Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του συλλόγου των απανταχού Χαλαζονιτών.

Με μια λαμπρή γιορτή το Σάββατο 17 Αυγούστου στην πλατεία ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΧΑΛΑΖΩΝΙΟΥ ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.

Οι γυναίκες του χωριού μας ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα του συλλόγου μας και παρουσίασαν η κάθε μια υπέροχες γαστριμαργικές δημιουργίες.

Αξίζει να σημειωθεί .........

πως ο θεσμός αυτός που τείνει να καθιερωθεί μια και έλαβε χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά συγκέντρωσε περισσότερες από τις διπλάσιες συμμετοχές εδεσμάτων σε σύγκριση με την πρώτη χρονιά.

Αλλά και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Η πλατεία του μικρού χωριού μας ήταν κατάμεστη από τους συγχωριανούς μας και από πολλούς φίλους του χωριού τόσο από τα Φιλιατρά , τον Αγρίλη αλλά και από την Κυπαρισσία.

Η απόλαυση των γεύσεων σε συνδυασμό με το κέφι και τον χορό δημιούργησε μια όμορφη ατμόσφαιρα διασκέδασης που μόνο εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να ζούμε.
Με αυτή την πανέμορφη γιορτή τελειώνει σιγά σιγά το καλοκαίρι και προετοιμαζόμαστε για το δύσκολο φθινόπωρο. Όμως δεν μας φοβίζουν οι δυσκολίες αντίθετα τις αντιμετωπίζουμε σαν προκλήσεις γιατί οι ¨μπαταρίες ¨μας είναι γεμάτες από τις εικόνες ,τα χρώματα και τις εμπειρίες του φετινού καλοκαιριού στο χωριό μας . Αγαπητοί φίλοι σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας, σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας και την υποστήριξη σας-οικονομική ,εθελοντική εργασία κι κάθε άλλη - στα δρώμενα του χωριού μας.

Θυμίζω πως ούτε η παιδική βραδιά ούτε η βραδιά μνήμης ούτε η υπέροχη εκδρομή μας στην αρχαία Ιθώμη και στο μοναστήρι του Βολκάνο ούτε η βραδιά γεύσεων από τις γυναίκες του χωριού μας θα είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία , συμμετοχή και βοήθεια σας.
Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω επίσης και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας για την ακούραστη βοήθεια τους .
Ευχόμαστε σε όλους υγεία και δύναμη ,καλή επιστροφή στις οικίες σας .
Στους μικρούς μας φίλους καλή πρόοδο.

Υποσχόμαστε του χρόνου το καλοκαίρι να είμαστε πάλι όλοι μαζί εδώ στο αγαπημένο μας χωριό για περισσότερες εκδηλώσεις , έργα καλλωπισμού , φροντίδας και δημιουργίας στο χωριό μας ,περισσότερο κέφι και χαρά.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.


Ώχ, «γλίστρησε» ο Dr Schaeuble!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ή μάλλον «γλίστρησε η γλώσσα του» σύμφωνα με το « Η λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια» καθώς αναφέρθηκε σε 3ο πακέτο «διάσωσης» για την Πατρίδας μας και την «άρπαξαν από τα μαλλιά» οι Γερμανοί Σοσιαλιστές για να του πούνε ότι τόσο καιρό την έκρυβε την αλήθεια για την τραγικότητα της ελληνικής οικονομίας προσπαθώντας να αποφύγει ‘το πικρό ποτήρι’ πριν την 22α Σεπτεμβρίου που γίνονται οι Γερμανικές εκλογές…

Το λέγαμε, πολλοί από εμάς, στην μπλογκόσφαιρα ότι το 3ο πακέτο είναι .......

αναπόφευκτο όπως δείχνουν τα απλά οικονομικά, και η απλή αριθμητική και η απλή λογική, αλλά είναι μπροστά μας οι Γερμανικές Εκλογές!...
Το αρνούνται με πείσμα οι πολιτικοί ταγοί εντός και εκτός Ελλάδος και μαζί τους, σε στυλ ‘πρίμο σεκόντο’ οι βολεμένοι της νεοσύστατης παρέας των ‘γαλάζιο-πράσινων’ Κυβερνητών μας.

