

Οι υπόλοιπες οικογένειες από τις παράγκες θα φύγουν σήμερα και θα γίνει εκκένωση του χώρου, με απομάκρυνση των τσίγκων και όλου του σκουπιδαριού.
Άγνωστο, από την άλλη, παραμένει πού θα καταλύσουν οι αλλοδαποί και σε ποιον ή ποιους χώρους και τόπους θα βρουν προσωρινή στέγη.

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος








Μάθε αν δικαιούσαι επίδομα τέκνων για το 2013

Τα νέα επιδόματα τέκνων δικαιούνται να λάβουν αναδρομικά από την 1-1-2013 όσοι φορολογούμενοι έχουν εξαρτώμενα τέκνα και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Ως «εξαρτώμενα τέκνα» οικογένειας, για τα οποία καταβάλλονται τα επιδόματα, νοούνται: .....

α) Τα φυσικά τέκνα, θετά ή αναγνωρισθέντα, που είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Για τέκνα που φοιτούν σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους, που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέραν της συμπλήρωσης του 24ου έτους της ηλικίας τους.

β) Τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω που έχουν συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας τους.

γ) Τέκνα των συζύγων από άλλο γάμο, εφόσον αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και εφόσον ο πρώην σύζυγος ή η πρώην σύζυγος δεν επιδοτείται για τα τέκνα αυτά. Για τα τέκνα αυτά ισχύουν τα ηλικιακά όρια που αναφέρονται στην περίπτωση α.

δ) Ορφανά και από τους δύο γονείς τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια. Ισχύουν τα ηλικιακά όρια που αναφέρονται στην περίπτωση α.

Δικαιολογητικά για τα εξαρτώμενα τέκνα

Για ορισμένες περιπτώσεις τέκνων απαιτούνται, κατά περίπτωση, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

-Πιστοποιητικό σπουδών για τέκνα τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Εάν πρόκειται για εκπαιδευτικό ίδρυμα χώρας του εξωτερικού, εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πιστοποιητικό σπουδών πρέπει να είναι θεωρημένο από το Ελληνικό Προξενείο.

-Εφόσον στην οικογένεια υπάρχει εξαρτώμενο τέκνο που έχει συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας του, δεν είναι σπουδαστής ή φοιτητής και έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, απαιτείται ιατρική γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α. ή απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής του Ι.Κ.Α.

-Δικαστική απόφαση επιμέλειας ανήλικων τέκνων.

Τα εν λόγω δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι σε ισχύ τη χρονική στιγμή που υποβάλλεται το έντυπο Α21.

Ποσά επιδομάτων και εισοδηματικά κριτήρια

Σύμφωνα με το νόμο 4093/2012, τα νέα επιδόματα τέκνων προβλέπεται να χορηγηθούν αναδρομικά από την 1η-1-2013 και είναι δύο κατηγοριών:

1) Το «ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων», το οποίο κυμαίνεται από 13,33 έως 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί και καταβάλλεται σε οικογένειες με 1 ή περισσότερα παιδιά βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών κριτηρίων.

Ειδικότερα:

α) Κάθε οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί, εφόσον το 2012 είχε συνολικό εισόδημα:

-μέχρι 9.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 40 ευρώ το μήνα
-από 9.001 μέχρι 18.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 26,67 ευρώ το μήνα
-από 18.001 μέχρι 27.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 13,33 ευρώ το μήνα

β) Κάθε μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδί, εφόσον το 2012 είχε συνολικό εισόδημα:

-μέχρι 7.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 40 ευρώ το μήνα
-από 7.001 μέχρι 14.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 26,67 ευρώ το μήνα
-από 14.001 μέχρι 21.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 13,33 ευρώ το μήνα

γ) Κάθε οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά, εφόσον το 2012 είχε συνολικό εισόδημα:

-μέχρι 10.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 80 ευρώ το μήνα
-από 10.001 μέχρι 20.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 53,33 ευρώ το μήνα
-από 20.001 μέχρι 30.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 26,67 ευρώ το μήνα

δ) Κάθε μονογονεϊκή οικογένεια με 2 παιδιά, εφόσον το 2012 είχε συνολικό εισόδημα:

-μέχρι 8.000 ευρώ, δικαιούται επίδομα 80 ευρώ το μήνα
-από 8.001 μέχρι 16.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 53,33 ευρώ το μήνα
-από 16.001 μέχρι 24.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 26,67 ευρώ το μήνα

ε) Κάθε οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά, εφόσον το 2012 είχε συνολικό εισόδημα:

-μέχρι 11.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 120 ευρώ το μήνα
-από 11.001 μέχρι 22.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 80 ευρώ το μήνα
-από 22.001 μέχρι 33.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 40 ευρώ το μήνα

στ) Κάθε οικογένεια με 2 γονείς και 4 παιδιά, εφόσον το 2012 είχε συνολικό εισόδημα:

-μέχρι 12.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 160 ευρώ το μήνα
-από 12.001 μέχρι 24.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 106,68 ευρώ το μήνα
-από 24.001 μέχρι 36.000 ευρώ δικαιούται επίδομα 53,32 ευρώ το μήνα

2) Το «ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων», που ανέρχεται σε 500 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί και καταβάλλεται επιπρόσθετα σε οικογένειες με 3 ή περισσότερα τέκνα, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι 45.000 ευρώ για τις οικογένειες με 3 τέκνα, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τις οικογένειες με 4 τέκνα και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επί πλέον τέκνο για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα.

Ειδικότερα:

α) Για κάθε οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά:

- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν μέχρι 11.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 245 ευρώ το μήνα ή 2.940 ευρώ το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν από 11.001 έως 22.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 205 ευρώ το μήνα ή 2.460 ευρώ το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν από 22.001 έως 33.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 165 ευρώ το μήνα ή 1.980 ευρώ το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν από 33.001 έως 45.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 125 ευρώ το μήνα ή 1.500 ευρώ το χρόνο.

β) Για κάθε οικογένεια με 2 γονείς και 4 παιδιά:

- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν μέχρι 12.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 327 ευρώ το μήνα ή 3.920 ευρώ το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν από 12.001 έως 24.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 273 ευρώ το μήνα ή 3.276 ευρώ το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν από 24.001 έως 36.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 220 ευρώ το μήνα ή 2.640 ευρώ το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2012 ήταν από 36.001 έως 48.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 167 ευρώ το μήνα ή 2.000 ευρώ το χρόνο.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την είσπραξη των επιδομάτων είναι:

α) Η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος έτους από τον υπόχρεο της οικογένειας. Η υποβολή της δήλωσης αυτής είναι προαπαιτούμενη ενέργεια, προκειμένου να αποτυπωθούν τα εισοδήματα που απέκτησε ο αιτών το 2012 και με βάση το συνολικό ποσό τους να καθοριστεί το ακριβές ποσό του επιδόματος που θα του καταβληθεί. Η φετινή φορολογική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, που έχει θέσει σε παραγωγική λειτουργία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.gsis.gr και www.taxisnet.gr. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης είναι η λήψη κωδικών και ενός ειδικού «κλειδαρίθμου» για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής δηλώσεων.

