Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Έρχεται η ψηφιακή τηλεόραση στην Μεσσηνία. Τι πρέπει να ξέρετε για το ψηφιακό σήμα.

Σε λίγο και στην Κεφαλονιά και Ηλεία. Τα κέντρα εκπομπής δηλαδή που βλέπουμε τώρα.

Με αφορμή τον ερχομό της ψηφιακής τηλεόρασης στον νομό μας στις 27 Σεπτεμβρίου από το κέντρο εκπομπής Πεταλιδίου το οποίο εξυπηρετεί πόλεις όπως η Καλαμάτα, η Μεσσήνη, η Κορώνη και άλλες -ελπίζουμε σύντομα και στην δική μας περιοχή- καλό θα ήταν να σας επαναδημοσιεύσουμε ενα παλιό μας άρθρο για το τι πρέπει να κάνετε και να ξέρετε να μην σας ξεγελάσουν επιτήδειοι τεχνικοί και σας επιτεθούν στην τσέπη σας για να αρπάξουν χρήμα πωλώντας σας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Στην δική μας Περιοχή (Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Ελαία, Καλό Νερό, κλπ κλπ) .............

δεν θα μπορούμε να δούμε ακόμα ψηφιακό σήμα. Και αυτό γιατί εμείς κάνουμε λήψη από το Φραγκαπήδημα (Πύργο Ηλείας) και τον Αίνο (Κεφαλλονιά).

Με τον ερχομό της ψηφιακής τηλεόρασης θα έχουμε επιτέλους καθαρή εικόνα χειμώνα καλοκαίρι χωρίς παρεμβολές από την Ιταλία όπως έχουμε σήμερα.
Φυσικά για να μπορούμε να απολαύσουμε την ψηφιακή, θα πρέπει στην τηλεόραση μας (αν δεν είναι πολύ καινούργια) να συνδέσουμε έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή με σύστημα MPEG4.

Και εξηγούμαστε.
Αν δεν διαθέτουμε σύγχρονη τηλεόραση, τότε χρειάζεται ένας απλός αποκωδικοποιητής τον οποίο μπορούμε πανεύκολα να συνδέσουμε με τη τηλεόραση χωρίς την κλήση ηλεκτρονικού για την σύνδεση.
Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε όταν είναι να έρθει η ψηφιακή στην περιοχή μας. Καθώς πλησιάζουμε στην ψηφιακή εποχή καλό θα ήταν να αρχίσουμε να ενημερωνόμαστε σοβαρά έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος επιτήδειος κοιτάζοντας το πορτοφόλι σας και μόνο να προσπαθήσει να μας πουλήσει φύκια γι μεταξωτές κορδέλες.

Και ενώ ακόμα η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει έρθει ακόμα στην περιοχή μας, κυκλοφορούν ήδη, ή θα κυκλοφορήσουν ακόμα και στην πόρτα του σπιτιού σας κάποια διαφημιστικά φυλλάδια τεχνικών που κάνουν λόγο για ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ κατάλληλες για την ψηφιακή λήψη, όπου περισσότερο στοχεύουν στην τσέπη του θύματος παρά στο να του πουλήσουν κάτι χρήσιμο. ΠΕΤΑΞΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι. Τα φυλλάδια αυτά μιλάνε για Επίγεια και δορυφορική τηλεόραση, για "Ψηφιακές HD (σ.σ. High Definition) κεραίες κατάλληλες για ψηφιακό σήμα MPEG4 της DIGEA."
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ. ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΡ-ΧΡΕΩΣΟΥΝ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ.

Όταν και όποτε έρθει η ψηφιακή τηλεόραση στην περιοχή μας ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ για να λάβουμε το επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea.
Αν η κεραία μας τώρα είναι ήδη υπό διάλυση, (κοινώς χάρβαλο) μπορούμε να την αλλάξουμε και τώρα και να βάλουμε μια απλή κεραία όπως θα κάναμε αν δεν ερχόταν η ψηφιακή τηλεόραση. Μια απλή κεραία χρειαζόμαστε και ένα αποκωδικοποιητή -αν η τηλεόραση μας δεν διαθέτει ενσωματωμένο- και τίποτε άλλο.
Πως θα συντονίσετε τον αποκωδικοποιητή σας (για παλιές τηλεοράσεις) ή την τηλεόραση σας (για τις καινούριες που διαθέτουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή)? Ζητήστε την βοήθεια από το παιδί σας το εγγόνι σας, τον ανιψιό σας. Κάποιο νεαρό συγγενικό σας πρόσωπο τέλος πάντων.
Είναι πολύ εύκολο για αυτόν να σας το φτιάξει. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟ και να τον πληρώσετε κοροϊδίστικα.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ ή ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ αν και κάποιοι "τεχνικοί" προσπαθήσουν να σας υποδείξουν ότι επιβάλλεται η αλλαγή κεραίας με δήθεν ΕΙΔΙΚΗ... απλώς για να σας χρεώσουν παραπάνω.
Προσέξτε μην πέσετε θύματα επιτήδειων. Προσέξτε μην παραδώσετε το πορτοφόλι σας σε τεχνικούς που θα σας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες απλά για να σας το αδειάσουν.

