Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Αιφνιδιαστικός έλεγχος χθές βράδυ για το προσωπικό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησε αργά χθες βράδυ κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας - Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News ο έλεγχος που ......

έγινε αιφνιδιαστικά λίγες μέρες μετά το Νοσοκομείο Καλαμάτας, έγινε για να διαπιστωθεί αν όλοι οι εργαζόμενοι ήταν στις θέσεις τους.
Στον χώρο του νοσοκομείου βρέθηκαν η διοίκηση του Νοσοκομείου, Προϊσταμένες τμημάτων καθώς και διευθυντές, επιμελητές και ιατροί κλινικών.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου δεν έχουν ανακοινωθεί.

Στήθος με στήθος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση

Ουσιαστικά ισοδύναμα εμφανίζονται η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Σύμφωνα με ......

την έρευνα που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Επενδυτής», η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 29,1%, ωστόσο η διαφορά που τη χωρίζει με το ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 0,1%.

Η ψαλίδα ωστόσο ανοίγει προς όφελος του Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά το ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, αφού εξασφαλίζει το 31% έναντι 11% για τον Αλέξη Τσίπρα. Το μεγαλύτερο ποσοστό πάντως (40%) απαντά «κανένας».

Στην πρόθεση ψήφου, η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά τρίτη με ποσοστό 11,7%, ενώ την έκπληξη κάνει το ΚΚΕ το οποίο εμφανίζεται τέταρτο κόμμα με ποσοστό 6,9%, αφήνοντας πίσω του το ΠΑΣΟΚ με 6,8%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ακολουθούν με 5,1%, ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο όριο της εισόδου στη Βουλή με 3,1%.

Από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι εξασφαλίζουν 2,4%.

in.gr

Ένας στους πέντε δεν δηλώνει ΦΠΑ

Ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες υπό το βάρος της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας, δεν υποβάλλει εμπρόθεσμα περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ ο φοροελεγκτικός και φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αν και έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του, εξακολουθεί να εμφανίζει αδυναμίες.

Ειδικά, στο επτάμηνο, έπρεπε να υποβληθούν συνολικά ...........

2.676.769 δηλώσεις ΦΠΑ. Όμως, τελικά, υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 2.092.927 δηλώσεις. Δηλαδή, οι 582.842 προτίμησαν να απέχουν της διαδικασίας.

Ακολούθησαν «ραβασάκια», e-mail και τηλεφωνήματα από τους εφοριακούς και πείστηκαν τελικά να υποβάλουν δήλωση οι 38.040 και να πληρώσουν φόρους 7,53 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα, ολοκληρώθηκαν 8.489 έλεγχοι για την απόδοση του ΦΠΑ και εισπράχθηκαν φόροι και πρόστιμα, ύψους 28,37 εκατ. ευρώ, με τις εισπράξεις να ανέρχονται, όμως, σε 41,26 εκατ. ευρώ.

Επίσης, από τα στοιχεία προκύπτει ότι το ποσοστό των εισπράξεων από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για φορολογικές παραβάσεις κυμαίνεται στο 40%, δηλαδή από τα 10 ευρώ που βεβαιώνουν οι ελεγκτικές Αρχές στα δημόσια ταμεία μπαίνουν τελικά 4 ευρώ.

Οι ελεγκτικές Αρχές υπέβαλαν συνολικά στον εισαγγελέα 7.477 μηνυτήριες αναφορές για ποινικές διώξεις για περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής, στο πρώτο επτάμηνο του έτους.

Έθνος - BEST TV


Αναζωπυρώθηκε η χθεσινή φωτιά στον παράνομο σκουπιδότοπο στο παλιό Μεταλλείο Κυπαρισσίας (Φωτογραφίες - VIDEO )

Αναζωπυρώθηκε σήμερα το πρωί η χθεσινή φωτιά στον παράνομο σκουπιδότοπο στο παλιό Μεταλλείο Κυπαρισσίας, που βρίσκεται δίπλα στα σπίτια στον οικισμό των Μύλων.

Άμεσα στο.......

χώρο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα του δήμου Τριφυλίας και ξεκίνησαν επιχείρηση επιχωμάτωσης. Στο σκουπιδότοπο βρέθηκε αμέσως και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κατσούλας. Αυτή τη στιγμή ο παράνομο σκουπιδότοπος έχει σταματήσει να καπνίζει, ωστόσο κάτω από τα χώματα το σκουπιδαριό σιγοκαίει και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας αναζωπύρωσης, γι' αυτό και οι υπηρεσίες του δήμου, όπως και η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε ετοιμότητα και επιτηρούν το χώρο. Οι κάτοικοι των Μύλων και της γύρω περιοχής είναι οργισμένοι και απαιτούν από το δήμο και την Ελληνική Πολιτεία να βάλει ένα οριστικό τέλος στον παράνομο σκουπιδότοπο!