β) Η ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφημένου εντύπου Α21, που έχει τη μορφή αίτησης – υπεύθυνης Δήλωσης για την χορήγηση των επιδομάτων. Η υποβολή του εντύπου Α21 πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, επίσης μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών. Η υποβολή του Α21 είναι δυνατή μόνο εφόσον έχει προηγηθεί η οριστική ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής του Α21 είναι εφικτή με τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποκτηθεί για την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

γ) Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα. Η μόνιμη και συνεχής διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία (2003-2012) αποδεικνύεται από την αδιάλειπτη υποβολή του εντύπου Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα τελευταία 10 έτη και επαληθεύεται αυτόματα από την ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών.

Εάν για κάποια έτη δεν βρεθεί έντυπο Ε1, ο αιτών θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

-Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου ή της συζύγου στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι άνεργος, από την οποία να προκύπτει η ασφάλισή του ή η ασφάλισή της την τελευταία δεκαετία

-Βεβαίωση έναρξης και συνέχισης άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος από το τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

-Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των σελίδων του βιβλιαρίου υγείας του δικαιούχου ή της συζύγου, από τα οποία να αποδεικνύεται ότι το βιβλιάριο ήταν θεωρημένο για τα έτη της κρίσιμης δεκαετίας

-Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου με μισθωτή το δικαιούχο ή το σύζυγό του, κατατεθειμένο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς και υπεύθυνη δήλωση με Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή, στην οποία θα δηλώνει ότι η μίσθωση είναι σε ισχύ ή ότι έληξε και την ημερομηνία λήξης αυτής

-Βεβαίωση φοίτησης του τέκνου ή των τέκνων σε σχολείο της Ελλάδος.

-Αντίγραφα της δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος των γονέων του.

-Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των σελίδων του βιβλιαρίου υγείας προστατευόμενου μέλους ασφαλισμένου γονέα, θεωρημένου για τα έτη της κρίσιμης δεκαετίας.

-Βεβαίωση από το γυμνάσιο ή το Λύκειο, όπου φοιτούσε ο δικαιούχος

-Βεβαίωση του ΟΑΕΔ, αν ο δικαιούχος είχε εγγραφεί στα μητρώα του.

δ) Τα εξαρτώμενα τέκνα να ευρίσκονται στην Ελλάδα.

Τα δικαιολογητικά για ομογενείς και αλλοδαπούς

Οι ομογενείς και οι αλλοδαποί δικαιούχοι οφείλουν επιπλέον να συγκεντρώσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη της οικογένειας με κανονική εγγραφή.

β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εγγράφου πιστοποίησης μόνιμης διαμονής, εφόσον ο αιτών είναι πολίτης άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

γ) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ειδικού δελτίου ταυτότητας.

δ) Άδεια διαμονής, εφόσον ο δικαιούχος είναι πολίτης χώρας που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ή πολίτης της Ελβετίας ή άλλου κράτους (εκτός των ανωτέρω και της Ε.Ε.) που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονέας τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.

ε) Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα και Άδεια παραμονής Αλλοδαπού, εφόσον ο δικαιούχος είναι αλλοδαπός πρόσφυγας στον οποίο έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο.

στ) Ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας, εφόσον ο δικαιούχος είναι αλλοδαπός στον οποίο δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Διαδικασία

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για την είσπραξη του επιδόματος είναι, αναλυτικά, η εξής:

1ο βήμα-Υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Πριν από όλα πρέπει να υποβάλετε δήλωση φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να αποτυπωθούν τα εισοδήματα που αποκτήσατε το 2012. Το βήμα αυτό είναι απαραίτητο, καθώς από το ύψος του εισοδήματος που θα δηλώσετε για το 2012 θα εξαρτηθεί το ακριβές ποσό των επιδομάτων που θα λάβετε. Εάν δεν υποβάλετε δήλωση φορολογίας εισοδήματος δεν θα μπορέσετε να λάβετε τα επιδόματα που δικαιούστε.

2ο βήμα-Συγκέντρωση δικαιολογητικών. Συγκεντρώστε όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την καταβολή των επιδομάτων.

3ο βήμα-Υποβολή της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης Α21. Μετά την συμπλήρωση και την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ηλεκτρονικά μέσω του TAXISNET, πρέπει να συμπληρώσετε και να υποβάλετε ηλεκτρονικά – πάλι μέσω του TAXISNET – ένα νέο μηχανογραφημένο έντυπο που φέρει τον κωδικό Α21 και έχει τη μορφή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης. Στο έντυπο Α21 πρέπει να δηλώσετε αναλυτικά στοιχεία για σας, τη σύζυγό σας και τα εξαρτώμενα τέκνα σας. Επιπλέον πρέπει να δηλώσετε τα δικαιολογητικά που έχετε συγκεντρώσει και τον αριθμό ΙΒΑΝ ενός τραπεζικού λογαριασμού σας, στον οποίο επιθυμείτε να πιστωθούν τα ποσά των επιδομάτων.

Από τη στιγμή που θα έχετε ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και του εντύπου Α21 και θα έχετε στη διάθεσή σας και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν έχετε παρά να περιμένετε τις ακόλουθες ενέργειες των αρμόδιων κρατικών φορέων:

-Την ηλεκτρονική διασταύρωση και την επαλήθευση ορισμένων στοιχείων που αναγράψατε στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Η διαδικασία αυτή διενεργείται από τη ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών.

-Την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από την ΓΓΠΣ με την έκδοση του σχετικού εκκαθαριστικού σημειώματος.

-Την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων που δηλώσατε στην αίτηση Α21 από τη ΓΓΠΣ

-Την αποστολή της ελεγμένης αίτησης Α21 στον ΟΓΑ για περαιτέρω έλεγχο.

-Τον έλεγχο ορισμένων δεδομένων που δηλώσατε στην αίτηση Α21 από τον ΟΓΑ. Στο πλαίσιο του ελέγχου αυτού, δεν αποκλείεται να κληθείτε στον ΟΓΑ για να υποβάλετε αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τα οποία έχετε δηλώσει ότι συγκεντρώσατε στην αίτηση Α21.