Φροντίστε να ενημερωθείτε πριν πέσετε θύματα. Ρωτήστε, μπείτε στην σελίδα της Digea και λύστε τις απορίες σας.
Θα βρείτε πολλές χρήσιμες συμβουλές, για να ενημερωθείτε.

Και για να μην πουν κάποιοι ότι πως τα ξέρουμε όλα αυτά κλπ κλπ. Η Επίγεια ψηφιακή μπήκε σε πολλές περιοχές ακόμα και στην Αθήνα στο κέντρο εκπομπής Υμηττού.
Λέτε όλος αυτός ο κόσμος να έτρεξε να πάρει καινούρια κεραία δήθεν κατάλληλη για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση;
Ας σοβαρευτούμε. Ασφαλώς και όχι. Δεν έτρεξαν να βάλουν καινούριες κεραίες. Συνεπώς δεν χρειάζεται και εσείς να βάλετε τις δήθεν "ειδικές για την ψηφιακή" που θα προσπαθήσουν να σας βάλουν το χέρι τους μέσα στο πορτοφόλι σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ. ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ. Ενημερώστε τους γονείς σας, τους θείους σας τους παππούδες σας τις γιαγιάδες σας...
Ενημερώστε τους για να μην τους πιάσουν στον ύπνο.

Το ψηφιακό σήμα φτάνει στη Μεσσηνία. Τι πρέπει να γνωρίζετε ...

Το έργο της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση προχωρά, με επόμενο σταθμό την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα με την έναρξη του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής «Πεταλίδι» στη Μεσσηνία, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του εν λόγω νομού αλλά και μικρό μέρος του Νομού Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ..........

(Κ.Υ.Α.)39527/1311/ 01-08-2013 αρ. ΦΕΚ 1972/13/8/2013 από τις 27 Σεπτεμβρίου 2013, και ώρα 2.00 το πρωί, θα ξεκινήσει η εκπομπή τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος για τους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας που εκπέμπουν από το «Πεταλίδι», όπως αυτό ορίζεται στην Κ.Υ.Α. 21161/12-08-2008. Παράλληλα, θα διακοπεί η εκπομπή του αναλογικού σήματος για όλους τους σταθμούς.

Με την έναρξη ψηφιακής τηλεόρασης στη Μεσσηνία, περισσότεροι από 120.000 κάτοικοι του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και μικρού τμήματος του Νομού Λακωνίας και συγκεκριμένα πόλεις όπως η Καλαμάτα, η Μεσσήνη, η Κορώνη και άλλες, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ψηφιακά τα αγαπημένα τηλεοπτικά τους προγράμματα, με τέλεια εικόνα και ήχο, χωρίς χιόνια και είδωλα.

Προκειμένου οι τηλεθεατές να μπορούν να απολαμβάνουν ψηφιακά τα τηλεοπτικά προγράμματα της επιλογής τους χρειάζεται:

1. να ανήκουν στο τμήμα του νομού που καλύπτεται από το ΚΕ «Πεταλίδι»
2. να έχουν στραμμένη την κεραία τους σε αυτό το κέντρο εκπομπής
3. να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4
4. να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις συχνότητες:
-30 (546 MHz), 32 (562 MHz), 37 (602 MHz) για τη δημόσια τηλεόραση
-45 (666 MHz), 47 (682 MHz) για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας ελευθέρας λήψης
-33 (570 MHz), 53 (730 MHz) για τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας ελευθέρας λήψης.

Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από το Κ.Ε. «Πεταλίδι» στη νέα ψηφιακή εποχή σχεδιάζονται στοχευόμενες ενέργειες ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο.

Με αφορμή την έναρξη της εκπομπής ψηφιακού σήματος ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι, καθώς το έργο της ψηφιακής μετάβασης προχωρά με ταχείς ρυθμούς, με επόμενο σταθμό τη Μεσσηνία και την ενεργοποίηση του κέντρου εκπομπής “Πεταλίδι”. Θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας που αγγίζει το 71%».