ΗΛίας Γιαννόπουλος - Θάρρος



-

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 30-8-2013 ]




Αλλάζει ξανά ο τρόπος εισαγωγής στο πανεπιστήμιο! - Επανέρχεται η βάση του 10;

Και νέες μεγάλες αλλαγές θα φέρει στον τρόπο εισαγωγής στο πανεπιστήμιο το σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο. Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει τίτλο «Αναδιάρθρωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης και θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η ψηφοφορία του αναμένεται να λάβει χώρα την επόμενη ........

εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, οι εξετάσεις του Λυκείου αποσυνδέονται από την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Οι εξετάσεις θα γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ τα θέματα θα προέρχονται κατά 50% από κλήρωση από τράπεζα θεμάτων και κατά 50% από την κεντρική επιτροπή εξετάσεων.

Η βαθμολογία της Γ’ Λυκείου αλλά και των δύο προηγούμενων τάξεων (Α' και Β') θα προσμετράται αλλά με συγκεκριμένους συντελεστές και θα συνυπολογίζεται με τον βαθμό που θα συγκεντρώνει στις πανελλήνιες ο υποψήφιος.

Όπως αναφέρεται, με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, οι μαθητές θα επιλέγουν την ομάδα μαθημάτων προσανατολισμού. Οι ομάδες είναι 4, όσες και οι παλιές δέσμες:

• Ανθρωπιστικές Σπουδές - Νομικές Σπουδές (νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, αρχαία, ιστορία και λατινικά)

• Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες (νεοελληνική γλώσσα, μαθηματικά, φυσική και χημεία)

• Επιστήμες Υγείας (νεοελληνική γλώσσα, φυσική, χημεία και βιολογία)

• Επιστήμες Οικονομίας – Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες (νεοελληνική γλώσσα, μαθηματικά, ιστορία, αρχές φυσικών επιστημών).

Επανέρχεται και η βάση του 10

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στη σκέψη αυτή οδήγησε η πολύ μεγάλη πτώση των βάσεων που σημειώθηκε στις φετινές πανελλαδικές.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η οικονομική κρίση έβαλε το στίγμα της στις επιλογές των υποψηφίων, οι οποίοι προτίμησαν σχολές κοντά στην οικογενειακή εστία, επέλεξαν περισσότερο από πέρυσι τα παραδοσιακά τμήματα (πχ. Νομική Σχολή, Οικονομικών Επιστημών), ενώ απέφυγαν τις σχολές με επαγγελματική διέξοδο το διορισμό στο Δημόσιο (πχ. Παιδαγωγικά).

Eklogika

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Συνεδριάζει την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση.....

που υπογράφει ο πρόεδρος της οικονομικής Επιτροπής Στάθης Ανδρινόπουλος υπάρχει ένα θέμα συζήτησης για την κατάρτιση σχεδίου προύπολογισμού οικον. έτους 2014, Δήμου Τριφυλίας.

Ρεμπέτικο unplugged, στο δάσος με πανσέληνο 21-08-2013

Με ρεμπέτικη βραδιά κάτω από το φως της πανσέληνου του Αυγούστου αποχαιρέτησαν επισκέπτες κατασκηνωτές και λουόμενους τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου προστασίας δάσους και παραλίας της Ελαίας.

Στο χαιρετισμό του ......

ο γενικός γραμματέας του συλλόγου ευχαρίστησε τους επισκέπτες για το σεβασμό που έδειξαν στο δάσος και την παραλία της Ελαίας κάνοντας επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή των επισκεπτών στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Ευχόμαστε σε όλους καλό φθινόπωρο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.







Η απάντηση της ΔΕΗ στην επιστολή Κόλλια για το κατάστημα Φιλιατρών

Απάντηση στην επιστολή που είχε στείλει στον Γενικό Διευθυντή Εμπορίας ΔΕΗ Λάζαρο Καραλάζο έλαβε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.

Στην επιστολή του ο κ. Λάζαρο Καραλάζος αναφέρει ότι δεν υφίσταται ενδεχόμενο κατάργησης του γραφείου της ΔΕΗ Φιλιατρών και ότι πολλοί πελάτες ήδη χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής.

Πιο συγκεκριμένα η απαντητική Επιστολή του κ. Λάζαρου Καραλάζου αναφέρει:.......


Κλίκ στο παρακάτω έγγραφο.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Αυγούστου 2013