-Την έγκριση της αίτησης από τον ΟΓΑ και την πίστωση του λογαριασμού που δηλώσατε με το ποσό των επιδομάτων που αντιστοιχούν στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

pelopNews

Λύσεις Θερμομόνωσης χώρων Δημήτρης Πούλος



Δημήτρης Πούλος
Πολιτικός Μηχανικός


Λύσεις Θερμομόνωσης χώρων

Μελέτη και εφαρμογή της βέλτιστης 
και οικονομικής λύσης για τις ιδιαιτερότητες της κάθε οικοδομής.
 
Δημήτρης Πούλος
Φιλιατρά Μεσσηνίας
Τηλέφωνο επικοινωνίας 694 - 78 22 512


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Σεπτεμβρίου 2013






Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα - Ρωσία 80 - 71 Και... ξανά προς τη δόξα τραβά

Όταν βρει το ρυθμό της δεν την πιάνει κανείς. Η Εθνική μετά τη Σουηδία, επικράτησε εύκολα και της Ρωσίας (80-71), στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και τώρα περιμένει την Τουρκία.

Το 2/2 στο......

Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας έκανε η Εθνική ομάδα, στον Δ’ όμιλο, επικρατώντας της Ρωσίας με 80-71. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά το… χλιαρό του ξεκίνημα βρήκε το ρυθμό που ήθελε στο τέλος της δεύτερης περιόδου και έφτασε εύκολα σε ακόμα μία νίκη στη διοργάνωση.

Πέντε παίκτες για την Ελλάδα με διψήφιο αριθμό πόντων, Περπέρογλου, Σπανούλης, Καϊμακόγλου, Μαυροκεφαλίδης και ο Παπανικολάου. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σβεντ με 17 πόντους.

Επόμενη αντίπαλος της Ελλάδας η Τουρκία, το Σάββατο (07/09) στις 22:00.

Στα ματς για τον τέταρτο όμιλο που διεξήχθησαν νωρίτερα το 2/2 έκανε η Φινλανδία επικρατώντας της Σουηδίας με 81-60, ενώ τη δεύτερή της ήττα στο τουρνουά γνώρισε η Τουρκία με αντίπαλο την Ιταλία, 90-75.

Το ματς

Μουδιασμένο ξεκίνημα…

Όπως και στο παιχνίδι της πρεμιέρας, έτσι και στο ματς με τους Ρώσους η Εθνική έδειξε μπλοκαρισμένη επιθετικά, στο ξεκίνημα. Χρειάστηκαν σχεδόν δυόμιση λεπτά για να πάρουν μπρος οι Έλληνες διεθνείς και με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη και σερί 8-0 να κάνουν το 8-2. Το θετικό ήταν η καλή λειτουργία στην άμυνα καθώς στο πρώτο πεντάλεπτο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχθηκε μόλις ένα καλάθι. Στη συνέχεια πάντως οι παίκτες του Βασίλι Καράσεφ πάτησαν γκάζι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και την αστοχία της Ελλάδας και ισοφάρισαν 8-8. Ακολούθησε ανταλλαγή… τριπόντων για το 14-14, ενώ στη συνέχεια με επτά αναπάντητους πόντους οι Ρώσοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν το δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων, 16-21.

Το βρήκε στο τέλος…


Η Εθνική μπήκε φορτσάτη μειώνοντας στον πόντο (20-21), όμως η αντίδραση ήρθε άμεσα με γκολ φάουλ του Κουλάγκιν και τρίποντο του Μόνια για το +7 (20-27). Ακολούθησαν δύο τρίποντα… ψυχολογίας από το Σπανούλη και επιμέρους 12-2 με το οποίο η Ελλάδα ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ (32-29). Πονοκέφαλος για τον Αντρέα Τρινκιέρι 3’15’’ πριν την ανάπαυλα με τον Μπουρούση να χρεώνεται με το τρίτο του φάουλ. Αυτοί που δεν… πονοκεφάλιασαν πάντως ήταν οι Έλληνες παίκτες οι οποίοι μέσα από καλές άμυνες βρήκαν στο τελευταίο τρίλεπτο ρυθμό και με σερί 7-0 πήγαν στα αποδυτήρια με +7 (41-34).

… Κι όταν το βρει δύσκολα το χάνει

Η ανάπαυλα μόνο κακό δεν έκανε στην Εθνική. Αν οι Ρώσοι πόνταραν στο ότι οι Έλληνες διεθνείς θα έχαναν το ρυθμό τους υπολόγιζαν χωρίς τον… ξενοδόχο. Επίθεση και άμυνα δούλεψαν ρολόι και έτσι το +19 έγινε γεγονός με επιμέρους 18-5 (58-39). Η ομάδα του Καράσεφ απάντησε με σερί 6-0 (58-45) όμως αυτό καθόλου δεν άγχωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 15 πόντων (62-47).

Χωρίς να ζοριστεί

Οι παίκτες του Τρινκιέρι συνέχισαν το ίδιο παθιασμένα στην άμυνα και μέσω αυτής έφτασαν στο +22 (71-49) 6’18’’ πριν το φινάλε «κλειδώνοντας» επί τους ουσίας τη νίκη. Στη συνέχεια όμως υπήρξε χαλάρωση από τους διεθνείς και αυτό επέτρεψε στους Ρώσους με μπροστάρη τον Σβεντ και επιμέρους 18-4 να ροκανίσουν τη διαφορά για το 75-67. Η Εθνική πάντως δεν αγχώθηκε ούτε απειλήθηκε φτάνοντας εύκολα στο τελικό 80-71.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 41-34, 62-47, 80-71

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 7, Μπουρούσης 4 (6 ριμπάουντ), Ζήσης 5 (6 ασίστ), Σπανούλης 11, Περπέρογλου 10, Φώτσης 3, Παπανικολάου 10, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 10 (6 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 11, Μπράμος, Πρίντεζης 9

Ρωσία (Βασίλι Καράσεφ): Καράσεφ 10 (7 ριμπάουντ), Σοκόλοφ 7, Βάλιεφ 2, Φριτζόν 8, Βορόνοφ, Κουλάγκιν 5, Σβεντ 17, Αντόνοφ 7, Μόνια 9, Χβοστόφ 6, Σαβρασένκο, Πονκρασόφ

* Στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου ο Βασίλης Σπανούλης αποχώρησε κουτσαίνοντας. Μπήκε για λίγο στη συνέχεια αλλά βγήκε ξανά. Πάντως δεν φαίνεται για κάτι ανησυχητικό.