Θάρρος

Παίρνει φωτιά η παιδεία – Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί

Με απεργίες θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά όπως όλα δείχνουν, αφού οι εκπαιδευτικοί προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις.
Η μορφή τους .........

θα αποφασιστεί την Πέμπτη (29/8), ενώ δύο προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ.

Η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων είναι 16η Σεπτεμβρίου. ΤΟ ΠΑΜΕ και η ΔΑΚΕ πρότειναν από αυτή την ημερομηνία να προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι καθηγητές. Οι υπόλοιπες παρατάξεις από την πλευρά τους υποστήριξαν απεργία διαρκείας με έναρξη την ίδια ημερομηνία.

Το τελικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων θα διαμορφωθεί την Πέμπτη, ώστε να αποφασίσουν για τις απεργίες οι τοπικές ΕΛΜΕ. Πάντως το υπουργείο Παιδείας έχει διαμηνύσει πως τα σχολεία θα ανοίξουν ακόμη κι αν χρειαστεί να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών.

Mega

Συνάντηση της Γ.Γ. ΥΠΕΚΑ Ν. Γιαννακοπούλου με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας και Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα είχε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα. Νάντια Γιαννακοπούλου την Τρίτη 27 Αυγούστου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της διαχείρισης των.........

απορριμμάτων στην Μεσσηνία, και ιδιαίτερα της προσωρινής διαχείρισής τους έως ότου δοθεί ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα.

Η Γενική Γραμματέας επιβεβαίωσε την πρόθεση του ΥΠΕΚΑ να σταθεί αρωγός και να παρέχει στον Δήμο όποια βοήθεια δύναται σε επιχειρησιακό επίπεδο προκειμένου να διευκολύνει το έργο της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων. Τόνισε επίσης ότι το ΥΠΕΚΑ θα συνεχίσει να παρέχει οικονομική, τεχνική και νομική στήριξη του Δήμου για την διαμόρφωση και υλοποίηση λύσεων τεχνικά άρτιων, επιλέξιμων και συμβατών με την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στον ενδιάμεσο χρόνο μέχρι την ανάληψη της ευθύνης διαχείρισης από τον ανάδοχο των έργων του περιφερειακού σχεδιασμού.

Παράλληλα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του έργου παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης του συνόλου των ΧΑΔΑ της επικράτειας, με στόχο αφενός να αποτραπεί η επιβολή βαρύτατων προστίμων στη χώρα μας, και αφετέρου να εξαλειφθεί οριστικά η ανεξέλεγκτη διάθεση-εναπόθεση απορριμμάτων.

Λευκές νύχτες … μαύρες μέρες!

Γράφει ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου


Η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη τους θερινούς μήνες καταντά ένα ατέλειωτο πανηγύρι. Μετά από τις τόσες γιορτές χλωρίδας και πανίδας ο Δήμος Καλαμάτας θέλει να προσθέσει και άλλη μία γιορτή τις «Λευκές νύχτες» φιλοδοξώντας ότι θα καθιερωθεί σε θεσμό. Εκτιμώ ότι αυτή η γιορτή ούτε θα αυξήσει το τζίρο της αγοράς ούτε θα διευρύνει την ανάπτυξη της περιοχής.
Θα είναι μια γιορτή εντυπωσιασμού, μια γιορτή που θα ......

δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να ξενυχτήσει άλλη μία βραδιά. Αυτή όμως πρέπει να είναι η στόχευση των τοπικών αρχόντων; Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διέρχεται η χώρα υποχρέωση των τοπικών αρχόντων θα έπρεπε να είναι η προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας και κακών συνηθειών, καθώς και το πάτημα φρένου στον καταναλωτισμό. Χόρτασε πανηγύρια ο κόσμος όλο το καλοκαίρι

Στόχος αναφέρει η ανακοίνωση της εκδήλωσης , είναι το συγκεκριμένο εγχείρημα της «Λευκής νύχτας» να καταστεί θεσμός και να υλοποιείται κάθε χρόνο προς όφελος τόσο των εμπορικών καταστημάτων όσο και των καταναλωτών. Το πώς το όφελος θα είναι διπλό είναι μια απορία!
Αντί να θεσμοθετήσουν τη φορολογική μας συνείδηση και συνέπεια και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην πολιτεία και της πολιτείας απέναντι στους πολίτες διαλέγουν να θεσμοθετήσουν τα εύκολα και τα ευχάριστα, δηλαδή γιορτούλες. Γιορτές οι οποίες δεν έχουν κανένα αναπτυξιακό χαρακτήρα πέραν του χαβαλέ και της διασκέδασης. Γιορτές οι οποίες θα κάνουν τη νύχτα μέρα, αυτή τη φορά για τα ψώνια μας, και έπεται η συνέχεια.