Τρίτο πακέτο σημαίνει ‘κούρεμα’ και μάλιστα βάρβαρο και ίσως σε στυλ «Κυπριακού κουρέματος» που για την Ελλάδα και το Τραπεζικό της σύστημα δεν θα είναι και τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς οι 4 μεγάλες Τράπεζες ΑΛΦΑ, ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANK και ΠΕΙΡΑΙΩΣ «ανήκουν στο Δημόσιο εξαιτίας του ΤΧΣ» και εκεί υπάρχει το 95% των καταθέσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων…

Θα μου αντιτάξει κάποιος η κάποια ‘ξέρετε τι θα γίνει εάν συμβεί κάτι τέτοιο κ Πιπερόπουλε;»
Και θα τον/την προλάβω λέγοντας «γιατί μέχρι σήμερα με τόσα που μας έκαναν και μας κάνουν τι ακριβώς συνέβη;»
Θέμα μεγάλο, λοιπόν, από χτες η ΕΛΛΑΔΑ που ξαναβγήκε στα ΜΜΕ και την επικαιρότητα που ανάγκασε ακόμη και την κ Μέρκελ να δηλώσει σε προεκλογική σύναξη ‘»δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για την Ελλάδα πριν το τέλος του χρόνου που τρέχει ακόμη το δεύτερο πακέτο στήριξης…»
Με αυτή την άποψη μάλλον ταυτίζεται και η δική μας Κυβέρνηση και έτσι βλέπω να ‘σπρώχνεται προς το μέλλον και το θέμα της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας’ εκτός εάν ‘κινδυνεύσει η σταθερότητα του Τραπεζικού μας συστήματος’ όπως γράφτηκε ότι δήλωσε πρόσφατα ο κ Στουρνάρας…

Να ρωτήσω ο αφελής:
«Μήπως και ένα…ψιλοκούρεμα καταθέσεων θα βοηθούσε τη σταθερότητα του Τραπζεικού μας συστήματος;»
Μιλάμε για το μέλλον, φυσικά…

Παραθέτω ενδεικτικά μόνο 2 δείγματα από τη διεθνή αρθρογραφία ΜΜΕ:
http://www.cnbc.com/id/100977002
http://news.sky.com/story/1131024/schaeuble-greece-needs-third-bailout


“Καληνύχτα” ΕΡΤ, “καλημέρα” Δημόσια Τηλεόραση…

Σχεδόν δυο μήνες μετά τη δραματική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ, ο ιστορικός φορέας κατέβασε από σήμερα στις 08.00 το πρωί και ουσιαστικά… ρολά.

Η Δημόσια Τηλεόραση, δηλαδή ο μεταβατικός φορέας που επελέγη .........

να στελεχωθεί με εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ, ξεκίνησε τη μετάδοση προγράμματος, με τους δημοσιογράφους Γιάννη Τρουπή και Οντίν Λιναρδάτου να βρίσκονται στην παρουσίαση, έχοντας μαζί τους τη Χρύσα Παπασταύρου.

“Πιάνουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε στην ΕΡΤ”, δήλωσε στο ξεκίνημα της εκπομπής η Οντίν Λιναρδάτου.

Η έναρξη μετάδοσης προγράμματος από τη Δημόσια Τηλεόραση, ακολουθείται από τη διακοπή της μετάδοσης του προγράμματος που εξέπεμπαν μέσω της EBU οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από το Ραδιομέγαρο, μια εξέλιξη η οποία προκάλεσε την έντονη αντόδραση των τελευταίων.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής έχει δηλώσει ότι σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα θα είναι δίωρο ενημερωτικό, και θα περιλαμβάνει και δελτίο ειδήσεων.

Υστερόγραφα


ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Ξεκίνησαν οι διπλές προπονήσεις

Σε φουλ ρυθμούς προετοιμασίας έχει μπει για τα καλά η Εράνη Φιλιατρών. Συγκεκριμένα, στην Φιλιατρινή ομάδα έχουν αρχίσει ήδη οι διπλές προπονήσεις και αυτό θα συνεχιστεί περίπου για ένα μήνα.

Από κει και ........

πέρα, η τεχνική ηγεσία προσπαθεί να κλείσει φιλικά προετοιμασίας μέχρι το πρώτο επίσημο ματς που είναι με τον Τσικλητήρα Πύλου για το Κύπελλο Μεσσηνίας.

Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι όσο αφορά το μεταγραφικό κομμάτι ότι θα υπάρξει απόκτηση ενός τερματοφύλακα.

Taklin.gr


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Αυγούστου 2013