Η Βαθμολογία του Δ’ ομίλου

Ελλάδα 4
Φινλανδία 4
Ιταλία 4
Ρωσία 2
Τουρκία 2
Σουηδία 2

Επόμενη αγωνιστική, Σάββατο 07/09

15:30 Ρωσία-Σουηδία
18:45 Ιταλία-Φινλανδία
22:00 Τουρκία-Ελλάδα

Sport Fm

Το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ

Στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης βγήκε στον αέρα το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΔΤ.
Το δελτίο παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας.
Νωρίτερα, ο ........

αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αναφορικά με το δελτίο Ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης ότι «σήμερα προγραμματίζουμε να βγει το πρώτο δελτίο ειδήσεων με πάρα πολλές τεχνικές δυσκολίες».

Ο Π.Καψής απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως ο στόχος ήταν να βγει το δελτίο ειδήσεων εντός της εβδομάδας και όχι την Τετάρτη, ενώ σημείωσε πως μετά την εκπομπή δελτίου ειδήσεων προγραμματίζεται στο επόμενο στάδιο να αρχίσει να εκπέμπεται πρόγραμμα στο ραδιόφωνο.

in.gr

«Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αρχίζει να ‘διαλύεται’ η ομίχλη που κρύβει, όπως και οι κάλπες πριν ανοιχτούν, τα αποτελέσματα των Γερμανικών εκλογών και πρόσφατες δημοσκοπήσεις κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων δείχνουν ότι η νίκη της κ Μέρκελ αρχίζει να διαφαίνεται μάλλον ως δεδομένη και μάλιστα θα είναι πολύ ευεργετική και σαφέστατα ευπρόσδεκτη από τους Γερμανούς, Ευρωπαίους και Διεθνείς επιχειρηματίες.

Όσο για το δικό μας, ‘εθνικό οικονομικό δράμα’ τα πράγματα ......

δείχνουν ότι θα χρειαστούμε άλλα 10 δις ευρώ μετά τον Σεπτέμβριο, για να κλείσουν οι γνωστές ‘τρύπες’ που παραμένουν επικίνδυνα ορθάνοιχτες παρά τις μεγαλοστομίες της Κυβέρνησης και των κορυφαίων στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Για την απαιτούμενη βοήθεια οι Ευρωπαίοι θα αποφασίσουν τον Νοέμβριο.

Για το συγκεκριμένο θέμα των 10 δις ευρώ που ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, όμως,ο Πρόεδρος τη Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ Draghi διευκρινίζει ότι το καταστατικό του κορυφαίου Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Ιδρύματος στο οποίο προεδρεύει ΔΕΝ επιτρέπει τη συγκεκριμένη βοήθεια προς τη χώρα μας διαχωρίζοντας τη θέση του από τη θέση του κ Dijselbloem που θεωρεί αναγκαία την παροχή της βοήθειας στη χώρα μας.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί στη eurozone τον ερχόμενο Νοέμβριο δηλαδή μετά τις Γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου…

Περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.cnbc.com/id/101011560

http://www.cnbc.com/id/101010555

ΣΟΚ: Αλλοδαπές ιερόδουλες έκαναν sex σε δημόσια θέα

Την ώρα που η παράνομη πορνεία στην Πάτρα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στο thebest.gr, οι αλλοδαπές κοπέλες, κυρίως Αφρικανές, που κάνουν πεζοδρόμιο σε κεντρικούς δρόμους της πόλης βγαίνουν στις πιάτσες όλο και πιο νωρίς, ενώ δε διστάζουν μάλιστα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε... δημόσια
θέα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης γεμίζουν με .....

τις αλλοδαπές από νωρίς το βράδυ, με τις κοπέλες να προσπαθούν να αρπάξουν όποιον περαστικό θεωρούν ότι μπορεί να είναι πιθανός πελάτης τους. Πιάνουν την κουβέντα με ηλικιωμένους, ενώ επιδεικνύουν τα... κάλλη τους και σε διερχόμενους οδηγούς.

Όταν μάλιστα κάποιος από τους πεζούς δεχθεί τις... «προσφορές» τους, δεν απομακρύνονται και πολύ από την περιοχή για να τους παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάρκινγκ που βρίσκονται στο κέντρο καθώς και σκοτεινά και απόμερα σημεία, έχουν μετατραπεί σε «υπαίθριους οίκους ανοχής».

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της Πάτρας, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πέσει, στην κυριολεξία, «πάνω» σε τέτοιου είδους γρήγορες συνευρέσεις.

Αλλά και με όσους διαθέτουν αυτοκίνητο οι επαφή δεν γίνεται πλέον σε κάποιο ξενοδοχείο αλλά σε κοντινά σημεία της πόλης που προσφέρονται για τέτοιου είδους «δουλειές».

thebest.gr

Αλλάζει ο νόμος για πταίσματα και πλημμελήματα- Ποια αδικήματα δεν είναι πλέον αξιόποινα

Στην αποσυμφόρηση των ποινικών δικαστηρίων από τον τεράστιο όγκο των δικογραφιών οι οποίες αφορούν μικροπαραβάσεις στοχεύει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος κατέθεσε τροπολογία με την οποία παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη για εγκλήματα με μικρή κοινωνική απαξία τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2013.

Ωστόσο, η παραγραφή του αξιόποινου δεν ισχύει για .......

περιπτώσεις όπως η παράβαση του ποινικού κώδικα σε περιπτώσεις αγοράς εμπορευμάτων με πίστωση, σε περιπτώσεις παράβασης της εργατικής νομοθεσίας και για παράβαση διατάξεων για τη λειτουργία του Ανταγωνισμού.

Ποια εγκλήματα δεν αποτελούν πλέον αξιόποινα και ποιες ποινές παραγράφονται:

Στην τροπολογία, προτείνεται η κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 235 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με την οποία δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης. Ωστόσο, από την ρύθμιση εξαιρούνται τα αδικήματα σχετικά με την υπηρεσία (παθητική και ενεργητική δωροδοκία, δωροδοκία δικαστή, ψευδής βεβαίωση και νόθευση από υπάλληλο, απιστία σχετική με την υπηρεσία).

Τι θα ισχύει για τα πταίσματα και τα πλημμελήματα

Για τα αδικήματα με μικρή κοινωνική απαξία τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου, προβλέπεται ότι παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η ποινική δίωξη, των πταισμάτων και των πλημμελημάτων, τα οποία επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές.

Στην περίπτωση των πλημμελημάτων, εάν ο υπαίτιος υποπέσει σε νέο παράπτωμα μέσα σε έναν χρόνο από την δημοσίευση του νόμου και καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πάνω από 6 μήνες, συνεχίζεται η ποινική δίωξη που είχε παραγραφεί.