Οι λευκές νύχτες ως φυσικό φαινόμενο διαρκούν από μία μέρα έως έξι μήνες ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος της περιοχής. Οπότε αν πάει καλά η μία « λευκή νύχτα», μπορεί να υιοθετήσουν και θεσμοθετήσουν λευκές νύχτες διάρκειας ενός μηνός ή και κάτι παραπάνω. Έτσι μετά την καταστρατήγηση του ωραρίου των εργαζομένων για τα Σαββατοκύριακα, θα προταθεί τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά και τη νύχτα, μετατρέποντας τα, σε κέντρα διασκέδασης.
Οι τοπικοί άρχοντες έχουν υποχρέωση μερικές φορές να πηγαίνουν κόντρα στις προθέσεις κάποιων που προτείνουν πράγματα με ωραία συσκευασία και ανύπαρκτο περιεχόμενο. Υποχρέωση τους πρώτα είναι να μετατρέψουν τις «μαύρες μέρες» που περνά πολύ κόσμος σε λευκές και μετά βλέπουν και τις «λευκές νύχτες». Κάποιοι από τους συμπολίτες μας πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πλέον φτωχοί και διατηρούν ακόμα «πλούσια ελαττώματα». Αυτό όσο πιο σύντομα το συνειδητοποιήσουν αλλάζοντας συνήθειες τόσο πιο γρήγορα θα αποβάλουν το άγχος τους και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

ΥΓ.1 Η κοινωνία σήμερα μέμφεται την πολιτική. Πρέπει όμως η ίδια σύντομα να δώσει νέες δυνάμεις σ’ αυτήν.

ΥΓ.2 Έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της επόμενης γενιάς και αυτή δεν κάνει τίποτα για να το αποθηκεύσει.

Είσαι άνεργος; Αυτά είναι τα 19 προγράμματα επιδότησης ανέργων.

Επικαιροποιήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο νέος οδηγός με τις 19 παρεμβάσεις που διατίθενται μέσω του ΕΣΠΑ σε ανέργους για να βρουν δουλειά ή για να γίνουν επιχειρηματίες.
Ο λόγος για το επικαιροποιημένο Σχέδιο Δράσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, κεντρικός στόχος είναι....

η ανάδειξη στοχευμένων πολιτικών και μέτρων ανάπτυξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων δύο ηλικιακών κατηγοριών 15-24 και 25-35, με έμφαση στους νέους με χαμηλά τυπικά προσόντα.
Οι δράσεις πρόκειται να υλοποιηθούν, ή υλοποιούνται, μέσω όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που απευθύνονται στους νέους, τα οποία διαχειρίζονται τα Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Συνολικά, ήδη υλοποιούνται ή αναμένονται, 19 δράσεις:
1.Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών. Η δραση έχει προκηρυχθεί και είναι ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων από 15/04-20/05/2013.
2. Προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρηματιών. Η δράση αναμένεται να προκηρυχθεί.
3. Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο. Η δράση αναμένεται να προκηρυχθεί.
4. Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης. Η δράση υλοποιείται.
5. Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον πολιτισμό για νέους Η δράση υλοποιείται.
6. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Η δράση υλοποιείται.
7. Πιλοτική δράση για την υποστήριξη νέων για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
8. Υποστήριξη των επιχειρήσεων για την απασχόληση προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης. Η δράση υλοποιείται.
9. Πρακτική άσκηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια) Η δράση υλοποιείται.
10. Πρακτική άσκηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΤΕΙ) Η δράση υλοποιείται.
11. Πρακτική άσκηση Δημοσίων & Ιδιωτικών ΙΕΚ Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Η δράση υλοποιείται.
12. Πρακτική άσκηση ΕΠΑΣ Μαθητείας – Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Η δράση υλοποιείται.
13. Πρακτική άσκηση πρωτοετών σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Η δράση υλοποιείται.
14. Πρόγραμμα μαθητείας αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης Η δράση υλοποιείται. Πληροφορίες στο σύνδεσμο http://www.mathiteia4u.gov.gr/
15. Γραφεία Διασύνδεσης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια) Η δράση υλοποιείται.
16. Γραφεία Διασύνδεσης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΤΕΙ) Η δράση υλοποιείται.
17. Μονάδες Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (Πανεπιστήμια) Η δράση υλοποιείται.
18. Μονάδες Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (TEI) Η δράση υλοποιείται.
19.Ενίσχυση επιχειρηματικότητας νέων (Β’ κύκλος) Η δράση αναμένεται να προκηρυχθεί.