Η παραγραφή του αξιόποινου και η παύση της ποινικής δίωξης δεν ισχύει για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την παράβαση της εργατικής νομοθεσίας και την παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού.

iefimerida.gr

Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις του Ε9 για τα αγροτεμάχια

Αντίστροφη μέτρηση για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Ε9, ως τις 15 Σεπτεμβρίου, με χιλιάδες αγρότες να καλούνται να δηλώσουν για το έτος 2013 αγροτεμάχια, σταυλικές εγκαταστάσεις, γεωργικά κτίσματα και βοσκοτόπια.
Με βάση την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη ........

καθορίστηκε για το οικονομικό έτος 2013 ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών
προσώπων.

Όπως έχει ξαναγράψει το Agronews, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα για την περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων και να καταγράψει μέχρι και τις αδήλωτες εκτάσεις που υπολογίζονται σε 15 εκατ. στρέμματα.

Να σημειωθεί ότι υπόχρεοι για την υποβολή της είναι οι πολίτες που έχουν μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση, οι οποίοι οφείλουν να την καταθέσουν στην Εφορία ηλεκτρονικά ως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται ρητά στην απόφαση, «η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου ατομικά από κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο απαιτείται να είναι ενεργός χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet».

Η μοναδική περίπτωση που δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται αποκλειστικά χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ είναι όταν ο υπόχρεος σε δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2013 έχει αποβιώσει.

Η δήλωση αυτή υποβάλλεται ως την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης, δηλαδή τη 15η Σεπτεμβρίου, σε δύο αντίτυπα, σε έντυπα που παρέχονται δωρεάν από το Ελληνικό Δημόσιο.

Υπογράφεται δε από όλους τους κληρονόμους ή οποιονδήποτε εξ αυτών ή από πληρεξούσιο που έχει ειδικά εξουσιοδοτηθεί γι' αυτό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση, όταν η δήλωση υποβάλλεται από πληρεξούσιο, συνοδεύεται από τα αποδεικτικά έγγραφα της πληρεξουσιότητας.

Στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2013 εισάγονται τα ακόλουθα:

1.ο 12ψήφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), προσωρινός ή οριστικός, εφόσον υπάρχει.

2. ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον το ακίνητο την 1η Ιανουαρίου 2013 ήταν ηλεκτροδοτούμενο ή κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ηλεκτροδοτείται.

3. η επιφάνεια των κατοικιών - μονοκατοικιών, αποθηκών, γεωργικών κτισμάτων επαγγελματικών στεγών ή άλλων ειδικών κτιρίων που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίου καθώς και το σύνολο της επιφανείας τους.

4.το μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων της επαγγελματικής στέγης ή του οικοπέδου.

Στις «ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ» της δήλωσης στοιχείων ακινήτων υποχρεωτικά αναγράφονται τα εξής:

-Σε περίπτωση προσθήκης νέου ακινήτου ή διαγραφής ακινήτου που έχει δηλωθεί σε προηγούμενες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων του υπόχρεου, ο αριθμός και η ημερομηνία του συμβολαίου αγοράς ή πώλησης καθώς και το ονοματεπώνυμο και η έδρα του συμβολαιογράφου.

-Σε περίπτωση εισαγωγής κληρονομιαίων ακινήτων αναγράφονται ο ΑΦΜ ή η ταυτότητα και το ονοματεπώνυμο του αποβιώσαντος καθώς και η ημερομηνία θανάτου αυτού.

-Σε περίπτωση μεταβολής που επήλθε σε ακίνητο εντός του έτους 2012 αναγράφονται η ημερομηνία και ο οικείος αριθμός του παραστατικού (συμβόλαιο, άδεια οικοδομής κ.λπ.) που αποδεικνύει τη μεταβολή.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ μπορεί να ζητήσει την προσκόμιση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου κατά τον έλεγχο της δήλωσης, όταν το κρίνει απαραίτητο. www.paseges.gr


BEST TV

Εράνη Φιλιατρών: Καλή η εικόνα της ομάδας στο πρώτο επίσημο παιχνίδι

Παρά τις απουσίες η Εράνη τα πήγε αρκετά καλά με την Πύλο στο πρώτο ματς της φάσης των «32″ του κυπέλλου Μεσσηνίας, παίρνοντας και προβάδισμα για την πρόκριση μετά τη νίκη της με 4-2.

Οπως τονίζει όμως και ο ..........

προπονητής Δημήτρης Παναγιώτου η ομάδα βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας και θα δείξει πολύ καλύτερο πρόσωπο σε ένα μήνα όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ο κ. Παναγιώτου έμεινε ικανοποιημένος με αυτά που είδε για πρώτο παιχνίδι και ζητά από τους παίκτες του να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό.
Φυσικά η Εράνη θέλει και την πρόκριση στους «16″ του κυπέλλου γι’ αυτό και δεν θα πάει… χαλαρή στην Πύλο αφού δεν έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο.

Από αυτό το ματς θα λείψει ο Χρονόπουλος που είναι τραυματίας, ενώ μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Διαμαντόπουλος.
Από την άλλη ετοιμοπόλεμοι δείχνουν οι Κιούτακ και Μπεγλεκτσής.

taklin.gr

Ακινητοποιημένο το περιπολικό της Κυπαρισσίας...

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ πιθανόν θα είναι η επικείμενη επίσκεψη Δένδια στην Τριφυλία μετά τα περιστατικά προβλημάτων σε υποδομές της Αστυνομίας.
Η επισήμανση εδώ και καιρό της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων για ελλειπή οργανική δύναμη αλλά και για ακινητοποιημένα οχήματα δείχνουν ότι η δημόσια διοίκηση απουσιάζει σε θέματα που αφορούν την αστυνόμευση του νομού και ασφάλεια των πολιτών.

Τελευταίο περιστατικό αποτελεί το γεγονός ότι το περιπολικό της Κυπαρισσίας που ........

διανύει σημαντικές αποστάσεις με την φιλοτιμία των αστυνομικών υπαλλήλων παρουσίασε βλάβη με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί παραμένοντας σε συνεργείο μέχρι να επισκευαστεί.

Μάλιστα προ 2 μηνών θυμόμαστε ότι...σε περιπολικό πιθανόν λόγω ελλιπούς συντήρησης είχε αποκολληθεί η μπροστινή ρόδα η οποία τελικά επισκευάστηκε.
Θυμόμαστε ότι και δημότης είχε δωρίσει καύσιμα στην ΕΛ.ΑΣ. με τις τοπικές αρχές να στέλνουν ευχαριστήρια επιστολή.