Θάρρος

Τρόποι προβολής και προώθησης Μεσσηνιακών προϊόντων απασχόλησαν την σύσκεψη Αλευρά - Κατσούλη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας με επωνυμία ‘’Ε.Α.Σ.’’ κ. Κώστα Κατσούλη και το Σύμβουλο του Συνεταιρισμού κ. Γιώργο Λαζόγιαννη είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς

Στη συνάντηση συζητήθηκαν........

θέματα που απασχολούν το Συνεταιρισμό, όπως η πορεία εξέλιξης της δακοκτονίας και ο έλεγχος των παγίδων, η γενικότερη προσπάθεια προώθησης και προβολής των Μεσσηνιακών προϊόντων καθώς και η προσπάθεια ανάδειξης της ταυτότητάς τους μέσα από την πιστοποίησή τους ενώ εξετάστηκε ακόμη η πορεία εξέλιξης των φακέλων επέκτασης ΠΟΠ για το λάδι , καθώς και για την επιτραπέζια ελιά Καλαμάτας.



Εμείς καναπέ και TV, η νεολαία φραπέ και ανεργία!...

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τα μεγάλα ψυχοκοινωνικά φαινόμενα, αυτά που με την ολοκλήρωσή τους μορφοποιούν νέα σχήματα, δομές, θεσμούς και θεσμικά όργανα είναι δύσκολο, εάν όχι ακατόρθωτο, να τα μελετήσει και να τα αξιολογήσεις κανείς με επιτυχία την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ελπίζω να συμφωνήσετε στη διαπίστωση ότι τέτοια φαινόμενα βιώνουμε εδώ και χρόνια στην Πατρίδα μας καθώς η γοητευτική εικόνα της τηλεόρασης έχει αδρανοποιήσει πλήρως τον μέσο Έλληνα και Ελληνίδα που με τον τηλεοπτικό μας εθισμό αποδεικνύουμε αληθές το Κινέζικο ρητό που λέει «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις»…

Αυτό που είχε πει ο γέρος της ......

Δημοκρατίας ότι «στην Ελλάδα ευημερούν οι αριθμοί και πένονται οι πολίτες» θα το προσαρμόσω στα τρέχοντα δηλώνοντας ότι σήμερα «ευημερεί η τηλεθέαση από πολίτες που πένονται.»
Η καθημερινή τηλεοπτική πραγματικότητα ξεκινά χαράματα, καθώς οι παρουσιαστές των εκπομπών σε σταθμούς τηλεοράσεων και ραδιοφώνων πανελλαδικής εμβέλειας βοηθούμενοι από «ειδικούς» περί την οικονομία και στελέχη των κομμάτων της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης βομβαρδίζουν τα αυτιά μας με αριθμούς, επιχειρήματα, εικόνες και λεκτικές απεικονίσεις της καθημερινής μας πραγματικότητας και τελειώνει τις μεταμεσονύκτιες μικρές ώρες με τις σχετικές πολιτικές, οικονομικές, πολιτισμικές εκπομπές.

Δεχόμαστε όσα οι παρουσιαστές των εκπομπών και οι επισκέπτες τους μας σερβίρουν και οδηγούμεθα ως Έθνος με αδιαφιλονίκητη σιγουριά σε βαθιά κατάθλιψη!…
Αναφέρομαι, όπως καταλάβατε, στη ραδιοτηλεοπτική ‘καθημερινότητα’ της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας την οποία εκπροσωπούν παππούδες και γιαγιάδες που συνθέτουν την ευπαθή ομάδα των δεινοπαθούντων Ελλήνων συνταξιούχων. Αυτούς εγκλωβίζουν στο σπίτι η υγεία και η ανέχεια και καθηλώνουν μπροστά στους δέκτες της τηλεόρασης σε καθημερινή βάση μετουσιώνοντάς τους σε φανατικούς θαυμαστές και «καταναλωτές» που καταγράφουν τα μηχανάκια της AGB…
Τις θέσεις στην «τηλεθέαση» παίρνουν στη συνέχεια με τα πάθη και τις παλινωδίες τους οι συνομήλικοί μου μπαμπάδες και μαμάδες που εκδιώκονται κατά χιλιάδες αναπάντεχα βίαια από τους χώρους της παραγωγικής διαδικασίας καθώς εργοστάσια, βιοτεχνίες και μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν με ρυθμούς απίστευτα γοργούς καθώς η ελληνική μας οικονομία τόλμησε να περάσει από την αποκαλούμενη προ-βιομηχανική στην μεταβιομηχανική κοινωνία χωρίς να γίνει ποτέ…βιομηχανική!...