Το θέμα έχει απασχολήσει το Δήμο και τους κοινωνικούς φορείς που ζητούν εδώ και καιρό την επάνδρωση εκτός από προσωπικό και με μέσα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της αστυνομίας, όπως και την δημιουργία ομάδας ΔΙΑΣ για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας....

BEST TV

Ξεκινά από αύριο το e-παράβολo.

Την έναρξη από αύριο Παρασκευή της πιλοτικής λειτουργίας του ηλεκτρονικού παράβολου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η εφαρμογή υλοποιήθηκε από τις Γενικές Γραμματείες Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία και φορείς, καθώς και τις Τράπεζες υπό το συντονισμό του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, το ηλεκτρονικό παράβολο θα συμβάλει .......

στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αγορά και τη χρήση παραβόλων, καθώς και στην ουσιαστική προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δημόσιο και στους συνεργαζόμενους Φορείς του.

Στην πρώτη φάση λειτουργίας της Εφαρμογής «e- Παράβολο» θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά παράβολα του «Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων» και στην συνέχεια θα εντάσσονται σταδιακά παράβολα από άλλους Δημόσιους Φορείς αποδέκτες παραβόλων.

Για την αγορά του e-Παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e-Παράβολο». Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους τους πολίτες και επιχειρήσεις, χρήστες και μη χρήστες του Taxisnet.

H διαδικασία περιλαμβάνει:

1. Δημιουργία Παραβόλου: ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στον φορέα.

2. Πληρωμή Παραβόλου: ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του e-Παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ με τον «κωδικό παραβόλου» (σε κατάστημα της τράπεζας ή και στα εναλλακτικά δίκτυα - ΑΤΜ, Web banking και phone banking).

3. Κατάθεση Παραβόλου στον Φορέα: ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει-χρησιμοποιήσει το e-Παράβολο στον φορέα και στην συνέχεια ο υπάλληλος του φορέα, θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του e-Παραβόλου μέσω της εφαρμογής.

Κατά τη φάση Πιλοτικής Λειτουργίας η κατάθεση του e-Παραβόλου μπορεί να γίνει δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή. Στην επόμενη φάση η εφαρμογή θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει άμεσα το ηλεκτρονικό παράβολο στον Φορέα.

BEST TV

Τέρμα τα κινητά στα σχολεία

Τα κινητά έχουν απαγορευτεί στα σχολεία από το 2002.

Παρόλα αυτά κανένας μαθητής δεν έχει λάβει υπόψη του το γεγονός και έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αναφερθεί περιστατικά όπου μαθητές ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο από στιγμές στο σχολείο.

Το υπουργείο εξέδωσε συμπληρωματική εγκύκλιο που ........

αναφέρει πως πλέον δεν επιτρέπεται να έχουν κινητά, κάμερες και συσκευές παιχνιδιών. Σε περίπτωση που γίνει αντιληπτό το αντίθετο γίνεται κατάσχεση, απενεργοποίηση της συσκευής ώσπου οι γονείς να προσέλθουν στον εκπαιδευτικό χώρο.

BEST TV

Αύξηση του κατώτατου μισθού για ανάσχεση της ύφεσης προτείνει το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Την τετευταία τριετία οι μισθωτοί έχασαν 37 δισ. ευρώ, με την αγοραστική δύναμή τους να επιστρέφει στα επίπεδα του 2000 με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την εγχώρια ζήτηση και το ΑΕΠ, σημειώνεται στην ετήσια έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση 2013, όπου με μετρήσιμα στοιχεία καταδεικνύεται η πλήρης αποτυχία των μνημονονιακών πολιτικών.

Η ανεργία έχει επιστρέψει σε επίπεδα 1961, με τις εκτιμήσεις για το ......

2013 να είναι ποσοστό 29% και για το 2014, 31,5%. Την ίδια στιγμή οι κοινωνικές δαπάνες έχουν μειωθεί επικίνδυνα.

Οι ασκούμενες πολιτικές γυρνούν την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας των πολιτών στο μακρινό παρελθόν, τόνισε ο επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης παρουσιάζοντας την έκθεση στη Θεσσαλονίκη.

Καταθέτοντας δε τις προτάσεις του Ινστιτούτου για ανάσχεση της ύφεσης και έξοδο από την κρίση, τόνισε ότι η πρόταση του εστιάζεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με την έρευνα η αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 586 ευρώ στα 751 ευρώ (κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Φεβρουαρίου 2012) θα συμβάλει κατά τον πρώτο χρόνο σε αύξηση της εγχώριας ζήτησης κατά 0,75%, του ΑΕΠ κατά 0,5% και της απασχόλησης κατά 7.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η ανάσχεση της ύφεσης τον πρώτο χρόνο διαμέσου της αύξησης του κατώτατου μισθού ενισχυόμενη από την αναδιάρθρωση του χρέους (δραστική γιατί η ήπια αναδιάρθρωση παρατείνει την ύφεση και απομακρύνει τις προοπτικές ανάπτυξης), τη ρευστότητα της οικονομίας, την ουσιαστική και αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και την επενδυτική (δημόσια-ιδιωτική) δραστηριότητα, θα συμβάλλουν επιπρόσθετα σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,7% το χρόνο και σε αύξηση της απασχόλησης κατά 25.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας (3%-4% το χρόνο) στον ορίζοντα μίας πενταετίας θα θέσει σε χρήση και το παραγωγικό δυναμικό που σήμερα αργεί και ανέρχεται σε 15% του ΑΕΠ περίπου και θα συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης κατά 7%-10%, δηλαδή κατά 250.000 άτομα.

Το Ινστιτούτο πάντως σημειώνει πως ακόμη και σ΄ αυτήν την περίπτωση απαιτείται μια 20ετία για τη δημιουργία περίπου ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας.

in.gr

Επιστολή Αλευρά για τις ζημιές σε ελαιόδενδρα της Κυπαρισσίας από την φωτιά

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη απέστειλε σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς στην οποία περιγράφει τις ζημιές που προκλήθηκαν στις 28 και 29 Μαίου 2013 σε ελαιόδεντρα στην Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας και συγκεκριμένα στις περιοχές Γιαννίτσαινα και Καρτελάς από τις μεγάλες φωτιές στην περιοχή.

Στην επιστολή του ο κ. Αλευράς τονίζει ότι ο αριθμός των ελαιοδένδρων που ζημιώθηκαν υπερβαίνει τα 5.000 και η έκταση της ζημιάς υπερβαίνει τα 300 στρέμματα και ζητά να υπαρχεί η περιοχή στο καθεστώς αποζημιώσεων.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:.....


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε ότι από τις πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στις 28 και 29-05-2013 στη ΔΚ Κυπαρισσίας και συγκεκριμένα στις περιοχές “Γιανίτσαινα και Καρτελάς- Καλαμάκι” προξενήθηκε ολοσχερής καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο ελαιώνων των περιοχών αυτών. Ο αριθμός των ελαιοδένδρων που ζημιώθηκαν υπερβαίνει τα 5.000 και η έκταση της ζημιάς υπερβαίνει τα 300 στρέμματα, υπολειπόμενη των 500 στρεμμάτων που αποτελούν κατώφλι και προϋπόθεση, για την υπαγωγή στο πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων.

Η ιδιαιτερότητα όμως της περίπτωσης αυτής είναι, ότι η προκύπτουσα οικονομική ζημιά δεν είναι ανάλογη της έκτασης, αλλά πολύ μεγαλύτερη, καθώς τα περισσότερα ελαιόδενδρα ήταν μεγάλης ηλικίας και πολλά απ’ αυτά αιωνόβια και ιστορικής σημασίας. Επιπρόσθετα, η οικονομική επίπτωση είναι εξαιρετικά δεινή για σημαντικό αριθμό παραγωγών, για τους οποίους η απώλεια, προσεγγίζει το σύνολο του φυτικού κεφαλαίου της γεωργικής τους εκμετάλλευσης, οδηγώντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο.

Τα ισχύοντα από το θεσμικό πλαίσιο για περίπτωση πυρκαγιάς, βάσει του οποίου τα 500 στρέμματα ορίζονται ως κατώφλι ζημιάς για αποζημίωση, οδηγούν σε στρέβλωση της αντικειμενικότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μπορεί να εγκριθεί αποζημίωση για γεωργική έκταση μόλις 20 στρεμμάτων μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε μια ευρύτερη περιοχή 510 στρεμμάτων, της οποίας τα υπόλοιπα 490 στρ. δηλαδή το 96% είναι δασικά. Αντίστροφα, δεν θα τύχουν αποζημίωσης 490 στρέμματα αμιγούς γεωργικής έκτασης, επειδή η συνολικά ζημιωθείσα έκταση υπολείπεται των 500 στρεμμάτων.

Θωρούμε λοιπόν, ότι για ιδιάζουσες περιπτώσεις, όπως η προκειμένη, όπου πλήττεται μέχρι σημείου ολικής καταστροφής μεγάλο ποσοστό φυτικού κεφαλαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, θα πρέπει να υπάρξει παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας μέσω σχετικής ρύθμισης, ώστε οι Κρατικές Ενισχύσεις να καταβάλλονται μόνο με την προϋπόθεση του ατομικού επιπέδου, δηλαδή εκτίμηση της ζημιάς των ομοειδών ειδών, σε επίπεδο παραγωγού, με απεξάρτηση από το όριο των 500 στρεμμάτων..

Επειδή πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, με αντίκτυπο στην οικονομία της περιοχής, ζητάμε εκ μέρους σας, την αντιμετώπισή του, με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

Εν αναμονή εξελίξεων για την επέκταση του ΠΟΠ

Ακόμη και φέτος ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το σήμα «ΠΟΠ Καλαμάτα» για το κορωνέικο ελαιόλαδό τους οι παραγωγοί που βρίσκονται στις περιοχές της Μεσσηνίας, στις οποίες έχει ζητηθεί να γίνει επέκταση της ζώνης ΠΟΠ (δηλαδή και εκτός της πρώην επαρχίας Καλαμών που ισχύει τώρα).
Αρκεί να υπάρξει θετική απάντηση για την επέκταση του ΠΟΠ στα.......

μέσα Σεπτέμβρη, όπως αναμένουν, αλλά και άμεση ενεργοποίηση της σχετική απόφασης.

Όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης «Νηλέας», με έδρα τη Χώρα Τριφυλίας, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι στα μέσα Σεπτέμβρη πρόκειται να υπάρξει απάντηση για την επέκταση της ζώνης ΠΟΠ σε όλο το νομό, μετά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί λόγω ενστάσεων που είχαν υποβληθεί κατά της επέκτασης. Την πληροφορία αυτή είχε παρουσιάσει πρόσφατα και η ενημερωτική ιστοσελίδα agrotypos.gr, που έκανε λόγο για εξελίξεις στα μέσα Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε στείλει φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τεκμηριωμένες απαντήσεις για τις ενστάσεις οι οποίες είχαν γίνει κατά της επέκτασης.

«Εφόσον υπάρξει απάντηση και είναι θετική και εάν κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες ενεργοποίησης, θα μπορέσουν όσοι πληρούν, βέβαια, τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, να βάλουν την ετικέτα ΠΟΠ στο ελαιόλαδό τους, ακόμη και από τη φετινή χρονιά, με την καινούργια σοδειά που θα βγει το Νοέμβριο» παρατήρησε ο κ. Κόκκινος για τις περιοχές της Μεσσηνίας που μέχρι τώρα βρίσκονται εκτός ζώνης ΠΟΠ. Είναι κάτι που οι παραγωγοί και τυποποιητές το περιμένουν χρόνια, ωστόσο, όπως λέει ο κ. Κόκκινος, «δε θα λύσει όλα τα προβλήματα. Αφορά, κυρίως, τη μεταποίηση. Είναι ένα παραπάνω εργαλείο».
Για το εάν θα φέρει παραπάνω χρήματα στον παραγωγό, σημειώνει ότι αυτό θα κριθεί από την αγορά.

Αναφερόμενος γενικότερα στη φετινή παραγωγή ελαιολάδου της περιοχής του, ο κ. Κόκκινος είπε ότι αναμένεται ικανοποιητική, αλλά όχι μεγάλη. Από τις πιο σοβαρές αιτίες γι’ αυτό, όπως επισήμανε, είναι η μείωση της λίπανσης, λόγω οικονομικής κρίσης. Το μισό κέρδος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πρέπει να το δώσει ο παραγωγός για λίπασμα.

Θάρρος

Κλείνει για δύο μέρες το Παραδείσια – Τσακώνα

Για δύο μέρες θα κλείσει το τμήμα Παραδείσια- Τσακώνα στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης- Καλαμάτας για να γίνουν εργασίες. Το τμήμα θα κλείσει συγκεκριμένα το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τον παλιό δρόμο.

Ο λόγος είναι η........