Μετά παίρνουν τις θέσεις τους μπροστά στις οθόνες των τηλεοπτικών δεκτών τα παιδιά μας που δεν πήραν ακόμη το ΔΡΟΜΟ της ΞΕΝΙΤΕΙΑΣ, αυτά που κρατούν πτυχία καλών σχολών και τμημάτων ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και ΤΕΙ ΑΛΛΑ παραμένουν συνωστισμένα στην ουρά της…ανεργίας, σφαλερά φορτισμένα από την ΕΛΠΙΔΑ ότι θα δούνε κάποια μέρα σύντομα το ποθητό φως στην άλλη άκρη του τούνελ!..
Εάν την παραπάνω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ που βιώνουμε κάποιοι μας την περιέγραφαν μερικά χρόνια πριν ως πιθανό σενάριο - αποτέλεσμα - της ένταξής μας στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ από τον κ Σημίτη και την ομάδα του είμαι σίγουρος ότι με την κλασική ειρωνική διάθεση που μας διακρίνει ως λαό θα λέγαμε:
«…να μας λείπει το βύσσινο!...»

Δυστυχώς, το βύσσινο μας το σερβίρισαν, «ΜΑΖΙ ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ» μας είπε ο κ Πάγκαλος και χάσαμε το δικαίωμα να παραπονιόμαστε!..
Εύχομαι να κατατρέχουν οι Ερινύες τα στελέχη και τους ευνοημένους «Πράσινων και Μπλε» Κυβερνήσεων που σπατάλησαν τα τεράστια ποσά χορηγιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τελικά μας ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ, αμαχητί, καλοκαίρι του 2010 στην τρόικα!...
Βλέπουμε εκατομμύρια Έλληνες να ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, άλλοι τόσοι να είναι επίσημα γραμμένοι στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ και…αδήλωτοι, και φέτος ΟΚΤΩ στους ΔΕΚΑ δεν θα ‘βουτήξουν στην ελληνική θάλασσα’ από ανέχεια ενώ κάποιοι που «ΚΟΛΥΜΠΗΣΑΝΕ στις Μίζες και παραμένουν ατιμώρητοι» συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα μπάνια τους!..

«Πετύχαμε» μέσα σε 3 δεκαετίες τη διάλυση των αγροτικών μας υποδομής, το τσάκισμα της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας μας που αποτελούσαν στη Θεσσαλονίκη και τον ευρύτερο Βόρειο-Ελλαδικό χώρο οι Μικρό –Μεσαίες – Επιχειρήσεις και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο μεσαίου μεγέθους βιομηχανικές μονάδες που έκλεισαν και κλείνουν καθημερινά.
Μεγεθύναμε δραματικά τα ελλείμματα του Εθνικού μας ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών, πιστεύοντας στην παρεχόμενη από τους πολιτικούς ψευδαίσθηση της εφήμερης οικονομικής επάρκειας που στηρίχτηκε στα ΠΑΚΕΤΑ ΝΕΛΟΡ και πήραμε καταναλωτικά δάνεια που πνίγουν αμέτρητες χιλιάδες ελληνικών οικογενειών…
Στο μεταξύ, καφετέριες και ορθάδικα ξεφυτρώνουν από το πουθενά καθημερινά, εκεί όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ οι νέοι μας σκοτώνουν την ανία και κουβεντιάζουν τα πτυχία τους πίνοντας φραπέ, ενώ οι ενδεείς και άνεργοι γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, όπως περιέγραψα παραπάνω παρακολουθούν πρωί-βράδυ ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές στο σπίτι τους…
ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ με γοργούς ρυθμούς σε μεγέθη απίστευτα στην ανέχεια και την ανεργία, και ΔΕΝ μπορούν πλέον να ωραιοποιούν την εικόνα οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εργασίας και των διαφόρων θεσμικών του οργάνων και οργανισμών, της ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ μα ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…
ΑΝΕΡΓΟΙ νέοι και οι γονείς τους που δεν πρόλαβαν και δεν θα προλάβουν την συγκομιδή των απαραίτητων για συνταξιοδότηση ενσήμων…
Μας τύλιξαν σε ένα απροσδόκητο συμβολικό «νεκροσέντονο» ανέχειας, ανεργίας, αεργίας, απραξίας τουτέστιν οικονομικού εκμηδενισμού που γεννά απελπισία, απόγνωση, απαξίωση που οδηγούν σε χιλιάδες αυτοκτονίες…
Και σε αυτό το σημείο νοερής και πραγματικής αναφοράς, σε σχέση ΕΥΘΕΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ…ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αυξάνουν καθημερινά και πανελλαδικά οι ουρές στα δωρεάν συσσίτια Δήμων και Εκκλησιών.
Να πω ‘ήμαρτον Κύριε’ ή…Παναγιά μου μη χειρότερα!…