τοποθέτηση γέφυρας-πινακίδας με ηλεκτρονικά μηνύματα, η οποία θα μπει λίγο πριν το «κατ-εντ-κάβερ» στην Τσακώνα, στα όρια Αρκαδίας- Μεσσηνίας και στο ρεύμα προς Τρίπολη.

Για να γίνει η εργασία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου θα κλείσει από τις 6.00 το απόγευμα της 25ης Σεπτεμβρίου έως τις 12.00 το μεσημέρι της 26ης Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα, μπορεί να τοποθετηθεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας πινακίδα για την έξοδο του αυτοκινητόδρομου προς Πύργο και Πάτρα.

Να σημειώσουμε, δε, ότι ο παλιός εθνικός δρόμος έχει υποστεί ζημιές στο ύψος των στροφών της Τσακώνας και οι οδηγοί θα πρέπει το διήμερο αυτό που θα χρειαστεί να κινούνται από εκεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Θάρρος

Φιλιατρά: Αστυνομική επιχείρηση χθές βράδυ με ελέγχους σε οχήματα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ περίπου στις 10 με ελέγχους για Διπλώματα ασφάλειες και άλλα απαραίτητα έγγραφα σε αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες .....

του Φιλιατρά News οι αστυνομικοί φόρτωσαν σε φορτηγό 5 με 6 μηχανάκια -κάποιοι μιλούν για τέσσερα- που δεν είχαν πινακίδα κυκλοφορίας ενώ έπεσαν και βαριές καμπάνες σε πρόστιμα.
Τα μηχανάκια οι αστυνομικοί τα μετέφεραν στην Κυπαρισσία και οι ιδιοκτήτες τους προκειμένου να τα παραλάβουν θα πρέπει πρώτα να καταβάλουν το πρόστιμο που τους βεβαιώθηκε.

Το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μηχανάκια στα Φιλιατρά είναι μεγάλο και θα πρέπει η αστυνομία να εντατικοποιήσει τους ελέγχους προς όλους τους οδηγούς ανεξαιρέτως προκειμένου το φαινόμενο να εξαλειφθεί.
Δεν χρωστά τίποτα ο νόμιμος οδηγός να ταλαιπωρείται όταν για κακή του τύχη εμπλακεί σε ατύχημα με οδηγό ανασφάλιστου οχήματος.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει κυρίως με τους μετανάστες όπου πολλοί δεν έχουν ασφάλεια και ορισμένοι ούτε καν δίπλωμα οδήγησης αποτελώντας δημόσιο κίνδυνο.
Όμως για να μην είμαστε και άδικοι υπάρχουν και Έλληνες που κυκλοφορούν στην πόλη με ανασφάλιστα οχήματα και κάποιοι -ευτυχώς πολύ λίγοι- χωρίς καν πινακίδες κυκλοφορίας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Σεπτεμβρίου 2013




Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα για τους μακροχρόνια άνεργους

Αναμένεται, εντός των ημερών, η έκδοση υπουργικής απόφασης για την καταβολή επιδόματος σε μακροχρόνια ανέργους, η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί.

Σύμφωνα με τον νόμο, το επίδομα θα χορηγείται από το 2014 στους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες.

Το επίδομα .......

δικαιούνται άνεργοι, από 20- 66 ετών, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.

Εξάλλου σήμερα καταβάλλονται από τον ΟΓΑ τα νέα οικογενειακά επιδόματα σε 126.802 δικαιούχους. Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Τα επιδόματα καταβάλλονται τμηματικά παράλληλα με την εκκαθάριση των φορολογικών

Zougla.gr

Δήμος Τριφυλίας: Ανακοίνωση για προσβολές από το κόκκινο σκαθάρι σε φοινικόδεντρα.

Ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις πραγματοποιεί ο Δήμος Τριφυλίας για την αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικόδεντρων από το κόκκινο σκαθάρι, που πλέον πλήττει και την περιοχή της Τριφυλίας.
Οι παρεμβάσεις .......

ξεκίνησαν από το Καλό Νερό και συνεχίστηκαν στην Κυπαρισσία όπου συνεργεία του Δήμου υπό την εποπτεία του Αλέκου Σπυρόπουλου στις 3 Σεπτεμβρίου με την εφαρμογή των μέτρων “καραντίνας” κόπηκαν επτά (7) προσβεβλημένοι φοίνικες, υπό την επίβλεψη της γεωπόνου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Μπέσσα Σπυριδούλας και της υπεύθυνης του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας κ. Ζωής Πετροπούλου.

Σήμερα, ο κ. Παρασκευόπουλος και η κ. Πετροπούλου με την παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια και του Δ/ντη Γυμνασίου Φιλιατρών κ. Νίκου Αθανασόπουλου πραγματοποίησαν αυτοψία στους ιστορικής αξίας και έντονα συναισθηματικά φορτισμένους υπεραιωνόβιους φοίνικες στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Φιλιατρών.
Από την αυτοψία προέκυψαν ενδείξεις προσβολής δύο τουλάχιστον φοινικόδεντρων από το κόκκινο σκαθάρι. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποφασίστηκε η άμεση και επείγουσα περέμβαση με τη μέθοδο της “δενδροχειρουργικής” και φαρμακευτικής θεραπείας – πρόληψης. Οι αυτοψίες θα συνεχισθούν στους Δημοτικούς χώρους όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας που έχουν στους ιδιωτικούς τους χώρους φοινικόδεντρα να κάνουν τους επιβαλλόμενους ελέγχους συμβουλευόμενοι τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 3-9-2013]




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Σεπτεμβρίου 2013






Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΓΑ: Παράταση για την υποβολή των δικαιολογητικών Συνταξιούχων Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Παρατείνεται έως τις 27 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών Συνταξιούχων Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), με χώρα γέννησης την Ελλάδα, που ήταν υπόχρεοι να απογραφούν, προκειμένου να συνεχισθεί η καταβολή των συντάξεών τους....

Σε ανακοίνωσή της .......

η Διοίκηση του ΟΓΑ αναφέρει, ότι η παράταση κρίθηκε αναγκαία, επειδή σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα στοιχεία, μεγάλος αριθμός συνταξιούχων δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση αυτή και προκειμένου να μην προκληθεί αναστάτωση σε συνταξιούχους που για λόγους αντικειμενικής δυσκολίας δεν υπέβαλαν σχετικά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ΟΓΑ συνταξιοδοτούνται συνολικά 29.589 ανασφάλιστοι υπερήλικες, από τους οποίους 8.324 δεν έχουν εμφανισθεί.
Η Διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει πάντως, ότι για όσους δεν εμφανισθούν έως τη λήξη της προθεσμίας η καταβολή της σύνταξης θα ανασταλεί από την 1η Νοεμβρίου του 2013.