Προϋπολογισμοί ΟΤΑ: Στενεύει ο «κορσές» του ελέγχου για το 2014

Μέχρι 5/9 η ενσωμάτωση είναι υποχρεωμένοι οι ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ του να ενσωματώσουν τους προϋπολογισμούς τους στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, στενεύοντας, με αυτό τον τρόπο, τον «κορσέ» του ελέγχου τους από την κυβέρνηση.

Όπως υπενθυμίζει ......

σχετική επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας «στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικών διατάξεων, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία ενσωμάτωσης των σχεδίων των προϋπολογισμών των Δήμων και Περιφερειών και των ΝΠΔΔ αυτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.eetaa.gr/modota/modota.htm».

Και προσθέτει: «Σας υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ενσωμάτωση του προϋπολογισμού έτους 2014, από την οικονομική επιτροπή, είναι η 5η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.»

Ακολουθεί η επιστολή
Μπορείτε να την διαβάσετε και πιο άνετα πατώντας εδω




Ταμείο Μολυβιάτη: Οι περιφέρειες θα μοιράζουν τα κονδύλια

Οι Δήμοι θα εισηγούνται και οι Περιφέρειες θα αποφασίζουν για την κατεύθυνση των κονδυλίων που προσφέρονται από το υπουργείο Ανάπτυξης για έργα σε πυρόπληκτες περιοχές και προέρχονται από το λεγόμενο «Ταμείο Μολυβιάτη».
Αυτό προκύπτει από την απάντηση για τα συνολικά ποσά χρηματοδοτήσεων .......

έργων από τον Λογαριασμό Αρωγής Πυροπλήκτων (πρώην ΕΤΕΑ- Ταμείο Μολυβιάτη) που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά από αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, μετά την κατάργηση του ΕΤΕΑ (Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών), το ταμειακό υπόλοιπο που προέκυψε ήταν ύψους 118.324.384,80 ευρώ, περιήλθε το 2011 στην αρμοδιότητα του υπουργού Οικονομικών και μεταφέρθηκε από τους λογαριασμούς που τηρούσε το ΕΤΕΑ στον «Λογαριασμό Αρωγής Πυρόπληκτων», ο οποίος είχε συσταθεί στην ΤτΕ ειδικά για τη συγκέντρωση δωρεών υπέρ πυροπλήκτων.
Ο κ. Στουρνάρας ενημερώνει τους βουλευτές ότι «ο λογαριασμός αυτός πιστώθηκε επίσης με το ποσό των 2.079.480,04 ευρώ το οποίο προέρχεται από τόκους (συνολική πίστωση 120.404.620,84 ευρώ). Αφότου περιήλθε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η παραπάνω αρμοδιότητα μεταφοράς των αιτούμενων ποσών, έχουν ικανοποιηθεί από τη Δ24-Λογαριασμών του Δημοσίου, έως και την 10η Απριλίου του 2013, όλες οι υποβληθείσες αιτήσεις χρηματοδότησης των φορέων συνολικού ύψους 27.686.811,45 ευρώ. Το υπόλοιπο του λογαριασμού Αρωγής Πυροπλήκτων ανερχόταν στις 10 Απριλίου του 2013, στο ποσό των 92.717.809,39 ευρώ (120.404.620,84)».

Ο υπουργός Οικονομικών αποστέλλει τα συνολικά ποσά χρηματοδοτήσεων έργων από αιτήματα Περιφερειών, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και υπουργείων, που εκτελέστηκαν σε βάρος του Λογαριασμού Αρωγής Πυροπλήκτων για το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2011 (μετά δηλαδή την κατάργηση του ΕΤΕΑ) έως και τις 10 Απριλίου του 2013.
Από τα στοιχεία, προκύπτει ότι το συνολικό ποσό χρηματοδοτήσεων από τον Λογαριασμό Αρωγής Πυρόπληκτων ανήλθε σε 27.686.811,45 και από αυτό, το μεγαλύτερο ποσό κατευθύνθηκε για αιτήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ σε μόλις 2,6 εκατ. ευρώ ανήλθε η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αναλυτικότερα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας- Ιονίου χρηματοδοτήθηκε με 5.135.040,89 ευρώ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 2.690.109 ευρώ, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων με 15.557.889,48 ευρώ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτήθηκε με 113.600,49 ευρώ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 1.279.565,69 ευρώ και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτήθηκε με 2.910.605,90 ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι από τον Λογαριασμό Αρωγής Πυρόπληκτων και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2011, συνεχίζεται η χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών, που είχαν ήδη εγκριθεί από το Ταμείο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του και είχαν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα κονδύλια αυτά είναι δεσμευμένα μέχρι του ύψους του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους, δεδομένου ότι η εκταμίευσή τους γίνεται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, ύστερα από σχετικό αίτημα του φορέα υλοποίησής τους.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών επικαλείται Κοινή Υπουργική Απόφαση του περασμένου Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία η επιλογή των νέων έργων που θα χρηματοδοτηθούν θα γίνει από την Περιφέρεια, μετά από έλεγχο και αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν από τους αρμόδιους ΟΤΑ α΄ βαθμού. Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης υποβάλλει τις προτάσεις για ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ενημέρωση για τη διάθεση πόρων από το Ταμείο Μολυβιάτη στις πυρόπληκτες περιοχές είχαν ζητήσει από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, Θανάσης Πετράκος, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλης Χατζηλάμπρου και, μάλιστα, ανάμεσα στα ερωτήματα που έθεταν προς τα δύο υπουργεία ήταν αν τελικά θα υλοποιηθεί ο αρχικός σχεδιασμός ώστε το τελικό κονδύλι που θα διατεθεί για το Νομό Ηλείας να φτάσει το 50% των δωρεών. Στην ερώτησή τους, είχαν επισημάνει ότι έξι χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, όπου 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εικόνες ανείπωτης φρίκης έκαναν το γύρο του κόσμου, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν χαθεί στη διαδρομή 28 εκατ. ευρώ. Ζητούσαν επίσης αναλυτική κίνηση του ΕΤΕΑ, πριν και μετά την κατάργησή του και αναλυτική κίνηση του Λογαριασμού Αρωγής Πυρόπληκτων.

Σημειώνεται ότι, τον περασμένο Ιούλιο, είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία της έρευνας της Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, σύμφωνα με τα οποία χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη κατευθύνθηκαν και σε περιοχές που δεν είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές. Τα συμπεράσματα της Επιτροπής θα περιληφθούν στην ετήσια έκθεσή της, που θα κατατεθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια το επόμενο διάστημα.

Aftodioikisi.gr

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις σε ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και Δημόσιο

Από 29 Αυγούστου μέχρι και 2 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις των ταμείων στους δικαιούχους όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής είναι οι ακόλουθες:


Στις 29 Αυγούστου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και του Δημοσίου.
Στις 30 Αυγούστου στους ασφαλισμένους του ΝΑΤ
Στις 2 Σεπτεμβρίου στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Αυγούστου 2013




Το κεφάλαιο [ Le Capital ]

Το κεφάλαιο
[ Le Capital ]


Του Κώστα Γαβρά

Με τους: Γκαντ Ελμαλέ, Νατάσα Ρενιέ, Γκάμπριελ Μπερν, Σελίν Σαλέτ

Είδος: Θρίλερ (2013)
Προβολές: Από 30 Αυγούστου έως και 02 Σεπτεμβρίου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών


ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού κολοσσού Phenix αποσύρεται για λόγους υγείας και τη θέση του αναλαμβάνει το νεαρό, άκρως επικοινωνιακό και φιλόδοξο στέλεχος Μαρκ Τουρνέιγ. Προσπαθώντας να επιβιώσει σε έναν κόσμο ραδιουργιών και αόρατων απειλών, θα αποδεχτεί τους όρους του παιχνιδιού και θα αποδειχτεί… καπιταλιστικότερος των σκληρότερων καπιταλιστών αντιπάλων του.

Δείτε το trailer της ταινίας.




Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το δείτε πατώντας εδώ